Inlägg

Inlägg som Sarg har skrivit i forumet
Av Sarg
Skrivet av ZamSha:

Ja, jag tror inte på anklagelser utan bevis, oavsett om det kommer från en man eller kvinna. Vad intuitiv du är!

Vad för bevis hade gjort dig nöjd?

Av Sarg
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Ett stort problem inom IT.

Prestationskraven. Många tekniker är kunniga och vet hur de borde arbeta. Problemet är att prestationskraven som gör att hur man borde arbeta går emot det snabbaste sätt som man hinner utföra jobbet på. Och trots man gör detta så är det ett gnällande om det tar för mycket tid.

Nå samma sak är det garanterat inom andra jobb som skola och vård.

Har jobbat med IT inom skola/vård, och jag kan bekräfta att det stämmer, tyvärr. Dock är en faktor att man, särskilt inom skolvärlden, jobbar väldigt ineffektivt och inte tar till vara de möjligheter som finns. Oftast beror det på att man inte upplever att det finns tid att förändra sitt arbetssätt till att bli mer effektivt. Varför spendera 15 minuter på att lära sig använda excel när man kan göra som vanligt, liksom? Särskilt digital kompetensutveckling är ganska pinsam i de flesta kommuner.

Av Sarg
Skrivet av Maximo:

Är det dagistimme eller?

Inlägget "jag svarar på" är ett svar till mig, du kanske ska läsa innan du dummar dig mer.

Tror du nog blandade ihop länkarna där hörredu. Första länken går till inlägget du besvarade, och ditt svar är andra länken.

Och jag noterar att du inte bemötte sakfrågan att du helt missat att det är ett riktigt citat från videon du försökte korrigera med ett citat från foruminlägget.

Skrivet av Frazzefraz:

Litar inte på någon av GN eller LTT när det gäller tester båda vill aldrig erkänna när det har gjort något fel eller har sagt felaktiga uppgifter till sin tittare. LTT är mer underhållning och GN vet jag inte riktigt vad man ska säga om litar inte alls på hans tester och han verkar bara gnälla på andra och själv inte kunna ta kritik själv. Ingen av dem känns riktigt seriösa. Så skulle nog mest se på dem som underhållning beroende vad man tycker är kul att kolla på men inte lite på deras tester fullt ut.

GN är ju den mest eller en av de mest pålitliga testarna i branschen ju? Du får gärna komma med ett exempel på något tillfälle som man vägrat erkänna något felaktigt.

Av Sarg
Skrivet av Maximo:

Han skrev det i en post på sitt (LTTs) forum som svar till GNs första video och GN kommenterade senare det svaret i sin weekly news video men tackar för att du upplyser mig om min ignorans

Inlägget du svarade på påpekade att Linus sa "I cannot apologize for this", vilket var från ett klipp från WAN show som spelades upp i GN-videon.

Som du säger, citatet du korrigerar med (om att han "kände av rummet fel") är från forumposten som gjordes efter att videon publicerades. Du kan inte korrigera ett citat ifall ditt korrigerande citat är från en helt annan källa och tidpunkt.

Förstår du nu varför du är ignorant om vad det syftas på?

Av Sarg
Skrivet av Maximo:

Han sa att han "kännde av rummet fel" om du nu vill märka ord. Han gjorde en video om ett vattenblock som bara hånade att den inte passar in i något datorbygge men aldrig testade någon prestanda seriöst. Han säger att han missbedömde vad folk ville ha för typ av video, om det är före eller efter det blev en skandal på internet vet bara gudarna.

I min mening är LTT värdelösa på prestandatester oavsett men visst hade det vart en roligare video om ett lab för 100miljoner hade kunnat se skillnad på ett 3090ti och ett 4090.

Det svar du citerar sa han på en WAN show, och klippet finns med i GN:s video. Jag misstänker att du aldrig tittade på den, vilket hade förklarat din ignorans.

Anledningen att dom inte använde en 3090 TI (som skickades med av Billet) var för att dom förlorat kortet.

Av Sarg

Know what's worse? His fans will hear this and think - I don't care he's entertaining. It's just drama, it's a one time thing, yeah they were incompetent but ultimately their heart is in the right place. LOOK they're basically top gear, don't you guys like top gear? That's why you shouldn't unsub. It's just entertainment guys don't take it too seriously.

Något av detta som låter bekant i denna nyhetstråd?
Källa

Av Sarg
Skrivet av MaxieTheHatter:

Fast du läser om videon här på sweclockers som varken är gamers nexus eller linus tech tips.

Oavsett vad man har för åsikt om ämnet så kan man ju inte förneka att detta sannolikt kommer att ge Gamers Nexus en hel del nya tittare.

Att de har stängt av reklam på sin video ser bra ut, men de får publicitet oavsett.

Edit:
Jag såg själv videon på youtubes första sida, också det en plats som inte är LTTs youtube kanal.
Detta kombinerat med både titel och thumbnail som är click bait.

Det var sarkasm. Jag hade redan tittat på videon innan jag läste artikeln på swec.

LTT-tittare är notoriskt fientliga till allt och alla som kritiserar LTT (denna tråd har en del praktexempel), så det är ju ganska naivt att tro att någon skulle få för sig att kritisera LTT för att locka till sig deras tittare.

