Inlägg

Inlägg som vacant har skrivit i forumet
Av vacant
Skrivet av Icyton:

Hur använder jag den till att hosta? Den är väl bara till att koppla upp mot FTP.

Jag ska bara köra den lokalt över LAN. Men hur ställer jag int enn viss katalog? Jag vill inte att några ska komma åt min hemkatalog, kanske är nån kanalj som raderar skiten då. Hur gör jag för att skapa konton sen då?

Tryck på Download Filezilla Server: http://filezilla-project.org/

Av vacant
Skrivet av Icyton:

Jag har letat länge, men hittar inget. Det jag behöver är en FTP-server som är lika enkel som Apache. (se denna tråden) Jag vill alltså kunna ställa in allt mycket enkelt.

Filezilla? Blir väl inte enklare än så.

Av vacant
Skrivet av daniel145:

Tjenare SweC!

Har gått i tankarna att köpa en server/htpc ett tag nu, men nu känns det som att det är dags att köpa sig en.
Då kommer dock det lilla problemet att jag inte riktigt vet vad jag skall köpa för komponenter(Har funderat på Fusion, i3 eller Llano(?)) för de ändamål den skall användas till. Skulle vara ett + om den var tyst då den skall stå i mitt sovrum till en början.

Dessa är då HTPC till min tv 1080p film uppspelning, server till TeamSpeak, Minecraft/Gmod(tveksamt till Gmod då det var länge sen man spelade det men då suger kommer tillbaka så kan det vara trevligt att kunna slänga upp en server) samt filserver till diverse torrents och backup.

Budget är väll ca 4000 +/- lite grann.

Tacksam för hjälp och råd.

Hej!

Jag skulle bygga något i den här stilen för dina ändamål. Kommer duga gott till filserver, torrents, TeamSpeak-server, mindre webserver, FTP, HTPC etc. Minrecraft har jag dock ingen aning om.

Får du däremot för dig att ge dig in i ett riktigt serveroperativ och börja tex virtualisera skulle jag bygga något kraftigare.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/617635/2011-07-13

Av vacant

Laptop 4000:- Fusion E-350 eller i3 2310M

Hej!

Sitter och kollar på en ny laptop till farsan men blir inte riktigt klok på vilken processor man ska välja.
Användningsområdet är surf, office-paketet, kolla bilder etc. och möjligtvis film till en LCD-tv, (tror den är full-HD).

Det är inte fråga om något spel utan jag vill att datorn ska klara ovanstående uppgifter och så kännas så lite slö som möjligt.

Så här svaga saker är inte riktigt inom mitt område och hittar inte någon vettig jämförelse så vore tacksam för hjälp! Är det någon prestandaskillnad alls?

Priset är max 4000:-.

De jag tittat på är:

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=629039#extra (AMD)
http://www.dustinhome.se/pd_5010600138.aspx (Intel)

Av vacant
Skrivet av blueplay:

Hej.
Har ca 200 mappar i min musik med olika album och artister.

Jag har avinstalerat itunes och raderat alla låtar i media monky biblioteket som ett försök att bli av med dubbletterna.
Nu har jag bara en mapp med all musik på datan. skulle lägga till den igen i media monky och senare ladda hem itunes tänkte jag.

Men så kollade jag i musik mappen och i några undermappar i den med allbum och nu ligger det dubbletter i själva mapparna. Inte i alla men i många.

Kan jag göra på nått sätt för att hitta dubbletter och slänga dom. Kommer ta lång tid om jag måste öppna varje enskild mapp och slänga manuelt.

Hoppas någon av er har en bra ide?

http://www.google.se/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=duplic...

Av vacant
Skrivet av tomdude175:

själv tyckte jag också det men var för tycker du den datorn?
ps. varför tycker du det är överpris?

1. För att det är den enda som kan liknas vid en speldator.

2. För att det är omoderna komponenter till för högt pris.

Av vacant
Skrivet av veijdar:

Jag hjälper ett företag med en grej.

Det är så att ett företag från ett annat land skall kunna komma in på datorn här på jobbet men eftersom ip-adressen ändras hela tiden så var det tal om Dyn DNS så att de kan komma in på ett namn istället för att behöva gå på IP-adressen hela tiden.

Kanske lite luddigt men hoppas ni alla nätverkskunniga fattar.

Så undrar lite hur man går tillväga med Dyn DNS eller om det finns smidigare sätt att komma undan ip-adressändringen.

Alltså för att de ska slippa ringa hit varje gång och fråga vilken ip-adress det är just nu så skall de bara kunna skriva in ett namn eller domännamn.

Tack för svar PFH.

Registrera dig, skapa ett hostnamn (exempelvis server.dyndns.org). Ladda hem uppdateringsklienten på datorn du behöver nå (http://www.dyndns.com/support/clients/), logga in med ditt användarnamn och lösenord i klienten och kryssa i det hostnamn du valt. Klart! Klienten ser till att server.dyndns.org är detsamma som din IP.

Av vacant

Den drar väl inte så mycket om man har moderkort/processor som klockar ner sig när prestandan inte används, dvs i idle.

Skrivet av =JoNaZ=:

LOL? bara 95W? Dvs över 1000kr om året i el.

Min fusion drar 17 watt.

Av vacant
Skrivet av Purgatory:

Bra att det är 9 platser för 5,25", får till och med plats för 3st 3x5-moduler. Raid-kortet jag har beställt nu har 8 portar, med ett till sånt kan jag fylla ut alla med totalt 15 diskar, inte dåligt

Vad blev det för kort?

