Inlägg

Inlägg som blixt3n har skrivit i forumet
Av blixt3n
Av blixt3n
Skrivet av Heliopause:

IP-only/GlobalDisconnect har hållit på i 8 år och lovat fiber här, men de har fortfarande inget besked om när det kan bli klart, om det någonsin alls blir det. Så tills dess är det 27-29 mbit via mobilnätet som gäller, om det inte är dåligt väder för då kan det gå ner till halva det.
608.- debiterar telia för det, per månad och då ingår inget annat, enbart internetanslutningen.

Ett rån. Ren och skär ocker. Skicka räkningen till statsministern.

Av blixt3n
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Mitt resultat: 6/10. Tusan också... Om tjänsten syndabock är ledig så kanske jag hade passat.

Btw: Jag suger på förkortningar, jag har alltid gjort det och kommer alltid att göra det.

Nice!
Jag har en förkortning som hänger mellan benen om det skulle intressera Herrn? 😏

Av blixt3n
Av blixt3n
Skrivet av Dr.Mabuse:

För att sådan som du ska ha något att gnälla om. Ibland undrar man ju om inte gnälla är Sveriges nationalsport.

Klart det är de. Det och att bry sig i andras olyckor, skvaller m.m.

Av blixt3n
Skrivet av Thomas:

Grundidén är väl att inte köpa saker man inte behöver. Dels genom att använda det man har längre, dels genom att helt enkelt inte alls köpa saker som egentligen inte behövs.

https://frame.work/blog/reduce-reuse-repair-recycle

Ah ok, då är jag med!

Av blixt3n
Skrivet av Thomas:

Precis.
Reduce, Reuse, Repair, Recycle -- detta är recycle, inte reuse.

Vad menar du med reduce? Minska vad?

Av blixt3n
Skrivet av pv2b:

Displayport är som röda bilar, de är alltid snabbare oavsett.

Hade jag haft ett högre versionsnummer på min skärm så hade jag gärna kört DisplayPort. Men jag får ut mer genom min HDMI kontakt, kan köra 4k resolution med 144hz och HDR.
Det är tråkigt att en skärm för nästan 9 tusen spänn inte har en bättre DisplayPort.

Av blixt3n

Vadå full fräs med DisplayPort? Jag har bara HDMI 2.1 och DisplayPort 1.4 på min skärm och således är HDMI bättre än DisplayPort.
Utgås det ifrån att man har den senaste DisplayPort versionen tillgänglig på sin skärm?

Av blixt3n

Det borde vara fler/oftare sådana här artiklar. Och gärna heltäckande, 1080p->4k

Av blixt3n
Skrivet av Grilljohan:

Det beror på att AMDs drivrutiner är open source, de får inte ha HDMI-koden öppet, därav en försämring, antar att det gäller Intel också då de är i samma båt, nvidia däremot som inte visar koden har det stödet.
Men displayport är en grej så inte så stort problem för mig, och i övrigt så är AMDs drivare på Linux så mycket bättre än allt annat så kan inte tänka mig att köra något annat, mer att jag inte vill använda HDMI för att det får sånna begränsningar.

Mja det där är ju din personliga preferens. Jag pratar om hur systemet ska se ut för oss konsumenter och att det bara är för företag att böja sig efter marknadens regler om dom vill ha tillgång till den specifika marknaden. Säger då marknadens regler att koden ska vara öppen, då är det bara att öppna koden eller avstå den marknaden.
Men folk är så livrädda för att temporärt förlora det företagen erbjuder så istället för att sätta press på företagen så kryper man för dom. Det är en mycket farlig väg att gå när man förskjuter makten ifrån konsumenter till företagen.

Av blixt3n
Skrivet av AndreaX:

Vilket svammel. Jag har inte nämnt vare sig avreglering eller något som ens kan tolkas till det konceptuellt.

Och resten av ditt inlägg blir ju bara ännu mer absurt med kraveskaleringen. Någon slags kvalitetskrav kommer aldrig hända även om krav på flerplattformssläpp gör det. För hur skulle det kontrolleras. Berörda myndigheter kan ju som framgått nyligen inte ens förmå Microsoft att fixa omfattande säkerhetsbrister i det OS som de trasiga spelen oftast hamnar på liksom.

Du kanske borde gå om årskurs 1 i svenska innan du kallar andra för barn, lols..

Vart du ledsen? Hela din andemening i dina texter andas just avreglering. Ditt motstånd mot reglering är ett typexempel på det. Men du kanske föredrar lögn framför att stå för det du faktiskt tycker?
Snygg comeback förresten, synd att den speglade min pik bara.

Av blixt3n
Skrivet av PierreB:

Linux står för frihet och öppenhet och det du tycker ska vara lag är precis tvärtom. Jag önskar att fler la till stöd för Linux för att det är en grym platform men att det ska vara ett krav...

Kravet ligger inte på Linux utan på speltillverkarna. Och det har inget med Linux filosofi att göra utan om valfrihet för konsumenter. Man ska inte behöva vara datorexpert för att kunna spela på en annan platform än Windows.
Vi har redan konkurrens lagar, jag vet inte om dessa är för lamt skrivna eller om dom helt enkelt inte efterföljs ordentligt.

