Inlägg

Inlägg som majtymicke har skrivit i forumet
Av majtymicke

Hmm, ja alltså det som händer är i princip flimmer vid all videouppspelning och flashspel/videos då och då.
Jag har skaffat ny skärm, bytt moderkort (samma modell då usb portar var defekta och det gick på garantin), bytt nätagg, skaffat en ssd som systemdisk, testat andra minnen, testat ett Gigabyte 5770 (samma drivrutiner till det som till 5750 dock då man laddar hem det), testat olika drivers både nya och gamla, testat köra vga och även bägge dvi portarna. Testat andra kablar från nätagget och ssdn och säkert något mera.

Det enda som stoppat det någorlunda är att jag kör igång Windows Media Player för då slutar det.
Så nu sen ett halvår har jag WMP på autostart och repeat så den spelar en kort slinga konstant. Det blev klart bättre så men nu har jag märkt att det börjat med hackandet igen av någon anledning. Jag märker inte av det när jag spelar spel (som ej är flashbaserade) men jag märker av det när jag ser film pavsett filformat eller spelare, eller spelar Candy Crush eller kikar videos på youtube (oavsett om jag kör html5 eller inte).

Det känns som jag uteslutit det allra mesta.......

Det som finns kvar är väl i princip att grafikkortet inte är helt kompatibelt med moderkortet trots att de bägge är Gigabyte (Senaste bios på moderkortet btw och hittar inte några bios att flasha in på grafikkortet)

Jag kan varken över eller underklocka för programmen jag nämnde tidigare gör inget då jag ber dem ändra prestandan.
Jag är desperat efter svar

Av majtymicke

Ja! Där har vi det jag menar! Du har helt rätt hACmAn! Jag har nyss rengjort kortet och även satt fast en 120mm fläkt på det (passivt kort egentligen men 120mm körs på 5v så det hörs inte)

Av majtymicke

Grejen är ju det att det står "Klockinställningar används endast när GPU:n körs i läge med höga prestanda". Jag vill öka prestandan så den har en högre nedre gräns än den har just nu.
Dvs direkt då Windows har startats vill jag ha några procent starkare prestanda än vad det normalt har även idle för att se om det fixar mina problem.

Men jag verkar inte kunna justera prestandan alls i något program förutom kanske CCC just då det är något krävande som körs....

Av majtymicke

Överklockning av GPU, inget händer?

Jag har testat i flera olika program nu att öka prestandan på mitt grafikkort så att jag kanske blir av med lite problem jag haft (flimmrande videos osv) för jag har läst på att grafikkortet kan gå ner på så låg volt eller spänning eller vad det nu heter att det kan orsaka sånna problem.

Jag har testat Rivatuner, Afterburner, Gigabyte Easyboost och säkert något fler.

Jag vill öka prestandan några enstaka procent för att se om det hjälper men det verkar aldrig bli någon skillnad i gpu clock eller memoryclock hur jag än gör, och tempen ändras inte heller. Och jag har testat både spara profil och "verkställ".
"Overdrive" är avslaget i CCC.

Jag har ett Gigabyte 5750 silent series.

http://oi41.tinypic.com/2v1aqna.jpg

Vad gör jag för fel???

Av majtymicke

Kolla så inte sladden till knappen för att starta datorn har lossnat just vid knappen (du lär redan ha kollat kontakten vid moderkortet)

Av majtymicke

Synd att inte gpus har samma utveckling vad gäller strömsnålhet, 50% är ju sjukt mycket!

Av majtymicke

Felsökning Badoo

Hej!

Jag hänger på Badoo (dvs jag är medlem) och jag har prövat maila supporten där, och även sökt egna lösningar
Problemet är att då jag klickar på andras bilder för att se dem större så får jag bara fram svart, och så ser jag på muspekaren att det laddar men inget kommer fram. Det hänger sig inte totalt för det går att backa.
Jag hade inga problem tills för några dagar sen med sidan.
Jag har testat med Firefox, Internet Explorer, Google Chrome med samma resultat.
Jag testade även avinstallera min brandvägg och uppdatera allt jag kunde komma på att göra.
En kompis till mig fick testa och hon hade inte samma problem som mig på sin dator.
Så jag undrar om någon har ett förslag på vad jag kan testa härnäst för att lösa det här? Allt annat verkar funka okej på både Badoo och övriga internet.

Av majtymicke

Du har ett nätagg som är mer än nog kraftigt. Men det finns alltid dåliga exemplar så du kan ju testa sätta i ett annat och se om det gör någon skillnad.

