Inlägg

Inlägg som GilbertG har skrivit i forumet
Av GilbertG

Bara jag som blir förvirrad av grafen? Switch släpptes ju i år. Vilka tidigare siffror jämför de med?

Skrivet av RPGWiZaRD:

Vänta bara tills Pokemon för Switch lanseras, då kommer det synnas ännu en försäjlningsboost.

Switch kommer nog säljas bra ett tag framöver i takt med att det kommer flera spel.

PRecis vad jag väntar på

Skrivet av anon5930:

Är nog inte långt kvar med tanke på att Gamecube-kontroller faktiskt fått stöd: http://nintendoeverything.com/switchs-4-0-0-update-now-allows...

Helt sjukt att den kontrollen har blivit en guldstandard. Den är väldigt skön att hålla i, men så bra tycker jag ändå inte att den är.

Detta borde vara guldstandard idag:

https://target.scene7.com/is/image/Target/14297427?wid=520&hei=5...

Så himla synd att den bara finns till Nintendos mest obskyra konsol. Fattar inte varför ingen annan flyttat upp bägge spakar på det viset, mycket mer ergonomiskt och precist.

Av GilbertG

Låter bra. Inte för att jag kommer köpa det på Windows store… men ändå. Nyligen spelat gamla goda Age of Empires vanilj, och även om det har sina brister är det riktigt sköj. Föredrar det över tvåan faktiskt.

Skrivet av hwasser:

Spelade ettan för några år sedan pga nostalgi med någon 1080p patch och .. Ja, det var inte lika bra som man kommer ihåg det. Förutom att det liksom tvåan är obalanserade lag så är patchfindingen hemsk och al:n inte så mycket att hänga i julgranen och kampanjen är inge vidare. Väldigt intressant tidsålder dock. Ganska få spel som följt temat: civilisationens vagga. Att spela som Mesopotamien, Hittitien, Macedonien, Egypten, forna Grekland osv

Skickades från m.sweclockers.com

Var det möjligtvis UPatch HD?
http://upatch-hd.weebly.com/

Instämmer med dina invändningar, men jag tycker samtidigt att det är lite av charmen med det. Det var så spel var på den tiden, man fick tänka på allt och göra allt själv

Skrivet av mrpijey:

"Titeln släpps enbart i Windows Store och kommer kräva ett Xbox Live-konto för att spelas."

Aaaw, och jag som trodde de ville ha mina pengar...

De vill ha dina personuppgifter och sälja som reklam eller vad inte för mångdubbelt mer.

Av GilbertG

Sniket av Nvidia, men det är klart det finns ett marknadsutrymme för det. Detta lär bli Nvidias nya segmentering. GTX 1080 blir det upplåsta kortet medan 1070 Ti blir det låsta kortet med något lägre frekvenser och ett kluster avstängt för ett lägre pris. Nvidia gör helt enkelt som Intel med några K-modeller som är upplåsta och har lite högre frekvenser ur kartong medan standardutgåvan är låst. Med detta släpp lyckas Nvidia än en gång pressa priserna uppåt. Priset på 1080 består medan 1070 får en skjuts uppåt samtidigt som den blir låst. Då blir både 1070 dyrare samtidigt som överklockare inte kan komma undan billigare utan tvärtom måste upp i ett prissteg. Visst är segmentering härligt? Grafikkortsmarknaden är verkligen skit nu. Det enda positiva med detta är att man snärjer "gruvbrytare", för jag antar att det inte kommer gå att klocka ner korten heller.

Skrivet av CarlosBananos:

Herre... Rent spontant känns det här helt enkelt så fel. Det är visserligen inte bekräftat, men ändå. Köper folk allt som släpps under Nvidias fana, utan närmare fundering? Man kan ju rimligtvis tro att Nvidia ändå ser någon form av potential i detta.

Typ alla som inte besöker Sweclockers och liknande, ja.

Skrivet av Ozzed:

Om folk kan klocka men inte tillverkarna så känns det ju som de tar ifrån tillverkarna en av de få verktyg de har för att särskilja korten. Det skulle också vara skumt. Vi får vänta och se.

...

