Inlägg

Inlägg som bag har skrivit i forumet
Av bag
Skrivet av charlies:

routern är ganska stor och otymplig vilket kan ha påverkan för placering för bästa mottagning. När jag läser deras spec så står det att det går att koppla upp 10 datorer till den och varför denna begränsning framgår inte 8jag har 20 olika uppkopplade til nätet dvs skrivare, datorer, telefoner osv) och jag vet inte vilka andra begränsningar som finns så jag funderar på deras andra alternativ upp till 32mb med 4g upp till 80 i 24 månader. Sen kan man ju alltid byta till annat. Då kommer det med en dongel Huawei e398 som går att ansluta till en dovado 4gr som har ganska bra prestanda. Så ta du och kolla vilket som passar dig bäst. Blir ungefär samma pris.

Jag ska använda det som uppkoppling hemma och bredbandsbolaget sa att den routern har extra förstärkta antenner som ska göra uppkopplingen stabilare. Tror att jag kommer ligga på max fem enheter normalt sett. Har tänkt dra kabel till de stationära burkarna.

Skrivet av necry:

Bredbandsbolaget är väl ägt av telenor som jag minns det så

Jo men det är ett separat bolag och mitt intryck är att de är lite seriösare.

Skrivet av charlies:

Bredbandsbolaget lär ha sin kampanj någon vecka till när jag frågade men man vet ju aldrig om de ändrar sig

Jag får kolla det med dom då. Vill ju kunna testa uppkopplingen innan man bestämmer sig.

Skrivet av Bad Habit:

Jag använder bredbandsbolagets 4g med 4g router (ingen dongel alltså), och jag har lika bra eller bättre ping än mina kompisar med fiber i hastigheter från 100mbit. Så ja, pingtider är mycket bra. 3g är skit i jämförelse. 3g har fokus på flera tjänster, medan 4g oavkortat har internet i prio.

Gjorde test från bredbandskollen (bor i Jönköping), och jag får 40 + ner och 25+ upp, samt 15-19 ms alla gånger jag testat, och det har jag gjort i en vecka lite random.

Edit: Testserver är i Göteborg

Intressant jag bor också i jönköping. Vilket område bor du på?

Edit: Pratade med dom nu och erbjudandet gäller t.o.m. 12:e april så alltså en vecka till.

Av bag

funderar på att skaffa bredbandsbolagets 4G är väl i princip samma som Telenor men känns lite bättre ändå. De har erbjudande på 249:- /mån i 12 månader med routern D-Link DWR-923. sen höjs det ju iochförsig till 349:- men känns ändå bättre än ett 24 mbit ADSL med allt krångel det innebär. plus att det blir dyrt.

några invändningar?
vet någon hur länge de har erbjudandet då jag ska skaffa det 1 Maj eller 1 Juni?

Av bag

nej som sagt så står det ju att den är "unplugged"

Av bag

jo problemet är ju att detta är en HTPC som är konstant inkopplad. som sagt så tror inte datorn att HDMI-kabeln är inkopplad. jag måste alltså starta upp datorn och sen koppla ur och sen i kabeln igen. inte direkt smidigt. man får flytta på datorn luta sig ner och sen skjuta tillbaka den. det konstiga är att bilden går ju ut via HDMI... men som sagt inte ljudet. jaja, jag kanske får koppla in ljudet direkt från datorn.

Av bag

problemet är att inte datorn tror att HDMI är anslutet när jag har startat om datorn... jag funderar på om det kanske beror på i vilken ordning jag startar datorn och projektorn...

Av bag

tack för svaret, jag ska kolla om det hjälper.

Av bag

Jag kopplar den mot en projektor som skickar ljudet vidare till en stereo. Men tack för tipset jag ska kolla om jag hittar något i inställningarna. Glömde nämna att jag kör Windows 7.

Av bag

HDMI-Ljudet strular

Ljudet fungerar inte alltid med HDMI från min HTPC i signaturen. Om jag kopplar ur och sätter i den hoppar det igång, MEN det är ju sjukt störigt att behöva hålla på med det. För det är ofta det händer. Nästan mer regel än undantag. Finns det någon inställning eller något annat som löser problemet?

Av bag

blev ett med Realtek RTL8192CU-Chipset istället. D-Link DWA-121.

