Inlägg

Inlägg som Lizardman har skrivit i forumet
Av Lizardman

Jag kör ett par TinHiFi P1 balanserat via en Radsone ES100 till min iphone. Trådlöst men rätt klumpigt jämfört med annat. Samtidigt spelar lurarna i en helt annan liga än snittskräpet. Funkar utmärkt att använda vid tal från vanliga telsamtal till videokonferenser. Micen sitter då i ES100:n

Skrivet av trickeh2k:

Nuvarande har ingen mikrofon samt att du knappast får en spektakulär ljudupplevelse för den pengen.

Av Lizardman

Alltså, hur stark och till vad? Jag har länge sneglat på MSI Prestige 14 av två anledningar, i7-10710U & GTX1650 Max-Q. Men nu väntar jag på att höra mer om ASUS G14. Men jag antar att du struntar i grafikkraft om du ska köra EGPU. Själv orkade jag aldrig koppla på gpu på min gamla XPS 13 och därför tittar jag efter något som har acceptabel grafik men ändå är bärbart.

Av Lizardman

Jag har haft en hög med planars, modda gjorde folk framförallt med tidiga HiFiMans eftersom tekniken var ny eller med billiga uppstickare eftersom lurarna är just billiga och oftast inte lika bra som dyrare märkeslurar. HeadFi-communityt är ochså fullt med folk som sliter för att D.I.Y:a billiga saker bra vilket också är roligt men inte riktigt talande för snittet lyssnare. Men planarlurar kan vara fantastiskt bra, rakt ur lådan.

Skrivet av the squonk:

Ibland undrar jag hur bra planar lurar egentligen är, eftersom trådar med dess ägare brukar bestå av en oändlig rad med moddar som måste göras. Visst, kul att modda, men frågan är hur bra låter det från början? Får i alla fall mig att bli skeptisk.

Men jag är inte direkt anti, eftersom jag aldrig lyssnat på några

Av Lizardman

Alltså, ska du använda datorn till program där grafikkortet avlastar processorn vid beräkningar (typ film/fotoredigering, CAD) så finns det ingen 13” MacBook Pro som kör några åttor runt en i7:a med Radeon Pro 460, tvärt om. Priset är också helt OK i jämförelse med liknande MBP:s. Det tråkigaste är väl att det inte går att uppgradera RAM till 32Gb då minnet är fastlött på kortet men annars så är det (om du vill vara i OSX) fortfarande en riktigt kompetent burk. Jag skulle testa och pruta nån tusenlapp dock.

Av Lizardman
Skrivet av L¡MPAN:

En fråga till folket
Har Hifiman HE-400i och nyligen HD6xx som matas med ett Creative BlasterX G5, blir det stor skillnad med bättre amp/dac eller är det värt att lägga pengarna på nya lurar först och sen fixa amp/dac vid behov? (små sugen på focal elex / Audeze LCD-2C eller några andra som är mysiga till EDM).
Funderade lite på Schiit Hel eller Mayflower arc mk2 för att få mic ingång men kanske bättre att köra separat amp/dac och sen köra micen genom mitt G5?

Alltså, det beror ju på. Båda de lurarna går att förstärka till bättre ljud och kan ta karaktär från olika förstärkeri. På det sättet har du en bra bas (lurarna skiljer sig rätt mycket åt) att just testa olika förstärkare. Finns ju vissa rörförstärkare som sägs göra under med HD650 samtidigt som en THX789 på många sätt kan utgöra en överkomlig instegsreferens. Samtidigt får du större karaktärsskillnad genom nya lurar med eget ”husljud” som t ex Audeze.

Jag skulle säga att du får mer skillnad av nya lurar men är du nöjd med ljudkaraktären lurarna har ska du testa att förstärka annorlunda.

Av Lizardman

ABC80, sedan Commodore 128, (go 64)...

Av Lizardman

Jag kör nästan uteslutande Tidal (tvingar familjen också) och tycker att i fråga om ren strömningskvalitet slår den Apple och Spotify om jag generaliserar lite. På språng för jag iPhone till ES100 som är en riktigt rolig apparat. Har gjort balanserade kablar 3.5mm till 2.5mm som funkar till Sine/Ananda och dessutom fixat ett par Porta pro med balanserad kabel och "Kramer-mod". Storstereon är en NuPrime DAC-10H där jag kan köra Ananda balanserat. Den matar jag oftast från en MacBook Air. Gäller dock att kolla så ljud ut i iOS är inställt på hög kvalitet via Ljud-/MIDI-inställningar. Hade en Meridian DAC med MQA som jag testade ett tag men tyckte inte att det lät bättre än ur DAC-10H eller AMI DDH-1 så jag kör HiFi och är rätt nöjd.

Av Lizardman
Skrivet av oqvist:

Kennerton Magni hemma. Fick tydligen den äldre revisionen. Står juli 2019 som produktionsdatum. Träet på kåporna påminner om LCD-2 vilket ger plus nostalgipoäng

Eh, jösses va snabb du är. Vad har du för lurbudget egentligen? Och ja, jag vill också höra omdömme!!

Av Lizardman
Skrivet av oqvist:

Google gav några rykten om es200 också men låg inte först i planeringen. Med vilket intervall hamnar es100 på massdrop?

Varannan månad typ. Jag köpte via amazon.co.uk

Här är första infon om deras nästa grej: https://www.facebook.com/radsoneinc/photos/a.504053249605545/...

