Inlägg

Inlägg som Nephisto har skrivit i forumet
Av Nephisto
Skrivet av pika:

Hejsan!

Jag är ny när det kommer till NUC då jag precis skaffade en 4250U (den med 2.5"-plats). Tänkte jag skulle ha den som HTPC eftersom det kändes som en smidig lösning.

Tyvärr gick det åt skogen när jag ville installera Windows 7 Pro från USB. Allt gick bra till en början men under installationen fick jag massa blåskärmar. Jag lyckades ta mig till den punkt där inställningar automatiskt ställs in vid uppstart av Windows för första gången, och sen tog det stopp i form av konstanta blåskärmar/omstarter.

Jag försökte installera om Windows men då stod det att det inte gick på den valda SSDn. I BIOS kommer jag inte in alls då den bara står och tuggar där man kan trycka F2.

Är det någon som har haft liknande problem eller känner till någon lösning på detta? Tänkte jag skulle fråga innan jag börjar uppdatera BIOS/FW.

Intel i5 NUC D54250WYB
Corsair 2x4GB 1600MHz SO-DIMM
Corsair F120GB2 120GB SSD

NUC > Receiver > TV (mini-HDMI - HDMI)

Jag hade liknande problem och det löste sig med att uppdatera bios. Dock var det en pers att uppdatera bios också, hoppas det går smidigare för dig. Jag fick använda den "felsäkra" metoden eller hur intel nu kallar det eftersom nucen inte tog emot knapptryckningar från tangentbordet så kunde inte gå in i bios eller någonting.

Av Nephisto

Det är alltså streaming via Flash / silver light jag menade. Det som verkar vara rätt tungt för cpun att palla. xbmc etc brukar funka utan problem.

Av Nephisto
Skrivet av snusen:

Köpte den i fredags + 8gb ram.

Testade köra en 1080p ca 25gb film via XBMC och då visar den att den använder mellan 10-15% CPU.
Testade lite SVT Play och Twitch utan några problem. glömde dok kolla CPU loaden.

I det användningsområdet ja kommer ha den till så ser jag ingen användning av i3 / i5.

Men ska kolla i veckan igen om ja kan se några micro sturrering + CPU load med SVT Play och Twitch.

Okej, du får gärna kolla igen och säga till ifall du inte märker något. Kanske behöver uppdatera deras drivisar eller något. Värt att notera att micro stuttering såklart bara uppstår när det är högupplöst material. Ställer man ner bitraten går det helt klanderfritt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nephisto
Skrivet av snusen:

Tänkte bara säga att jag hjälpte svärföräldrarna med att fixa en 2820. Mest för SVT play osv. Det fungerar och de verkar nöjda men kan säga att att jag störde mig en del på att det är Micro stuttering ofta. Märkte rätt stor skillnad mot min nuc med haswell i5.

Av Nephisto
Skrivet av johnjensen:

Har nog alltid varit lite si och sådär med Intels mjukvara på moderkort. Moderkort är inte deras starkaste sida?

Jo, kan vara så. Fast jag blev så förvånad för det funkade klockrent med min i5:a utan att göra något.

Av Nephisto
Skrivet av nejo:

PROBLEM:

Köpte en 2820 igår, satte i RAM-minnet idag och fixade till en usb med OpenELEC. Men när jag sätter i usb-stickan i datorn o kör igång, så kommer det bara att det inte finns någon "bootable device". Så tänkte att jag kanske måste in i BIOS och ändra nått, men när jag försöker komma in där, genom F2, så hänger sig NUC:en bara.

Någon tanke?

Hade samma problem när jag skulle fixa en 2820 till svärföräldrarna igår. Enda sättet för mig att få igång det var genom deras recovery bios update metod. Man kopplar ur strömmen, drar bort den gula jumpern helt och startar sen med ett usb minne i som du har lagt in bios filen på. Finns bra guide på Intels hemsida om du googlar. Innan jag uppdaterade fungerade inte tangentbordet alls i BIOS och den kände inte igen mitt usb minne med Windows på heller. Efter uppdateringen fingerade båda direkt.

