Inlägg

Inlägg som GilbertG har skrivit i forumet
Av GilbertG

Måste än en gång beklaga mig över Kalle Anka-nivån på det här forumet. Ingen kan något om teknik längre, alla sitter på Nvidias gröna bandvagn och är helt sålda och vill leva drömmen de kommunicerar. Det skylls på AMD att Nvidia har sänkt tempot. Jaja, ni får precis vad ni förtjänar.

Skrivet av Dallebull:

Dom som tror att detta är volta kan ju drömma vidare. Nvidia behöver inte släppa något förrän Navi. Dom har ändå de 2-3 bästa korten som duger gott och väl för 90% av gamers, så det vore idiotiskt att spela ut sina kort när man inte behöver och det man har säljer som smör ändå. Nvidia prioriterar ju datacenter, och investerare högre än konsumenter.
Va beredda att se samma små kliv på GPU- som det var på CPU-sidan nu i fortsättningen om inte Navi råkar leverera, fam tills vega har dom iallafall varit hyfsat ikapp prestandamässigt men inte tidsmässigt. Till o med en 10 årig Amd fanboy som mig har tappat hoppet efter Vega så De känns mörkt.

Jag har också gett upp. Folk vill inte ha bra grejer, folk vill bli lurade och leva i en dröm. Så godnatt.

Skrivet av Bernd_P1:

Nä det funka inte. Titan är inte längre halo produkten. V100 är halo produkten. Titan var en gång i tiden halo. Nu är det bara lyx varianten av den vanliga modellen.

Här måste jag säga emot dig. V100 är en ren datacenterprodukt.

Av GilbertG
Skrivet av mrqaffe:

Är det någon som sitter med ZIP diskar ? De var ju tänkt att bli nästa steg i utvecklingen med sin enorma kapacitet (åtminstone på slutet) men så kom cd och sparkade undan benen för dem.
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51C7Q1JRBTL._SY355_.jpg

Jag hoppades mycket på detta, men till mitt förtret stal CD:n all uppmärksamhet trots att det var dyrt och ganska bökigt under lång tid. Tids nog satt man själv på en brännare, men det var några svåra år runt millennieskiftet.

Skrivet av Aphex:

Har man spenderat en hel dag av sin korta ungdom med att cykla fram och tillbaka för att kopiera quake från en kompis dator, för att minst en disk alltid utvecklade läsfel på vägen, är det svårt att älska disketter. 😝

Ingenting är mitt svar.

Det berodde väl främst på att olika läsare hade något varierande inställning/inriktning för läsarmen. Chansen är stor att det fortfarande fungerade i din kompis läsare.

Skrivet av xxargs:

Som i sin tur berodde på att någon underleverantörs-fabriks-bönräknare kom på att man kunde spara några ören genom att ta bort en plastgrej/O-ring som arbetade som dämp-buffer när läshuvudena slog i ändläge, det hann gå ut ganska stora serier innan det upptäcktes av de som ursprungligen konstruerade dessa och det tog ett tag innan huvudet knackades sned av de höga retardationerna i ändlägena och inte längre kunde läsa spåren och därmed uppmärksammades...

det är sådana saker som kan sänka hela varumärken....

Wow, detta var nyheter för mig, tack för infon!

Av GilbertG

Jag tycker kortet ser riktigt häftigt ut Att kretskortet är kort borde ju hjälpa kylningen då värmen blåser bort lättare.

Skrivet av Bartender:

Mina ögon bedrog mig, nu när jag ser att inte själva PCB'n är uppborrad så är det inte lika imponerande :/ istället tycket jag nu att backplaten hindrar onödigt mycket luftflöde för den yttersta fläkten

Verkar lite orealistiskt med ett kretskort som är fullt med hål.

Skrivet av Xeraton:

Det är bra att det nu inte bara är Asus som planerar att släppa egna varianter av Vega 64, men jag hade förväntat mig en större kyllösning på tre kortplatser istället för två som på bilden då Vega är riktigt strömtörstiga kretsar. Ett trippleslot Vega 64 på 30 cm hade varit något utöver det vanliga.

