Inlägg

Inlägg som Lizardman har skrivit i forumet
Av Lizardman

För mig så är G14 lite som ett test om det om det är möjligt med ”one to rule them all”. Samma burk till allt. Jobb som fritid. Jag hatar att sprida saker i flera devices.. Försökte hålla mig till Apples ekosystem men när det blev tydligt att inte heller den nya mbp13 skulle ha dedikerad grafik, RAW från BMPCC kräver typ det, och jag vill ha nått mindre än MBP16 som dessutom kostar skjortan så fick det bli en G14. Tidigare har jag mest redigerat på en hyfsad iMac men Premier är inte särskilt förtjust i AMD-grafik.

Jag måste ändå säga att jag är förvåna över 4800hs + gtx1660ti kapacitet för tyngre grafiskt arbete. Den kör åttor runt min gamla, rätt starka MBP 15 2018 för typ 38000:-, som internet säger. Det känns värt det för mig. Om burken är ett lika stabilt arbetsredskap över tid? Det har jag svårt att tro.. Surfa i soffan gör jag ändå alltid på en iPad, så jag bryr mig inte så mycket om fläktarna vid belastning..

Av Lizardman
Skrivet av makatech:

Ja, söker du efter en power laptop med hyfsad ljudnivå under hård belastning och som dessutom inte väger bly så har du en rejäl utmaning, du får hålla oss uppdaterade, intressant att se vad du kan hitta. Tvivlar inte på att det finns, men lite klurigare bara. En majoritet som spelar med laptops har ju lurar eftersom ljudnivån blir såpass störande. För mig är det dock viktigt att laptopen är tillräckligt tyst under lätt last annars blir det för jobbigt.

Ja, just Adobe CC och t ex DaVinci jobbar ju hårt med GPU och då drar fläktarna igång. Visst är en ultrabook ofta tystare men det är ju för att den saknar GPU.. Då är ju allt ändå segt som sirap. Min G14 är nästan tyst vid låg belastning, särskit på batteri. Ska kolla om jag kan få till samma nivå med 180w i också. På jobbet kör jag oftast dockat via en hub med 65w usb-c vilket räcker för det mesta. Då är den rätt tyst. Vet jag att jag ska jobba m film eller annan tung media kopplar jag in 180w och kör lurar. Vilket jag även gjorde på OSX. Vad jag vet är att datorn är snabb och RIKTIGT stark för att ha samma avtryck som en gammal Macbook Air. Hemma klarar den så mycket mer spel än min MBP gjorde...

Av Lizardman

Jag var rätt nära att slå till på en MSI prestige 14 med GTX1650 innan jag skaffade min G14. Den verkar överlag ganska balanserad men är så klart ingen monsterburk för tunga spel.

Skrivet av Constantine:

@makatech: Nej alltså, jag syftade på att många konstaterar (vilket jag håller med om) att 1650 inte är något kort att hänga i granen. Vilket för mig till frågan om folk tycker de även om 1650 TI vilket finns i billigaste ROG versionen (som jag är intresserad av) tillsammans med 4600HS. Sen gissar jag att generellt presterar 1650 TI bättre än ett 1650 Q-MAX. Förstår bara inte varför 1650 TI inte utförs i Q-MAX också.

Summarum, jag tycker de lite klent skit man får för 15k i 14" med 1650 TI + 4600HS. Men eftersom det inte finns så många alternativ för den prisklassen och formatet får det väl bli en sån.

Av Lizardman
Skrivet av Ullus:

Du upplever den inte som för ljus? Läst runt lite och många nämner att den kan bli väldigt utmattande efter ett tag.

Alltså, allt handlar ju om vad du jämför med. Missförstå mig inte här, jag tycker X2 är en bra lur i sin prisklass men den är typ basbloatad. Har du den som referens kommer nästan allt kännas ”ljust” i jämförelse. HD650 är lite annorlunda då den drar lite åt det ”varma” hållet utan att bara överdrivet fokuserad på de nedre registren. HD660 har typ ett stänk mindre värme och HD600 ett till. Många säger att de sista är mest ”neutrala” eller ”balanserade”. Sedan finns det lurar som t ex Beyers toppmodeller som folk i snitt uppfattar som ”ljusa”.

Allt är så klart subjektivt och färgat av omdömmesmakarens preferenser.

Jag tycker HD650 är en utmärkt ersättare till X2. Ett lagom steg mot neutralare ljud om du gillar X2:s ljudbild. Den är också rolig då den växer med olika förstärkare vilket inte alla alla ännu dyrare lurar gör.

Av Lizardman

Alltså, jag kommer direkt från typ ett livslångt förhållande med OsX så mina åsikter är mycket subjektiva. Klart att fläktar drar igång när datorn går tungt. Men annars är det inte så (subjektivt) farligt. Tillägger att den fungerar som min jobb-laptop där jag pysslar med grafisk produktion och kommunikation.

Av Lizardman
Skrivet av oatp1b1:

Prisklass? Finns ju rätt mycket att välja på nuförtiden.

Jag har ju inte koll men typ 500-3000, och bara trådade earbuds, inte in-ears.Tänker att det förmodligen blir nått från Penon Audio...

Av Lizardman

Jag BEHÖVER earbuds, modell bättre, nån som har erfarenhet?

Av Lizardman

Jag kommer också från MBA & MBP och tycker att den är helt ok vid surf, video och musik. Men mycket flikar, då går fläkten på. Den är så mycket bättre i Adobe CC & Davinci Resolve än min tre år gamla MBP 15, fixar spel i 1080 och dessutom helt bärbar. 2tb och jag tror jag blir nöjd.

