Inlägg

Inlägg som Sarg har skrivit i forumet
Av Sarg

Hade jag inte redan köpt en Sony 65" OLED för 15k så hade jag nog kört på en C2 65" för 16k. Kan inte minnas om det legat lägre än så?

Av Sarg
Skrivet av acrylamid:

En vän till mig sågade denna och sa att de enda som gäller är Miele-dammsugare

Jag är lite inne på samma spår där. Electrolux ska inte ha varit bra på ganska länge nu om jag förstått städnördarnas information rätt.

Om det inte är panik med att skaffa ny dammsugare så skulle jag rekommendera att vänta på att någon Miele (eller annat kvalitetsmärke) är prisnedsatt.

Jag köpte Miele Classic C1 Junior förra året under kampanj, och det är ändå den bästa dammsugaren jag använt fastän det är en enklare variant.

Av Sarg
Skrivet av philipborg:

Fast det där hanterar redan kommuner i stor grad och jag skulle antag myndigheter. Alla kommunala organisationer jag har jobbat med, vilket är hos ett 50 tal olika kommuner, har haft strikt totalförbud på att ha persondata om invånare på AAD/O365. Mer specifikt har de haft totalförbud på att ha det i egen email eller lösa dokument öht. Det får endast finnas i journalhanteringssystemet och på fysiskt papper. Därav har journalhanteringssystemet jag jobbade med egen meddelandefunktion m.m. som uppnår alla kraven. Sedan är knappast AAD/O365 de enda alternativen, långt ifrån.

Det är dock skillnad på att ha ett totalförbud och att enskild individ med bristfällig kompetensutveckling i IT på en kommunal verksamhet, t.ex. en skola, faktiskt följer totalförbudet och undviker att spara filer med personuppgifter i teams eller tänker på att ta bort 15-åriga filer som var OK att lagra när man tidigare inte hade molnlagring, och som man bara kopierade över till nya systemet med allt annat skit som aldrig gallras.

Av Sarg

Vill man ha riktigt bra grejer (särskilt om man gillar kolstålsknivar) så kör man nog på japanska skärbrädor i syntetisk gummi.

Av Sarg
Skrivet av philipborg:

Största problemet jag har sett är CLOUD act som är ett grovt övertramp av USA på andra länders invånare, men även det går att undvika med genomtänkta beslut genom att helt enkelt undvika leverantörer som faller under det.

Lättare sagt än gjort när så många företag, myndigheter och kommuner använder sig av AAD/O365 numera.

Av Sarg

Bör ju i första hand kontakta Telias kundtjänst och felanmäla, förutsatt att hastigheten är lägre än deras garanterade miniminivå.

Av Sarg

Vem är målgruppen för ett 4060?

Av Sarg
Skrivet av medbor:

För sammanfattningen: https://www.reddit.com/r/technology/comments/145hyey/reddit_c...

Av Sarg
Skrivet av Mcgreag:

Inga för att besöka hemsidor.

Om du endast använder reddit genom webbläsare på mobilen så har du ju en ganska kass upplevelse jämfört med en tredjepartsapp (reddits egna suger.)

Av Sarg
Skrivet av Xeonist:

Det får du såklart göra, men istället för att säga att det är för att dom tar hutlöst betalt, säg att det är för att du är snål. Båda är lika mycket faktaunderbyggda, det är bara det att det ena vill få dig att framstå som rättfärdig, det andra..not so much.

Menar du att Reddit inte tänkt ta hutlöst betalt för tillgång till sin API eller? För Apollo-utvecklaren räknade ut hur mycket det skulle kosta, och det är mycket mer än vad Reddit påstår att en användare kostar företaget i drift enligt dom själva. Om jag inte minns helt galet så var det flerfaldigt mycket mer. Vid samtal så bekräftade Reddit-representanten att det handlade om en användares "opportunity cost" (alltså hur mycket dom kan tjäna på en användare genom att sälja reklam, data etc.) och inte hur mycket en användare kostade i drift.