Av majtymicke

PROBLEMET LÖST! Jag hade SSDn kopplad till Sata2 som jag skrev jag hade en aning om. Kopplade in i Sata3 (ja jag vet Marvell suger)trots allt. Gick sen in i bios och ställde in AHCI på allt jag kunde hitta med Sata i namnet och vips så är siffrorna klart bättre

http://oi49.tinypic.com/148ks2p.jpg

Av majtymicke

Tack för tipsen! Uppskattas massor!

Av majtymicke
Skrivet av TiasE:

Om moderkortet är det som står i din signatur så har du endast Marvell SATA3 och dessa kan i många fall prestera sämre än SATA2 portar, så om den sitter på en Marvell port så prova och byt till en av SATA2 portarna istället.

Ah jag ska testa det men jag har en svag aning om att jag testat det förr (och ja det är moderkortet jag använder än)

Av majtymicke

Ja AHCI är aktiverat och igång i Bios och Win.

Av majtymicke

SSD ovanligt slö?

Hej

Jag har en Intel 510 120gb och mina benchmarks är verkligen inte mycket att hurra över.
Det jag funderar över är om det beror på att jag har OS på disken som testas eller vad tusan som riktigt inte stämmer. Har följt alla guider jag kunnat och Intel SSD Toolbox säger att allt är inställt på bästa sätt.

http://oi47.tinypic.com/20f9iqb.jpg

http://oi49.tinypic.com/sovbeh.jpg

http://oi50.tinypic.com/2n1riub.jpg

Jag blev lite osäker nu om det är ipluggat en Sata 3 eller 2 port på moderkortet men jag tycker ändå att siffrorna är väldigt låga vad gäller allt utom seq read.

Av majtymicke

Hmm, jag gillade Unreal 2 (ej tournament) rejält mycket förr på pc. Sen så är nog Halo 2 en stor favorit på konsoll dock

Av majtymicke

Vilken modell pratar du om? V1,V2 (som jag antar du menar) eller nya V3?

Av majtymicke

Jag har blivit uppringd 4-5ggr. Första gången sa jag att jag tyckte de var fulla av skitsnack, andra gången sa jag att jag var datatekniker (vilket jag inte är), och iaf 2ggr har jag bara pratat svenska då de pratat engelska så då har de lagt på.

Av majtymicke

Hmm, stenbumlingen i nedre vänstra hörnet har inte helsvart i högra kanten kan det vara pixelfelet?

Av majtymicke

Mic/Ljudkort/Preamp till Mac

Hej alla!
Jag har en vän som ska ha sig en mikrofon att sjunga in saker med i garageband.

Det här är det jag lyckats få reda på hittils

"En vanlig scenmic har en kontakt med 3 piggar (XLR)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/15/Xlr-...

Då behöver man två kabeladaptrar för att få det till rätt storlek varav första är såhär
http://img1.buyincoins.com/gallery/15ft-45m-microphone-cable-...

Och sen en sån här för att få det till 3,5mm som är rätt storlek för en mac/pc
http://airturninc989.corecommerce.com/images/products/517.JPG

Och om man sen ska använda "Line-In" uttaget på macen (de saknar ett äkta mic-uttag tydligen så signalen är alldeles för svag) så ska man använda en preamp som är en liten låda som förstärker signalen från mic till Line-In uttaget.

Ett annat alternativ är att istället för skaffa en preamp att skaffa ett externt ljudkort som pluggas in i USB porten och då kan man plugga in 3,5mm som normalt i det (eller i vissa fall XLR direkt som t.ex med Icicle).
Det finns även mikrofoner med USB kontakt men de vet jag inte riktigt så mycket om annat att de är rätt ovanliga"

Jag söker råd här för att få en rätt bra ljudkvalla utan problem.
Så i princip innebär det att det blir ett externt ljudkort men jag trots att jag googlat massor har jag inte kommit fram till något bra alternativ för mac (under 450kr).
Är det något jag missat så rätta mig gärna!

Av majtymicke

Köp INTE från Pixmania iaf, jag har just gjort det och ska returnera allt p.ga att deras Canonprodukter inte egentligen är för svenska marknaden, så om något går sönder tar INTE svenska Canon emot det för reparation, utan det måste skickas till utlandet. Visst menyerna i kameran är svenska men med min 600D jag beställde fick jag Italiensk,Fransk,Nederländsk och Tysk manual.... och på köpet fick jag med en flersidig broschyr om var man kan köpa billig sprit..... säger mycket om hur seriösa de är..

Men jag ska iaf ta en 600D igen, dock från annan plats.

Mvh/Majty

Av majtymicke

Alla funkar väl men modstream var väldigt högljutt av sig. Har Corsair HX 650 nu och det är bra mycket tystare iaf.