Inlägg

Inlägg som Lizardman har skrivit i forumet
Av Lizardman
Skrivet av manturr:

Sorry om jag lägger denna fel. Letar efter ett gaming headset med bra ljud och mikrofon. För säg max 4000kr. Helst sladdlöst, men det verkar tyvärr skita sig lite.

Finns det något som låter bättre än HyperX Cloud Orbit S för dom pengarna?

Är det precis samma tuning som Mobius? I så fall inte för de pengarna. Nästa steg LCD-GX..;)

Av Lizardman
Skrivet av moondragon84:

@Mumu55: Ofan och nu när man skaffat sig 650, nåja, kan ej ha allt. Nu är det slut med lurtittandet.

Ha, det är ju med 650 Det börjar...

Av Lizardman

Det började med drömmar om det perfekta gaming-mini-itx chassit men utvecklade sig till ett intresse för audiofila lurar.

Av Lizardman

Alltså, jag vet inte.. Har riktigt dyra kablar från Lavricables, DIY:ade och kinakablar. Skillnad i ljud? Nja, kvalitet känsla och looks är en helt annan femma..

Skrivet av nicoX:

@oqvist:

Kina kvalitén är inget att hurra för, bättre att du hade satsat lite mer pengar och fått nått som verkligen fungerar: https://oidiosound.co.uk/mongrel-sundara.html

Av Lizardman
Skrivet av sunefred:

@Lizardman: Det är en öppen design, hur mycket av ljudet når dina kollegors öron? Funderar på en liknande setup.

Menar du Ananda? De läcker som ett såll! Det hörs absolut runt omkring. Jag har eget kontor tack och lov. Det positiva är att jag hör om nån knackar eller är på väg in i mitt rum. Annars hade jag förmodligen kört med Audeze LCD-2 Closed. Tidigare när jag satt med folk hade jag mina Audeze Sine men de är on-ear och funkar dåligt då jag behöver brillor framför skärmen.

Av Lizardman

Alltså, TinHiFi:s P1:or är rätt bra, det måste jag ge dom. I nästan allt. Extremt bra detaljåtergivning och ändå samlad ljudbild. Fint utrymme eller kropp i detaljer, på gränsen till reverb-känsla. Kan inte riktigt bestämma mig. Men det ger detaljer mycket rymd och det ger i sin tur grymt bra rumskänsla. Dom är rätt neutral fast med stänk av värme. Sedan finns lite hissade S-ljud, men mindre nu när de gått ett par timmar (eller om det är mina öron som vant sig). Topp och mellanregister är i mästarklass. Basen saknar lite djup och styrka. Jag märker att röster ibland överröstar bas där det i andra lurar är tvärt om. Detaljer finns i basen, men inte riktigt lika mycket som i t ex Hifimans Ananda. Annars är jag grymt imponerad. Instrument har massor av detaljer, piano strängar och du kan höra materialet i bastrumman typ. Röster, fraseringar, in- & utandningar. Maffigt! Sedan är dom riktigt snabba också, men det är väl väntat av planars.

Jag skulle säga att oron kring strömstyrka och drift är lite en snackis. De funkar bra rakt från min iPad Air3, bra från Radsone ES100 och helt OK i iPhone lightning-3.5mm. Visst, det finns lite mer snärtighet och basdetalj kopplat till tyngre förstärkare, men helt njutningsbara från telefonen i mina lyssningsvolymer.

Lurarna passar i mina öron. Jag kör Complys proppar i skum vilket ger mig bra passform och tätning.

Slutsats, grymma på topp och mellan. Bra i bas. Detaljer i mästarklass. Fart och glitter. Ingen partylur. Löjligt prisvärd runt 1500:-

Av Lizardman
Skrivet av oqvist:

Är det bra eller dåligt? Optimerat för smörsång?

Smör är nog fel när jag tänker efter, fin detalj i de här små IEM:arna, riktigt fin. Just nu kan de låta lite vassa på toppen, särskilt med S-ljud och något svag i basen men jösses va fina detaljer för slantarna. Återkommer efter 30-40h om det nu kommer göra någon skillnad..