Detta gäller även drivrutiner ifrån grafikkorts tillverkarna. Eller HDMI porten? Det var väl nå gnök där som gav en försämring till Linux än Windows?
Sådant där skall regleras enligt lag och jag skiter i om företagen lider satan utav det och tappar vinst till ägarna.
Nog för att ett företags enda syfte är att generera vinst till ägarna så betyder inte det att marknaden är till för företagen eller att konsumenterna är till för företagen. Utan det är tvärtom. Marknaden är till för konsumenterna och företagen är till för konsumenterna så det är företagen som ska anpassa sig.
Vilket dom absolut vägrar att göra. Och det är hög tid att lagstiftarens piska viner över företagens öron.

Jag som konsument ska inte behöva välja bort något. Jag ska ha precis det jag önskar mig och det ska ombesörjas utav företagen.
Idag så är det så slapphänt styre utan konsekvenser så företagen gör vad dom vill. Dom till och med mobbar konsumenterna genom att tvinga dom kvar hos windows. Eller hetsa med loot boxes, pay2win koncept och så vidare.

Och mobbade och undergivna som folk är så springer dom mobbarnas ärenden och propagerar för deras sak.
Som om företagen vore gudar och är okränkbara, dom ska minsann inte behöva anpassa sig efter marknadsregler eller konsumenterna. Och nåde den som säger annat den hoppar man på med näbbar och klor som ett gäng nyttiga idioter.
Det är ju nästan så att man blir förbannad om det inte vore för vetskapen om att folk har inte bättre vetande.

Däremot så kan man ju börja fundera på om den här idén om allmän rösträtt är särskilt god. Personligen så skulle jag vilja säga att den är ganska så skadlig. Det är för många icket tänkande pappskallar där ute som har fått utrymme att gaffla hur mycket dom vill. Mycket tack vare internet. Detta färgar övriga idioters åsikter och dessa springer runt med ganska likasinnade omgivnings kopierade åsikter och propagerar för det. I en oändlig loop med en röst stämpel vart fjärde år.
Och resultatet har vi mitt framför ögonen. Hur ser det ut i samhället? Vart kommer dessa företags åsikter och beteenden ifrån? Ligger dom i linje om vad marknad och samhälle är tänkt att vara ifrån början?
Att jag ens ska behöva skriva sådana självklara saker är tillräckligt talande.

Av blixt3n
Skrivet av AndreaX:

Går det verkligen inte att stänga av?

Visserligen är jag säker på att min (LG) visade reklam, och kanske var valet att stänga av annonser inte i en tidigare version av dess OS.

Nej, plattformarna. Vad med OS som inte är Windows Linux eller OSX?

Men som sagt så är det ju snarare mindre utvecklare som är mest benägna att släppa byggen för flera plattformar. Och såklart blir det mindre som kan krångla när man bara använder tex motorns mer basala verktyg. När det också är enkelt att bara klicka i utmatning för allt man vill stödja så blir man även mer benägen att göra detta för att maximera sin marknad, och kanske vinna några sympatipoäng rent av. Så en reglering med det förbehållet blir rent av kontraproduktiv. Och hur ska man veta det vid släpp? Då får ju alla som kommer över en gräns samla ihop teamet och porta i efterhand. Lär ju inte göra de spelare som vill ha en öppen marknad speciellt mycket nöjdare ändå att få spelet på sin plattform månader eller år senare.

Som att förbjuda allt utom de mest miljösvinande bilarna för att de är en sån liten marknad.

Nä du resonerar som ett litet barn. Dom där spelföretagen tjänar multum och dom underhåller inte ens dom spelen som dom släpper till windows. Dom gör någon beta utav skiten, släpper ett par patches och sedan vidare till nästa spelproduktion. Det är solklart att dessa behöver regleringar inom alla möjliga fronter. Och då även stöd för andra platformar än bara windows. Att tillverka spel och sälja dom svindyrt utan att ens underhålla dom är under all kritik. Det är snabba cash i dom där företagens mentalitet och det måste till lagstiftning för att styra upp seriositeten hos dessa företag.

Du kan sitta och gagga om din avreglering bäst du vill men vi har svart på vitt att företag behöver reglering annars sköter dom sig inte.

Av blixt3n
Skrivet av AndreaX:

Fast varför ska redan (olika) etablerade stora plattformar få ännu mer fördelar?

Det är ju bara att sprida ut och cementera Windowsproblemet ännu mer.

Lustigt nog är det ju faktiskt just indiespelen som oftast stödjer de tre stora helt frivilligt. Och mer än så ibland när spelen dessutom utöver det även släpps på två mobila OS samt samtliga aktuella konsollmaskiner, och ibland på olika generationer av dem. Typ 10 olika plattformar. Sen har vi de olika butikerna även på datorerna, och deras lite varierande krav.

Grejen är att det är mycket enklare för spel som inte använder varenda API-inlåsning som Microsoft smugit in att göra detta.