Precis. Jag kan inte tänka mig att det bara skulle vara låst för tillverkare, det skulle bara förstöra. Det måste ju vara låst helt och hållet för att segmenteringen ska fungera.

Av GilbertG
Skrivet av Yoshman:

Här ser vi "grävande journalistik" i sitt esse...

Hans tes: endast de absolut bästa i5-8400 modellerna kommer nå ens nära 3,8 GHz all-core-turbo. Att vi inte sett några sådana tendenser i alla reviews beror enbart på att dessa har gjorts med handplockade kretsar.

Fair enough. Ser ut att vara en rimlig tes, synd att vi inte kan validera den redan nu... Eller kan vi?

Resultat från "vanliga" användare

Om det han hävdar är sant borde vi se resultaten som svenne-banan postar på t.ex. Geekbench och UserBenchmark variera rätt kraftigt mellan olika postade resultat.

I Geekbench 4 får man tänka på att vissa resultat varierar med minnesfrekvensen/minneslatens, men tre resultat som verkar vara väldigt okänsliga för något annat än antal kärnor, frekvens och IPC är "N-body Physics", "Ray Tracing" samt "Rigid Body Physics".

Skillnaden mellan de resultat som postas så här långt skulle jag säga ligger inom felmarginalen.

UserBenchmark må vara en totalt värdelös benchmark (något som också var fallet med Geekbench innan version 4), men de har en väldigt användbar sak: de mäter genomsnittlig frekvens under testsekvensen (som använder alla kärnor). Bortsett från två resultat ligger genomsnittsfrekvensen på 3,8-3,85 GHz för de resultat postade så här långt.

Enhanced Turbo

Det är är ju allt annan än en nyhet, har ju existerat på Intels high-end moderkort under väldigt lång tid.

Vid varje ny generation är det en trave reviews som misslyckas stänga av finessen, så inte nytt just för Coffee Lake.

Vidare kan man faktiskt ställa sig frågan om man inte borde testa både med "Enhanced Turbo" påslaget och med det avslaget. Det då de en stor andel av high-end moderkorten har "Enhanced Turbo" påslaget som förval är det faktiskt så systemet kommer prestera för de som inte explicit väljer att överklocka.

Han grinar om att AMD borde vara lika fula. Någon som minns XFR? Hela poängen med XFR är ju att kretsen ska kunna överskrida sin TDP förutsatt att det finns termiskt och strömmässigt utrymme, något som hela tiden bestäms dynamiskt givet aktuell miljö (arbetslast, kapacitet på kylare, etc).

Trenden hos moderna kretsar har ju länge gått mot saker likt XFR. GPUer har inte längre spikade frekvenser, dessa varierar något mellan tillverkare, mellan speltitlar etc beroende på saker som termiskt utrymme, arbetslast etc.

Är det någon som tror att det är möjligt för Kaby Lake att köra 4,0 GHz med 15 W TDP i all oändlighet? Ändå finns det en sådan modell i form av i7-7660U. I praktiken håller den 4,0 GHz i kanske 30-120 sekunder lite beroende på hur kompakt datorn är. Det är ju en feature för ingen kan väl ändå anse att det hade varit "mer ärligt" att aldrig klocka kretsen över whatever den nu faktiskt kan hålla med 15 W TDP?

Extremt mycket man går på en PC är avklarat på några sekunder, om CPUn då kör detta i 4,0 GHz trots ultratunna mått och väldigt låg TDP är det ju en superfiness (skriver detta på en toppmodellen av Surface Pro, det är min arbetshäst trots sina ~800g)!!!

Skrivet av Yoshman:

Han hade den tesen också. Där undrar jag om det finns någon enda, inklusive han själv, om en tror på det för en sekund. Kan någon nämna ett enda icke-defekt moderkort som inte kunnat driva en x86 CPU som moderkortet stödjer i full stock-clock?

Billigare moderkort saknar möjlighet att överklocka CPU, de saknar stöd för RAM-hastigheter utanför de officiellt stödda, de har mindre I/O-anslutningar. Men de kan fortfarande köra CPUer i deras nominella frekvenser!

Han nämnde ju specifikt att en mer sannolik all-core-clock för i5-8400 nog kommer vara närmare 3,0 GHz för konsumentmodellerna (då i kontrast till review-samples). Finns absolut noll indikation på att så är fallet i de benchmark-databaser jag tittade i.

