Inlägg

Inlägg som -Pulma- har skrivit i forumet
Av -Pulma-
Skrivet av Laxpudding:

Thomson ägs av TCL men de behöll det franska varumärket eftersom det en gång var etablerat. Har ingen koll på Thomsons utbud, inte mer än att det oftast är just TCL-byggen med Thomson som varumärke. Men det kan möjligen också vara OEM från andra tillverkare med annan hårdvara och andra paneler. Jag har ingen info om att det automatiskt är en TCL bara för att det står Thomson på kartongen.

Hisense däremot verkar köra helt eget med just de modeller som bär varumärket.

Så det är som vanligt med denna fråga om basklassmodeller: ingen är "bäst". Båda är på en snarlik nivå. Det är mer omständigheterna runt om som avgör för individen som köpare. Vill man ha specifikt Android? Är någon TV "snyggare" etc.

"AI-uppskalning" är snömos som används för att sälja.

Tack så mycket! Lutar väl åt Thomson då men surt att leveranstiden ser ut att dröja så mycket 😳
Inget tips på något annat likvärdigt i samma prisklass kanske?

Av -Pulma-

Köpråd, vilken bäst av följande TV

Tänkte köpa en TV till hobbyrummet dit jag flyttat ut PS5an så att sonen kan spela med kompisar lite mer ostört.

Ingen större budget utan tänkt nåt runt 4000:-

Har kikat på följande, men har ni något bättre tips så mottages de tacksamt.
50" är max vad som får plats.

Thomson https://www.power.se/tv-och-ljud/tv/thomson-50-4k-uhd-android...

Hisense https://www.power.se/tv-och-ljud/tv/hisense-50-4k-uhd-led-tv-...

Thomsonen har ju Android och Google assistant som lockar, Hisense nåt med AI 4k uppskalning om det nu kan va så bra som det låter iom AI-hysterin?

Tack på förhand

Av -Pulma-
Skrivet av shenaswift:

Love you! Fick tag i en nu med 😄 Så får det bli en handkontroll från Amazon.se. De hade bra pris på dem såg jag.

Av -Pulma-
Skrivet av vilgotaa:

Fan samma här 😭

Kommer alltid in lite för sent när länkarna är "broken".

Någon som vet ungefär när på dagen butikerna brukar släppa? Finns det något mönster?
Så man kan gå in o kika just då för att öka sina chanser att få tag i ett.

Av -Pulma-

Samsung q70 värd prisskillnaden jämfört med q60?

Blev lite sugen på en 65" QLED. Var inne på Samsungs Q70 men såg nu att Q60 fanns för 4000:- billigare i någon timme till på Elgiganten.

Vilken TV hade ni själva valt för mest bang for the buck?

Mycket tacksam för snabba svar då erbjudandet går ut 23:59

Samsung Q60 https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/22867/samsung-65...

Samsung Q70 https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/22854/samsung-65...

Av -Pulma-

Tack för era svar! Mycket lärorikt. Har alltid varit en sådan som sänker grafiken i spel för att få ut några fler fps =P
Men skönt att veta att funktionen iaf finns där då, så får man testa själv och se vilket som känns bäst på den nya TV'n.

Lifooz: Hade väl varit trevligt om man kunde komma undan med en vettig 65" för runt 15k. Man kanske inte bör ha för stora förhoppningar på Black Friday men den som lever får se

Har ni förslag på en prisvärd QLED så tar jag tacksamt emot era tips på även det.

Av -Pulma-

TV-funktion för "ökad fps" i tex spel, Motion flow?

Tjena. Dålig koll på TV och dess funktioner men har en gammal Philips LCD TV som har en funktion som gör att det känns som spel har en högre FPS, har för mig den heter Motion Flow på Philips. Hur är det på nya TV-apparater som tex Samsung QLED, finns denna funktion där med?

Har alltid föredragit att spela tex Zelda BOTW på den TV'n och även mitt PS4pro ist för på den lite nyare TVn vi har, just pga att det blir en mjukare rörelse så vore ju trevligt om man kunde hitta en 65" QLED som har någon liknande funktion också.

Av -Pulma-

Ha kvar den i rummet om det funkat bra innan och om du dragit kablar utifrån det rummet. Skaffa lite smått virke och bygg en liten luftig låda, sen fäst den på väggen eller nåt för att skydda utrustningen om barnet ditt är klåfingrigt

Av -Pulma-
Skrivet av hundburgaren:

Intressant. När fick du det svaret?

Jag var i kontakt med dem i måndags och fick svaret att det fungerade bra hos dem och att det är Google som krånglar som vanligt.

Det fungerar bra här också sen i onsdags, tror jag det var.