Fast att kretskortet är kort så att ena fläkten blåser rakt igenom kanske funkar lika bra

Av GilbertG

Jag undrar vad man får för att ställa upp i detta program.

Skrivet av Nätälskare:

För mig så tar den tjejen som inte visste vad ränta var för något hem priset.

Tjejen? Singular? Det är ganska många som inte vet vad ränta är.

Skrivet av Jaevel:

I alla program angriper man idioten som tagit lånen.
Inte någonstans reflekteras det över att det är ok att låna ut 50000 till 100% ränta till någon som omöjligt kan betala tillbaka.

Lagstifta mot ocker, någon?

Instämmer.

Skrivet av FANTEN:

Jag har bara sett små klipp från lyxfällan men ja det finns folk som inte kan hantera pengar alls.

Jag har en polare som jag vet har en massa skulder. I februari tidigare i år sitter vi vid hans köksbord och snackar och han är då "mellan jobb" och sökt massa nya jobb. Dock så hade han inte fått nytt jobb än. Men nog fan hade han redan spanat in en ny bil han vill ha. Det skulle inte bli mycket dyrare än den fina bilen han redan hade. Jag försöker vara lite diplomatisk och smidig och undrar om ifall han får ett nytt jobb ifall han inte ska vänta 6 mån med att skaffa ny bil och istället lägga pengarna på att betala av skulder eller iallafall lägga lite pengar på hög. Då han hade lånat pengar av mig nyligen(som jag fick tillbaka strax efter) så visste jag att han inte hade nåt eget sparkapital kvar att ta ifrån. Meddelandet gick nog inte fram riktigt. Efter några månader så köper han plötsligt ny bil för typ fucking jävla 400k och han har fortfarande inte fått nytt jobb. Helt jävla otroligt. Bilen kostar han nästan 5k i månaden(bensinen INTE inräknad) plus att värdeminskningen är väl typ 5k i månaden med på en sån dyr bil. Bara för att gå break-even på att ha bilen stående på garageuppfarten så behöver han tjäna typ 15k i månaden(före skatt). Det här är jävligt illa. Jag har inget emot att låna ut pengar till polare men hur kul är det att låna ut pengar när man vet att personen inte kommer kunna betala tillbaka dom? Det enda man kan göra är att fördröja den personliga konkursen så att den sker en månad senare istället(eller ytterliggare senare om man nu vill låna ut ännu mer pengar).

PS. På tal om det ni redan pratat om i tråden. När han varit i kontakten med bank om att ta nytt lån eller försöka lägga om lån så har han fått kalla handen. Hur fan kan samma person få köpa en bil för 400k med billån? Nä jag skyller inte hans situation på bankerna men kan inte låta bli att undra hur det funkar.

Hur fan kan en sådan person beviljas lån? Det är systemfel.

Skrivet av SAnDis:

... allan ballan.
...

Hahaha, så jäkla ball! Längesen jag hörde det uttrycket

Skrivet av plajton:

Har haft den unika(?) möjligheten att umgås med en som varit med i Lyxfällan för ett par säsonger sedan och efter att ha umgåtts en utekväll så är jag helt övertygad om att programmet inte är kryddat.

Folk saknar helt enkelt grundläggande kunskaper om ekonomi och växer man inte upp med rätt umgänge så är det ju klart att man saknar detta. Studerade själv IT och vi gick aldrig igenom grundläggande ekonomi på gymnasiet. Tycker själv det borde bli grundläggande ämne mycket tidigare, något #PrataPengar talar ofta om.

Hur många vet ens vad en fond är? Och talar vi om räntor saknas all kunskap (Typ SMS-lån).

Ja, eftersom pengar och lek med pengar i alla möjliga olika konstellationer ("ekonomi") är så jäkla viktigt i dagens samhälle borde det vara obligatiriskt på gymnasiet.

