Inlägg

Inlägg som andii har skrivit i forumet
Av andii

För att svara på några inlägg som jag inte orkar klipp-o-klistra citera ur:

Utan tvekan är Stockholm, ur ett rent ekonomiskt perspektiv, Sveriges centrum så då borde jag väl inte ha några problem med ett reportage om ett återuppstått Stockholmsföretag? Jo det har jag eftersom jag aldrig har sett ett liknande reportage om ett företag utanför Stockholm som Sweclockerredaktionen inte har nostalgiska ungdomsminnen kring. Dessutom kan man fråga sig vad "nyheten" gjorde utanför notisavdelningen, särskilt med tanke på den insmickrande tonen i intervjun. Det är trots allt ett företag vi pratar om här. Hur ska vi kunna lita på att Sweclockers vill eller kan granska Mycom kritiskt om det någonsin går på röven igen för dom?

Det är kanske denna brist på självinsikt som gör att redaktionen inte tänker så mycket på att "nyheten" har fiskas upp ur naveln och att dom framställer sig som opålitliga fanboys istället för den seriöst rapporterande sajt jag alltid har tyckt dom varit. Men på senare tid har man kunnat ifrågasätta vissa av Sweclockers val av nyheter. Trist. Men intervjun med Mycom var kanske starten på en hel drös egenproducerade intervjuer med lokala entreprenörer från hela Sverige? Om några månader har vi svaret på det.

Av andii

Och jag som har bott i Malmö i hela mitt liv och aldrig någonsin kommit i kontakt med Mycom eller ens hört talas om dom, varför ska jag bry mig?

Har svårt att tänka mig att Sweclockers ligger i startgroparna för att berätta historien om tex den mycket omtyckta Malmöbutiken DMS uppgång och fall, eller? Nä, tänkte väl det för ni har aldrig hört talas om butiken och då finns/fanns den ju inte.

Trist att se en stockholmsredaktion ännu en gång peta och stirra sig i naveln och tro att hela Sverige bryr sig. Jag hade kunnat acceptera den här "nyheten" som en liten notis bland alla andra men det är allt. Herregud, nåt företagsnamn har återuppstått under nya ägare! Även Sweclockers måste väl fatta hur ointressant detta egentligen är?! Förtjänade "nyheten" verkligen VÄRLDSKRIGSRUBRIKEN på egna meriter?

*****
EDIT: I sista stycket är ordet "Stockholmare" utbytt mot frasen "en stockholmsredaktion". Det speglar bättre det budskap jag försökte framföra.

Av andii

Även om jag precis har beställt en E6750 så ser jag ändå fram emot att se vad AMD kan koka ihop. Om ett år beställer jag gärna nåt 4-kärnigt från AMD, till skillnad från Intel så förstår ju AMD det där med "äkta" 4-kärnigt

Av andii

komplett.se har byggt en tidsmaskin...

...och vill transportera min tilltänkta dator till år 1972!

skärmdump: http://bayimg.com/HACEHaABo

Tänk vad denna maskin hade skrämt slag på folk då. Man undrar nästan om 1972 års samlade datorkraft kan mäta sig med denna enda dator.

Exakt hur komplett tänker manipulera tid och rum för att skicka tillbaks datorn till nämnda år framgår inte någonstans på deras hemsida. Dom kanske startar tiotusen elvispar och vispar fram en tidsvortex ur tomma intet. Eller dom kanske äntligen har lyckats starta serietillverkning av Homers tidsböjande brödrost...

...eller så har deras databas bara fått hicka helt enkelt

Av andii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RawXcellence
Men jag kan ju inte förstå hur en Asiat kan säga nedsättande kommentarer till en annan Asiat - de är ju för fan! båda två Asiater!

Och vi svenskar har givetvis aldrig yttrat ett endaste fördomsfullt/elakt ord om våra skandinaviska grannar danskarna, finnarna eller norrmännen heller!

Av andii

Just nu sliter nog ett stort antal DRM-lobbyister, typ RIAA, sitt hår i förtvivlan. I och med EMIs och Amazons beslut så har vi tagit ett litet steg närmare slutet för den överbetalda DRM-industrin.

Att det ska vara så svårt att behandla sina kunder med lite värdighet är obegripligt.