Skickades från m.sweclockers.com

Den 25'e fick jag detta till svar:

Ett fel hos vår DNS-leverantör (?) i slutet av förra veckan ställde till det för oss, och vi detta är tyvärr ett följdfel av detta. Vi har identifierat och fixat ett problem. Kan du prova om det fungerar nu? Om inte, kan du prova att ta bort länken till Telldus Live! och lägga till den igen?

Your Telldus Team,

Av -Pulma-
Skrivet av hundburgaren:

Liknande problem här. Jag måste ta bort kontot i Home och återkalla behörigheten för Google hos Telldus. Lägger jag sedan till Telldus fungerar det en enda gång att slå på eller av en enhet, sen slutar det fungera igen. Riktigt irriterande.

Länken till TP-link fungerar utmärkt däremot.

Fick svar från Telldus om att de hade DNS-problem, men att det nu skulle vara löst. Har inte haft problemet igen sedan sist, peppar peppar

Av -Pulma-

Nu strular Telldus som fan med Google Home.
"Det verkar inte som det går att nå Telldus Live judt nu" säger assistenten när man försöker tända eller släcka. Tar jag bort kopplingen och lägger till allt ihen så funkar det ett tag, men efter några timmar så strular det igen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av -Pulma-

Kör själv med Telldus Znet. Har ett tiotal 433mhz uttag där jag bla har kopplat 2 eller 3 lampor till ett uttag med grenuttag, samt en 6 sensorer för temperatur till allt från altan, garage osv. Kör med en Google Home Mini för röststyrning av alla lampor, motorvärmare och för att casta musik till hemmabiorecievern som har inbyggd Chromecast.

Av -Pulma-
Skrivet av Nimi84:

Har precis samma problem.. går dock manuellt att slå på och av ex. Belysning. Synd att sensorerna inte stöds av google än..

Har precis samma problem själv. Går att tända manuellt men inget via röst. Delat in varje lampa i rumsnamn.

Skickades från m.sweclockers.com

Av -Pulma-

Googlar flera gånger i veckan efter nyheter om Airpods 2. Gick också i tankarna om att skita i att vänta och köpa direkt, men skulle bara störa mig på att jag inte väntade om jag nu gjorde det.
Längesedan jag känt sådant sug efter en produkt som jag gör efter Airpodsen, fan.

De är ju slut på nästan alla ställen, vilket väl bör vara ett tecken på att något släpp är runt hörnet.

Av -Pulma-

Köpt lite prylar från Aliexpress på sistone och då har det stått på paketet att avsändaren är från Estland. Då borde jag väl inte fått någon tullavgift iom EU-land?

Skickades från m.sweclockers.com

Av -Pulma-

Vilken blev det sen? Går lite inför samma val och de två du länkat ser ju helt klart intressanta ut.
Men räcker 1080p eller bör man sikta på något uppåt 1440p när man ändå är i farten?

Av -Pulma-

Fortfarande ingen som hört något mer? Bäst att avbryta sin order annars antar jag

Av -Pulma-

Apple Watch Series 2 för 2799:- på Elgiganten i Östersund https://www.elgiganten.se/product/wearables-och-traning/smart...

Näst billigast 4495:- https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3895107

Av -Pulma-

Gick över till Android efter jag haft iPhone 5, mest för att jag ville testa något nytt, upptäcka nya funktioner etc istället för att bara få lite annan hårdvara varje ny telefon.
Blev en Samsung Note 4 då.
Det var första gången som jag inte kunde stå ut med min telefon bindningstiden ut. Så sålde den på blocket och köpte en beggad iPhone 6 och som jag hade saknat iOS. Appar så mycket mer optimerade och allt bara fungerar.

Hatar iTunes och skulle aldrig kunna tänka mig att köpa en iMac, men när det kommer till telefoner och surfplattor så skulle jag aldrig kunna tänka mig något annat än iPhone/iPad nu när jag haft både iOS och Android.
Kör även Apple Watch och Apple TV, och blir alltid så imponerad av hur väl allt syncar och hur användarvänligt det är när något ska göras. Pratar konstant med klockan som lägger in påminnelser och händelser, håller koll på alla timers när man lagar mat osv och motiverar en att uppfylla sina rörelsemål.

Av -Pulma-

Halloj.
Fick idag hem spelet Cars 3 som jag tänkte skulle vara ett perfekt spel att lira ihop med lillgrabben då han älskar Blixten McQueen. Köpte även med sådant 2-pack ratt-case för Joy Consen.
Tog ett tag innan jag klurade ut hur jag skulle kunna få 2 player i spelet, men tillslut så fattade jag att man var tvungen att göra det under Controllers på Home-screenen.

Men hur gör jag för att nu kunna svänga med tiltningen? Trodde det var det som var grejen med dessa små rattar, att man skulle kunna köra bilspel genom att tilta kontrollen och få en lite mer realistisk känsla. Eller är det bara vissa spel som har stöd för det eller hur funkar det?