Inlägg

Inlägg som mogren har skrivit i forumet
Av mogren

Plocka bort induktanserna (spolarna) L1-L4 och ersätt dem med en kortslutning, funkar perfa för mig.

Av mogren
Citat:

Ursprungligen inskrivet av L¡MPAN
Jag vet inte exakt hur det fungerar men någon hade uppe en länk häromdan som visade exakt... och jag har läst tillräcklig om transistorer eftersom jag pluggar till elektriker. Det gör visst nytta.

jasså, har du kylpasta på dina minnen ?

Jag skiter i om nån säger att det inte är möjligt eftersom det fungerar för mig.

// LiPMAN

Läst tillräckligt om transistorer?? Inte när man pluggar till elektriker på gymnasienivå gosse lille.

Pluggar själv till dataingenjör, så jag är rätt säker på att jag har "lite" mer kunskap om transitorer. Bland annat om dess högfrekvensegenskaper, vilket man inte behandlar på gymnasienivå. Så glöm "jag har läst tillräcklig om transistorer eftersom jag pluggar till elektriker". Av den teori jag läst och den erfarenhet jag har efter 9års klockning av processorer kan jag bara säga att det är rent skitsnack med inbränning. Men jag instämmer i det som Jamzo säger "Det som kanske har hänt är att kylpastan har "bränt-in" sig och därmed blir kylningen mer effektiv och prollen trimmar bättre".

Av mogren
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jamzo
Va jag hört, så är inbränning en stor myt.

Håller med Jamzo.

Av mogren

Nu blir man ju lite sugen på att modda...

Av mogren

Verkar stabilt...

Av mogren

POV GF2Ti 250/400 @ 280/466

Av mogren
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vicotnik
Jag är oxå lite skeptisk, men det handlar nog mer om hur transistorer fungerar och knappast på "atom strukturen i kisel"...

Om du inte redan vet det så är transistorer uppbyggda av kisel...p och n dopat kisel, vilket innebär att man på atom nivå skapar överskott och underskott av elektroner i olika lager, för att få den funktion som en transistor har. Så om man skickar på lite extra kräm så har det ingen betydelse för transistorn i sig, dess funktion kommer inte att ändras så vida du inte krämar på för mycket, då kommer den att brinna upp...

Av mogren

Bränna in?? Säg inte att ni tror på dessa myter...
Tror ni att atom strukturen i kisel ändras för att man krämar på lite mer spänning?? Att man kan nå högre maxfrekvens för att man kört med max spänning en tid??
Skulle säga att det är samma sak som att göra "GULD av GRÅSTEN"...