Nästa gång hoppas jag att det är filmindustrin och Microsoft som tänker om och slutar stänga inne sina kunder i slutna system av typen CSS, PVP, AACS och Fan och hans moster.

Av andii

det är en så självklar grej att kolla, så jag tänkte inte på att skriva något om det.
men ja, rätt drivrutiner är installerade.

EDIT****
Butiken sålde mig fel sorts kabel. kabeln är bytt och allting funkar. tack för hjälpen

Av andii

nytt nätverkskort. hjälp.

hallå
jag har köpt ett nytt nätverkskort och jag kan för mitt liv inte ta mig ut på internet med det.

Windows XP rapporterar följande:
Adresstyp: Automatisk privat adress
IP-adress: 169.254.69.159
Nätmask: 255.255.0.0
Standard-gateway: <tomt fält>
DNS-server: <tomt fält>
WINS-server: <tomt fält>

Jag har inaktiverat mitt gamla nätverkskort som är ett sånt som är inbyggt i moderkortet. Jag har provat "ipconfig /renew" kommandot. Jag har varit inne i "Egenskaper för Internet Protocol (TCP/IP)" och mixtrat. Jag har kontrollerat att brandväggen inte är problemet. Vad jag än gör så blir resultatet detsamma. Om jag däremot aktiverar mitt gamla nätverkskort så hittar det ut på internet direkt utan något som helst krångel. ????. Det är precis som att det finns någonting i Windows som fortfarande är inställt på att förvänta sig det gamla nätverkskortet. Men jag kan inte klura ut hur jag löser upp alla gamla band till det gamla nätkortet. Jag fattar ingenting...
Hjälp. Desperat. Hulk arg.

Tacksam för all input.
/andii

Av andii

ja nu jäklar ogun, nu ÄNTLIGEN så fattar jag!! Jag har pratat med så många på alla möjliga forum om detta, men din förklaring här ovan fick mig att fatta! Det här med layer och BGP vet jag naturligtvis inget om, men nu fattar jag själva processen. Tack för det!
Och nu fattar jag också att det INTE finns en enkel och snabb lösning på min fråga. Men det är också bra att veta.
Får nog lära mig att leva med mitt lyxbekymmer istället...eller vad säger du?

Edit**: En tanke bara. Om jag skaffar ett extra nätverkskort till varje dator och kopplar in båda bredbanden till varje dator (utan att brygga dom) så kan man kanske använda det ena bredbandet till att ladda ner saker med och sen så fort det är nedladdat så kan man ladda upp det med det andra bredbandet? Kan man ha båda bredbanden igång samtidigt på samma dator eller blir det krockar av det slag som du har nämnt tidigare? Portkrockar? Mjukvarubrandväggskrockar/problem? WinXP-problem?

Av andii
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ogun
Nej, skulle du brygga interfacen som de bägge internet-uppkopplingarna ligger på så skulle du få en soppa utan dess like Mycket tveksam att något skulle fungera då.
Att brygga interface innebär samma sak som att du skulle ta en kabel från varje och trycka in det i en hub. (Grovt förklarat iaf)

svaret (på samma fråga som jag ställde till dig) från personen på det andra forumet är: "Borde inte bli problem då en brygga fullständigt struntar i alla protokoll, what so ever. Det enda som är intressant är "Ethernet Frames", MAC adress + data."

Detta stämmer då alltså inte?

ursäkta min okunskap, men vad menar du med interface i detta fallet? är det det samma som ISP?

Av andii

tack för svaret Ogun!

på ett annat forum föreslog dom att jag skulle brygga (vet KNAPPT vad det är) nätverkskorten. Vet du om man kan brygga de två nätverkskorten (som har olika ISP och därmed olika ip-adresser) i varje individuell dator? Kan man då samla ihop all bandbredd till en stor kaka?

Av andii

Tack för svaret

jag har konsulterat google men blir inte mycket klokare, så jag förstår tyvärr inte riktigt vad du pratar om...