Av Lizardman

Då var TiHiFi:s P1:or hemma och provlyssnade. Jag ska ge dom några timmar innan jag säger för mycket men det verkar fara rätt mycket smör för slantarna...

Av Lizardman

En grej med 660 (150Ω/108dB) vs både 580, 600 & 650 är väl att de är lättare att driva och därmed enklare att få att låta bra ur klenare utrustning. Hur ska du använda lurarna? Vid musikanläggning, dator eller mobil/bärbar spelare? Till musik, film, gaming eller allt?

edit - såg att föreg inlägg sade i princip samma sak..;)

Av Lizardman
Skrivet av Mumu55:

Jepp min Eddie Current gick från Drops lager i USA.

Skickades från m.sweclockers.com

OK, nöjd med den?

Av Lizardman
Skrivet av oqvist:

Skickar de från USA eller inom EU? Stod inget om uteffekt?

Ananda går finfint med trafomatic audio head one men det är nog en högre prisklass även som begad. Den ska fixa 360 mW tror jag. Verkar räcka gott för Ananda.

Just den där går från USA antar jag..

Samtidigt, måste gnälla lite, bestämde ju ett par TinHiFi P1:or därifrån i juni som de lovade leverera i slutet av Juli vilket de inte höll (har inte fått dom än). Bemötandet därefter har varit mycket beklagligt. Konstiga nya deadlines som inte höll, knasig info kring avbokning som de själva struntade i. Avbokade enl instruktioner men nu har de ändå skickat varan. Och när de väl skickar den visar det sig att den skickas från Kina fast de tydligt berättat att Drop-USA kommer skicka denna beställning. Helt galet..

Priser kring 10000:- är lite mycket just nu. Är väldigt nöjd med Ananda och vill gärna testa olika förstärkarsignaturer men samtidigt låter de förträffligt redan rakt ur min iPad Air v3 så jag tvivlar på att det är värt att lägga stora slantar på förstärkare.. 3-5000 kanske är rimligt tänker jag..

Av Lizardman

Jag är sugen på rör till min skrivbordsanläggning. Lurarna är superkänsliga HiFiMan Ananda som inte behöver mycket kräm egentligen. Jag har sneglat på Eddie Current ZDT från www.drop.com/buy/massdrop-x-eddie-current-zdt-jr men är lite osäker på om jag vill beställa därifrån efter upprepat strul med tidigare beställningar. Någon som har tips i prisregionen?

Av Lizardman

Först tänkte jag säga att du måste ge ”planar-ljudet” lite inlyssningstid också, tar ett tag att vänja/uppskatta ibland men såg att du haft Audeze. Jag tycker det låter lite konstigt, men det kan ju vara så att du föredrar ett varmare ljud som både 569:orna och EL-8 har. Jag tycker HE400i är på gränsen till för analytiska. De har inte tokdjup och tokdetaljerad bas heller. Men snabba, detaljerade, fin topp, bra separation (förutom i bas) och OK soundstage. Jag tyckte HE400i funkade rätt bra med MOJO. Gav lite mer värme och rundhet och bra med kräm.

Eller så är det något fel med lurar alt MOJO:n..

Av Lizardman

https://www.minhembio.com/bilder/hq/?pic_id=513526.jpg

Första jobbdagen efter för kort semester. Glädjeämne; Ny set-up bestående av Hifiman Ananda på AMI Musik DDH-1 via LavriCables Ultimate Silver. Finns ju bra saker med att börja jobba igen också.

Av Lizardman

Sedan finns ju så klart skillnad i källmaterial också. Jag lyssnar nästan enbart via Tidal medans andra föredrar DAP:s med mer högupplöst material..

Av Lizardman
Skrivet av monster08:

Kul tråd för någon som ganska nyligen (senaste året) snöat in sig djup på just ljud. Har även börjat posta lite på Head-fi.

Är det någon här som satsat på portabelt ljud? Daps eller Dacs när man är på språng? Bara nyfiken på vad folk har för teknik i sin vardag.