Du såg uppenbarligen inte videon. Tesen är att utan påkostade moderkort med kraftig strömförsörjning samt kraftiga kylare så kommer inte 8400 nära sin max turbo för att angivet TDP-värde då överskrids ordentligt.

De recensenter som själva fick köpa sina CPU:er fick sämre resultat än de som fick skickat direkt från Intel.

Jag ser inget i det du skriver som egentligen motsäger Jims tes.

Skrivet av Yoshman:

Jag rekommenderar i5-8400 i detta fall, inte för att det är bäst för mig, utan för så vitt jag kan bedöma från vad folk i denna tråd är ute efter (relativt billigt system med lysande spelprestanda) så har denna CPU bättre värde än andra alternativ som diskuteras.

Angående dåliga råd... Läs köpråden här på SweC, de kan väldigt enkelt sammanfattas med: oavsett vad kravet är, köp Ryzen.
Det faktum att >90 % specifikt efterfrågar spelprestanda ignoreras totalt.

Som tur är använder mitt glashus polykarbonat, så du kan enkelt och riskfritt plocka upp stenen du just hystade och kliva in ett riktigt glashus.

AM4 är uppgraderingsbar, moderkorten är i regel billigare och Ryzen är prisvärd. Sen var det elefanten i rummet, den där detaljen att Intel är ett maffiabolag. Tack vare AMD har det blivit fart på CPU-marknaden igen.

Av GilbertG

Ställer mig i kö för skickning (vad fasen heter det egentligen?) ifall ingen kommer och hämtar.

Av GilbertG

10/10 A winner is you

Skrivet av Role_Model:

7 av 10, är väl godkänt ändå. Skäms lite för att jag inte visste vilka som stod för grafiken i gamla goda krysslådan, men att ATi stod för grafiken i NGC hade jag koll på. Det står ju på konsolen. Däremot hade jag ingen aning om att de först hette ArtX (eftersom det som sagt står ATi på Gamecuben).

Detta är historia som varje teknikintresserad gamer oavsett plattform definitivt bör känna till Jag låter Wikipeida göra jobbet då den artikeln gör det bra.
https://en.wikipedia.org/wiki/ArtX

Skrivet av Campaigner:

7/10 - Förväntade mig iaf minst det.
Fast vissa av frågorna var konstiga....liksom vem har en susning om vem som designade ouya??

Det var en rätt stor grej vill jag minnas. Ingen aning vem snubben är, men det stod lite här och var.

Av GilbertG

Köp ett Fractal Design Edison M 750W, det är baserat på Seasonic och är bättre än Corsair RM750x och dessutom en tia billigare numer.

Av GilbertG

Eh, varför vill man ha 2066? Blir ju tagen rätt hårt av Threadripper med tanke på prisskillnaden.

Och om du inte är nöjd med vanliga Ryzen så är det ju bara Core i7 som gäller.

Vad ska du göra med datorn?

*** raderat ***

Av GilbertG

Fortfarande bara 8 SATA-portar

Av GilbertG

Riktigt najs med 3 HDMI-portar i alla fall Äntligen, tycker jag.

Av GilbertG

Hela Brothers HL-2000-serie är bra. Gamla goda 2030/2040/2070 tycker jag är riktigt bra. Dessa går att hitta för en spottstyver begagnade och de är väldigt vanliga, så det är inga problem med reservdelar. Rullar stabilt. Toner och trumma kan ju också bytas emellan även om det skulle vara en defekt modell. Håller man utkik finns det även separata toner och trumma i obruten original. Jag har samlat på mig förbrukningsvara som gör mig god för minst 10 000 utskrifter för blott 1000 kronor. Varje paket toner ger 2500 sidor. Därtill har jag 3 skrivare som inte ens kostade 1000 kronor totalt och ger mig ytterligare ca 5 000 sidor.

Serien var för bra vilket är enda anledningen till att den slutade tillverkas. Dock finns fortfarande drivrutiner till moderna OS ända från Windows 98.
Här hittade jag ett par https://www.blocket.se/gavleborg/Fynda_kopiator_skrivare_pa_k...