Av andii

ladda upp och ner fast med olika ip-adresser?

hej

måste börja med att säga att jag är helt grön på det jag ska fråga om, så hav tålamod...tack

jag har två olika bredband: 1.5mbit/1.5mbit bolina via hsb (fiber) och 10/1 adsl från Bredbandsbolaget.
Förut hade jag bara 1.5/1.5 bolinan. Då använde jag en enkel netgear-switch för att få internet till alla mina tre datorer. Datorerna delade då INTE på den ynkliga bolinan utan fick varsin ny fräsch 1.5/1.5 uppkoppling och varsin egen ip-adress.
Detta är ju inte fallet med 10/1 linan från BBB. När jag kopplar in alla tre datorerna till modemet så delar ju alla tre datorerna på samma bandbredd fast de får olika ip-adresser. att bara ha ca 30 kb/s att ladda upp med från varje dator är INTE tillräckligt på något vis.

Så nu har jag alltså två olika bredband, varav det ena lämpar sig bättre för nerladdning och det andra bättre för uppladdning.
Mina frågor är:

1. Låt oss anta att jag har två nätverkskort i varje dator. Kan jag koppla in bolinan till det ena kortet och BBB till det andra utan att stöta på problem?

2. Kan man sedan dirigera viss in-trafik till det ena nätverkskortet(ip-adressen) och viss ut-trafik till det andra nätverkskortet(ip-adressen)?

3. Kan man (utan alltför stora problem) få sina program (tex BitTorrent ) att fatta att det är olika ip-adresser som gäller för upp- respektive nerladdning?

4. Om allt ovanstående inte är tekniskt möjligt, finns det någon "pryl (typ router kanske?)" som man kan koppla två bredband till och som sen låter alla mina datorer vältra sig i den sammanlagda bandredden utan att vara specifikt bundna till enbart den ena eller andra ISP:n?

ja, som ni märker så vet jag som sagt närapå inget om ämnet, så era svar tas tacksamt emot

mvh/andii

Av andii

tack för svaren

en vänlig själ i ett annat forum gav mig rådet att testa nätagget. det hade jag dumt nog inte tänkt på eftersom jag tycker att q-tec (hittills) har varit en pålitligt tillverkare. jag bytte ut q-tec:en mot min gamla chieftec och vips så startade allt som det skulle. jag testade sedan q-tec:en med en prescott 3.0 och där kom det iaf upp en välkomstskyllt från asus men det var omöjligt att komma in i BIOS.

nåväl. q-tec:en får åka tillbaks till affären.

tack igen!
/andi

Av andii

nybyggd dator vägrar starta överhuvudtaget...hjälp

hej

jag har byggt en simplare internet-dator som till mitt stora förtret vägrar starta.
Nätdels-fläkten, cpu-fläkten och chassifläktarna startar. ibland snurrar även en hårddisk igång. men det är allt. skärmen går INTE igång, bioset startar INTE. den bara står där och fläktar sig själv.
eftersom jag har byggt datorer förut och tycker jag har lite rutin på det där så är det extra frustrerande att inte förstå vad det är som är fel.
alla delar i den är nyköpta:
q-tec 350W nätdel
asus P4B533-X
intel celeron 2.4 ghz
asus radeon 9200se 128 mb
1 st 512mb pc2100 och 1 st 256mb pc2100
2 st hitachi hårddiskar på 120 gb
chassit: x-case terminator (ett jävla skitchassi upptäckte jag när jag började montera)

allt är korrekt monterat (med antistat armband). alla prylarna är kollade i andra datorer för att få bekräftat att de funkar ok. jag har kollat så att inget ligger emot moderkortet och kortsluter det. jag tycker att jag har gjort allt som är möjligt att göra men ändå är den bara en stor fläkt just nu.

jag vet inte exakt varför men jag misstänker chassit lite grann. kan systempanel-kontakterna ställa till det på det här viset (dom där power sw och reset sw som går från chassit till moderkortet)? antagligen inte men.....

bioset har jag ju som sagt inte ens kommit in i så det ska ju inte kunna spöka. och moderkortet är ju nytt så batteriet lär vara färskt.

jag änväder asus egna hdd-kablar, floppy-kablar och så kallade cd-rom kablar (asus-moderkort har varit kinkiga med det förut på andra moderkort) men jag har naturligtvis testat med alla möjliga sorters kablar utan framgång.

jag har även provat med 3 olika hårddiskar. ingen skillnad.

nu vädjar jag till er! någon där ute som har stött på detta förut? någon med en klok fundering? jag är tacksam för all hjälp

tack på förhand
/andi