Inlägg

Inlägg som KiN har skrivit i forumet
Av KiN

Väntar på lönen så ska det nog bli en 12". Synd att man måste förskottsbetala så att det dröjer längre bara för at man inte har pengarna just idag och inte hinner CSN-kortet komma i tid heller men men...

Av KiN

Re: Ny iBook

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Interceptor
Idag släpptes en ny ibook. Minsta modellen ser ut att vara riktigt prisvärd!

9995kr för en 1.2ghz G4 (8995kr för student). Trådlöst nätverkskort är standard, likaså CD-brännare.

Applestore säger väll ändå 9395:- för den billigaste iBooken i Apple Store Education?

Av KiN
Av KiN

kontorsbiten.se har billiga kablar och är fraktfritt

Av KiN

Är det inte så att Bostream är uppköpta av BBB så skillnaderna försvinner kanske snart?

Av KiN

3com officeconnect, bryggbar?

http://www.3com.com/prod/se_SE_EMEA/detail.jsp?tab=features&s...

hittar inget åt ena eller andra hållet om den går att använda för trådlösbryggning. Någon som kan hjälpa mig svara på den frågan då jag i övrigt tycker det verkar vara en vettig AP.

Av KiN

istället för PowerPoint?

Inget fel på powerpoint men det största problemet ligger i att timern för bildbyte inte går under 1 s, någon som har erfarenhet av en klon som klarar detta eller annat presentationsprogram som det enkelt går att få fram en presentation ur? Måste dock vara powerpoint eller windows media-kompatibelt.

Av KiN

Hmmm ... mörkrädd kan man bli för mycket men denna diskussion om grafikkort från PC-sidan verkar som den är. Jämnföra en mac och x86 (ja inte PC) så är det ju 2 olika världar, macarna är gjorda för att fungera optimalt som dom säljs vilket är svårt att säga om många andra system idag. Sedan detta med spel att det inte finns till mac, visst det var nog mer sant för ett tag sedan än det är idag eftersom det kommmer mer spel hela tiden, kolla in på apples sida innan det sägs för mycket? Men som många sagt mac är inte en lekdator för spel. Sist men inte minst så är iMac mellanmodell och inte någon extremdator, högt pris? nej, du får system och tillbehörsprogram som fungerar till 99% tillsammans och dessutom ser bra ut, samt PNP är PlugAndPlay istället för PlugAndPray.

EDIT: Angående pris och varför dom är populära iskolor kan ni ju gå in under Store/Education och välja skapa kostnadsförslag på höger kant och titta på dom priserna /EDIT

Av KiN

Min erfarenhet är att DVI->VGA-adapter inte funkar väl pga att uppdateringen inte vill gå över 60 Hz, har ett 9700 pro. Bara jag som har det problemet eller är det på detta sätt med konverter?

Av KiN

första iBook modellerna kallas färgglada dasslock dom hade lite glada färger och formen på dom påminner faktiskt om ett dasslock (har en blå bredvid mig), har även ett handtag som inte används

Av KiN

EFtersom det nu går så bra för Apple tyckar jag allt dom kan ta ner priserna lite så att man slipper spara så länge för att köpa deras produkter :-). En god gärning vore det iaf

Av KiN

inga problem har haft ett 510v utan switchen och är bara aktivera DHCP så är det inga problem

Av KiN

www.cplusplus.nu/
på svenska å allt, kanske inte världens bästa men du kommer att lära dig.

Av KiN

Re: Hur lång tid tar det att installera om OS X?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av aac_ripper
...det skall vi ta reda på i denna tråd.

Sitter med en lånad G4 400 MHz Sawtooth som beter sig underligt. Skall nu göra en ren installation, inklusive formatering av HD.

har installerat OS X på ett gäng iBook 400-500 MHz. Låg nog runt en 40-50 minuter har jag för mig, dock utan massa extra skrivarfrivisar och språkfiler, var 10.2

Av KiN

trådgaller till 120-fläktarna kan du ju köpa hoss EMS utan större problem brukar ligga hemma

Av KiN

Suse i WMWare

Lite kluven vart denna tråd här hemma men tror den passar här. Försökt mig på att installera Suse 9.1 i WMWare från ftp, problemet är bara efter ett antal försök med diverse olika nätverksmoduler så klagar den fortfarande att det inte finns några nätverksenheter. Någon som vet vad för kort WMWare identifierar sig som? Är WMWare i win det handlar om.

Av KiN

www.linux.org/dist/index.html

Bör finnas en del som svarar på det mesta där

Av KiN

Brukar, enligt min erfaranhet, vara så att det går att bränna det mesta inkl PC-images på mac, däremot tvärtom är dessto värre.

Av KiN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lijat
Neco: Jag har flera skäl att vilja byta os för det första vill jag lära mig använda unix utan något annat att falla tillbaka på för det anndra så är det enda jag använder osx till att surfa hämta mail och läsa pdf dokument något jag tror att jag skulle kunna göra lika bra i ett rent unix.

tva: jag har inte fått singel user mod att fungera bra det påstår att jag är inloggad som root men mina användare i osx synns inte och går inte att logga in som sen så fungerar inte x11 heller.

Inte för att klanka ner på dig men "något jag tror att jag skulle kunna göra lika bra i ett rent unix" låter väldigt mycket som jag vill också leka i unix som dom stora pojkarna gör bara för att använda unix istället för att använda det system som faktiskt är gjort för datorn till 99,9%. Sedan för att kunna surfa å se allt innehåll kommer du väll inte undan ett GUI i slutändan så varför inte använda det som redan finns? Om jag inte minns fel så skrev du längre upp också att du hade datorn genom skolan och brukar ju vara så att förr eller senare kommer det program som är gjorda för den plattform som skolan använder och då måste du ha OS X ändå?

Av KiN

Härligt och läsa om ala som har haft så fina lektioner ;-). Vi fick klart från början att vi skluee göra 2 hemsidor. En med ljud, frames, länkaroch flash, gick rätt fort med den. Den andra sidan fick vi göra vad vi ville lämnade in den å fick betygen. Soft kurs.