Inlägg

Inlägg som andii har skrivit i forumet
Av andii
Skrivet av Andreas D:

Trist debatteknik du har. Du får komma med vilka anklagelser du vill, men artikeln är i högsta grad relevant för SweClockers och våra medlemmar, vilket inte minst den efterföljande diskussionen bevisar. Ang. reklampengar är det så tramsigt att det inte ens är värt att bemöta (MSI är för övrigt en av våra annonsörer).

Jag tror det är bäst att lämna det där.

Nej, vet du vad som är trist? När en människa med skrivande som yrke inte kan finna argumenten för beslut som han fattat. Istället måste jag utmålas som en dålig debattör, mina argument klassas null & void och inga av de jobbiga frågorna som värda ett svar? Det är bara för genomskinligt Andreas, men vi kan lämna det här om du inte orkar med lite snålblåst.

Av andii

Hej Anddreas (se, jag kan också stava namn fel)

Skrivet av Andreas D:

Videon orsakar mycket riktigt en del uppmärksamhet i forumet. MSI har tidigare varit i blåsväder för att ha använt lättklädda damer i sin marknadsföring och det är något vi återkopplar till i den senaste nyheten. Sexism är ett omdebatterat ämne i spel/teknikvärlden.

Instruktionsvideon innehåller för övrigt två intressanta och ännu olanserade produkter: MSI Z87-GD65 Gaming och Intel Haswell. Såvitt jag vet är MSI även först med att visa upp ett moderkort i 8-serien med tillhörande CPU.

Kom igen, hur lättlurad tror du jag är. Att ni körde artikeln pga hårdvaran i videon är en efterhandskonstruktion. Ett konsekvent fokus, ända från ingress till sista punkt, är den avklädda tjejen och den 'kontroversiella' aspekten. Och att Sweclockers skulle ha kört artikeln som en del av en sorts debatt om/granskning av kvinnosynen i branschen? Snälla...

Skrivet av Andreas D:

Givetvis ska vi skriva artiklar som berör våra medlemmar, det är syftet med SweClockers. En viktig journalistisk princip är konsekvensneutralitet. Går diskussionen överstyr rycker moderatorerna ut.

Fett nice med konsekvensneutralitet, viktig journalistisk princip. Och bra att gömma sig bakom när man inte vill svara på känsliga frågor om stämningen på forumet och reklampengar. Vill bara påminna om att detta var en artikel om "lättklädda damer" och "tits 'n ass" som ni själva beskriver det, inte direkt ett exklusivt avslöjande av Palmes mördare. Men jag tolkar din ovilja att ge ett ordentligt svar som att ni i det här fallet (eller i alla fall?) värderar reklamklick högre än god stämning bland medlemmarna. Jag sänker fr.o.m. nu mina förväntningar på relevans och kvalitet från den redaktionella delen Sweclockers.

Som du säkert förstår så blir jag upprörd av artikeln därför att jag gillar Sweclockers och vill fortsätta vända mig till er för min dagliga dos nyheter. Ja just det, nyheter. Inte redaktionella flamebaits som skapar ovänner och gruff bland medlemmarna. Vore ni smarta istället för klick-kåta så såg ni till att vårda användarbasen istället för att manipulera den.

Av andii
Skrivet av phz:

Se fältet "Kontakt" längst ner på t ex denna sida (undviker att länka direkt just för att uppmärksamma detta fält — "ge en man en fisk" osv). Där finns länk till "Feedback"-forumet som redaktionen läser och svarar i, samt möjligheter till direktkontakt med SweClockers redaktion.

Tackar för tipset. Postade just mina och WaR's frågor i en ny tråd där. Hoppas det är ok med dig WaR.

Av andii

Några frågor kring den mycket märkliga "halvnaken-tjej-bygger-med-MSI-produkter"-artikeln.

Som synes i rubriken; Några frågor kring denna märkliga artikel. Postar mitt och WaR's inlägg från den ursprungliga forumtråden här.

andii:
"En fråga till artikelförfattaren Andreas Dimestam och Sweclockers; Vad vill ni med den här artikeln? Jag ser inget av nyhetsvärde skymta någonstans. Något företag gör reklam för sig med en lättklädd kvinna. Och? Vad vill ni berätta för oss läsare?

