Inlägg

Inlägg som pHr33 har skrivit i forumet
Av pHr33

hehe, äöven jag dök in här bland kommentarerna för att se om någon visste VARFÖR Microsoft skrev allt det där.

Av pHr33

Jag minns hur en kompis riva 128 sprang i cirklar i direct3d test runt min setup med Matrox Millennium II och ett Voodoo 2. Sökte både länge och väl hur jag kunde få mitt 3dfx-kort att hjälpa till men det gick ju inte
Nästa kort för mig blev ett TNT2 Ultra. Grym prestanda för den tiden. Köpte värstingmodell med 3d-glasögon och allt! Det fungerade väl sisådär, men kul var det!
Minns hur 3dfx försökte med kombinerade 2d/3d kort med Voodoo5, men nVidia sprang ifrån. Korten fungerade bra och prestandan rusade för varje generation. Minns det ändå som lite tragiskt när 3dfx gick i graven. Det var ju trots allt de som gjorde att jag fick upp ögonen för 3d-accelerering öht.

När kommer man få se samma skillnad som när man skiftade mellan Quake och GLQuake? Rena magin
RTX är väl det närmsta man komme ri modern tid

Av pHr33

Stackars hårdvarutillverkare... ...som i nästa andetag proppar enheten full med bloatware som användarna sen inte kan bli av med. Personligen tycker jag det är värre...
Om det nu är genom Chrome och sökningar som Google tjänar mest pengar så får väl hårdvarutillverkarna pröjsa mer om de ska leverera utan de funktionerna? Det är ju inte rimligt att de urhålkar Googles affärsmodell. men att förbjuda helt är kanske lite att ta i

Av pHr33

Om det nu stämmer vad Arm själva säger så står det uttryckligen att avtal inte överförs till nya ägare utan omförhandling. Avtalen utformas ju efter företagens förutsättningar och om ett relativt litet företag blir uppköpt av en bjässe så ändras ju de förutsättningarna radikalt.
Det sticker klart rejält i ögonen på Qualcomm när de ser hur mycket billigare de kunde komma undan med den andra dealen, men de har ju själva förmodligen aldrig varit i närheten av att kunna förhandla fram en sådan själva. Arm måste ju sedan skydda sin affärsmodell. Börjar någon partner bryta och de inte markerar så kommer fler snart att följa. Så klart.
Ingen av partnerna vinner på en utdragen strid. Det här kommer nog lösas ganska kvickt.

Av pHr33

Läste att hastigheten droppar rejält om man vill använda 4 stickor. Lite trist. Men som jag också förstod det handlade det mycket om att det inte var optimerat från start, men att vi genom bios-uppdateringar kan förvänta oss bättre prestanda framöver. Låt oss hoppas på det!

Av pHr33

Jag har noll erfarenhet av att bygga riktigt stora LAN, men leker ändå med tanken att JAG av någon anledning blev ansvarig för att sätta upp nätverket, utan möjlighet att rådfråga någon som faktiskt vet vad de sysslar med.
Jag kan inget om Cisco eller Juniper. Det närmsta jag kommer är Unifi. Så jag hade designat med nedanstående hårdvara:
70x Switch Pro 48 (48x1G + 4x10G)
5x Switch Pro Aggregation (28x10G + 4x25G)

Naivt koppla ihop aggregatorerna med 25G DAC - Alla kan kopplas ihop med alla i ett mesh då de har 4 portar vardera och totalt 5 switchar. Ev är det bättre att undvika loopar och bara koppla ihop i en stack?
De 70 nod-switcharna kopplas in med dubbla 10G till aggregatorerna. Antingen som trunkerade länkar eller separata in på olika aggregatorer?

Sen behöver man ju en router med. En Dream Machine Pro är ju för klen med sin 10G upplänk så jag hade nog gått på en custom server med några rejäla nätverkskort och pfsense (jaja skratta ni...). Saknas ju några 25G portar att koppla in den på så det hade jag tjuvat från någon av agregatorerna, alternatvt skaffat en aggregator till.

Så, ni riktiga nätverks-proffs, på hur många sätt hade jag failat?

::EDIT Det krävdes ju bara en halv googling för att inse att pfsense inte riktigt är byggt att skala upp till 40G+, så jag hade nog fått fila lite mer på lösningen där.

Av pHr33

Ett tips kan vara att söka på "skyddsglasögon" istället för solglasögon. Iaf om man vill ha glasögon i sportigt utförande, typ insektsögon snarare än pilot-brillor. Du får väldigt mycket bättre kvalitet för pengarna!
Jag skulle ha några brillor när jag cyklade racer. Skyddsglasögon och cykelglasögon såg identiska ut, men skiljde nästan en faktor 10 i pris! Att de sen är certifierade att skydda mot stenar eller andra projektiler är ju inte fel.

Sök tex Bolle skyddsglasögon på amazon. Massor med brillor för under 200-300:- och de slår de du köper på bensinstationen med hästlängder!

Av pHr33
Skrivet av medbor:

Inte alldeles för länge sen man hade 1GB RAM eller mindre

Man behöver inte gå jättelångt tillbaka för att datorerna inte ens hade 1gb hårddisk! Den jag hade -95 hade 8mb ram och 850mb hårddisk 😆

Av pHr33
Skrivet av WoG:

Så otroligt dåligt bara att den inte är mer än 100Mb/s. Jag köpte en USB-C-docka med 1Gb/s o en USB-strömadapter o de funkar fint, får ut fulla 250/250 på min chromecast. Blev ju dock bra mkt dyrare :<

Yes, kör samma och det funkar fint även här. Värt att poängtera dock att den medföljande strömadaptern är ganska klen. Det finns rapporter om folk som inte lyckas driva Chromecasten plus docka med den. Tycktes fungera med min docka, men jag valde ändå en byta för att inte ligga på gränsen.