Av Lizardman
Skrivet av oqvist:

Testat olika får rätt bra med de flesta. De minsta siliconisarna är lättast att få in i öronen iaf. Av FR charts ska silicon ge något mer bas än foamkuddarna.

Men de låter fortsatt mycket bättre på RME ADI-2n. För klassiskt så föredrar jag EDC3n över EPH-100. Mer diskantenergi upplevs mycket rappare och detaljrikare för stora symfonier. För rock så låter EPH-100 renare helt enkelt och för enklare pop/rock med inte alltför mycket instrument tillräckligt upplöst. Men för symfonier känns de som rätt stor skillnad med hur mycket info man får och mer övertoner.

EPH-100 har ju en fördel här att den låter vettigt på allt EDC3n verkar ju bra petig. Är fortsatt smått kaos med diskant som fladdrar iväg och en hel del sibilans på oneplus 3Tn. Mycket energi på RMEn också men de verkar tyglas bättre och orkar pumpa ut mer bas helt uppenbart.

Finner det rätt svårt att jämföra hur volymmatchar man iems?

Jag kan inte nog rekommendera Radsone ES100. Inte bäst ljud, inte bäst finish, absolut inte bäst strömstyrka men appen sååå användbar. Den ger dig möjlighet att styra utgångsvolym, massor av fler inställningar samt EQ för tunt tusenlappen. Dessutom duger trådlösa överföringen, tycker jag. Det är ett gränsfall med TinHiFi P1 om den orkar men jag tycker det funkar.

Bara skojet att sitta o pula i appen är värd en tusenlapp.

Av Lizardman

https://www.minhembio.com/bilder/hq/?pic_id=514610.jpg

Dagen pyssel; D.I.Y:ad balanserad kabel på Koss Porta Pro. Nu trådlösa och telefondugliga via Radsone ES100!

Av Lizardman

Ellerhur,

Håller med om att hans ord får tas med en nypa salt. Är faktiskt nyfiken på Magni på riktigt.

Skrivet av oqvist:

Försökt researcha lite och jag tror de syftar på lådan kablarna sitter i? Är typ något ur Red dead redemption 2

Man blir ju nyfiken så testar Magni. Gillas den tillräckligt och den är i sanning nära transparent så rycker någon/några av mina öppna lurar. Även om det nog är betald marknadsföring som den där william killen håller på med. Såg hans poster på facebook också.

Av Lizardman

Det skulle ju vara rätt konstigt om den hade kommunistisk koppar men vem vet med det där landet? Lyssnade förr på Kennerton Magister och gillade den rätt mycket för att den kändes lite som en enklare och sluten LCD-2 pre fazor. Men här beskriv Magni som rätt neutral.

Skrivet av oqvist:

Men har den old USSR military cables?

28 minuter av raving https://www.youtube.com/watch?v=3rTihapu8A4
Jämför den med Hifiman Arya.

Av Lizardman

DELL XPS GTX 1650 för Adobe CC?

Är det någon här om har erfarenhet hur CC-paketet rullar med Dells nyaste XPS med det rätt modesta GTX 1650? Särskilt Premiere.. Alla andra gamintillverkare verkar ju gå på RTX i sina ”contet creator” laptops? Min arbetsplats köpåer dock från Dell och som jag förstår är en Alienware M15 ändå rätt stor och drulla runt med?

Av Lizardman
Skrivet av oqvist:

Gå för Vali istället. Old USSR Military cable??? https://www.mychifi.se/horlursforstarkare/kennerton-vali-horl...

Tar de kablar från något militärlager?

WTF? Rysk recycling??? Rycker i köpfingret!

Av Lizardman

Fina priser, nån som hört Kennerton Magni?
https://www.mychifi.se/horlursforstarkare/kennerton-magni-hor...

Av Lizardman

Spontanköpte D7200? Har också förstått att jag behöver nya slutna. Skulle föredra lite maffigare ljudbild än Ananda då de säkert kommer användas till film och gaming också. Några tankar och tips?

Skrivet av oqvist:

Var på Hifiklubben och provlyssnade D7200. Lät tillräckligt bra för att det skulle bli beställning. Får hoppas det fungerar hemma också.

Av Lizardman

Ingen som klickat hem Dan Clarks Aeon 2 än?

Av Lizardman

Jag har faktiskt gått över från Audeze Sine till ett par in-ear (TinHiFi P1) Och Blåtandsförstärkare ( Radsone ES100) och är rätt nöjd med både ljud och smidighet.

Av Lizardman

Koss Porta Pro, 300:-, galet prisvärt...

Skrivet av Yorgo_:

Hej alla.
Undrar lite generellt kring hörlurar + mobil när man är på språng.

Vet att det absolut bästa är att ha med sig en hörlursförstärkare men då man inte alltid har möjlighet att ha med sig dessa, finns det någon generellt rekommendation i tråden kring vilka hörlurar som är bäst "on the go".

Tänkte på lurar som man alltid kan ha med sig, vart man än är, dvs inga monster eller superdyra.
Lättdrivna som inte kräver någon lurförstärkare eller liknande.
Ej in-ear helst. Föredrar slutna men är öppen för förslag.
Lyssnar på i princip allt möjlgt, allt från klassiskt, hårdrock till mörk psykadelisk trance, så ja.. svårt att välja en genre.

Har ni några förslag på lurar?
Har en Samsung S10 för tillfället.
Stort tack på förhand.