Av Nephisto
Skrivet av johnjensen:

Gillar ditt inlägg men kanske så att han inte vill bryta förpackningen med minnen. Så har jag gjort och frågat här innan jag skridit till verket. Har räddat mig två gånger och superlätt att lämna tillbaka obrutna förpackningar

Haha jo det förstår jag också men han hade ju skrivit att han han redan hade stoppat in minnena i burken ^_^ Antar att han trodde att det skulle gå sönder ifall det var fel minnen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nephisto
Skrivet av scu7h:

Ops, lite stressad här
I5:an och minnena han skickade på mig är Crucial 4GB DDR3 PC3 - 12800, SODIMM, 1.35V 204-PIN

Varför inte bara prova om du ändå skruvat ihop allt?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nephisto
Skrivet av stoffeboffe:

Mjo kanske drog en för snabb slutsats där.

Har nu testat med båda minnena separat och samma problem då. Återställt standardvärden i BIOS, utan resultat.

Skall testa msatan i min stationära nu

Funkar den där så antar antar jag att det återstår att ominstallera windows för att utesluta mjukvaruproblem.

Yes det låter smart, så skulle jag nog också gått tillväga. Är nog skönast att utesluta allt annat först.

Av Nephisto
Skrivet av stoffeboffe:

Jaha, då har min NUC börjat få värmeproblem helt hux flux efter att ha rullat ett år ungefär. Jag har en DC3217IYE med 2x2GB 1600MHz A-DATA minnne och en Crucial m4 64GB.

Den startar bra men efter ett par minuter så slutar program att svara och allt bara hänger sig. Startar man om så hittar den ingen boot device. Stänger man ner, drar ut strömsladden ett tag och sen startar då startar den upp igen och samma visa upprepar sig igen. Detta händer även utan någon belastning. HwMonitor sa senast att CPUn låg på runt 65 grader när den hängde sig senast.

Jag har senaste BIOS inlagt och även kollat så jag har senaste firmware på msatan.

Några tips eller är det bara att reklamera?

Edit: Nu dog den bara av att ha skärmsläckaren igång med bildspel. Behövde inte ens göra något med den.

Hur kom du fram till att det är värmeproblem? Låter som att det kan vara en hel del olika saker med de symptomen du beskriver?

Av Nephisto

Jag kan inte påstå att jag har haft problem med räckvidden efter att jag stoppade dit extendern. Men jag har inte kört mer än tre meter ifrån. Blir säkert värre om man har den bakom teven eller så.

Av Nephisto
Skrivet av Kimm:

Funderar du på att köpa ett Rapoo E2700 till din NUC/HTPC så kan jag varmt rekomendera att INTE köpa det.
Det är väldigt litet, snyggt och smidigt för tex HTPC bruk med tanke på storleken och touchpad så du slipper ha en lös mus på vardagsrumsbordet.
Perfekt tänkte jag.. MEN jag är så missnöjd man kan bli när man köpt ett trådlöst tangentbord. För det första så är det INTE 10meters räckvidd som Netonnet påstår.
Det är snarare max 4 meter. Sen så måste jag dra ut och sätta tilllbaka recievern VARJE gång jag startat igång NUCen för att touchpaden ska börja fungera. Jag har sökt reda på att detta är något som många har problem med.
450kr kan det vara värt för den som vill ha den som prydnad.

Så nu söker jag ett nytt tangentbord som gärna har en touchpad, och får gärna se bra ut.
Vad använder ni och är det något ni kan rekomendera?

Jag har kollat lite på Logitech K400 och har förstått att den funkar rätt bra?
Dock så tycker jag inte att den ser så rolig ut. Givetvis funktion före design men det får gärna
vara både och.