Av vacant
Skrivet av soderkvist:

Jag har en http://www.inet.se/artikel/6605174/microsoft-gamepad-wireless....

När du startat den och trycker på en knapp så brukar spelet "känna av" att jag använder xbox-dosa och menyerna ändras med symboler för xboxdosans knappar. Jag har spelat mycket Dirt 2 och Grid med den och det har fungerat mycket smidigt! Spelade också Arkham Asylum med den och samma sak där, menyerna ändras helt till xbox-kontroller automatiskt.

Edit: Den trådade är 100 kr billigare och lär väl fungera lika bra.

Perfekt, är det jag är ute efter, känns så meningslöst att sitta med kontroll + tangentbord för menyerna. Tack för alla svar!

Av vacant
Skrivet av Ethaan:

Jag kör med en vanlig x-boxkontroll till min stationär pc kopplad till tvn. köpte denna: länk. fungeradar utmärkt! bra pris och fri frakt.. tog iofs 2-3 veckor att få hem den men med tanke på priset och gratisfrakt gjorde inte det så mycket. Detta är inte original men fungerar hur bra som helst. har inte stött på några problem.. Vad det gäller menyer och sånt så känner den av att du använder en xbox kontroll, känner av att det är en inkopplad vid start, så den anpassar menyer efter xbox knapparna. works like a charm! lycka till

Tack för tipset! Den där verkar ju perfekt om man vill köra trådlöst, kanske är smartast om man ska sitta i soffan framför tvn, istället för att dra en lång usb förlänging...

Räckvidden de lovar brukar ju vara lite si och så med men ska nog inte köra ens hälften av 10m så borde ju funka bra.

Av vacant

Xbox 360 kontroll - PC

Hej!

Provade lite Shift 2 till PC idag och tycker väl att det är rätt schysst, kör med en billigare Logitech gamepad men såg att det finns stöd för Xbox kontroll (som i så många andra spel). Funderar på att kanske köpa en sån men har lite frågor om det, och det kanske finns någon här som kör med en sån till datorn?

Mest undrar jag om den går att använda i menyerna på ett vettigt sätt, med Logitech så gör det inte det utan jag måste ha ett tangentbord i närheten också.

Och så undrar jag om spelet känner igen att kontrollen är inkopplad så att den ställer in sig själv automatiskt? Många spel är ju multiplattform nuförtiden så borde ju knappast vara så svårt.

Och självklart, är det värt att köpa en original Xbox-kontroll till till typ bilspel och liknande som har stöd för detl?

Av vacant
Skrivet av Christer K:

Hej.

Jag jobbar ibland mot ett kontor som bedriver E-handel (åker dit å skriver ut följesedlar samt packar varorna)

Jag har access till kontorsdatorn medelst RDP men jag skulle vilja kunna skriva ut följesedlarna hemifrån på kontorets skrivare, så att det är klart när jag kommer fram.

Hur gör jag?

Kan tillägga att kontorsdatorn har 3G-modem och använder sig av No-IP så man slipper ha koll på IP-nr

mvh

Har du provat att skriva ut som vanligt medans du är inloggad via rdp?

Av vacant

Har fått min och installerat den, allting funkar prima, 7.7 i index så nu är det helt plötsligt processorn som är lägst på 7.4 :D.

Av vacant
Skrivet av neot:

du/ni skulle kunna köpa samma cpu fast den med två låsta kärnor(X2) för att spara lite pengar o sedan låsa upp de två resternade. för pengarna du sparar kanske du/ni skulle kunna köpa ett 6870 istället

Skrivet av krabban95:

Jag skulle antingen valt ett starkare nätagg för att kunna köra SLI eller byta moderkortet till ett MSI 870A-G54 om SLI inte är aktuellt. Isåfall kan du som neot säger försöka låsa up 555an med Core-Unlocker som MSI brädan har, och spara lite cash. Förövrigt ser det rätt bra ut

Jo, definitivt en bra idé i ett budgetbygge som detta men om man väger in möjligheten att processorn inte går att att låsa upp så är frågan om det är värt det. Jag kan även säga att SLI kommer inte vara aktuellt så den MSI-brädan ser faktiskt schysst ut.

Av vacant

Speldator 7k inkl. allt

Hej.

Plockar ihop delar till en vän som jag sedan ska montera. Har fått ihop detta och vore tacksam för invändningar eller tips. Är lite osäker på om grafikkortet och processorfläkten passar i lådan men jag antar att de gör det. Jag känner till att valet skulle kunna falla på ett HD 6850 men har själv Gigabyte 460 och det är ett väldigt behändigt kort angående prestanda/ljudnivå.

Det är en tajt budget på 7k inkl skärm, tangentbord, mus och musmatta.
Operativsystem och dvd-läsare behövs ej.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/147864/2011-01-24

Tack på förhand!

Av vacant

Hobbyserver / HTPC

Hej!

Av vacant
Skrivet av Markel0n:

EDIT: Jag hade visst fel!
fläktarna i chassit därframme blåser inåt, såg det nu att märket satt på samma sida av chassit som den andra fläkten där nere som blåser inåt, så dom blåser inåt redan!

Då är det bara fläkten i mitten på proccesorkylaren som ska vändas åt andra hållet, har jag rätt?

Ja. De ska båda blåsa mot chassits baksida så att luften drivs ut.

Av vacant

Hjälp med Just Cause 2

Hej.

Av vacant
Skrivet av rinosaur:

nej det ska stå en kod där :s antagligen tryckfel, jag fick en sån med mitt gtx460

Tråkigt att höra men då fick jag ju ett svar iallafall.