Inlägg

Inlägg som zetruz har skrivit i forumet
Av zetruz
Skrivet av Kaysau:

@Xinpei: Hur är strix-kylarn jämfört med MSI Gaming X? Är inte de fläktarna 120mm och mer högljudda? Är tokförtjust i Gaming X 140mm Twin Frozr-kylarna. Passiva vid vila och tysta vid load.

Från ett GamersNexus-test: "The ROG Strix cooler bests EVGA and MSI in cooling performance for the GPU, VRAM, and MOSFET temperatures we collected. We are confident in stating that ASUS’ cooler design reigns supreme when normalizing for a 40dBA output."
MSI-kylaren är lite tystare än Strix-kylaren under autoinställningen, men låter också kortet gå varmare. Båda är riktigt bra kylare där den som låter kortet gå på auto-inställningen bör föredra antingen tystare kort eller lägre temperaturer för att avgöra vilket kort hen bör köpa. Men om användaren är villig att pilla med fläktkurvorna så är Strix-kylaren bäst.

Av zetruz

Väldigt dyrt. ROG är ju ett så solitt varumärke vid det här laget att mindshare tillåter högre priser, men det där kanske var lite väl mycket.
Riktigt snyggt med brytningen från 'sandad' yta till borstad yta dock. Tangentbordet lyckas stå ut designmässigt utan att skrika G4M3RRRR!!1

Av zetruz
Skrivet av THB:

Hur pass bra klarar denna (eller RPI3) 2160p hevc material med hög bitrate, typ 60mbps?

Inte. Behövs nog hårdvarustöd för detta då materialet är så komplext och processorn är så svag - och för det behövs ett nytt SoC, inte en uppdaterad variant av densamma.

Av zetruz

The Arctis Pro headset features premium speaker drivers with high-density neodymium magnets that reproduce Hi-Res audio out to 40,000 Hz, nearly double what most standard headsets are capable of (22,000 Hz).
Ja, jo... jomen vad bra... nu fattas bara en Zetruz i Pro-utgåva för att faktiskt kunna höra upp till 40 000 Hz...

Av zetruz

Tidig på pucken och ett jättebra förslag, välförtjänt! Gratulerar.

Av zetruz
Skrivet av MrMacho:

Det måste ju vara för låga straff för sådant här. NVIDIA är ju inte dummare än att dom visste att det här skulle hända, ändå så går dom vidare med ett sådant program, så det måste ju löna sig att ägna sig åt den här typen av konkurrensbrott.

Eller vad är det jag missar?

Håller med. Jag tror de räknar kallt med att böter, när de väl kommer, inte kommer göra upp mellanskillnaden som de tjänat in på sitt fusk. Så de kör fult tills de blir bestraffade, sedan slutar de och skrattar hela vägen till banken. Fy fan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av zetruz
Skrivet av prtscreen:

Intressant! Själv har jag en sån setup, med monitor pads i lutning. Varför fungerar att höja upp hela högtalaren bättre än att bara rikta dom mot öronen? Tänker att man ändå riktar bort högtalaren från skrivbordet på det sättet Men jag är lite noob och lär mig gärna mer om du kan förklara.

Att luta upp den är definitivt bättre än att inte göra någonting, främst eftersom diskanten inte är så bra på att sprida ut ljudet så den ska helst peka rätt mot dig.
Sedan är det såklart bra att ha högtalare i samma höjd som din bildskärm/TV, så det låter som att ljudet kommer ifrån den. Det är icke att förglömma.

Men att ha diskanten i samma höjd som dina öron betyder delvis att ljudet kommer framifrån, och delvis att ljudet blir mindre utsmetat då det inte hamnar för nära skrivbordet (eller golvet eller vad det nu kan vara).
Tänk dig att ljud är ljus, för reflektionerna fungerar ungefär likadant: om din högtalare är en lampa och du har den placerad på ett vitt skrivbord så kommer skrivbordet vara väldigt upplyst och till och med reflekterande precis under lampan, från din synvinkel.
Om du sedan höjer upp lampan till din huvudhöjd så kommer ljusreflektionen på skrivbordet bli svagare då det är längre bort, vilket såklart betyder lägre volym på "direktreflektionerna" i högtalarsammanhang.
När man pratar om akustisk behandling av ett hemmabiorum eller ett lyssningsrum så läggs väldigt mycket fokus på akustisk behandling av first reflection points, det vill säga typ golvet och den punkt på väggen som blir "ljusreflektionen" beroende på var du sitter. I skrivbordssammanhang betyder detta att man helst skulle ha akustiskt skummaterial på skrivbordet samtidigt som du höjer upp högtalaren till öronhöjd, då får du så lite direktspegling som möjligt och därför klarare ljud. Det skulle ju se rent förjävligt ut med en sådan setup, men att höja högtalarna kan hjälpa till en hel del utan att se dumt ut.

Dina monitor pads är ett bra och enkelt sätt att förbättra ljudet. Delvis isolerar det högtalaren från skrivbordet så det blir mindre DUNKA DUNKA, och delvis lutar det högtalaren bakåt så att diskanten förhoppningsvis pekar mot dina öron. Det är en riktigt bra start, men man kan göra mer.

@roast: Ursäkta hijacken. För att vara on topic, har du funderat på lite finare fläktar? Eller är det där lite finare fläktar?

Av zetruz
Skrivet av roast:

You read my mind.. precis vad jag vill göra. Vill inte skruva upp dom på väggen men har sneglat på Audio Pro BASE STAND, Audioengine DS2 och liknande alternativ. Har någon något tips så hojta gärna till.

