Inlägg

Inlägg som bag har skrivit i forumet
Av bag

Uppkopplingen fungerar bra normalt sett så att det är p.g.a. mobilt bredband tror jag inte. Har märkt av symptomen på min Hybrid ASUS T200, Olika mobiltelefoner. (Nokia N9, Nokia 808)

Har en router liggandes som jag kan testa som acesspunkt. Ska forska mer i om enheterna har stöd för 5 GHz. Har för mig att routern jag har liggandes ska ha det.

Det kan ju bero på signalkretsen men har som sagt vart med om samma problem på flera enheter.

Av bag

Hur stänger man av positionsvisningen i Facebook-chatten?

Jag vill inaktivera positioneringen i chatten när jag använder fullversionen/desktopversionen. Men är det möjligt? Jag har inte lyckats hitta någon inställning för det iallafall.

Av bag

Har D-link DWR-923 som router. Den har ju 802.11 N men verkar bara ha stöd för 2.4 GHz. PISS också!

Edit: Har en annan router liggandes kanske går att routa vidare uppkopplingen om det nu är värt besväret?

Av bag

Bluetooth stör ut W-LAN

Har märkt att om jag använder enheter med Bluetooth och W-LAN samtidigt så störs W-LAN:et ut. Till exempel om jag lyssnar på spotify med min Hybrid och vill strömma ljudet via BT. Sökte lite och det verkar som att problemet är att de använder samma 2,4 GHz-band.

Kan man få W-LAN;et att bara köra på 5 GHz så att det funkar? Är det i routern man ställer in det?

Av bag

Visst är det tråkigt att det inte kommit fler och bättre alternativ i klassen. Blev ändå ett köp för mig då jag främst ville ha en prisvärd bärbar men gillar att kunna använda den som surfplatta en del. En mer högupplöst skärm hade absolut varit att föredra men som sagt har jag svårt att se något vettigt alternativ. Miix 2 med dess "dockning" går bort för mig. Gillar att den är matt och mönstrad så man får bra grep och att den inte blir flötig och repig så lätt. Smidig sak att ha med sig och skönt att köra ett riktigt OS och kunna koppla in HDMI och köra MPHC t.ex. Kommer bli en del LAN med den säkert också då vi aldrig kör nya krävande spel ändå. Ethernet är ju bra att ha iochmed det.

Av bag

Nokia kan börja tillverka lurar igen om de vill. Så tidigt som 2016 om jag minns avtalet korrekt. Det var ju därför köpet av devices var så billigt. Inte helt säker men har för mig att de bara köpt patenträttigheter i tio år med möjlighet till fördelaktig förlängning. Med andra ord är det inte omöjligt att vi får se nya Nokia-telefoner om än i liten skala om några år. Kanske köper de upp Jolla. Det hade vart trevligt med ett europeiskt alternativ igen och Jolla har spännande sak på gång. Kör en Lumia 1020 just nu men visst var N9:an som jag också äger något extra vad det gäller UI. Swipe är galet bra.

Av bag

Bara jag som har problem att få igång Nokia Glance Screen igen efter Cyan-uppdateringen? Lyckas inte få fram ikonerna som man kunde välja själv innan... Samtal, Meddelande, WhatsApp, Facebook o.s.v. Asstörigt! Innan låg det väl under en egen sida i snabbkollskärmsinställningarna?

Av bag

Tack för bra och snabba svar. Hittade en Guide som löste problemet. Var bara att pilla lite i registret. =D

Av bag

Funderingar kring AHCI och Samsung 840

Installerade Samsung Magician och uppdaterade Firmware på min SSD, Såg att de rekommenderar att man använder AHCI för bästa prestanda. Jag aktiverade det i BIOS men då fick jag Bluescreen innan jag kom in i Windows.

Måste man ha det aktiverat redan vid installationen av OS eller kan det vara något annat som spökar? På mitt moderkort så aktiverades AHCI på alla portar och det kanske är normalt? Har en mekanisk disk i burken också om det kan ge någon ledtråd? Kör Windows 7 för övrigt.

Av bag
Skrivet av Campaigner:

Så då är man en av de 0.2% som kör Symbian....Känns som ett OS som är på väg att falla bort.

Siffrorna avser ju nyförsäljning och inget annat. Det är med andra ord inte konstigt då det i stort sett slutat tillverkas redan. Jag är också en av de användarna. Tycker min 808:a fungerar ypperligt. Men visst är kameran huvudanledningen till att jag valde den. Hade hellre sett att den kört MeeGo som min N9 gör. Det är det överlägset bästa OS:et i mina ögon. Swipe är ju så sjukt nice.

Av bag

Hoppas verkligen att det kommer gå bra för Jolla och Sailfish. Man kan ju köra det på Android-lurar också och det är ju trevilgt.

Av bag

härligt att det gav en intressant diskussion som jag inte riktigt hänger med i men sen är jag inte tillräckligt nördig på detta området uppenbarligen.

Av bag

Dustins support löste det på ett utmärkt sätt! Kan verkligen rekommendera dom och deras sätt att hantera support-ärenden.

Av bag

80 Gbit hade vart nice =D

80 GB/mån räcker nog men det drar mer än vad man tror. Såg att bredbandsbolaget ändrat sina villkor och att de är helt värdelösa nuförtiden. Får säga upp skiten om jag inte får behålla villkoren efter bindningstiden.

Av bag

stämmer bra så volten stämmer ju inte helller.

Av bag

Jo, men blir nog till att byta det ändå. så jag får rätt grejer.

Av bag

Beställt fel minne kommer det lira ihop ändå?!

Det är lika bra att erkänna att man gjort en dundertabbe. Har en 4 GB-sticka Corsair XMS3 1600 MHz CL9 och skulle köpa ett likadant till men råkade beställa ett XMS3 1600 MHz CL11. Så kommer det funka ihop ändå eller är det bara elektroneikskrot av alltihop?

Av bag

nu har jag fått grejerna... mellan 25-35 mbit och 30 ms änsålänge enligt bredbandskollen.

Av bag

ja då vart det beställt, tydligen sista dagen idag...

Av bag

har läst om en del problem med D-Link DWR-923 routern, någon som har erfarenhet av det och om det strular fortfarande.