Modell 2070 har ethernetport.

Men vill du ha automatisk duplex och kunna slänga in ett helt paket papper på 500 ark i mataren på en gång så får du titta på något större.

Av GilbertG

@myusername
Det blir bra, tackar så mycket!

Av GilbertG

Mac OS High Sierra 10.13 komplett installationspaket – någon som har?

Som rubriken lyder så undrar jag om det är någon här på Swec som tillhör de lyckliga som fått ner det kompletta installationspaketet för Mac OS 10.13 High Sierra. Själv får jag bara en plutt på 20MB från App store som sedan istället laddar ner alla filer under installationens gång. Detta är ett problem då plutten inte går att använda till att göra en startbar installerare på en USB-enhet https://support.apple.com/en-us/HT201372

Tydligen är det helt slumpartat vilka som får det kompletta installationspaketet och vilka som får plutten, men har man väl fått den ena eller andra sitter man i regel fast på den. Några enstaka har lyckats få det kompletta paketet efter diverse tricks som att ladda ner det igen, logga in och ut ur App store, starta om datorn eller köra kommandot sudo softwareupdate --clear-catalog men såklart inte jag.

Det finns diverse fulhax för att bygga sin egen installerare, men det känns inte pålitligt, jag ska använda installationen på fler datorer än mina egna och jag kan inte sabba de nuvarande installationerna.

Alternativ-kommando-R löser inte problemet på någon av datorerna då det bara går att installera Lion med den metoden. https://support.apple.com/sv-se/HT204904

Finns det någon vänlig själ där ute som har det kompletta paketet och skulle kunna ladda upp den nånstans så jag kan få den?

Av GilbertG
Skrivet av IluvBread:

Måste fråga, vad är syftet med 96khz?
Teoretiskt behöver man bara ~dubbla sample-frekvensen för att kunna återskapa frekvensen utan förlust, så om vi säger att vi hör upp till 20khz så allt över 40khz är onödigt.

Jag menar, få instrument producerar toner över 20khz och även då lär det vara väldigt få mikrofoner som ens plockar upp ljudet.

Skrivet av kirkunit:

Jo, men nu är det väldigt sällan man enbart har ETT instrument i ett musikprojekt. Skall du summera ett dussintal ljudspår, med tillhörande effekter så slår det dynamiska omfånget som 16/44.1kHz erbjuder gärna i taket. Därför har man under mixning större bitdjup och/eller samplingsfrekvens för att "få rum" med allt ljud, och mastrar till sist ner det till cd-format igen. Som slutresultat har man i princip aldrig nytta av något högre än 16/44.1, såvida man inte vill köra nån riktigt avancerad rumskorrigerings-EQ eller liknande.

En samplingfrekvens på 96khz ger ju ingen vågform i 48khz utan bara knatter. Det är inte förrän många bråkdelar mindre som det faktiskt blir en vettig våg av det, och då är man plötsligt långt under 10khz. Så 96khz sampling är inte alls onödigt, tvärtom borde det vara standard nu. Digital sampling måste alltid ta i extra mycket för att återge analoga toner ordentligt.

Av GilbertG
Skrivet av X-TroNiC:

Det är bara att vänja sig, här på sweclockers forum vill många att man ska stödköpa AMD's produkter fast de är rent av sämre för det endamålet snittanvändaren ska använda datorn till.

Battlefield 1 är väll bland de spel som faktiskt kan använda många trådar effektivt och även där är Ryzen efter Intel. http://www.sweclockers.com/test/23426-amd-ryzen-7-1800x-och-7...

Själv skulle jag aldrig rekommendera AMD oavsett vad datorn skall användas till, så många av mina bekanta som gått på detta med stödköpa som har slutat med en knappt fungerande dator eller andra skumma problem.

"Ryzen för att streama till Twitch"
Jag kan streama till Twitch med min gamla 3770K i 1440P 60fps med hög bitrate, mycket hänger på mjukvaran man använder sig av.

Vill man kunna flytta med moderkortet ex antal generationer och använder program som trådar riktigt riktigt bra så ska man överväga en Ryzen. Annars inte.