Skrivet av FANTEN:

Jag håller med dig. Han är inte skyldig mig nåt i nuläget. Dock så är vi på väg dit att han snart kommer behöva låna pengar av någon igen bara för att betala månadens räkningar om inget drastiskt händer. Jag har grubblat på detta några dagar nu och om det går så långt så kommer ett minimikrav självklart vara att han säljer bilen. Han är en bra kille och go vän i övrigt så visst kan jag sponsra honom med pengar och jag kan acceptera att han om det blir värre inte kan betala tillbaka dom men det känns lite hopplöst när det gått så långt.
Om han ska sälja en så dyr bil så går det ju inte snabbt(om han ska få vettigt betalt). Inte precis så att köpare står på rad. Och jag vet inte hur stort lån han har på bilen. Det är möjligt att om han akut får sälja tillbaka bilen till nån bilfirma för att få såld den snabbt så får han kanske inte ens tillräckligt pengar för att betala tillbaka billånet. Jag vet dock inte. Mycket spekulationer och funderingar. Dock så har jag fått 2 insikter av denna historien. Den ena är att det sällan är en slump att folk hamnar i denna situationen. Jag har känt honom väldigt länge och nu såhär i efterhand känns det på nåt sätt som att detta var oundvikligt. Att det bara var en tidsfråga innan det skulle gå såhär långt. Det var alltså inte endast bilköpet som satte han i denna situationen utan han har gjort massor med dåliga beslut under åren. Vi snackar på typ 10-15 års sikt. En del grejer var ren otur, andra grejer att han är så otroligt lojal och hjälpsam och tagit på sig kostnader för att hjälpa andra och sen såklart massa onödiga köp genom åren. Dåliga och onödiga köp gör vi väl alla men då ska man ju göra det med sina egna pengar. Inte med lånade pengar. Innan har han haft ett välbetalt jobb som hållt honom flytande men han verkar inte kunnat anpassa sig till sin nya budget. Men kombinationen av nya bilköpet samtidigt som han letar jobb slår nog alla tidigare dåliga beslut. Den andra insikten är hur svårt det blir att städa upp i en sånhär situation. Huslånet är fullbelånat, bilen är antagligen näst intil maxbelånad(eller vad kallar man det när det gäller bilar), sen diverse andra skulder med räntor som käkar upp hans inkomster. Så om han får bilen och huset sålt så går det mesta(allt?) till att betala av huslånet och billånet. Även om han börjar hyvla bort kostnader och sälja av saker så kommer han fortfarande ha lån kvar. Man får bara hoppas att dom då är nere på en nivå som är hanterbara.

Om ni är bra polare så har du definitivt råd att vara ärlig och säga ifrån att han håller på att skita ner sitt liv väldigt hårt. Jag menar, sånt här kan kvadda en vänskap också, och oavsett tycker jag inte man ska låta en vän få kvadda sitt liv utan farthinder och tankeställare på vägen. Så bättre att ge en vän chansen att rätta till sig och eventuellt förlora vänskapen på att hen känner sig förolämpad än att ändå förlora vänskapen för att vännen går ner sig totalt och hela samhället får betala istället.

Av GilbertG

Konstigt formulerad fråga må jag säga. Just g-sync är väl inte så framtidssäkert egentligen, det kan ju ryka ganska snart efter att AMD lyckas klämma ur sig en bra grafikkortsserie och tar marknadsandelar, då sitter man där med en dyr skärm som inte går att använda fullt ut. Krasst nog verkar det dock inte hända på ett tag.

Men adaptiv synkronisering i allmänhet är helgrymt och definitivt något man vill ha. Så kör på.

Av GilbertG
Skrivet av -=Mr_B=-:

Det går ju att lagra vad som helst på floppy diskar. Sista OS'ett som gick att få på floppy från Microsoft var väl Windows XP ? 250+ diskar, om jag minns rätt.

Nope

http://i.imgur.com/9pyVDWt.jpg

https://pbs.twimg.com/media/BXG7IyGIQAAsgqQ.jpg

Av GilbertG
Skrivet av anon159643:

Jag minns när xboxen kom runt 2001 och den fick så mycket kritik av vissa att det typ var en dator.