Detta efter att Reddit tidigare i år sagt att det inte fanns planer på att göra några API-förändringar, att det inte skulle bli hutlösa priser som Twitter (visar sig att det är ungefär samma nivå—alltså döda-alla-tredjepartsverktyg-nivå), det tog Reddit 2 månader innan dom presenterade priserna, tredjepartsutvecklare har bara fått 30 dagar på sig att anpassa sig till nya realiteten vilket är omöjligt när dokumentation om förändringarna inte ens har tillhandahållits (kan jämföras med liknande situationer där det vanligtvis handlar om månader till år innan denna typen av förändringar slå igenom så att utvecklare har gott om tid att anpassa sig), Reddit svarar inte på kommunikation från tredjepartsutvecklare, Reddit ljuger om flertalet tredjepartsutecklare (spez påstod att Apollo-utvecklaren försökte blackmaila dom, att det var dåligt optimiserat etc) och listan fortsätter.

Eftersom det låter som om du inte har särskilt bra koll på hela situationen så råder jag dig att faktiskt läsa denna tråd, så behöver du inte ägna mer tid på onödiga försök till att få Reddits beteende att verka vara något annat än vad det är: katastrofalt för alla användare av Reddit.

Av Sarg
Skrivet av medbor:

Det känns som detta är början på slutet, vad ska vända denna utveckling om de skrämmer bort sina trogna nördar?

Dom vill bara casha ut i IPO:n, så dom är väl "vem bryr sig?"

Av Sarg

Vad är poängen med klanar i d4? Inte direkt som om det finns smidiga sätt att kommunicera ingame i detta pseudo-mmo:t.

Av Sarg
Skrivet av Aphex:

Mycket tveksamt, har hittills inte stött på någon i köttvärlden som ens har koll på skillnaden. Minns däremot att det var en grej det tjatades om på 4chan för 10+ år sen, men sånt brukar snarare vara inverterat representativt för vad normala människor ägnar sig åt. Idag är det nog betydligt vanligare att man använder någon app istället, typ tiktok eller snapchat.

Du behöver inte tro på mig om du inte vill, men det finns stora mängder information om fenomenet. Till exempel https://www.wsj.com/articles/why-apples-imessage-is-winning-t....

Av Sarg
Skrivet av Aphex:

Det är ett internet-meme. det är inte på riktigt.

Det skrämmande är att det faktiskt är på riktigt, men kanske inte i lika stor utsträckning i vårt avlånga land.

I USA däremot? Social pariah ifall du inte har rätt färg på bubblan.

Av Sarg
Skrivet av Kamouflage:

Men vad gjorde du sen? Du återskapade problemet i butiken.. men tog hem cykeln ändå? Vad sade Webhallen? Vad är planen nu?

Advokat om jag minns rätt.

Av Sarg

Det jag spontant tänker är att den hemska iMessage-kulturen från USA har läckt in bland yngre, där man utesluts från chattgrupper ifall man har "fel färg" på sina bubblor. iPhone är ju ganska mycket en statussymbol i det landet.

Intressant nog så hör jag ofta på jobbet när folk ska ha tjänstemobil att endast iPhone accepteras för att det är det enda man kan använda, men folk som föredrar Android aldrig säger att man vägrar iPhone för att man endast kan använda en Android.

Av Sarg

Tacka vet jag *arr.

Av Sarg

Kan bekräfta att imgur funkar för mig nu också.

Av Sarg
Skrivet av iller:

Imgur fungerar inte för mig om jag har pihole och 1blocker (Adblock till MacOS och iOS) aktivt.

Med dem inaktiverade fungerar det över mitt Tele2-nät i Helsingborg både fasta bredbandet och mobila.

Har endast haft ublock origin aktivt genom chrome, och ingen skillnad med det av.

Av Sarg
Skrivet av underd0g76:

Knepigt. Kan vara imgur.com som blockerar trafik från vissa IP ranges kanske. Om du inte får timeouts, vad pekar imgur.com på om du pingar?

Pingande påtalar inga konstigheter. Bortsett från att bilder inte visas så funkar hemsidan.

https://i.imgur.com/573RCpE.png

(som jag precis laddade upp på imgur.)

Men ja, kanske inget tele2-problem, så nog fel tråd ifall en massa andra inte är drabbade.