Så du menar att stödköpa ett monopol istället är bättre? För Ryzen står på egna meriter ifall du missat det. Om stödköpen du nämner handlar om datorer och AMD och inte är helt taget ur sitt sammanhang så har ju det betalat sig i det här fallet, AMD har kommit med en produkt som är på samma nivå som Intel fast till ett lägre pris. Att AMD-plattformar skulle vara mer problematiska än Intel är bara FUD.

Skrivet av X-TroNiC:

Nu är det väll inte så många titlar som är så lättdrivna, men vad skulle du välja i Fallout 4 till exempel.
70 eller 100fps? Känns dock lite fel att jämföra 1600 Ryzen och 7700K. Då kan han lika gärna köpa 7600K som kostar något mer än 1600 och endå få mer spelprestanda än Ryzen 1800X i 1080P.

Fallout 4 är horribelt programmerat och ett värsta fall. Det spelet skalar mest med minneshastighet och IPC.

Skrivet av X-TroNiC:

Eller så håller man sig till ren fakta

Det var det här med sten i glashus...

Skrivet av anon159643:

Alla har inte råd med en dedikerat pc enbart gjort för spel som knappt kan köra något annat.
Alla bättre framtida processorer desktops ser ut att gå emot 8 kärnor, programvaruutvecklare kommer självklart försöka utnyttja detta. Inom vissa programvaror t.ex. cad utnyttjar vissa programvaror redan 16 core idag, men allteftersom fler kunder får flerkärniga processorer så kommer utvecklare satsa mer pengar på det.

Felet många gör är att de pratar om Amdahl's law och totalt ignorerar första villkoret att det endast gäller för ett specifik problem. Spel som mycket annat byggs istället efter den hårdvara som finns tillgänglig, när fler kärnor tillkommer så tillkommer det nya saker som det tidigare ej fanns.

Något jag saknar i typ alla spel är vettig AI, fast frågan är inte om det där behövs ett dedikerat chip just för detta?

Hahaha, vilken diss

Skrivet av Cameltotem:

Folk älskar vara edgy, det är populärt att hata på Intel och tro på alla rykten.

Jag sitter här med en 7700k som ligger på 70 grader i spelande, vet att jag har mycket högre fps än Ryzen personerna och jag multitaskar inte. När jag kodar eller arbetar så gör jag självklart inte det samtidigt som jag spelar spel.

Folk får göra som de vill men tycker mest synd om de som inte kan något om datorer och har en kompis som är Ryzen fanboy och säger att Intel suger. De är de personer som förlorar på det här.

Intel suger för det är ett maffiabolag. Om vi ska prata om produkterna så är de likvärdiga med AMD:s. Intel erbjuder lite bättre alternativ i enkeltrådade scenarion medan AMD erbjuder en hel del bättre alternativ i flertrådade, men på det stora hela överlappar de varandra och är likvärdiga. Oftast är AMD:s alternativ väldigt prisvärda också. Så det är absolut inte synd om AMD-kunder.

Skrivet av Radolov:

Vill bara påminna att han sa att det var en 9% skillnad med ett 1080ti (dvs, visar på en svag GPU bottleneck med 1080 & Vega64), men det är fortfarande ett bra argument tycker jag att man är sannolikare att nå en gräns vid GPU:n innan CPU:n spelar en alltför stor roll. Hade man sorterat efter "spel utvecklade efter år x där år x är nära i tiden" eller "spel som utnyttjar dx12 & vulkan" så bör skillnaden bli aningen mindre. (OBS: bara en tes, kan någon räkna på det med den här videon eller den här artikeln?)

Värt att nämna att du hade en rätt så kraftig överklock , men det bådar gott för Zen+ på 12nm(?).

------------------------------
Sedan hur framtiden ser ut kan man enbart spekulera i, men en del saker talar för flerkärniga processorer med aningen sämre singletrådprestanda än en processor med färre kärnor. Jag kommer dra huvudpunkterna med en kort förklaring:

  • Utvecklarna har aldrig behövt utveckla för över 8 trådar, för den marknaden har varit så låg. Nu när ryzens 12&16 trådiga CPU:er har sålts i flertalet så kan det vara värt för utvecklarna att tänka på det (lägg även till 8700k och 8700 nu).