Men angående modulär så tycker jag det går raka motsatsen och det beror på trög utveckling.

Om vi t.ex tar nes, snes, n64 så hade vissa spelkasserter extra cpu-chip som gjorde beräkningar, så att spelen blev betydligt mer avancerade än vad konsolen borde ha klarat av. Om megadrive så en bild förklarar allt.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/33/Mega_Driv...

Allt eftersom utvecklingen börjar stagnera så tror jag konsolerna kommer få längre livstid.

Nu var du allt konservativ...

http://img.pixfans.com/2012/03/sega-tocando-cielo.jpg

Av GilbertG
Skrivet av Mr. Bravo:

Inget fel på VR, det var Valkyrie som floppade. Det hade stor potential när det först visades upp för en mindre evighet sedan, men blev tyvärr inte annat än otroligt mediokert. Trodde ärligt talat att dom hade övergett det för länge sedan. Väldigt synd, för det är otroligt många VR-ägare som sitter och väntar på välgjorda fullspel. Att överge VR helt hjälper inte marknaden!

Men jag har aldrig riktigt förstått mig på CCP. Dom har ett av de mest avancerade MMO-spelen genom tiderna, som har levt och uppdaterats i över ett decennium, med en väldigt speciell community, men alla deras satsningar därefter är bara raka motsatserna i form av arcad-skräp för en helt annan publik, som uppenbarligen inte finns. Har dom ens någon aning om vad dom sysslar med?

Nä. De är ett one hit wonder som hittade en nisch med en väldigt trogen publik. De är fans av sitt eget spel och anställer dessutom fans, så det blir ju en speciell relation som nog är mer gynnsam för vidmakthållandet av det nuvarande på bekostnad av utvecklingen.

Någon får gärna säga emot mig, jag har inte så stor insyn som flera här på forumet har, men deras CV bekräftar min uppfattning. Jag har haft stora förväntningar på CCP:s nya projekt, men vartenda ett har gått i stöpet fullständigt. Det bidde inte ens en tumme. De har grymma idéer, koncept och i flera fall demonstrationer, men det enda de tycks bra på att faktiskt genomföra är att hausa sina projekt och subtilt framhäva sin egen förträfflighet.

Av GilbertG
Skrivet av tyvar1:

Så här ser min samling ut just nu:
https://i.imgur.com/OwLB410.jpg
Plus ett gäng väldigt bra spel som jag har digitalt, tex Golf Story. Så att Switchen har få spel gäller ej längre i mina ögon!

Sen angående gammal cpu så har Nintendo och andra verkligen visat hur mycket man kan klämma ut ur denna lilla konsol som är en hybrid, det får du inte glömma! . Att man kan tex snart spela Doom on the go.
Barnsjukdomarna som du pratar om har också blivit fixade.

Själv rekommenderar jag denna konsol till 100%

Vilka fula fodral. Inte motiven utan storleken. Får lite PSP-vibbar av det, och jag gillar det inte

Skrivet av anon5930:

Känns som många här i forumet missat hur stor Switch faktiskt är. I utlandet har många redan fattat och läser man nyhetsrapportering så blir det klarare. Switchen har lyckats göra rätt stora grejer sedan lanseringen för lite drygt ett halvår sedan. Försäljningen går bra och fler och fler utvecklare intresserar sig för plattformen. För ett par dagar sedan kom senaste siffrorna, vilket nyheten tar upp, och vi lär se en ny våg med avslöjanden om spel inom kort.

Jag har själv typ allt som går att spela på vilket syns i signaturen. Men det är bara PC och Switch som speltiden hamnar på sedan ett tag tillbaks. Stationärt spelande: PC. Portabelt samt stationärt Switch. Kryllar även av spel att spela redan idag även om mycket är portade indie-titlar.