Så en tvingande paritetsreglering skulle främst drabba ingen fattig, alltså större utvecklare av AAAA spel.

Jag tycker ändå det är fel väg att lösa det.

Det som borde tvingas fram istället är ett universalformat. USB för spel. Och kanske även andra program.

Innan någon ropar "fortfarande ohållbart" på det med, så begrunda faktumet att det i praktiken redan är vad Valve gjort med Windows-spel.

Men blir detta då inte en orättvis fördel för Valve istället? Det krävs enorma resurser för en annan spelbutik att följa det.

Det vore alltså bäst om Xbox lägger ner så spelen till Playstation blir billigare?

Eller båda kanske, så de blir billigare till Nintendo.

En minst sagt ovanlig inställning på Swecklockers...

Vilka redan etablerade platformar skulle få ännu mer fördelar? Tänker du på spelutvecklarna? Sätt en limit då, är du under x antal spelare så kan du utveckla ditt spel till exempelvis bara windows.

Av blixt3n
Skrivet av BM-Mods:

Jo det var nog lite överdrivet, men det är redan oskäligt dyrt och om dom ska va tvingade att göra för alla plattformar så lär dom höja priserna och det är nog inget som vi konsumenter vill se.

Så det behövs mer regleringar. Och alla dessa lootboxes och pay2win funktionerna dom har borde bötfällas ini norden. 10% av bolagets värde varje månad tills dom har löst problemen.
Man får sätta hårt mot hårt och visa vem det är som bestämmer. Och klarar inte deras affärsmodell av att leverera spel efter dessa kriterier, ja då ska dom enligt kapitalistisk andra och dö ut på egen hand.
Vi konsumenter är inte till för att hålla företagen under vingarna. Företagens uppgift är att ombesörja oss konsumenter med service och detta skall reflekteras i lagstiftninngen också.

Av blixt3n
Skrivet av BM-Mods:

Hur tänkte du nu? Ska spelen blir 17gånger dyrare då oxå? För ska det utvecklas för alla platformar så lär priset gå upp.

Med 17 gånger? Är det du som är Ivan Överdrivarn?
Spelen är redan oskäligen högt satta i pris. Det behövs göra något åt det där också. Ytterligare ett tecken på att marknaden inte kan reglera sig själva. Synnerligen när basen av konsumenter är så stor som den är. Makten som konsument existerar inte längre.

Av blixt3n
Skrivet av Alexraptor:

Ja, du har valfriheten att INTE spela. Att konsumera konstnärliga verk är ingen rättighet.

Det kan man kanske tycka. Men nu är det som så att det är ingen rättighet för företag att vara verksamma inom en marknad. Alla dessa olika marknader som vi har runt om i världen är reglerade och det är bara för företagen att anpassa sig om dom vill ha tillgång till en marknad.

Jag tycker inte att alternativet är att avstå att spela utan tvärtom så tycker jag att problemet skall lösas genom lagstiftning. JAG som konsument ska ha valfriheten, inte företaget. Jag ska inte behöva stryka på foten för att varken du eller ett företag har en snål syn på saken.
Dom här marknaderna är inte till för företagen, dom är till för konsumenterna. Så då får man reglera marknaderna så att dom passar just konsumenterna.

Av blixt3n
Skrivet av Sir_Manfred:

Låter dyrt.
Det skulle dessutom slå hårt mot indie-utvecklarna som inte har resurserna att porta sina spel till varenda plattform.

Dom får väl söka ett bidrag till det då. Finns det en vilja så finns det en väg.
Jag tycker att sådant där skall lösas. Jag gillar inte att det alternativ jag ska ha för ett är hyffsat smidigt spelande ska bestå av en aktör. Det är inte konstigt att Microsoft har en sådan särställning som dom har när alla lägger minsta möjliga kraftansträngning för mesta möjliga avkastning.

Ur ett företags synpunkt så det jättebra när man bara behöver utveckla sin produkt för en platform, än bättre om det inte finns några konkurrenter över huvudtaget.
Men det är inte bra för konkurrensen och det är inte bra för utvecklingen. Monopol är inget som vi eftersträvar, eller hur? Och för att motverka sådant så krävs det lagstiftning. Marknaden löser inte sådant själv, tvärtom så gör dom allt som kan för att åstadkomma en särställning som gynnar enbart dom själva.

En av grund idéerna med kapitalismen är ju att du ska ha valmöjligheter och att du skall få den bästa produkten till det bästa priset. Tyvärr så faller det inte ut som tänkt i verkligheten och den enda möjliga vägen för att uppnå något liknande är genom just lagstiftning.
Se lagstiftning som din vän istället för din fiende.

Av blixt3n
Skrivet av Alexraptor:

Och som spelutvecklare så säger jag Nej till sådana idiotiska förslag.

Det gör du säkert. Men jag som konsument vill ha valfrihet så jag säger att lagstiftningen definitivt ska tygla spelutvecklare.
Det är inget som ni korrigerar själva så behovet av en styrande hand är skriande.