Av pHr33
Skrivet av Hulle:

Foton är ju det viktigaste. Övriga i familjen har noll koll så jag får hantera alla foton. Har skrivit upp var de ligger och hur man får fram dem, så hoppas man ju att det löser sig.
/hulle.

Foton är ju viktiga eftersom de inte går att återskapa. Jag lärde mig den hårda vägen när jag förlorade alla bilderna från de första par åren med digitalkamera pga bristfällig backup.
Men. Iaf jag hade en tendens att göra en större grej av det än vad det var. Visst är det trevligt med bilder, men verkligen inget nödvändigt. Barn och barnbarn kanske bryr sig något. Men så fort man inte längre har någon närmre anknytning till de på bilderna blir det fort ointressant.
Personligen mår jag bättre efter ha kommit till insikt hur tillfälliga alla materiella ting är. Låter kanske lite flummigt, men det har tagit bort en hel del stress i mitt liv.

Av pHr33

Nu ska jag inte uttala mig om ditt fall specifik, men generellt så är där nog ingen med än "du" som bryr sig speciellt mycket om nätverket/servern/NASen osv. Visst kanske några foton som de tyckt var roliga att titta på, men ingen större förlust om de försvinner. Life goes on.
Det är billigt att hamstra all sin digitala data, men intresset för datat svalnar inte mycket långsammare än din kropp!
Bankkonton, aktier, fastigheter och annat av värde kommer oftast till rätta, dvs till ärvingar även om de inte visste att sakerna fanns. Legacy-systemen är ju helt ok på den fronten. En advokat som letar rätt på folk och delar upp osv.
Modernare saker såsom krypto-valutor, NFTer osv är det kanske värre med. Stor risk att sakerna går förlorade om man inte satt upp arvs-funktioner.

Av pHr33

Identifiera saker som ligger på golvet, t.ex. leksaker och sedan visa var (på kartan över huset) och när (tidsstämpel) den sågs sist. Antingen om den själv lägger till alla saker eller om man bara vill att den ska komma ihåg några favoritsaker så kanske det ska finnas någon form av "training mode". Dvs att man lägger saken på golvet och ger kommando att boten ska scanna av den från alla vinklar.

Av pHr33

Det mesta innehållet är säkert ganska harmlöst. IQ-befriat kanske, men inte direkt skadligt för ungarna i små volymer. Problemet är väl när volymen blir så stor att det sker på stor bekostnad av annan aktivitet som är nyttigare fysiskt, mentalt, socialt osv.
Vet själv hur enkelt det är att fastna i algoritmerna hos tex youtube eller tiktok. Klart som fasen att ungarna torskar dit än värre om man inte hjälper dem att bryta.

Av pHr33

Är det bara jag som reagerar på att testet avslutas med "utmärkt prestanda", köprekommendation och guldmedalj när skrivhastigheten var som den var? Antingen presterar den ganska dåligt, eller så var något trasigt med setupen och inga slutsatser kan dras.
Och varför bara använda en av nätverksportarna? Läshastigheten var ju begränsad av nätverksinterfacet så vi fick aldrig veta hur bra den eg kan prestera. De logiska i det läget vore att ansluta båda, eller?
Tack för en i övrigt trevlig recension

Av pHr33

Låter klart olagligt och knappast något som ett stort publikt företag borde pyssla med. OM de nu gör det borde de inte vara så öppna med det. Misstänker att nyheten förvrängts på vägen

Av pHr33

Jag ser inte bilden. Jag kör Lynx på Ubuntu 10.04

Av pHr33

Nit-pick: Finns inget svenskt ord "utprestera". Överträffar eller presterar bättre än. Men men. Alla begriper ju ändå

Av pHr33
Skrivet av Kaputnik:

Bara kan som tyckte wifi är lika dålig...
Förut IEEE 802.11 xx... Går till wifi 1 2 3 4 5 6..
Och nu wifi 6E?!? Blir det 6F 6G också?

Haha, ja den är klockren. De beslutar sig för att tom namna om gamla standarder retroaktivt för att städa upp bland namn-sörjan, endast för att genast göra avsteg från den nya logiska namnsystemet.

Av pHr33
Skrivet av Inso:

En stor del av fördelen med kryptovalutor för invånare är att en stat inte kan kontrollera dem på samma sätt som de kan kontrollera traditionella valutor. Det är helt självklart att det är i EUs intresse att göra dem olagliga, samtidigt som det är i alla invånares intresse att de förblir lagliga.

Exakt. Intressant är också att EU vill erbjuda sin egen kryptovaluta som alternativ Visar tydligt att de inte förstått poängen men kryptovaluta från första början...

Av pHr33
Skrivet av Arthur Bongo:

@pHr33: Det har varit uppe i tråden förut, ett bra inlägg är detta:
#18400024

Jag har PAC 3550 Pro, det är i grunden en bra lösning. Den kyler bra och undertrycket är obefintligt. Jag använder också deras fönsterkit som jag är nöjd med. Dock är maskinen stor, inte speciellt tyst (den har både vibration och generell hög ljudnivå) och lite plastig. Dvs, inte perfekt. Kan ge mer feedback kring den om så önskas.

Den verkar vara gjord i Kina och jag citerar mig själv:

"Den verkar vara baserad på en modell från Stiebel Eltron som heter ACP 35, https://www.amazon.de/Stiebel-Eltron-Energieeffizienzklasse-E...

Tack!