Och om GN nu skulle lyckas "konvertera" några LTT-tittare, vad är problemet? Lyckas man frälsa tidigare okritiska LTT-tittare så förtjänar man lite nya tittare. En mindre naiv LTT-tittare skulle jag påstå gör världen till en bättre plats.

Men jag tvivlar på att demografin för LTT har så jättestor overlap med GN-tittare, eller att GN skulle locka en inbiten LTT-tittare särskilt mycket. Extremt olika format.

Av Sarg
Skrivet av Wasp:

Så du menar att det inte är fördelaktigt att kunna säga "dom har fel, titta på oss istället" till LTT's mycket större beskådarantal?

Jag vet inte medveten om att GN publicerade videon på LTT-kanalen.

Av Sarg
Skrivet av Celebmir:

DeBuyer Mineral B Pro kolstålsstekpanna för 450 SEK. Pris som en teflon men som kommer leva längre än jag, och lika bra som teflon/non-stick, fast utan plast.

Jag har haft en sådan i snart 10 år, och min 30cm Lodge gjutjärnspanna för 50 kr mer är överlägsen när det gäller allt.

Av Sarg

Hur stor efterfrågan är det på vikbara telefoner egentligen? Har personligen aldrig känt något sug på en sådan.

Av Sarg

Gjutjärnspanna eller när anova hade sin pro sous vide-stav + vacuumpackare för -70% rabatt av misstag på black friday några år sedan. Har använts mycket.

Av Sarg

Vad fiskar du med dom?

Av Sarg
Skrivet av oRBIT2002:

Lycka till att få folk att använda det nya namnet.

Ska kryssa ut vad jag ska äta till lunch imorgon.

Av Sarg
Skrivet av Mäki:

Spelet var för lätt. Aldrig spelat diablo innan men man kunde ju springa runt med 1 hand och chilla torment 4 utan problem. Behövs mer nerfs på allt

Ja, borde reducera allt med åtminstone 90% så att det tar åtminstone 36 timmar att gå från level 1 till 15. Inte tillräckligt med långsam grind i spelet, man gör för mycket skada som det är. Dungeons ska ju ta några timmar att cleara.

Av Sarg
Skrivet av fenicks:

Kort förtydligande; Jag var lite otydlig i ett försök att inte bli för långrandig. När en uppdatering kommer har man alltid en tid eller ett antal gånger man får skjuta upp uppdateringen (normalt tre). Det GER som tur är ett visst utrymme att planera när besväret sker. Problemet är att det inte är lägligt att 1-4 gånger per vecka stänga ner allt man jobbar med och sedan öppna alla filer igen. Många har också möten hela dagarna. Det som hände på exemplet med möten ovan var att någon hade skjutit upp uppdateringen till det inte gick. Så IT-avdelningen är inte SÅ hemsk som det lät, men jag hade önskat att de valde en dag/tid i veckan eller varannan vecka då alla uppdateringar skedde samtidigt.

Skrivet av fenicks:

(delvis mitt eget fel)

Baserat på ditt förtydligande som beskriver en vanlig IT-avdelning och hur uppdateringar i regel sköts så skulle jag vilja påstå att det är mer än delvis ditt eget fel.

Sluta skjut upp saker konstant så slipper du drabbas av förlorat arbete och olämpliga forcerade omstarter.

Av Sarg

Insåg precis att jag har 24 TB totalt i min burk, även om jag ännu inte använder drygt 12 tb av dom. Men det är mest för att jag inte fixat klart med backups. Lär sluka upp 10 tb ganska snabbt.

Av Sarg

Jag var diehard MX 518 fram till dess att jag köpte en Logitech MX Master 3 genom jobbet när det skulle rustas upp med ergonomiska saker, och sedan dess kan jag inte använda MX 518/Legendary utan att inse att jag får ont i handen och att den är för liten.

Lite synd när man hade ett par backup-möss ifall någon skulle gå sönder (eller musen gick ur produktion igen.)

Funderat lite på Lift-musen från Logitech också, men nog lite awkward att spela med.

Av Sarg
Skrivet av Miljon3:

Vi har dem på jobbet, om man ställer in den ordentligt så är det hyfsat bekvämt. Jag tror dock en embody eller liknande hade varit bekvämare att sitta i då de är ganska hårda.

Om du är i Stockholm tror jag båda finns på Dpj Workspace så du kan prova.

Tyvärr är jag i skåne, så lite dåligt utbud på att testa (eller få tag på begagnad) Embody.

Logic 220 är nog mest high-end jag kunnat hitta begagnad, därav beslutet som behöver tas. Har testat den redan, men vet inte om det är värt 2-3k mer än en lite billigare stol med justeringsmöjligheter (en Steelcase Gesture är högst på min önskelista, men hittas inte utanför stockholm.)

Av Sarg

Är en begagnad RH Logic 220 med armstöd och nackstöd för 7000 kr värt det priset?

Tycker det är duktigt saftigt, men är man van vid att köpa billigt skräp från JYSK så blir det lätt så.

Har använt en enklare RH-modell på jobbet tidigare, så det är ju lite samma grej där antar jag, men mycket mer justeringsmöjligheter.

Av Sarg

Har en stor backlog som jag borde spela igenom. Typ Witcher 3, Cyberpunk 2077, Pathfinder, CK3, Wartales och Stellaris med senaste DLC.

Men så har vi också Age of Wonders 4, Trepang2, Aliens Dark Descent och sådant nyare man borde köra. Tror jag börjar med Aliens, då jag läst bra saker om det.