Av bag

Länge sen någon skrev här. Orkade inte läsa igenom hela tråden. Men om någon känner för att installera Mac OSX på en Eee PC 900 så kan Ni kika i slutet av Hacintoshtråden eller ställa frågor här. Lite kul är det att göra det.

Av bag

körde in kext för audio och w-lan med kext-helper. fick meddelandet att det installerats och att man skulle starta om. men den hittar inga av enheterna. någon som har koll?

jag kollar också på att köpa ett usb-kort till w-lan, men vet inte vilket jag ska välja för att få det att funka? helst vill jag ha ett i "nano"-storlek.

edit: kikade lite på D-Link DWA-121 och det verkar som att det använder REALTEK RTL8192CU-chipset, finns ju drivers http://bit.ly/z8BWIn ?

edit2: hur fungerar det här med kext egentligen? jag har lagt in dom på en extern hd och har "installerat" dom därifrån med kext-helper. men är det korrekt? macos tillåter mig inte att kopiera över kext-filer till den interna ssd:n.

edit3: JIPPIE! nu funkar det! kext-helper ville inte funka av någon anledning eller så var det något annat som jag gjorde annorlunda med osx86-tools. =D

Bara w-lan kvar nu...

edit4: köpte D-Link DWA-121 och installerade med drivrutinen som jag länkade till det och funkar! så nu har jag en i stort sett fullt fungerande Asus Eee iPC 900. tack för all hjälp! eller ja jag fick ju inte så mycket hjälp här men jag läste mig till en del här och en del på annat håll så tack ändå.

Av bag

var ett tag sen jag kämpade med min Eee PC 900 sist. men nu har jag tagit tag i det. blev en ny omformatering för att få det mer "rätt" denna gång. men nu är jag tillbaka där med kext-filerna...

följer denna http://bit.ly/sbCvRi guiden. där man länkas till http://bit.ly/w9For3 för att hitta audio-kext och instruktioner. "ATTENTION! First of all you have to delete appleazaliaaudio.kext (/System/Library/Extensons/ folder) and remove the Audiee application from your login items. Make sure no other HDA kext is installed (other than VoodooHDA.kext)"

1. hittar inte "appleazaliaaudio.kext" är det bara att hoppa över det då?
2. hur vet jag vad som är min "Audiee application"? och var är mina "login items"?
3. har hittat AppleHDA.kext i den mappen. ska jag bara ta bort den då eller?

vet att jag är nybörjare på det här så jag kanske verkar som en idiot.

Av bag

ska du också ha till Eee Pc för Mac OS?

Av bag

senaste drivrutinerna, check! datorn fryser totalt och det ända som gäller är reset.

Av bag

Problem med frontpanel på NZXT H2

När jag kopplar in något i USB-portarna så händer det ofta att datorn hänger sig... Antar att det har att göra med kortslutning på frontpanelen? Detta iochmed att jag inte har samma problem när jag kopplar in något på backsidan... Någon som har haft samma problem och förslag på lösning?

Av bag

uppdaterad länk: http://bit.ly/ttyMGK

Av bag

det ska jag göra. men som sagt så är jag inne på det här med min Eee PC 900 just nu. har lyckats installlera iPC 10.5.6 Leopard på den. har utgått ifrån den här guiden: http://bit.ly/sbCvRi
Men det här med kext-filer alltså jag känner mig lite lost. jag använde kext-helper för att lägga till dom men jag har inte lyckats få något att fungera än... hittar ingen ljud-enhet. sitter och försöker få igång w-lanet nu men det verkar som att det ska vara det svåraste.

Av bag

jag har ju också M4A89GTD PRO/USB3. =D

fast tänkte testa på Eee Pc:n först. har inte så stor koll på det här med hackintosh än.

Av bag

har tänkt att köra in Leopard ( 10.5.6 ) på min Eee Pc 900. just nu är väl största problemet att jag inte vet vilket trådlöst USB-nätverkskort jag ska köpa... Har läst att kort baserade på Realtek RTL8187B chipset ska fungera. Men har inte en susning om vilka som använder det? Någon som har gjort samma sak och vet vilka som funkar? det bästa vore om det finns något med nano-storlek på.

Av bag

Vilka nätverkskort med USB använder Realtek RTL8187B chipset?

Frågan har Ni redan läst någon som har svaret?