Det här är trams och det vet ni om. Enda syftet med artikeln är att röra upp känslor här i forumet och samla klick till mer reklampengar (jag antar att det är så det går till iaf). Känner ni er nöjda med tråden? Sprider den god stämning här i forumet? Svaret är givetvis nej. Den här tråden lockar fram mer eller mindre medveten rasism och sexism ur främst era yngre läsare. Det luktar Avpixlat här inne. Var det ert syfte med "nyheten"? Självklart insåg ni att det skulle bli ett väldigt tjafsande mellan medlemmarna.

Det här är ett riktigt lågvattenmärke Andreas och Sweclockers."

Som ett svar på mitt inlägg postade WaR sedan:
"Precis. Kollade in igen nu för att se vad som hänt sen sist. MSI har plockat ner sin olistade Youtube-video, Sweclockers länkar om till en omhostad video på, erhm, Liveleak.com (uppladdad av en person från Sverige, registrerad igår), tråden har vuxit till senaste månadens näst mest kommenterade, diskussionen består sen start enbart om feminism/sexism/tandhygien och flera medlemmar har blivit avstängda på grund av "uppmaning till våld", moderatorerna rensar och ber om hjälp med att få regelbrott rapporterade. Att låsa tråden verkar dock inte vara på tal.

Samtidigt lyser Dimestam med sin frånvaro och frågorna om vad nyhetsvärdet i artikeln är fortsätter stå osvarade. Likaså frågorna om var och hur MSI "publicerat spektaklet" (olistade Youtube-videos går enbart att hitta om man har länken, den syntes alltså inte ens på MSI:s kanal). Existensberättigandet för tråden med sin grova debattnivå (och totala irrelevans för datorer/hårdvara) är ytterligare något som känns lite tvivelaktigt minst sagt.

Så länge det saknas klargöranden kring utelämnade uppgifter som åtminstonde skulle visa på att MSI publicerat videon är det här milt sagt ett riktigt lågvattenmärke och ett väldigt genomskinligt sätt att hetsa till högljudd debatt, som leder till mängder av sidvisningar som leder till mängder av annonsvisningar som leder till intäkter. Hade det varit kvällspressens rubriker har man kanske inte blivit förvånad, men Sweclockers har alltid känts som en seriös sida med relevanta nyheter av hög kvalitet. Får hoppas att detta var ett tillfälligt hjärnsläpp hos redaktionen..."

Vill Andreas och Sweclockers svara på frågorna som jag och WaR ställer?

Av andii

En fråga till artikelförfattaren Andreas Dimestam och Sweclockers; Vad vill ni med den här artikeln? Jag ser inget av nyhetsvärde skymta någonstans. Något företag gör reklam för sig med en lättklädd kvinna. Och? Vad vill ni berätta för oss läsare?

Det här är trams och det vet ni om. Enda syftet med artikeln är att röra upp känslor här i forumet och samla klick till mer reklampengar (jag antar att det är så det går till iaf). Känner ni er nöjda med tråden? Sprider den god stämningen här i forumet? Svaret är givetvis nej. Den här tråden lockar fram mer eller mindre medveten rasism och sexism ur främst era yngre läsare. Det luktar Avpixlat här inne. Var det ert syfte med "nyheten"? Självklart insåg ni att det skulle bli ett väldigt tjafsande mellan medlemmarna.

Det här är ett riktigt lågvattenmärke Andreas och Sweclockers.

Av andii

Tusen tack för alla bra tips!

Och särskilt tack till Dance som tipsade om att

Skrivet av Dance:

Lian Li säljer reservdelar till alla sina chassin

vilket ledde mig till Liontechs hemsida där det fanns några olika Lian-Li kabelknytten att välja mellan. Dyrare än att beställa från Kina och definitivt dyrare än att bygga själv men jag har verkligen inte tiden (eller orken) att sätta mig med just det småpysslet nu. Valde till slut denna eftersom jag verkligen vill ha en komiskt stor högtalare som säger pip varje gång datorn vevas igång

Tack igen till alla som kommit med tips och råd Till helgen kör väl byggandet igång så smått. Ska försöka klämma in tre datorer i en IKEA-expedit. Får se hur det går Lägger säkert upp lite bilder i sinom tid.