Själv har jag nyligen införskaffat mig en FiiO M11 Musikspelare + FiiO's FH5 iems (in-ear monitors) då jag tröttnat på det dåliga ljudet i min Samsung Galaxy. Kör mest Spotify då jag inte har byggt ett stort bibliotek med lossless musik ännu, men är på gång!

https://i.ibb.co/gmv9Z4g/Full-Size-Render.jpg
https://i.ibb.co/BKm8nrN/IMG-0323.jpg

V<ad är bärbart? Sedan jag skaffade en liten Radsone ES100 har jag (hemma) kört i princip alla mina lurar via den. Jag har iof inga riktigt tunga lurar men jag tycker att den fixar HD650 och HE4XX rätt bra, särskilt balanserat.

Så hemma kör jag nästan hela tiden mina HiFiMan Ananda balanserat och trådlöst via ES100. Utanför hemmet blir det antingen Audeze Sine eller BGVP DM6 via ES100. Väntar hem ett par Tin HiFi P1 planar-inears också som jag hoppas låter lite som Ananda fast inear då. Är väldigt förtjust i Ananda just nu faktiskt.

Av Lizardman

Alltså, har man ingen aning spelar det ingen roll om man åker och provlyssnar efter det man gillar. Risken är att du gillar det du lyssnat in dig på, t ex en fläskig mellanprisBeatslur eftersom du är van med det ljudet. Då är det lätt att bli övertygad om att ett par Philips Fidelio X2 låter bättre än t ex ett par DT1990 eftersom de har en varm och lite rundare återgivning. Lägger du på en försäljare från Elgiganten på det så kan det bli riktigt förvirrande.

Köp ett par kvalitetshörlurar, lyssna in dig på deras karaktär. När du har den referensen kan du börja jämföra lurar. Det är mitt förslag. Och HD650 t ex är ju också en utmärkt referens. Och ett till tillägg, mina Hifiman Ananda är inte sladdrig i basen och ligger på 25Ohm/103dB...

Av Lizardman

@n0rangutan: Jag har haft många lurar. Resan började väl med Sennheiser, först HD25 sedan HD650. Sedan blev det HiFiMan och sedan dess har jag gillat planar-lurar lite extra. Har haft HE400i, HE560, HE4XX och nu Ananda. Har också haft Audeze LCD-2/3 och har fortfarande kvar mina Audeze Sine. Hade ett par MrSpeakers Aeon Flow open ett tag också men gick nu på Ananda istället. En sak jag har lärt mig är att min smak förändras med tiden. Det blir liksom roligt att testa nya sätt att lyssna på musik, utveckla intresset..

Av Lizardman

Tycker du gör helt rätt som bestämmer dig för en rimlig lur och köper den, man måste börja någonstans, skaffa sig någon referens. Blir du biten av intresset kommer du säkert läsa på och skaffa fler referenser. DT1990 pro verkar vara en trevlig lur med bra register. Har inte hört den själv dock. Jag skulle antingen skaffa en rätt neutral förstärkare som klarar det mesta som typ Aune S6 som finns till bra pris här: https://www.mychifi.se/horlursforstarkare/aune-s6-dac-horlurs...

Den är baserad på ett AKM-chip som inte är lika vass/ljus som en del populära Sabre-dacs. Den kan också driva lurarna balanserat vilket kan vara roligt att testa. Annars skulle jag gå på billigt rör vilket skulle kunna vara intressant då toppen på DT1990 ofta beskrivs som bra och detaljerad men ibland aningen vass (kanske ett arv från de ännu dyrare Beyer-lurarna).

Lycka till! HeadFi är ett mycket intressant intresse!

Av Lizardman

Jag tänker så här; Ska sambon verkligen lyssna på skivor eller är det lite av en rolig present? Ska det låta bra så är det rätt lite budget men inte helt omöjligt. Jag skulle gå på en modern, riktig skivspelare från t ex Rega eller Pro-ject. Det finns en Argon-brandad Rega P1 som jag hittade på blocket inkl riaa från NAD för 1800:- här:
https://www.blocket.se/vi/86032622.

Kanske går att pruta?

Sedan gör AudioPro helt OK aktiva högtalare men jag skulle gå på något med större och roligare ljud som t ex Swans H5:
https://www.mychifi.se/hogtalare/aktiva-hogtalare/swans-h5-ak...

Då har du en grymt kompetent minianläggning som spelar HiFi på riktigt. Bara att koppla in en Chromecast audio så kan du strömma musik också.