Och mer är på gång. Bethesda kommer släppa tre spel innan året är slut, senaste DOOM, Skyrim samt nya Wolfenstein. Det är stort, PS Vita hade som ett av flera mål att spela AAA-titlar portabelt. Vilket den misslyckades med, till stor del pga Sony men även dålig försäljning och dåligt stöd från tredjepart (Wii U-problemet igen typ). Här ser Nintendo ut att ha lyckats. Skyrim portabelt är stort. Ännu större med både DOOM och Wolfenstein och just de utgåvor som också ska släppas.

Nu är Switch inte för alla men fyller verkligen luckorna i vardagen där man vill spela något lite snabbt då man inte sitter vid speldatorn eller i soffan. Eller när man dockar Switchen och spelar som vilken annan konsoll som helst egentligen.

Personligen är jag riktigt nöjd med min och mycket mer så än typ en månad efter lanseringen. Var rätt ont om spel då, nu bara väller spelen ut till Switchen.
Det har blivit väldigt många timmar med Stardew Valley i portabelt format, och då har jag redan lagt ner närmare 200 timmar på PC-versionen. Just nu är det Mario Odyssey som spelas men har även en hel del annat som knuffats lite åt sidan pga dessa två spel.

Åhhh, nu gjorde du mig riktigt sugen! Stardew valley ser jag mycket fram emot att spela på Switch, känns som att det passar perfekt där.

Skrivet av anon5930:

Som ägare av både en PSP och en PS Vita vilka Sony gett upp båda (PSP började dock Sony supporta igen runt 2008 eller så för att sedan glömma bort lagom till att PS Vitan var på gång). Jag kommer vara försiktig med köp av en eventuellt ny portabel Playstation då Sony inte supportar sina produkter. Men räcker väl att det kommer något intressant spel så blir det väl en sådan med hehe.

Sony verkar ha gett upp marknaden men Nintendo har samtidigt konkurrens från fler håll. PS4, Xbox One men även Apple och iOS samt Google och Android. Finns ingen direkt konkurrent, förutom 3DS möjligen. Och lika med mobilt så publicerar Nintendo spel där också idag, även om det är spel som skiljer sig något från de som släpps till deras egna plattformar.

Hade det inte varit för att Microsoft lade ner mobilsatsningen så hade jag kunnat vänta mig någon satsning där med en portabel Xbox. Men är nog inte speciellt troligt idag, såvida inte Switchens framgångar blir för frestande att apa efter.

Håller med dig. Sony dumpade en fullt fungerande och livskraftig plattform, vilket för mig allvarligt skadat förtroendet för dem. Var väldigt sugen på en PS4 ett tag, men detta tillsammans med insikten om hur svag den verkligen är fick mig att avstå. Väntar på PS5 och hoppas den är bakåtkompatibel med 4 så man kan spela The last guardian.

Skrivet av BrottOchStraff:

Precis som innan så är ju Nintendo till för spel som man inte redan har på andra plattformar som PC eller PS3/Xbox, så har det alltid varit för mig i alla fall. Man köper det för de unika spelen, Doom och Skyrim skiter jag fullständigt i.

Håller inte heller med om att Switch bör få mer surfplattefunktioner, det ska vara en spelkonsol och inte slösa prestanda på att köra massa annan mjukvara i bakgrunden. Visst, basstöd för Netflix, Youtube m.m. Men jag vill inte se den bloatad med massa onlinetjänster och annat som buggar ur. Den ska förhoppningsvis leva lika länge som en gameboy gjort. Gillar också att man kan köpa spelen fysiskt utav den anledningen. Om 10 år har du ingen aning om du fortfarande kan komma åt dina online-köpta spel. För vissa spel spelar det så klart mindre roll men för stora titlar vill man kunna samla.

Fast det är ganska unikt att kunna spela Doom och Skyrim bärbart

Av GilbertG

Jisses vad CCP är ute och snurrar. Allt de har pysslat med de senaste 10 åren bortanför kärnspelet Eve online har gått i stöpet.

Av GilbertG

Köar till XMS2-minnet.

