Inlägg

Inlägg som Freddo00 har skrivit i forumet
Av Freddo00

Hej!

Har bredband2s 10/10 uppkoppling i Lund. Allt fungerar bra med dem, det enda är att deras service är rätt slö, men dem gör vad som skall göras bara att det tar lite tid. Det tog exempelvis två veckor att få svar från deras kundsupport per mail. Men allt löste sig, så som sagt, lite segt ibland (kan ta ett tag innan man kommer fram till telefonsupporten likaså) men det funkar riktigt bra i övrigt, bra hastigheter och tillförlitlighet.

Summa sumarum; bra hastigheter, men slö support.

Av Freddo00

tackar för tipsen, ska genast kolla upp dem!

mmz, kan Netgearen routra 100a MBit på WAN porten?

Av Freddo00

Router som klarar av 100 MBit

Hejsan!

Nu är det så att jag vill skaffa en trådlös router som skall klara av 100 MBit upp- och nedströms på WAN-porten. Har tidigare testat en Dlink 604 och en 3com OfficeConnect 108 MBps Wireless, kom inte ens upp i halva hastigheten...

Så kom gärna med tips på bra trådlösa routrar som kommer upp åtminstone i närheten av 100 MBit.

Tack på förhand/

Fredrik Persson

Av Freddo00

Mjukvara för TV-tittande

Hejsan!

Jo nu är det så att jag har ett Hauppauge PVR-500 som jag satt in i min arbetsstation (satt i min htpc förut). På htpcn använde jag Windows Media Center's inbyggda mjukvara för att kolla på TV, men vill inte ha det på min arbetsstation, så jag undrar om ni vet om någon bra TV-enkoder?

Vill gärna att den ska vara snabb och smidig, ja ganska minimalitisk skulle man kunna säga.

Tack på förhand// Fredrik

Av Freddo00

Problem med nytt 6800GS

Har precis införskaffat ett nytt eVGA 6800GS. Allt verkar frid och fröjd förutom när jag skall installera drivrutinerna till det, för om man använder driverutinerna som medföljer skivan (81.95) fungerar allt utan krångel.

Men så fort jag försöker installera någon nyare stannar det hela i börja av installationen, då den varnar om att den inte kan hitta rätt drivrutiner till min hårdvara?

Någon som vet vad jag kan göra åt detta? Inte ens eVGAs egna nyare drivrutiner vill installeras...

M.V.H //Fredrik

Av Freddo00

Bara jag som tycker att designen påminner starkt om Hercules tft-skärmar?

Av Freddo00

Har du testat med en annan strömkontakt?
Vissa nätagg. har några strippade molexkontakter som bara kan ge enkla spänningar som används för fläktar etc.? Kanske kan vara något sådant?

Av Freddo00

vilket ljudkort är det du har? Är det ett ADI soundmax av något slag krävs det lite mekande för att få DD/DTS att fungera fullt ut.

Det du gör är att du intstallerar nyaste drivrutinen till ADIt (asus tillhandahåller bara gamla drivrutiner för sina inbyggda ljudkort, så jag laddade ned MSIs nyaste till motsvarande ADI ljudkort.)

Du installerar dessa och ser till att S/PDIF är aktiverat i kontrollpanelen.

Därefter laddar du ned denna aeaudio.sys
länk: http://www.thegreenbutton.com/community/download.aspx?id=656&...

och ersätter alla dina aeaudio.sys filer med denna.

Om det fortfarande inte funkar efter detta så ser du till att installera nyaste nvidia dvd decodern. Välj S/PDIF ut i ljudinställningarna (välj S/PDIF sedan reciever). Använd sedan något front end program, ex. Zoom player.
OBS. se till att nvidia decodern används och inte Power dvd lr någon annan dvd programvara.

För att kolla vilket dvd filter som används ladda ned något som heter Microsoft Windows XP video Decoder Checkup Utility från Microsofts hemsida.

