Inlägg

Inlägg som Sarg har skrivit i forumet
Av Sarg
Skrivet av ChristofferC:

Snyggare, billigare, lättare, bättre batteritid, bättre ergonomi. Men den stora frågan är hur ljudet är, och mikrofonen.

Kan inte tänka mig att mikrofonen skulle vara bättre på dessa, så fortfarande skit.

Av Sarg
Skrivet av lindahlj:

Inte bara Diablo om ettan?
Prova säga Div, se om det fastnar.

Lättare att säga iv än fyra. Men du gör som du vill.

I mina kretsar kallas det "Dibbe [nummer]."

Och du måste vara den första jag någonsin hört talas om som uttalar romerska numeraler i serier som icke-siffror.

Av Sarg
Skrivet av Undesired_hero:

Som jag har förstått det så går det inte att skaffa replacement tangenter till detta tangentbord va?

Inget officiellt. Tror jag sett inofficiella refereras på forum vid något tillfälle dock, men lär inte kunna få tag på det utan att hitta från kinesisk/amerikansk säljare.

Av Sarg

En del av mig tänker att Sony projicerar.

Av Sarg

Konstigt om du inte skulle kunna kräva omleverans.

Av Sarg

Nytt? GTX 770 2014.

Senast? Begagnat 2070S 2022.

Av Sarg
Skrivet av Aeig:

I nuläget är det ingen som med säkerhet vet vad det beror på, vi kan blott spekulera

I bilbranschen är det ganska vanligt med återkallelser, ex denna: https://teknikensvarld.expressen.se/nyheter/bil-och-trafik/vo...

Vi får se helt enkelt, förhoppningsvis är det inte alltför många kort som påverkas.

Mvh

Om grafikkort kunde orsaka dödsfall så hade det nog återkallats lite mer aggressivt också.

Av Sarg
Skrivet av Yacob:

Jag har också dansat den här valsen några år men nu när jag ringde så var det omöjligt, väldigt trött och irriterad över att jag ens försökte. Men det är klart att som kund gå från 1200mbit till 100mbit och ändå betala 33% mer är otroligt oattraktivt. Brukar gå bra att förlänga men men. Problemet är ju att jag sitter i comhemhus så kan inte hota med att lämna. Vad brukar du/ni använda för argument? Ofta har de ju erbjudande för nykund men att man inte kan hoppa på dem som befintlig kund, dock kan man skriva kontrakt på tex ens partner och sedan hoppa fram och tillbaka för att för ta del av nykundserbjudandet. Otroligt störigt när man är påtvingad dessa och deras prissättning.

När jag pratade med deras uppsägningssavdelning sist så sa han jag pratade med att det inte var möjligt för en tidigare registrerad kund att köra på nykundserbjudande, då man redan var i systemet. Så att hoppa mellan olika låter inte som en realitet om det stämmer.

Av Sarg

Not only are you breaking the law but stopping someone earning a living from their hard work.

Ah, ja, den gamla myten.

Av Sarg
Skrivet av TobiasStockholm:

Fast det har man rätt att göra, så det är ingen bra läxa alls.

Oavsett rätt så hade du inte varit i samma sits idag med en sådan läxa i bakhuvudet.

Av Sarg

Om inget annat så antar jag att det är en bra läxa att inte säga upp abonnemang innan man har telefoner i hand.

Av Sarg

Fräsigt. Lite lägre pris och solida sidopaneler så kanske.

...fast jag behöver ett nytt chassi, så vem vet. Men troligtvis inte. Kanske om det blir ett par hundralappar billigare vid något erbjudande.

Av Sarg
Skrivet av AdtranZ:

Så hjälp mig hitta ett tangentbord likt G915 TKL fast med numpad, hur svårt skall det vara ?

* Måste vara trådlös
* Med numpad
* Bakgrundsbelyst

Är separat numpad ett alternativ?

