Inlägg

Inlägg som vacant har skrivit i forumet
Av vacant

Köpråd till nya delar uppskattas!

Hej!

Skulle gärna ta emot lite råd då jag om cirka två veckor tänkte beställa lite nya delar till min dator. Jag hade tänkt att uppgradera moderkort, processor, minnen och grafikkort och helst ett chassi (R2?). Dock så anser jag att jag har några olika alternativ och behöver lite hjälp med att utvärdera dom till bästa pris och prestanda. Min budget kan variera lite och jag siktar mest på bästa uppgradering för pengarna, kan nog lägga allt mellan 4-9k. Prestandan behöver jag mest till spel som WoW och Cata (spelas mest) MW2 och eventuell uppföljare, eventuellt BF2 och nya FF, samt nya spela som kan tänkas komma

Jag har för tillfället:

Moderkort: MSI P45 NEO-F, P45, Socket-775, DDR2
Processor: Intel Core™ 2 Duo E7300 2,66GHz
Nätagg:Corsair Powersupply 550W Bulk, svart
Minne: Corsair Value S. PC5300 DDR2 4GB
Grafikkort: Sapphire Radeon HD 4850 512MB GDDR3

Antingen behåller jag moderkortet med sockel 775 och köper en (Intel Core 2 Quad medan de finns kvar samt 1 nytt grafikkort och kanske ett chassi och en SSD.

Eller så byter jag ut moderkort, processor, minnen och grafikkort till exempelvis Asus M4N75TDAMD, AMD Phenom2 X6 1055T, Corsair 4GB (2x2048MB) 1600MHz XMS3, Sparkle GeForce GTX 460 1GB OC.

Om jag kör på nytt moderkort så vill jag i framtiden ha möjlighet att köpa ett till grafikkort i SLI eller CF. Nätagget jag har bordet jag väl kunna behålla, men tror ni det håller för dubbla grafikkort? Skärmen jag har nu är på 1680 22" men kommer säkerligen köpa en ny inom ett år eller så därav önskemål om SLI/CF. Jag är självklart också intresserad av en SSD men vet inte om det täcks av budget.

Hoppas ni kan komma med lite bra synpunkter! Vore tacksam för det.

Av vacant

Har använt just detta tangentbord i cirka 2 år, först till en Mac men sedan ett bra tag till min PC. Detta är det absolut bästa och skönaste tangentbord jag någonsin använt och dessutom är det mycket snyggt och kvaliteten är på topp. Har än så länge inga problem med knappar som hoppar av eller fastnar, och symbolerna har inte bleknat ett enda dugg. Rekommenderar.

Av vacant
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RzOXz
Stranglethorn vale, Halaa, Silithus

Mycket aktuella zoner.

Av vacant

Två skärmar - olika bakgrund

Hej.

Hittar ingen lösning på detta i Windows men förhoppningsvis vet någon här svaret. Jag kör för tillfället Win 7 RC och två skärmar och min fråga är om det går att ha olika bakgrundsbilder på skärmarna? Vet att detta gick på min mac men är inte säker på om det går till Windows.

Av vacant

Köpråd - HP Compaq 615

Hej!

Jag och min sambo ska köpa en komplementslaptop till min stationära.
Datorn ska främst användas till att se på film till en 37" full hd tv, surf och word. Filmerna som ska kollas är mestadels avi filer på 350-700mb men vad jag har förstått ska det gå ok att kolla 720p filmer med datorn. Ett stort + vore även om den gick att spela lite WoW på den vid enstake tillfällen. Jag känner till att det inte kommer vara optimalt att spela på HP Compaq 615.

Min egentliga fråga är ifall det kommer bli något problem i längden med att kolla på film med den kopplad till tvn eftersom den inte har hdmi utan bara vga utgång. Min tv har en vga port och jag har testkört en annan dator på det sättet och det verkar funka ok. Datorn ska även kopplas till en äldre non ws 19" skärm med vga ingång. Är vga på väg ut eller kommer det finnas som standard på tv, datorer och skärmar ett par år till? Samt undrar jag vad nu tror jag kan köra på för upplösning till full hd tvn genom vga? Och kommer det bli problem med upplösningen till en 19" skärm?

Just det, här är datorn det gäller:
http://www.webhallen.com/prod.php?id=99274

Peta in några extra tusenlappar för bättre produkt är inte aktuellt

Av vacant

När man går vidare efter man valt version och jag loggat in med min email så står en "tänkarring" bara och snurrar, antar att det är överbelastat.

Av vacant

Hmmm. Undrar vart Dell fått inspiration till HP Voodoo Envy & Dell Adamo?

http://vistasucks.files.wordpress.com/2007/06/macbook-black.jpg