Av Lizardman
Skrivet av BobbyM:

Hur är det med fläktarna. Man har läst/sett en del om att de låter ganska mycket även då man inte spelar. Finns det olika setups att välja mellan som påverkar prestanda/fläktar/ljud som man kan välja mellan?

Jo, det finns olika lägen och jag upplever den som tystare än jag trodde med slösurf och youtubeande...

Av Lizardman

Den är rätt liten, typ mått som min MBair 2015, men känns tung då vi är vana med att ultrabooks klockar in på dryga kilot nu för tiden. Men den känns riktigt riktigt rapp. Helt OK som ny jobbdator.

Av Lizardman

Just nu finns ju bara 1660 ti i landet. Har en sån på väg hem.

Av Lizardman

Grattis! Helt klart roliga lurar och ett bra insteg i Audezeljudet!

Skrivet av Fundamentals:

"Råkade" beställa ett par Audeze LCD-2 Classic.

Kul att testa å köra annat än dynamiska lurar. Ska bli spännande!

Av Lizardman

Jag letar egentligen efter bra rör men inte (än) testat nått som låter roligare än balanserat från min NuPrime DAC-10. Då lyssnar jag framförallt med mina Ananda som inte behöver så mycket ström.

Skrivet av Mumu55:

Ja, sålde min gamla trotjänare O2 när jag köpt Monolith Spark och JDS Atom.
Dock spelar jag mest på mina dyrare rörförstärkare Liquid Platinum och Eddie Current ZDT Jr just nu. Men för de som saknar en bra solid-state förstärkare och vill testa är ju 103€ med frakt för Sparken klockrent .

Av Lizardman

Alltså, det där kan vara för billigt för att inte prova!

Skrivet av Mumu55:

Monolith Liquid Spark Headphone Amplifier - by Alex Cavalli finns numera från Monoprice EU för 103€ med fri frakt!
Den är riktigt bra och kraftfull. 1300 mWatt vid 50 ohm och mäter även riktigt bra enligt SBAF. Snyggt rejält bygge. Ingen balanserad in om det är ett krav. Parar bra med Beyer 1770 enligt Headfonics, så den bör spela väl med dina 990 också. Jag har inga Beyer så kan inte testa tyvärr.

Finns i lager just nu
https://www.monoprice.eu/products/monolith-liquid-spark-headp...

https://www.monoprice.uk/products/monolith-liquid-spark-headp...

Och det finns en matchande DAC på g. Liquid Spark DAC.
https://www.monoprice.com/product?p_id=38965

https://i.pinimg.com/originals/3a/43/0f/3a430f62f090f516d44187b93a5fcc42.jpg

Alternativt Atom (den spelar också bra men mycket plastigare bygge än Liquid Spark), någon Schiit Magni 3+ eller Heresy (ej hört) eller kanske nya 1W klass-A burken K214 V2 från Audiophonics (ej hört den heller).

http://www.hifiheadphones.co.uk/jds-labs-atom-headphone-ampli...

https://www.audiophonics.fr/en/sedentary-headphone-amplifier/...

Av Lizardman

Alltså, konsoler måste ju sälja brett för att ha stöd från utvecklarbranschen, under 4500 därför.

Av Lizardman

Tja, 60 euro + PostNord. Men de är handsydda och du väljer material på insida, yta & utsida samt vilken foam du vill ha. Dessutom kan du måttbeställa samt bestämma vinkel. Från Ryssland.. Jag körde perforerat skinn insida, alacantra på yta och vanligt skinn utsida. Sedan memory foam. Ingen vinkel på padsen då jag hört att för stort rum kan påverka ljudet lite negativt. Men det är för just mina Sine.

https://vesperaudio.com/earpads

Skrivet av Mumu55:

Oj, detta var intressant. Vad gick det på?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lizardman

Letade nya slutna men sansade mig och skaffade ett par over-ear pads från Vesper Audio till mina Audeze Sine. Vilket jäkla lyft! Komforten är så klart en helt annan nivå än standard on-ear men ljudbilden blev både större och öppnare! Finns kanske en tendens till stramare bas, har perforerat skinn på insidan, men det mår den samlade ljudbilden i lurarna bara bra av!

https://www.minhembio.com/bilder/hq/?pic_id=515680.jpg

Av Lizardman

Alltså, är inte största USP:n med de där stativarna att de spelar bra trådlöst med typ en sån här: https://www.hifiexperience.se/produkter/elektronik/natverkssp...

Pro-Ject prebox är bra om du spelar MQA via t ex Tidal. Annars så är det ju bara en OK DAC du faktiskt behöver. Kan finnas en poäng i att börja billigt typ: https://drop.com/buy/massdrop-x-grace-design-standard-dac

Blir du hookad på att leta ljudideal kommer du ändå vilja byta för att testa olika källor. Jag är förtjust i rör just nu.

Av Lizardman

Jag har letat men inte hittat, sist jag provlyssnade var det på Lars Bengtsson på St:Eriksplan men de verkar inte föra Kennerton nu..

Skrivet av oqvist:

Någon som hört något om någonstans att provlyssna Kennertons öppna alster i Sverige?

Av Lizardman

Jag är fortfarande mycket nöjd med mina Ananda.

Skrivet av nidas:

Efter att massdrop fortsatt bråka med mig blev det att knalla ner på stan.. blev dyrare men är nöjd med köpet.

Blev ett par HiFiMAN Ananda och en iFi hörlursförstärkare.