Av andii

Vilket schysst erbjudande moonblase! Jag uppskattar verkligen din generositet och att du grävde i lådorna för att leta men tackar ändå vänligt nej. Behöver tre (kanske fyra) kompletta kabelknytten med switch:ar och led:er till några halvbökiga byggen. Av praktiska skäl är det just kompletta kit jag är på jakt efter. Men det var en jäkla fin gest

Har nu hunnit söka hos ett stort antal svenska butiker utan att finna vad jag söker, vilket jag tycker är lite märkligt, så jäkla obskyrt borde det väl inte vara?! Så jag ställer in mig på att behöva beställa från Kina. Eller hugga kontakterna av en nätverkskabel och bygga mitt eget kit trots att jag hoppades kunna undvika det extrajobbet.

Av andii

Tack för svaret Svensktiger, bra länkar för andra hemmabyggare Men som jag skrev så vill jag inte knåpa ihop något eget, och som ett tillägg så vill jag inte ta sönder mina gamla chassin heller eller behöva köpa "uttjänta" chassin för en billig peng som jag kan sno kablar från, utan det jag efterlyser är en svensk butik som säljer ett kabelknytte av den typ som visas i AliExpress-länken. No more, no less
Har varit inne i de större nätbutikerna och försökt söka och leta utan lycka. Nu snurrar jag runt i de mer obskyra webshopparna men jag måste använda fel sökord, eller så finns inte sådana kabelkit på svensk mark. Börjar kännas lite kört.

Av andii

Chassikablar: Power/reset switch/led och H.D.D. led - finns att köpa i Sverige?

Skulle behöva ett gäng startknappar och aktivitets-led till några hembyggen. Vill inte knåpa ihop något eget utan vill köpa ett färdigt kit. Lyckades utan problem hitta vad jag behövde på AliExpress:
http://www.aliexpress.com/item/Computer-case-panel-line-switc...

Eftersom jag föredrar att beställa via svenska sidor så frågade jag google om det finns någon svensk butik som säljer liknande simpla kabelknytten men lyckades inte finna vad jag letade efter. Någon som kan peka mig i rätt riktning? Annars får det såklart bli en beställning från Kina.
Tack på förhand

Av andii
Skrivet av eD@RCP:

Ja om du startar sektionen från en client på PC:n, eller skapar tunneln från din router.

Om du kopplar upp via en hemsida så är svaret nej, (utgående https) då kan man sätta att brandväggen skapar ett nytt certifikat till din PC. så när du skickar trafik mot sidan så dekrypteras den i brandväggen och sedan krypteras med korrekt certifikat i brandväggen som sedan skickar detta mot hemsidan.
Däremot tror jag inte telia gör detta då det skulle krävas extrema brandväggar samt prestanda, men möjligheten finns

Tack för ett givande och intressant svar!
Ursäkta en möjligtvis noobig fråga som du eller kanske någon annan kan svara på:

Jag använder för närvarande VPNtunnel.se. Detta är ju en svensk VPN-tjänst och följaktligen undrar jag om även svenska tjänster av detta slaget måste slå på någon slags loggning av sina kunder pga den nya lagen? Begår svenska företag som erbjuder icke-loggad kryptering ett lagbrott om de fortsätter att ej logga sina kunders förehavanden efter den nya lagen träder i kraft? Detta eliminerar ju hela nyttan med dylika tjänster så antagligen/förhoppningsvis är ju så inte fallet.
Tacksam för svar.

Av andii

Rapports vassaste teknikreporter förklarar överklockning

Rapports reporter Göran Åhgren besökte Dustin Home Expo i helgen och kände sig uppenbarligen lite gammal och omkörd. Spola fram till 7.42 och avnjut Görans insatta kommentarer om överklockning (här är han snubblande nära att göra en ny "modermodemet") och Görans inte alls oartiga avbrytande av den där lustiga nörden som pratar sitt obegripliga nördspråk.
Det är uppenbart skillnad på nördar och nördar, har tex aldrig sett en motornörd avbrytas på samma sätt. Tror heller inte att Göran skulle försökt göra sig lustig över gamla Bernt eller Greta som på ett tekniskt sätt beskrev sin passion för knyppling.