Av GilbertG
Skrivet av anon267242:

Har hört att detta kan hända med stora filmer också. Om man ger sin Director och Writers osv för mycket kontroll så bruka inte filmen sälja lika mycket eftersom det inte är riktat mot "normala folket" utan mer för att skappa deras egna bästa möjliga film. Studion/EA måste ibalnd har mer kontroll, dom vet vad som säljer och funkar, det är deras ända mål och det dom gör bäst.

Har vi inte nog av verk som är nerdummade till minsta gemensamma nämnare? Är inte tjusningen med konst just att det spretar så mycket?

Det heter förresten regissör och författare på svenska.

Skrivet av Buio:

Om man läser mellan raderna

Före detta anställd vittnar om att han var med och gjorde ett dåligt spel och inte gjorde något åt det innan han fick sparken då han började gnälla.

Skrivet av jokklas:

"I think EA gave us too much leeway. If anything, EA should’ve probably canceled this project earlier. I think Söderlund and them were too nice, gave us too many opportunities."

Så han säger "Vår studio klarar inte av att göra vettiga avgränsningar och jobba målinriktat, nån måste komma in och toppstyra oss. Det är inte vårt fel..".

Skrivet av Ozzed:

Ger man uppdrag till någon studio såhär så är det klart att man skall kunna kräva att det är kompetent folk som klarar av att göra vettiga avgränsningar själva. Går det åt fel håll får man väl kontakta uppdragsgivaren och inte bara sitta på röven? Det är väl inget dagis heller utan vi pratar alltså vuxna människor som självklart förväntas vara kompetenta... Men det är väl såhär det blir med dagens söndercurlade ungdom.

Jag reagerade också på detta. Är det månne fråga om företagskulturkrock? Har de varit så vana vid att vara toppstyrda och sedan fått en chef som gett dem frihet vilket de då inte kunnat hantera?

Av GilbertG

Eller så låter man bli överprisade budgetkonstruktioner från Channel Well och köper ett riktigt nätaggregat från kvalitetstillverkaren Seasonic för samma peng.

https://www.inet.se/produkt/6910021/fractal-design-edison-m-6...
https://www.inet.se/produkt/6902431/seasonic-focus-plus-650w-... Helmodulärt, 80 plus guld och 10 års garanti. Wow!

Av GilbertG

Alla konsolhatare får lämna reservatet!

Det här tråden ligger i forumdelen för konsoler! Alla PC biggots som inte ser värdet av något som "bara funkar" göre sig icke besvär i tråden. TS vill ha en enkel och problemfri apparat till vardagsrummet som ger en bekväm soffupplevelse och då funkar inte PC helt enkelt. TS har redan testat det och gillar det inte och jag har full förståelse för det. Jag kör både PC och konsol, båda har sin charm.

Till ämnet:
Jag saknar alternativen "Köp en Nintendo Switch istället! samt "Vänta till PS5" även om PS5 inte lär komma förrän 2020. De så kallade ryktena om PS5 baseras på någon konsultfirma som i vanlig ordning inte har en aning om hur någon branschen fungerar utan bara kan jonglera med siffror och räknar på genomsnittslivslängden för en spelplattform. Konsolspelare har ingen aning om nånting och ger alla förståsigpåare legitimitet.

Lite dåligt läge att köpa tillbaka en PS4 redan för dig. Begagnat i så fall, men det förutsätter begagnatpris liksom Xbox är bara dumt när den är så lik PS4 och du har massa spel till PS4. Jag räknar med att bakåtkompatibiliteten på PS5 bör vara bra. Du får hålla ut lite till, antingen till en begagnad PS4 eller PS5 om några år. Annars tycker jag du ska köpa en Switch. Och det är mitt huvudförslag.

Min röst går på Switch.

Av GilbertG

Verkar råda viss förvirring kring vad som gäller. Men det går att lösa om man vill. https://cncnet.org/ har rullat i flera år utan problem.

Skrivet av Xeno88:

GameSpy var backend. Det stängde EA ner. Detta projekt var resultatet. Nu kan man spela med bottar, jättekul.