  • Nya GPU-API:er får fäste. Dx11, OpenGL och så är begränsade till hur många trådar får hjälpa till med att samla ihop drawcalls. DX12 och Vulkan har mycket högre antal som kan hjälpa till. Utvecklaren måste förstås göra rätt för att det ska bli en skillnad. En förklaring för drawcalls finns här (fram till 6:20) och här ser man skillnaden i ett väloptimerat fall. De flesta fall är INTE så just nu.

  • Kort sagt, en processor som redan utnyttjar sina trådar fullt ut idag kan aldrig bli bättre i framtiden.

Detta är som sagt vilka faktorer som jag ser som driver utvecklingen, sedan så behöver det ju inte vara att det faktiskt blir så. En ren gissning är att 1700 blir som bäst i genomnsnitt 0-5% bättre än 7700k efter ett par år. Med det sagt så finns det många saker som fungerar bättre på singeltrådad prestanda och andra saker som skalar bra med flera kärnor.

Jag ser fram emot att se vilken riktning utvecklingen går, både på hårdvaru- och mjukvarufronten!

Lägg därtill att dagens konsoler tvingar utvecklarna att optimera för fler svaga kärnor, vilket nog är en stor anledning till att det börjat få genomslag nu.

Skrivet av fantomsmurfen:

Inget snack om du ska spela på datorn. I7-7700K spöar Ryzen när det gäller gaming. Bara spekulationer att förhållandet kan svänga i framtiden.

https://www.dustinhome.se/product/5010991011/core-i7-7700k-42-ghz-processor?ssel=false&utm_campaign=prisjakt&utm_source=prisjakt.nu&utm_medium=pricecompare&utm_content=5637162326

EDIT: AMD tycks sponsra en hel del Youtubers som ska framhålla Ryzens förträfflighet. Gå inte på den niten. Intel behöver inte sponsra en massa Youtubers för att visa att Intel är bäst. Det är ren objektiv fakta.

Haha, din lustigkurre! Du drar en massa saker ur arslet och avslutar med "objektiv fakta".

Skrivet av Enigma:

Färre antal testade spel också. Men vet du vad, folk får köpa precis vad dom vill Tror ingen av processorerna har något problem att driva vilket spel som än testas idag förutom att man har mätt upp mindre stuttering med Ryzen, och användare upplever bättre subjektivt flyt, speciellt om systemet ska göra något mer samtidigt som du spelar ett spel som nyttjar många kärnor/trådar redan så uppstår parking/stall. R7 har dubbelt så många kärnor och trådar och man går mot Vulkan och mer och mer parallellism i spelmotorer.

Skrivet av Skrutto:

En sak som många också glömmer, som är en oerhört viktig del av spelupplevelsen är stabiliteten.
Max FPS är inte så speciellt relevant egentligen, om inte min. fps är stabil.
Med en 7700k så kommer du absolut att få den högsta FPS:en, men din minimum FPS kommer högst troligt att vara lägre än med en Ryzen-processor.
7700K är en raging bull, men den är inte så stark om något händer i bakgrunden av spelet.
Lite volatil helt enkelt. Större svängningar i prestanda, medan Ryzen är stabil.

Jag tar stabil före kraftiga svängar på FPS-mätaren varje dag i veckan.

Sitter och spelar PUBG på 1440p/Ultra och ligger på ca 100fps. Händer inte mycket varken upp eller ner.
Perfekt för mig! Otroligt smooth spelupplevelse.

Hade tidigare en i7 4790K överklockad. På pappret en jättebra CPU.
Men hade stutter och andra bekymmer så spelupplevelsen blev aldrig riktigt flytande.

Jag har en teori om det där. Jag är måhända ute på mycket hal is här då jag inte har ingenjörskunskaper på området, men jag tänker mig att AMD:s striktare uppdelning av kärnorna samt cachestrukturen är bättre lämpad för flertrådade scenarion med helt skilda arbetslaster jämfört med Intels ringbuss där "allt" måste gå samma väg. Kanske blir det pyttesmå fördröjningar när det kommer nya laster som ska runt i ringen på Core. Ungefär som att man på en motorväg ska anpassa hastigheten till en bil som är på påfarten och ska in på motorvägen. Medan Zen har skilda vägar och därför blir en kärna inte påverkad av en annans arbete.