Men men, nu låter jag mer upprörd än jag är. Den inledande halvminuten i inslaget bjuder på fin humor från en reporter som uppenbart kopplat in autopiloten

http://svtplay.se/v/1977799/rapport/25_4_18_00

Av andii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WrongTarget
Varför skulle det tyda på empatibrist att man känner olust för något?

Nej, det finns egentligen inga givna likhetstecken mellan de tu. Men du får inte glömma i vilket sammanhang jag skrev så som jag gjorde. Mitt svar var specifikt riktat till Sykes90 som med dessa rader just hade redovisat sin intellektuella spänst:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av sykes90
med daa. dom e gay för dom e funtade så, jag e strait för ja e funtad så, ja gillar inte att se på homokiss FÖR JAG ÄR FUNTAD SÅ. Det är inte svårare än så, jag är ändå mot allt förtryck utav miniroteter, men det ineär inte att jag tänker ståk och sucka romantiskt för mig själv när 2 män går på varandra lika lite som ja tänder på kvinnor med downs syndrom

Jag fann argumentet "FÖR JAG ÄR FUNTAD SÅ" otillräckligt och ovärdigt diskussionen faktiskt. Så jag erbjöd honom en knuff i ryggen för att se om det fanns någon förmåga till självifrågasättande.

Att inte kunna låta bli att se något sexuellt i homosexuella människors vardagliga kärleksyttringar är en väldigt vanlig fördom och jag tyckte jag såg den tydligt i Sykes90:s slutkläm där han nekar till att tända på två män som "går på varandra". Exakt vad han menade med "går på varandra" kunde jag ju inte veta och därför var jag väldigt noga att i det svar du citerar poängtera att diskussionen handlar om vardagliga kärleksyttringar, inte hångel på offentlig plats eller spysex som en senare "debattör" tydligen ofta tvingas bevittna.

Förutsatt att en vardaglig kärleksyttring (tex handhållning eller en hastig puss) utförd av ett heterosexuellt par inte är ett problem för en så borde man väl rättså snart inse att man bär på en fördom om samma vardagliga kärleksyttring utförd av ett homosexuellt par får en att känna något slags obehag.

Fördomar i allmänhet brukar ju tex födas ur en ovilja/oförmåga att identifiera sig med någon/något, m a o en "riktad/specificerad" empatibrist. Nu fick vi ju aldrig något svar från Sykes90 eftersom han började vråla Straw Man så fort argumenten tröt men nu har du iaf en förklaring på varför jag skrev som jag gjorde.

Av andii

Ditt svar gjorde mig uppriktigt förvånad. Du vill verkligen inte förstå ett enda ord jag skriver. Kan givetvis vara så att du bara är ett simpelt troll. Nevertheless....

Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
Hur kan kärlek vara kriminell?
Bra comeback där. Det ska jag också använda i diskussioner.
"Nej, tyvärr det passar inte in i min diskussion så de argumenten lämnar vi utanför".
Skickligt spelat, well done!

Du kan inte jämföra pedofili, zoofili och andra kriminella och omoraliska handlingar med homosexualitet som är icke-kriminell och jämställd. Det är väl självklart? Din argumentation (om man ens kan kalla det för det) var ohederlig och hör inte hemma i den här diskussionen. Äpplen och päron du vet.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
EN kille och en tjej som grovhånglar i kön i matvaruaffären är ett tecken på kärlek men också på sexuell lust. Samma sak när homosexuella gör det.

Jag skulle gissa att jag sett heterosexuella par grovhångla på stan ungefär tjugo-trettio gånger i hela mitt liv och jag har aldrig sett ens ett enda homosexuellt par grovhångla i det offentliga. Därför tyckte jag det var mer relevant att prata om handhållning och små pussar, sånt som vi alla faktiskt ser en hel del av vareviga dag. Men visst, du har rätt i att grovhångel är något sexuellt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
När en man och en kvinna [grovhånglar] kan jag känna igen mig.
När två män gör det så kan jag inte känna igen mig.
Därav så sänks min toleransnivå.