Gamespy var ägt av IGN sedan 2004. Teknikdelen köptes upp av ett företag som heter Glu Mobile år 2012, det var de som lade ner det, oklart varför. De gör mobilspel och verkar ha pengar som gräs, för de fortsätter köpa upp företag utan att bry sig nämnvärt.

Av GilbertG
Skrivet av GuuFi:

Trevligt men svettigt för svenska ÅF då Amazon i princip inte behöver mellanhänder som snor massa pengar.

Bättre att amerikanska aktieägare snor pengarna? För tro inte att det blir så mycket billigare.

Skrivet av Hank Solo:

”I Västerås planeras för fyra enheter nära Finnslätten (där ABB i övrigt dominerar med Kungsleden som hyresvärd). Totalt har Amazon köpt 300.000 kvm mark för 60 miljoner, vilket ger 200 kr/kvm. Det ger möjlighet för framtida expansion för fler datacenter.

I Eskilstuna planerar Amazon för tre lika stora enheter vid Industriparken och där avser markköpet för 48 miljoner kronor 210.000 kvm mark.

I Katrineholm, vid Logistikcentrum på norra sidan om Catenas byggnad, planeras för en enhet om 25.000 kvm. Markköpet där är på 77.000 kvm och kostade 19 miljoner.”

https://www.fastighetsvarlden.se/notiser/amazon-satsar-pa-200...

Skickades från m.sweclockers.com

Jisses vilka slumppriser!

Skrivet av anon5930:

Jag trodde det såg bättre ut där nere, det där är ju leveranstider man mer förknippar med norra Norrland. Var det så även på den tiden Posten fanns?

Södra Norrland här så har samma tider som iallafall mellersta delen av landet men utan närhet till butikerna då. Typ Webhallen slänger ju upp 100 butiker på samma gata i Stockholm av någon galen anledning.

Södra Norrland här, så det är som ovan nämnt samma leveranstider som i mellersta delen av landet. När man börjar komma uppåt och förbi Sundsvall kan det börja dra iväg förstås.

Förväntar mig samtidigt sämre hantering framöver. Sedan Postnord och det illa valda sammarbetet med Danskarna så har det bara blivit sämre på typ alla punkter. Nationalisera Posten och minska antalet arbetare (maskiner kan förvisso förstöra försändelser men problemet är tyvärr många av de människor som transporterar våra saker och hur de hanterar detta. Självkörande fordon kan inte komma en dag för tidigt.

Rätt stora lokala skillnader i Skåne. Generellt är väst San Francisco och öst är Norrland/Gotland.

Skrivet av LINJEinc:

Gällande hemleveranser här i Finland, så kan jag bara tala från egen erfarenhet.

FedEx, DHL och andra bolag, dom ringer på förmiddagen, kollar tid man är hemma, sen ringer dom innan dom dyker upp för att kolla igen.
Posti, dom gånger jag fått hemlev. från dom har bara plingat på dörren.
Nu är ju jag arbetslös, så är ju mest hemma, men Posti har kommit allt från 11-14 på dagarna.

Skrivet av anon5930:

De ringer alltså? Det gör de inte här, antingen plingar de på när man arbetar, ingen svarar och de drar vidare. Eller fejkleverar de, i sitt system så noterar de att ingen var hemma. Problemet? När man faktiskt inväntar att de leverar men faktiskt aldrig kommer förbi.

Låter mycket bättre i Finland på den punkten.

Ahh, hemleveranser... Minns när jag beställde expressleverans från Posten till senast klockan 12 eller 10, minns ej vilket det var, för en datordel jag behövde kvickt. 9:35 ringde telefonen, en stressad herre förkunnade att jag hade paket att ta emot men att han inte kom in genom porten. Jag gick och mötte honom och fick mitt paket, varpå herren ilade vidare.

Det var tider det. Det var 2012. Ja jisses som det kan gå...

Av GilbertG

Funderade just på detta häromdagen. Någon som vet var de fysiska presentkorten går att köpa i Sverige? Om alls?