Skrivet av makatech:

Vilket är intressant eftersom en överväldigande majoritet av folk som hänger här är gamers men ändå väljer väldigt många Ryzen.

Själv valde jag mer Ryzen av nyfikenhet samt att jag spelar ytterst lite, ville ha en bra allround cpu.

Ryzens X modeller minskar avståndet till Intels mera högklockade cpu'er något vid tex spelande men ändå verkar en kraftig majoritet välja en icke X modell vilket också förvillar mig något.

Har tyvärr läst en del skit om Ryzen om man kör musikproduktionsprogram på datorn, stämmer detta kommer jag bli jäkligt besviken dock och lämnar kanske Ryzen lägret. Tvekar på att det stämmer dock, säkert en enorm överdrift.

Det ligger en del i det. Initiala recensioner på musikproduktionssidor rapporterade om latensproblem med Ryzen. Och det stämmer säkert då musikprogram kräver hög noggrannhet för att fungera bra. Dock kan det lika gärna bero på att programmen är dåligt optimerade för Ryzen. Verkar tyvärr som att ingen ha följt upp det eller tagit en ny titt efter alla olika uppdateringar med Ryzen.

Skrivet av R3pt1l3:

Should YOU Upgrade to Ryzen?
Linus Tech Tips

https://www.youtube.com/watch?v=ukZqSoDyjcU

Trött på att se den idioten länkas till i var och varannan tråd här. Detta är inte Kalle Anka-klockers. Visst kan han verka förtroendegivande, men det är för att han i grunden är instruktör och talare.

Av GilbertG

Borderlands

Skrivet av pjuppi:

Pröva guild wars 2? Finns ju free to play konton där nu och det är inget tvång att sitta i flera timmar åt gången i det. Ett mer chill mmo än tex wow. Man kan ju även pvpa utan att behöva lägga tusentals timmar på att få gear. Storyn går att ta det lugnt i också om man tycker sånt är kul.

edit: Just det, glömde nämna att ifall man skulle få för sig att köpa gw2/expansionen, så räcker det att köpa expansionen då core-spelet följer med (kanske förvisso inte går att köpa enbart core-spelet nu längre, men tänker på t ex. online-shops som bara säljer koder kanske har det kvar?)

Skickades från m.sweclockers.com

Najs, tack för tipset! Verkar som att basspelet inte går att köpa, enbart expansionerna. Man reggar sig gratis och laddar ner på hemsidan. Och det funkar till Windows XP Min nygamla best får än en gång visa att den duger. Även till Mac OS för alla tre delar.

Skrivet av Niczo:

Kan också starkt rekommendera GW2. Ingen månadskostnad men inte heller pay-to-win, har ett väldigt välpolerat gameplay i både PvP och PvE samt kräver ingen större tidsinvestering.

Ett annat bra free to play-rpg är Path of Exile, det är ett action-rpg liknande Diablo med intressanta möjligheter för olika builds samt väldigt utmanande end-game.

Skrivet av IshethZenunim:

Instämmer helt, Path of Exile är det bästa gratisspel som gjorts. Du behöver aldrig spendera några pengar, och du kan inte köpa saker som ger dig fördelar gentemot andra spelare, bara kosmetiska saker och mer utrymme att lagra prylar. Jag behövde inga extra stash tabs, men jag köpte ett gäng premium ändå, bara för att jag ville stödja utvecklarna.

Gillar du Diablo-kloner så är Torchlight II också bra, och det har ett stort moddingcommunity som gör att spelet håller längre. Det finns mods som lägger till helt nya klasser, till exempel. Väldigt lätt att komma in i, men blir snart väldigt utmanande.

Vill tipsa om Wolcen: Lords of Mayhem. Ser rikigt najs och lovande ut! Ett tag kvar tills det är klart ser det ut som, verkar ha dragit ut på tiden. Uppdateras dock kontinuerligt.

Skrivet av hellhell:

letade i 6 år efter ett spel att spela som är kul (letar väl fortfarande antar jag), Nu tillsvidare spelar jag ett slappt idle spel som heter crusaders of the lost idols bra tidsfördriv.