Reagerar du likadant när du ser människor i rullstol (jag utgår nu ifrån att du inte är rullstolsburen)? Eller när du ser en ensamstående mamma eller pappa (jag utgår nu ifrån att du har växt upp i en familj med två vuxna)? Eller när du ser någon med en annan hudfärg?
Om svaret på mina frågor är nej så är det kanske dags att fundera på varför just en kärleksrelation mellan två människor av samma kön sänker din toleransnivå? Endast du har svaret.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
Man vill visa världen att man älskar varandra och steget från att sticka tungan i sin partners mun till att sticka kuken i valfri öppning är egentligen bara minimal.

Det håller jag verkligen inte med om. Du låter otroligt porrskadad. Alla som har upplevt kärlek eller haft ett meningsfullt förhållande undrar nog vad du pratar om.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
Jag vill inte se två skäggiga män(s.k. bears) grovhångla. Jag vill inte se de ha spysex, jag vill inte se en man bevisa sin kärlek till en sko och jag vill inte se en kvinna gnugga sig till orgasm på en motorcykel. Varför ska det vara en en jävla rättighet att visa upp det?

Wow, just wow. Var ska jag börja...Nej, det är verkligen ingen rättighet att visa upp sånt beteende i offentliga sammanhang. Om det är något du ofta stöter på i din vardag så tycker jag du ska skaffa nya vänner.

Du verkar ha ett stort behov av att gotta ner dig i det grova och groteska, sånt som endast någon enstaka promille av befolkningen ägnar sig åt. Det blir svårt att ha en diskussion om kärleksyttringar på stan när du hela tiden försöker prata om zoofili, pedofili, spysex och gnuggsex med motorcyklar. Du tycker inte att du glider iväg lite väl mycket från ämnet?

Av andii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
För ska man börja snacka om en universiell kärlek så får man svårt att vara emot pedofili och zoofili. För sålänge inget sexuellt utspelar sig så måste det ju vara ok. Det är ändå kärlek. En 11-årig flicka som blir kär i sin pedofiliske lärare är lika vackert som en gravt förståndshandikappad kille med downs syndrom som blir kär i sin manlige skötare.

Sluta lägga ord i min mun, jag har aldrig nämnt något om "universiell kärlek". Däremot har jag pratat om ICKE-KRIMINELL kärlek mellan två VUXNA JÄMSTÄLLDA människor. Så lägg ner allt ditt snack om det där andra äcklet, det hör inte hemma i den här diskussionen.

Att jag separerade kärlek från sex var ett, visade det sig, lönlöst försök att på ett pedagogiskt sätt försöka få sykes90 att släppa sin sexualiserade bild av homosexuella. Simpla kärleksyttringar som handhållning eller en liten puss delas av både hetero- och homosexuella par. Eftersom det verkar vara svårt för vissa att inte se sex och snusk framför sig när två (oftast) killar håller handen eller pussas tyckte jag det kunde vara en lämplig tankeövning att göra en jämförelse med likvärdiga handlingar utförda av heterosexuella. Kärlek som känsla borde ju vara lättare att relatera till än sexuella handlingar. Jag kan tex inte relatera till många andra heterosexuella pars sexualitet eftersom den skiljer sig så mycket från min. Men _kärleken_ som människorna känner för varandra är ju samma som jag känner för min partner och kärleken i sig kan ju inte vara äcklig. Så om man bara ser sex och snusk framför sig när ett homosexuellt par kostar på sig en kärleksyttring på stan så har man fördomar, eller åtminstone en väldigt skev bild av vad homosexualitet är.

**EDIT: Lade till lite på slutet.

Av andii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sykes90
haha nu får ja skrika ordet STRAAAWWW MAAN
som jag reddan skrivit är jag inte full av fördomar och förstår att folk gillar olika saker.
du däremot verkar inte kunna se skilnaden i att inte villa kasta sig in i en gaytrekant och att vara en nazistisk, komunist, satanist som vill se allt i världen brinna.
ledsen man ja kan inte ta dig på allvar längre.

Du förstår uppenbarligen inte alls vad jag försöker säga och mina pedagogiska skills är alldeles för trubbiga för att jag ska orka formulera om mig en tredje gång.