Det är så jag resonerat skulle lösa det när jag börjar använda ett tangentbord utan, då det ibland underlättar arbetsuppgifter i jobbet.

Av Sarg

Jag har drygt 300k i ett framtidskonto på swedbank, och inser nu när jag läser denna tråd att det troligtvis är en ganska dålig form av sparande.

Jag känner väl inte att jag har ork eller intresse nog att börja ha koll på aktier och grejer för att investera aktivt för att se till så att sparandet ger så mycket utkast som möjligt. Är mer typen som automatiskt för över pengar varje månad efter löning och sen bara låter pengarna sitta där till dom behövs någon gång, om alls.

Vad rekommenderas att jag ska göra?

Av Sarg
Skrivet av anon8870:

Ja precis, stäng av det och testa, annars ska du använda uttaget på chassit som är hörlursporten, bak brukar inte ha finesserna som front uttaget har.
Fullregister ställer man in under konfiguration av ljudutgången, på general tabben kan det vara.

Tyvärr fungerar inte min chassiljudport som den ska (svagt ljud och missljud, troligtvis fabriksfel som jag upptäckte långt senare inköp), därav bytet där bak.

Ah, konfigurationsinställningar.

Av Sarg
Skrivet av anon8870:

Har du installerat ljudkortets drivrutiner för datorn? Min PC frågar vad det är jag kopplar in på hörlursuttaget, väljer hörlurar så klart. Vad jag minns kommer min dator ihåg volymen på olika uttag så det är inget problem. Fast som sagt håller jag mig också till 20-30% med mina Sennheiser HD560S när jag får för mig köra utan mina externa prylar.
Kolla på kontrollpanelen och ljud, stäng av "ljudförbättrare" om det är på då blir det mer rätt ljud. Samt sätt dem som fullregister högtalare.

Jag använder endast moderkortets bakre ljudingång som jag byter mellan högtalarsystem och hörlurar. Även om jag låter Realtek fråga vad jag kopplat i så ändras inte windowsvolymen oavsett vad jag väljer.

Du får vara lite mer specifik var inställningarna hittas. Var menar du att fullregisterhögtalare finnas valbart?

Syftar du på detta med ljudförbättrare?

https://i.imgur.com/0SzvhFb.png

Av Sarg
Av Sarg

Jag köpte ett par Fidelio X2HR nu under reorna som mitt första steg in i hela audiofilsfären, och det har varit en intressant upplevelse att lyssna på låtar man trodde man hade koll på och helt plötsligt hör en massa nya saker. Att jag aldrig tidigare provat ett par öppna hörlurar har nog också varit en faktor där. Dom verkar åtminstone ganska trevliga när man lyssnar på mycket extrem metal och lite annat smått och gott (bra bas kanske? Känns inte ens som om jag kan jämföra med några tidigare hörlurar jag haft.)

Dock vet jag inte riktigt om det är något jag missat när det gäller EQ, volymkontroll och sådant, då jag har dom inkopplade i moderkortet och inte har någon DAC (då min uppfattning var att dom var lättdrivna och det inte behövdes.)

Det är så att när jag kopplar in dom i ljudingången så är volymen otroligt hög med 100% i windows, och jag behöver dra ner den till 20-30% beroende på vad jag lyssnar på för att det ska bli bekväm volym. Men eftersom jag läst att ljudkvalitén (eller något) blir sämre ifall man drar ner på windowsvolymen så känns det lite som att skjuta sig själv i foten. Är detta med avsaknad av volymkontroll standard på entusiasthörlurar, och man istället förväntas styra volym genom en DAC, förstärkare eller något?

Av Sarg

Inet har en kontaktchatt. Använd den för att fråga Inet själva.

Av Sarg

Jag gick över till Win 10 i år, så jag förutsätter att alla barnsjukdomar är lösta och irritationsmoment kan fixas när jag väl känner mig redo att gå över till Win 11.