Vart tog alla bra spel vägen? eller så har jag tröttnat på spel

Kolla in indiescenen, det var så jag återfick spelglädjen, i synnerhet FuturLabs spel till PS Vita.

Av GilbertG

Bättre nätagg med 5 års riktig garanti.
https://www.inet.se/produkt/6910022/fractal-design-edison-m-7...

Bästa minnena för Ryzen
https://www.inet.se/produkt/5300305/g-skill-16gb-2x8gb-ddr4-3...

Skrivet av Peppar2014:

@krisljungberg: Vänta några veckor på Coffee lake, speciellt om du ska syssla med musik produktion.

Är inte latensproblemen fixade nu, eller har jag fel? Oavsett tycker jag inte Ryzen är fel i detta fall då musikdelen verkar vara en relativt liten del av väldigt många olika saker.

Av GilbertG
Skrivet av Bascule666:

Jag måste tillhöra ett utdöende släkte som tycker om att köra bil. När jag köpte min senaste bil valde jag bort alla "förarhjälpmedel" till förmån för alla "prestandaförbättrande" tillval som fanns att köpa.

Om 20 år är du ungefär som raggare är idag. Förutsatt att jorden finns kvar etc osv.

Kanske för att väga upp för jiddret om priset för Vega. Eller bara vanligt missförstånd bland någon reporter.

Av GilbertG

Vilka sjuka summor. Riktigt synd att Toshiba är tvungna att ge upp flashminnena, de har länge varit sista bastionen för en någorlunda sund marknad, liksom i hårddiskbranschen.

Skrivet av dlq84:

Känns väl inte helt 100 att SK Hynix är med och köper? Hur många minnestillverkare finns det efter detta?

Typ 3. Samsung, SK Hynix och Micron. Samsung har över hälften av marknaden, Micron runt 10% har jag för mig. Qimonda gick under i finanskrisen 2009 och dagens Infineon tillverkar varken DRAM eller flash.

Skrivet av rallyreavan91:

Eh läste jag rätt?

Skrivet av KTL:

De säljs fortfarande varianter av dessa, tro det eller ej. Men jag skulle gissa att det inte blir så många år till.

Skrivet av Bloodstainer:

Men varför? Det.. folk har väl mobiler år 2017 med teknik för att spela musik i hörlurar?

Alla vanliga Ipods har lagts ner så sent som 27 juli 2017. Den enda som är kvar är touch-modellen, vilket i praktiken är en Iphone utan GSM/UMTS/LTE-modul. En era gick i graven.

Av GilbertG

Här är en vägkarta för grafiken från maj i år.

https://images.anandtech.com/doci/11404/gpuroadmap_575px.png

Det som benämns 14nm+ är alltså denna 12nm

Skrivet av Ozzed:

Nej, jag menar Zen2. Den hade Zen+ som initialt namn men sedan blev det Zen2. https://en.wikipedia.org/wiki/Zen_2

Läs igen. Den här noden är till för att relativt snabbt ta steget från 14LPP då det inte krävs någon omdesign.
Jag tror de sparar omdesignen till Zen 2.

Skrivet av anon12433:

Ja det var ju inga roliga nyheter, hade hoppats på att AMD skulle skrota Vega-arkitekturen.

Skrivet av str8forthakill:

@_Merc_:
Något som inte har sämre effektivitet än GCN kanske?

Ni får nog dras med Vega i minst ett år. Kanske blir Vega på 7nm en trevlig förbättring.

Skrivet av anon12433:

Verkligen! Sist de klamrade sig fast vid en död arkitektur så höll de på att gå i konkurs. Man tycker att de borde ha tagit lärdom av detta. Ett krympt Fury på 1600MHz GPU och 8GB VRAM hade säkert gjort susen, förslagsvis med GDDR5X eller GDDR6. Att fortsätta plöja ner pengar i Vega är ett misstag.

Vem vet, kanske har AMD någon som kan utföra mirakel med Navi och på något sätt rädda vraket. Men det är nog just ingenting annat än att hoppas på ett mirakel.

Vega är av allt att döma ett beräkningschip i första hand.