Av andii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sykes90
med daa. dom e gay för dom e funtade så, jag e strait för ja e funtad så, ja gillar inte att se på homokiss FÖR JAG ÄR FUNTAD SÅ. Det är inte svårare än så, jag är ändå mot allt förtryck utav miniroteter, men det ineär inte att jag tänker ståk och sucka romantiskt för mig själv när 2 män går på varandra lika lite som ja tänder på kvinnor med downs syndrom

Det är väldigt avslöjande att du även nämner att du inte tänder på kvinnor med downs syndrom. Vad exakt har DINA sexuella preferenser att göra i det hela? Går du på stan och ser på alla genom ett kåtfilter eller vad är grejen? Vi pratar om kärlek här, inte sex. Och det finns väl ändå inte en speciell sorts heterokärlek, en annan sorts homokärlek och en tredje sorts downssyndromkärlek? Kärlek som känsla är väl den samma för alla, är vi överens där eller?

Jag vet inte om du lider av empatibrist eller bara är sexfixerad men lägg ner det där skitsnacket om att det är äckligt att se två män/kvinnor pussa varandra. Antingen är du fylld av fördomar eller så är du otroligt egofixerad och tycker att allt du ser i världen ska vara sånt som du tänder på eller kan relatera 100% till. Kärlek är väl ändå en känsla du kan relatera till? Så min fråga blir än en gång; vad är äckligt med homokärlek som inte är äckligt med heterokärlek? Om du förstår min fråga så är den inte svår att svara på. Det är alltså kärlek vi pratar om, inte sex.

Av andii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aloysius
Jag tror Försäkringskassan till och med gjort tv-reklam på temat att det är arbetsförmågan och inte sjukdomen som bestämmer om du ska bli sjukskriven eller inte. Jag vet att det ingår i den homosexuella historieskrivningen att det finns anekdoter om hur homosexuella sjukskrevs sig i drivor på 70-talet och att det var det som gjorde att staten "var tvungen" att ta bort sjukdomsdefinitionen. Det låter inte så troligt eftersom de knappast hade kunnat motivera hur det gjorde dem arbetsoförmögna.

Men jisses, jag skojade ju UPPENBARLIGEN med den där sjukskrivningskommentaren. Men om du hade orkat klicka på länken i mitt citat så hade du kunnat läsa att åtminstone en kvinna som stod på sig under 70-talet fick sjukpenning för att hon var homosexuell.
Lite lustigt att se hur ivrig du är att pissa på det du kallar "den homosexuella historiebeskrivning". Tala ur skägget istället så slipper vi läsa mellan raderna.

Av andii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sykes90
homosexuella kan inte hjälpa att dom är just homo, och dom ska naturligtvis ha samma rättigheter som hetro. Tycker du inte att det är okej att alla sedan inte vill stå och glo på det??
dom har samma rätt att tycka hetro är äckligt.
eller är det inte längre tillåtet att på något sätt inte vara olikgiltlig mot någonting som minirotetsgrupper gör??

"Stå och glo på det". Fattar faktiskt inte vad du pratar om. Det är två människor som gillar varandra, vad finns det i det som du inte tål att "glo på"? Vi är omringade av heterosexuell kärlek i filmer, på TV, i reklamen, på skolor och arbetsplatser etc. Om det inte finns något i den heterosexuella kärleken du inte vill glo på så förstår jag inte ditt "argument".

Av andii

Jamen vad fan! Var är moderatorerna? Bort med Raphlf och hans dynga nu.

Av andii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nihilas
Haha här gick man och trodde att sweclockers va över fragbite nivå.

Förutom Raphlfs två (uppenbara) troll-inlägg så är det väl "bara" dessa övriga två som jag stör mig på:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av sykes90
kan hålla med om att när 2 männ står och tungkysser varandra så går jag därifrån så snabbt ja kan.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonazz
Ja det är klart att det är en avikelse och något fel någonstans i den naturliga processen men när de ändå är bögar så är det inte så mycket att göra åt.

Men jag förstår vad du menar Nihilas. Det är illa nog med de korkade inlägg som hittills poppat upp.