Inlägg

Inlägg som leftalone har skrivit i forumet
Av leftalone

jag tycker det ser ut som att de sätter snurr på en pinne (via magnetism) som är monterad inne i kaviteten där vattnet finns.

när pinnen snurrar så antar jag att man blandar vattnet bättre och därigenom bättrar på värmetransporten från den varma ytan.

frågan är hur mycket bättre/sämre den är i förhållande till priset när man jämför med vanliga heatpipes.

man kan bara spekulera i hur mycket mer/mindre den här lösningen kostar att tillverka. men sunon verkar tro på det och det kan säkert övertyga en och en annan köpare.

roligt med nya lösningar på gamla problem.

tråkigt bara när man glömmer datorn utomhus på vintern. det finns säkert risk för fläkten att frysa sönder eftersom vatten expanderar när det fryser till is

Av leftalone

jag har två orchid righteous 3d voodoo2 12 megs om någon är intresserad.
samt ett voodoo1, även det righteous 3d.

var på väg att slänga dem häromdagen men lade ned dem i en låda istället.
orkade inte källsortera

Av leftalone

man kan lugnt ta bort IE helt. det går att ladda hem uppdateringar från ms hemsida istället för att köra winupdate. dessutom så kan man ju undra hur många av alla uppdateringar man behöver lägga in när man inte har ie på datorn
sen behövs iofs ie för massor av småsaker i oset, men det finns gratisprogram man kan köra istället
man kan inte lägga till program med nlite vad jag förstått, men man kan göra det med hjälp av vorcks guide. det är även på vorcks sida man kan läsa om vilka program man bör skaffa sig då man lyft ut ie från win.

Av leftalone

hur orkar ni överhuvudtaget debattera lin <-> win. snacka om uttjatat.

kör det ni trivs med, skit i vad andra trivs med. stör du dig på att andra trivs med något du inte trivs med så är det ditt mentala problem. och jag skiter fullkomligt i dina mentala problem.

klart man kan rekommendera andra att testa det ena och/eller det andra, men att anse att någon är dum i huvudet för att denne köper ett os för några tusen är jävligt förhastat i dessa tider.

irl-lamers!

Av leftalone

http://www.nu2.nu/pebuilder/
kanske hade varit till hjälp... aja, du löste det sen iaf
men länken ovan är annars en bra grej att ha till hans då datorn strular.

Av leftalone

win2k/xp utan ie, oe mm.

ie har sina svagheter och det finns många förklaringar varför.

iaf, om man vill bygga en egen iso med windows där man tagit bort allt som har med ie, oe mm att göra så kan man titta på länken nedan

http://home.earthlink.net/~vorck

eller denna för dem som inte vill läsa mer ingående. ett program för att göra ovanstående, man kan även ta bort massor av saker som man inte vill ha som man får med då man installerar.

http://nuhi.msfn.org/#

man kan alltså bygga en egen windows-installations-skiva med firefox, thunderbird, 7-zip, miranda-im, ja, vad som helst samtidigt som man kan ta bort massor av program som man inte tycker om, som installeras under själva installationen av windows, mkt smidigt.

Av leftalone

rätta mig om jag har fel men är inte 60* rätt mycket om det inte är "diod-temp" ?
jag skulle ta ut proppen, göra rent den, köpa fin pasta och montera igen.

eller, testa att köra med lådan öppen?

Av leftalone

går det inte genom att skapa ett konto med samma namn och behörighetsnivå på 2k-burken?

Av leftalone

http://www.storagereview.com/articles/200406/20040625TCQ_1.ht...

läs där

scsi är bra, men dyrt. de "riktiga" raid-korten är för scsi. raid för IDE kom väl först då udma-66 introducerades för åtskilliga år sedan.

Av leftalone

http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=SAM959NF

har jag, 1280*1024 i 100Hz underbart.

men jag vill passa på att rekommendera dig att köpa skärm direkt i butik, frakten på skärmar är lite dyr och det är ett rent helvete om den pajjar under garantitiden om du köpt på nätet.

säger man inte 4:3 resp 5:4 för formaten?

Av leftalone

tycker absolut att det låter som att proppen blir för varm.
använder du dioden i proppen som givare i mbm? om inte så kan ju givaren du använder sitta dumt till. kolla bios för temp då du kör på högre frekvenser innan du utesluter överhettning.

Av leftalone

kolla moderkortet efter kondingar som smällt, kan vara det.

Av leftalone

nej, det finns ingen mekanisk knapp innanför, utan isf vore det kanske aktuellt att kortsluta mellan två bläck...

det var precis det jag gjorde nu idag. efter att inte fått några svar så började jag meka lite och efter lite våld på rätt ställen (lyckligtvis) fick jag isär allt.
jag har nu öppnat upp lite vid power-knapp-platsen så det är inga problem att kortsluta de två kontakterna som finns där för att starta datorn.

dessvärre så sjunger fläkten på sista versen, har tagit ut den och ska börja jaga ny imorgon. kyler manuellt med dammsugaren sålänge =D

Av leftalone

defekt powerknapp acer travelmate 350 (351TE)

jag har nyligen köpt en aningen defekt acer travelmate 351TE. pga felet så fick jag den billigt, men nu vill jag ju självklart få tips innan jag börjar skruva och härja. har hört att det här är ett ganska vanligt fel på en bärbar acer.

powerknappen har alltså fallit bort, jag vet inte vad förre ägaren gjorde men jag misstänker att hon råkat ge den en smäll, kanske genom att tappa den. detta leder till frågan om den har fler defekter, men jag misstänker att den är ok eftersom jag lyckats ladda batteriet och routern visar tecken på anslutning då jag jackar in datorn i den.

"slappen" stöder WOL och därför har jag provat att sända det magiska paketet till den, men det var ju lite förgäves eftersom jag inte har MAC-adressen för ethernetkortet.... och jag kan ju inte pinga ett ip som är tilldelat en annan macadress på routern... det jävliga är att detta skulle ju fungera, bara jag fick igång datorn en gång =D (då kunde jag ta reda på mac, och ställa in wol=1)

aja, till ingreppet.
jag vågar inte bända och dra i "chassit" på slappen eftersom jag inte vet var och hur jag ska ta i. det finns ett multum av skruvar och jag vet inte om det gömmer sig ngn skruv vid hårddisken eller liknande... tänkte därför främst om ngn här har öppnat en sådan här slap och då kan beskriva det för mig. jag har tagit lite bilder för att underlätta assistans

tack på förhand. läser återigen här på söndag kväll

adress till bilder: http://www.e.kth.se/~wvd/acer/