Efter att jag gjort detta fick jag iaf min htpc att funka precis som jag ville, mjukvaran jag använder:
ffdshow v. 20050727
(se till att det bara behandlar video och inget ljud!!)
ac3filter 1.01a rc5 (se till att spdif är aktiverat, dock ej PCM under systemfliken, allt annat ibockat)
nvidia dvd decoder filter (både nya och gamla funkar bra)

Lycka till, ställ gärna frågor om det är något du inte fattar!

M.V.H Fredrik

Av Freddo00

2 gig minne i dual?

Hejsan!

Jo nu är det så att jag skall införskaffa en ny dator här snart. Problemet är att jag precis har muckat och kommit ifrån datorvärlden medan jag låg inne, så jag behöver hjälp.

Jag hade tänkt mig en s939-plattform med en tillhörande 64a processor då, och till det 2 gig ram. Men här uppkommer då mitt första frågetecken. Det är nämligen så att jag inte får någon rätsida gällande hur mycket minne man kan använda utan att tappa någon prestanda?

Går det t.ex. att använda 2 st. 1gigs stickor i dual channel med en buss på 400a? Tänkte om det faktum att de är dubbelsidiga kunde vara något problem?

Vidare så undrar jag vilket moderkort ni rekommenderar? Jag hade tänkt mig ett MSI K8N NEO4 Platinum då jag inte är intresserad av SLI.

Sen skulle jag vilja veta vad för chassin och vad för nätaggregat ni rekommenderar. Jag vill gärna ha ett rymligt chassi med plats för 120-fläktar.

Tacksam för svar// Fredrik

Av Freddo00

Använder han det integrerade grafikkortet? I så fall så är det kanske till och med troligt... Det vore bra om man kunde ta reda på vilken teknik spelet utnyttjar för att visa dimma och sedan se om grafikkortet stödjer det... Vilket spel är det han lirar förresten?

Av Freddo00

Just LGn kanske inte kan visa 50 Hz? Bara en tanke då du sa att supporten hade nämt någe om det?

Av Freddo00

När jag hade ett GF4a med min Herculesskärm (som bara har DVI-kopplingar) så fick jag exakt samma problem som du har så fort jag drog in drivrutiner och ställde om till digital bild i Windows. Dock fungerade det bra analogt, så det kanske är samma problem du har? På min skärm kan jag dock ställa om från digitalt till analogt och vice versa på skärmen, så det löste sig på det viset. När jag sedan bytte till ett 9800pro så försvann problemet helt?

Men som sagt, kolla om det inte är så att det krånglar med det analoga/digitala formatet, speciellt med tanke på att du använder konverter från grafikkortet...

Av Freddo00

Tja, det skulle det väl kunna. Med "rätt" grafikkort och "rätt" drivrutiner skulle man nog kunna uppnå det resultatet.

Av Freddo00

Har du testat med en annan hårddisk? Skulle jag ha gjort

Av Freddo00

Hade samma problem som du ungefär fast med ett p4a system. Alla problem försvann så fort jag lade in ett pci nätverkskort, så jag skickade tillbaks det till DB för felsäkning. Hos dem funkade dock allt klanderfritt (?) så jag fick tillbaks det, fortfarande med samma problem hos mig. Så det hela förblev olöst, med följden att jag sket i att använda det interna nic'et...

Av Freddo00

Satsa på 939plattformen. Knappt någe dyrare ändå...

Av Freddo00

Ok, har du testat att nollställa cmos då? är väl en stor gul jumper på NF7:orna?

Av Freddo00

låter nästan som om dittg rafikkort blir för varmt. Hur har du det med ventilationen i lådan? Annars är det inte så svårt att klocka ett grafikkort, du ökar ca. 5 Mhz i taget och benchar sedan. Detta gör du ända tills artefakter (grafikfel) dyker upp på din skärm.

Är du säker på att du inte råkar sänka frakvensen när du försöker klocka dem? kolla originalfrekvens och sedan vilken frakvens du försöker dra upp till för att dubbelkolla.

Av Freddo00

Tja, om du kan köra prime95 i _minst_ (helst mer om du har ork) ett dygn så börjar väl det likna något, enligt mig då...

Av Freddo00

Kommer du in i bioset då? I så fall så testa att ändra om inställningarna där så allt står rätt till. (eftersom systembussen har ändrats kanske annat också har?)