Jag gillar inte lutning, då blir du fortfarande inte av med skrivbordsreflektionerna. Helst ska de höjas upp så diskanten är direkt i höjd med dina öron, då borde ljudet bli bättre.
Jag har en plan att skruva ihop något liknande för hemmabiomontering av mina bookshelf-högtalare - en ekplatta som bas, ett ben (alternativt två), och sedan en platta igen att ställa högtalarna på. Helst med en ram runt så det får plats högtalarfötter (Sonic Design) under för mindre golv/skrivbords-skak.

Av zetruz

Grymt snyggt. Riktigt avundsjuk!
Nu fattas det bara montering för högtalarna så du får upp diskanten i öronhöjd och bort från skrivbordsreflektioner!

Av zetruz
Skrivet av bulybasha:

Ptja, vet inte om jag kan hålla med.

Farsans kompis som snart är 70 kom till mig och klagade på att hans dator var otroligt seg.

Köpte en SSD och klonade hans mekaniska, sen fick han tillbaka datorn.

Han undrade vad tusan jag gjort för nu är datorn snabbare än den var när den var ny.

Ja, men jag menar inte att folk inte kan känna skillnad mellan HDD och SSD.
Det jag menar är att om en vanlig person uppgraderar från en äldre laptop (HDD) till en ny laptop (HDD) så kommer den nya troligtvis vara snabbare än den gamla, och alltså har personen ingen möjlighet att veta att den kunde varit mycket snabbare ändå. "They don't know what they're missing".

Av zetruz
Skrivet av bulybasha:

Förstår dom inte att kundens bild av datorn blir att den är "seg för att vara så ny". Speciellt om vi talar om kunder som inte kan något om datorer.

Hade så sent som igår kväll en konversation med en person som nyligen byggt(!) ny gamingdesktop för "about 3000 dollars". i7-7700K (i7 är ju "design-CPU" medans i5 är "gaming-CPU"), GTX 1080 Ti, 32 GB RAM (då massvis med RAM är jättebra såklart japp jopp) och ingen SSD. Hon ville istället jämföra hur stort diskbaserat lagringsutrymme vi hade, det var det relevanta för henne. Hon menar att en SSD bara gör skillnad om du stör dig på boot-tiden på din dator, annars är det inget viktigt alls och jag låter som "någon som bara läst en artikel och fått för sig att SSDer är Guds gåva till mänskligheten"...
I cry everytime.

Om någon som faktiskt är kunnig nog att läsa upp någorlunda om vilka komponenter man ska ha, och lär sig faktiskt sätta ihop en dator osv, tycker att SSD är överflödigt (trots att hon påstår att hon har testat SSDer) - då finns det nog mindre kunniga som inte skulle märka någon skillnad. Går man från en dator med hårddisk till en dator med hårddisk så är det ju svårt att veta att det fattas något.

Av zetruz

Förutom det uppenbara så tycker jag alla laptoprecensioner borde testa input lag från pekplattan, det finns stor variation där.

Av zetruz
Skrivet av KingCobra:

Skojigt med tanke på att just LG idag har de bästa TV apparaterna på marknaden
OLED är än så länge oslaget. Förstår inte varför Samsung så envetet försöker krama allt ur en gammal teknik som bevisligen är sämre.

Bästa paneltekniken*. LG Electronics är inte den enda TV-tillverkaren som använder OLED-paneler gjorda av LG Display. Alla TV-apparater med OLED-paneler på marknaden har paneler gjorda av LG.
(Sedan har ju OLED sina egna problem så det är inte den bästa paneltekniken på alla sätt, men det är svårt att slå sådan kontrast. Och 120 Hz i 1080p! Eller i 4K när HDMI 2.1-modeller kommer, gissningsvis nästa år.)

Av zetruz

@aleves: Jaha, det var lustigt. Då fungerar det säkert med tre 120mm. Kan vara produktsidan som har fel.

Av zetruz
Skrivet av Spixel:

Uppskattas att de satsar mer på mindre chassin. Men ser inte riktigt poängen om det bara är 4 cm mindre än den fullstora varianten, eller missar jag något?

Sant faktiskt.
Samma djup. Samma bredd. 41mm lägre höjd (399 vs 440 mm).
220 gram lättare (6,28 kg vs 6,5 kg).
Fem istället för sju expansionsplatser.
Endast mATX och ITX. Det större chassiet tar också ATX.
Fronten tar 2x 140mm eller 2x 120mm fläktar i fronten. Det större chassiet tar 2x 140mm eller 3x 120mm. (Det större chassiet klarar alltså även mer vattenkylning.)

Och det är väl det som är skillnaden. Och priset är väl ungefär detsamma.
Visst, om man vet att man ska ha mATX så varför inte? I guess? Det blir ju faktiskt lite lättare att handskas med. Men, nää, njaa, näe tack. Fina produkter dock.

Av zetruz

1700 plus frakt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av zetruz

1600 plus frakt.

Av zetruz

Ska ge riktigt stor förbättring i Playerunknown's Battlegrounds - runt fem procent, åtminstone med Pascal-kort.

Av zetruz

2400 och kan hämtas ikväll eller i morgon förmiddag.

Av zetruz

Hoppas det är sant. Även om Samsung inte lyckas komma upp riktigt i LG:s nivå så betyder det prispress i längden. Monopol är riktigt, riktigt dåligt för oss alla.