Mvh Kimm

Logitech k400 Har aldrig strulat för mig i alla fall, är rätt nöjd för det priset. Sen som du säger, är kanske inte världens snyggaste. Touchpaden kan man bli lite gråhårig av ibland. Men som sagt, funkar bra för htpc bruk.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nephisto
Skrivet av Sp0de:

Hej,

Nybörjare på HTPC och min första tråd här på forumet. Hej allihopa

Har funderat på en Intel NUC, små och smidiga verkar de ju vara. Vill kontrollera med er som kan om en i3 med 8gig ram räcker eller om det är i5 som gäller.

Tanken är följande, spela upp material på HTPC från NAS samt "spela" in och spara rakt ner på NAS.

Om jag förstått rätt så borde i3 versionen räcka mer än väl att spela upp material från NAS eller t.ex. Netflix, ljud och bild via Reciever (för 5.1 ljud).

Kvarstår den osäkra biten, klara en Intel Nuc att använda t.ex. Audials och PlayLater ? Enligt mjukvarorna skall Nuc:s hårdvara klara det med glans men jag känner mej lite osäker. Är det processor, RAM eller grafik som påfrestas mest då man "spelar" in streams?

Funderar även på att rippa min DVD, BR samling och spara på NAS. Tänkte även använda Nuc:n till detta genom att skaffa en extern BR-läsare. Har detta en betydelse om det är i3 eller i5?

Tacksam för svar,

Tack på förhand,

Jan

Tja, jag skulle säga att det är värt att lägga dom extra kronorna på en i5. Jag skaffade en i3 först och den bytte jag den mot en i5. Hade problem med vissa play tjänster. Tex hockey på viasat var mycket hack osv. Kanske berodde på något annat men det försvann när jag fick min i5.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nephisto

Någon annan som har en Haswell nuc i3 som kan kolla ifall det hackar på tv4 play? Provade köra ett avsnitt av farmen men det var stuttering hela tiden. Får kanske prova installera om drivrutinerna annars. Tog senaste från Intel..

Av Nephisto
Skrivet av e_kjellgren:

Varför inte bara köra med en Raspberry Pie, ni som har den som media-burk till en tv?

/Evert

Jag har en raspberry pi men har tröttnat på den och beställde en nuc igår faktiskt. Rasp är grym för att vara så pass billig men den är alldeles för laggig i menyer osv. Sen är det ett stort minus för mig personligen att den inte klarar av 10-bit video, har fått hoppa över många animes pga det.

Av Nephisto

Vilken hdd kör ni med? Verkar som alla kör lite olika men tänkte om någon visste för/nackdelar förutom att intels 525 har värmeprobs. Hade tänkt mig en 60 GB bara.

Av Nephisto

Ska sälja min dir 655 till morsan så då blire ny router för min del, villig att lägga mellan 1000-2000kr. Vad rekommenderas? Själv ska jag köra med kabel och den prestandan som finns i dir 655 räcker för min del. Dock skulle jag gärna se att det var lite bätre hastighet / räckvidd på det trådlösa. Har sneglat på linksys e3000, är den något att ha ? Vill ju inte nedgradera från 655'an..

Av Nephisto

Jupp tele2's kabelkunder får bara en ip Modemet är bryggat så bara koppla in router och köra, inga inställningar i modem som behövs göras alltså.

Av Nephisto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av b4sTerd!
Kolla vilken ljudenhet som skype använder. Kan vara inställt på digital ut som default och då kan bara en ljudkälla i taget spelas upp.

Jaha okej, men när jag kollar på är skype inställt på "speakers". spdif finns ju där också men den är inte vald. Kanske är värt att nämna att jag kör genom optical.

Av Nephisto

Skype pausar winamp ljud i ca 1 sec vid meddelande.

Hej hopp, har installerat win7 betan och trivs rätt bra, en störande sak bara: varje gång någon skriver ett meddelande till mig genom skype så pausas musiken i winamp för ca 1 sekund och sedan fortsätter det bara igen. Det är som att skype "pressar ut" winamp för att spela upp sitt ljud. Någon som vet vad det kan vara? Hade aldrig det problemet i vista.

Kör med x-fi xtremegamer, antar att det kan vara anledningen? Kör med beta drivisarna för win7.

// Nephisto