Av GilbertG
Skrivet av Xclusiv8:

Jag håller med dig om MacBook Pro, otroligt bra datorer.
Angående din kommentar om nätaggen, vad klassar du som billigt? Menar du att Corsair RM650x 650W eller ett EVGA GQ 650W är dåliga i jämförelse mot t.ex Fractal Design Edison M 650W eller Seasonic FOCUS Plus 650W Gold?

Exakt. Jag skulle inte kalla de förstnämnda för dåliga, men de Channel Well-baserade nätaggen som Corsair och EVGA kränger är inte lika bra som de Seasonic-baserade. Alla du nämner presterar i stort sett likadant eletriskt, men byggkonstruktionen är bättre på Seasonic-aggen. Sånt går inte direkt att mäta och inte att se utan väldigt ingående kunskaper. Om priset är snarlikt finns ingen anledning att välja Channel Well framför Seasonic.

Av GilbertG

Dåligt quiz måste jag säga, var ju bara grafikkort från runt 2008 med väldigt snarlika frågor och svar. Fråga 7 var otydlig, jag uppfattade det som sista året XFX tillverkade Nvidia-kort, inte första året med enbart AMD. Och då har jag ändå ett 5870-kort från just XFX liggande bokstavligen rakt framför mig.

Enligt mig hade detta mått bra av att bestå av 15 eller 20 frågor, vara mer än bara "vilken generation" och utöka tidsspannet med frågor från 3Dfx-tiden. Detta test är tyvärr symptomatiskt för branschen, folk ser inte längre än 5 eller möjligen 10 år bakåt

Skrivet av anon159643:

Kunde typ 0st och fick gissa, när AMD köpte Intel hade jag ungefärlig koll på, men alla låg nära.
Svårigheten denna gång tyckte jag att fokus var mycket namn och och nu många nm de var då.

Jag skulle vilja se grafikkortfrågor som sträckte sig längre bak och tog upp saker som:

Vodoo korten, en grafikkort tävling utan att nämna dessa känns fel.
Cadcorten, varför är dessa bättre för vissa?
Alla dessa grafikkortutgångsportar
Alla dessa grafikkort interface, isa, pci, agp, pci express, "thunderbolt"
Fråga om varför grafikkort är bättre än cpu för grafikberäkningar etc
Frågor vad som skiljer grafikminne från ram.
Frågor hur mycket en 8 piins strömkabel kan leverera så man behöver 2st.
Frågor kring sli och crossfire
Frågor kring diverse tekniker kring AA.
Frågor kring Directx/OpenGL etc.

Ja listan går göra väldigt lång.

Instämmer.

Skrivet av Ratatosk:

@Jacob: Ok, utan att tjuvkika, vilket grafikkort var först med GDDR4?

ATI HD3870

Dold text

Det är en betydligt bättre fråga. Och du hade inte ens rätt på den.

Skrivet av m3tr0:

Nä, HD2900 var det väl?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Jacob:

Icke! Är dock osäker, men var väl Radeon HD 2900-serien?
Utan några som helst tvivel 4 GB, men...

Nope.

Skrivet av pellen:

X1950XTX fanns också med 512MB GDDR4 Release Aug 2006

Där kom rätt svar. Tog ett litet tag Gäller det även Crossfire edition.

Av GilbertG

Jag har gjort en liknande datorresa som TS. Lade av med byggandet, pillandet och spelandet till fördel för en bärbar historia och skaffade en Macbook Pro. Bästa datorn jag haft. Nu har jag återkomit till byggandet

Vill du maximera prestanda per krona så är ett AM4-system med Ryzen det bästa. Det är den överlag och allt sammantaget bästa plattformen idag. Ditt användsningsområde talar också klart för Ryzen. Där har du dessutom möjligheten att byta upp dig i processorväg i framtiden om du vill. Med Intel så är du fast oavsett plattform/styrchip.

Gällande nätaggregat så är Fractal Design Edison M eller valfritt Seasonic ett bättre val. Köp inte "billiga" EVGA eller Corsair. Angående strömförbrukning kan du kolla min signatur.