Inlägg

Inlägg som Skaldjur har skrivit i forumet
Av Skaldjur

Har försökt scrolla lite i tråden, så ber ändå om ursäkt om det nämnts massa bra appar innan.

Men vilken app för kalorimätning använder ni? Tänker den behöver vara enkel och smidig för att den ska funka i vardagen.

Jag har liksom många andra här gjort en viktresa och ändå tappat en del, men hamnat lite på en platå. Tror der kan underlätta att dra ner på portioner och räkna kalorier ett tag, så jag får en känsla av hur snitt-veckan ser ut.

Springer 3-4ggr i veckan cirka 2-3mil. Gymmar 2 gånger i veckan. Har ett väldigt aktivt yrke med tunga lyft och ca 13-20k steg.

Utmaningen jag har är att jag är kolhydratsjunkie och jag har försökt kontrollera det genom att visuellt portionera tallriken. Äter i snitt 50% tallriken sallad/vitkål, sedan protein på cirka 30% och carbs 20%. Så tror jag kan komma igång igen med minskningen genom att räkna kalorier och då få en känsla visuellt av vad som är lagom.

Av Skaldjur
Skrivet av buLLit:

Kränkande särbehandling!

Hehe sorry! Skicka PM med detaljer, önskat fraktsätt eller upphämtning t.ex. så tar vi det därifrån!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Skaldjur

Hej!

Vad som är bruktligt eller ej är svårt för mig att veta, var säkert 4 år sen sist jag var aktivt i forumet! Så ber om ursäkt för otydligheter. Står ju inget om det när man skapar en annons men ser i efterhand att jag såklart borde haft koll här med.

Det som finns kvar nu är 1x 4TB disk. Jag ber er att skicka PM om intresse för denna finns. Tack på förhand

Skickades från m.sweclockers.com

Av Skaldjur

6TB sålda

2TB är paxad, får se hur det går med den

4TB ingen som visat intresse ännu

Skicka PM om intresse finns

Skickades från m.sweclockers.com

Av Skaldjur

4x 6TB, 1x4TB, 1x2TB oanvända

Hej!

Har ett gäng hårddiskar som inhandlades i September 2017 och lite därefter. Strax efter jag brände massa pengar på lagring så separerade jag och exet och jag glömde helt bort dessa bland flyttlådorna. De köptes in för lagring för video och foto. Men sen löste det sig så bra på jobbet med det.

Men nu dök de upp i förrådet!

De är helt oanvända och inplastade.

4 st 6TB Seagate Ironwolf NV0041

- Alla 4 för 4000kr annars 1300kr styck

1 st 4TB Seagate Barracuda ST4000D005

- 600kr

1 st 2TB Seagate Barracuda ST2000DM001

- 300kr

Köparen står för ev frakt. Men jag har tillgång till väldigt bra emballage.

Jag har ju inte heller testat dom, men kan ordna kvitton för i alla fall 6TB och mest troligt 4TB om behov finns.

Läs hela annonsen här

Av Skaldjur

När är inköpsdatum?

Jag kan tänka mig åka och hämta den i morgon eller lördag för 3750:
Bor i Uppsala så räknar va 600 i bensin.

Av Skaldjur

Avslutar budningen nu, @themutt hade bäst bud i reda cash. Jag skickar PM till dig

Till er andra, tack för visat intresse! Plockar annonsen efter transaktionen är genomförd.

Av Skaldjur

Tja! Har varit bortrest så glömt kika här. Avslutar budningen imorgon kväll.

Av Skaldjur

Antec P280, Gigabyte 7970 OC windforce

Antec P280 i rätt bra skick säljes. Inköpt på Webhallen 2011-12-15 för 1095:- Chassit har jag kvitto på om det önskas.

Gigabyte 7970 3GB OC med windforce-kylarn, inköpt 2011-12 nån gång, samma graffe som länken nedan. Kommer inte ihåg vad jag köpte det för. Tror inte jag har kvar kvittot.
https://www.komplett.se/product/744678

Ge mig prisförslag, men inga skambud plx.

Graffet kan jag skicka, men chassit skickar jag ogärna. Kan skicka chassit men vet inte vad det kan kosta, köparen står för frakten.

Läs hela annonsen här

Av Skaldjur

Har betat mig igenom hela tråden nu, är onekligen intresserad av ett c2750.

Min grundtanke är
Fractal node 804
8-10x wd red 3 eller 4tb
2x systemdiskar

Efter att köttat igenom tråden verkar nedan vara en bra kombo? Eller finns det billigare minnen som är testade och funkar? Behövs 16 eller 32gb? Räcker nätagget till totalt 12 diskar?

PSU silverstone ST45SF-G
RAM http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/164009-kingst...

Jag tänkte köra windows server 2008 r2 då jag har en licens över och har jobbat med det tidigare. Hur funkar det med c2750?

Det jag kommer använda servern till är dels lagring såklart, tänker mig 2 raid5 arrayer, samt 1 raid1 array á 2 systemdiskar i mjukvaruraid. Dels kommer jag köra någon typ av xbmc/plex stream. Kanske slänga in nån itunesserver då min reciever kan plocka upp bibliotek där.

Hur är stabiliteten numera? Är de flesta barnsjukdomar lösta? Varit sugen på plattformen sen den släpptes just pga antalet sata-portar på ett litet mobo.

[EDIT 1]

Har nu läst vidare och inser att ett DS380 chassi verkar smartare än ett node 804. Kommer inte behöva all luft/volym som node ger.

Kvarstår då mina övriga frågor!

Av Skaldjur

Tack för alla svar! Jag planerar att köra Linux i grunden då jag har tillräckliga kunskaper där. Windows är inte ett alternativ. Virtualisering är absolut ett alternativ dock!

Gällande CPU och ECC så känner jag att det för mig är viktigt. Lägger jag ändå krut på att grejja med ZFS, sata-kontrollers och hela tjosan för att få en reduntant lösning så skulle det suga om datan blev korrupt mitt i allt. Blir nog en hel del läsningar och skrivningar under hela dygnets timmar.

Citat:

Det är alltid bra med ups, frågan är bara hur mycket vill du lägga på en UPS och hur mycket batteridrift tid vill du ha?

Räcker säkert med 15 min bara för att varva ner diskarna och stänga ner systemet? Pratar vi 1k, 2k, 3k osv för den lösningen? Har ingen som helst prisidé när det kommer till UPS.

Är det någon som vill sätta ihop ett konkret system åt mig? Chassi har jag lite aningar om.

Krav är ECC, extra kontrollerkort om det behövs. Vill ha så låg TDP som möjligt utan att tumma på prestanda/krona. Kan väl tänka mig totalt 12-16 diskar ska få plats på moderkortet/kontrollerkort för inte allt för mycket pengar.

Av Skaldjur
Citat:

Har tyvärr inget tips på hårdvara men nu nämner de så måste jag bara fråga.. Kan man alltså använda en dator som Filserver och Router samtidigt? Skulle vara guld i mitt fall

Så länge du har två nätverksutgångar så absolut. Finns en hel drös med router-programvaror till exempel pfSense.

Citat:

Tänk även på att du ska ha en UPS om du kör åtminstone hårdvaruraid som stänger ned systemet då du annars kan få otrevligheter med korrupt data och sådant vid strömavbrott med lite otur.

Där sa du något! Någon som har ett konkret tips på en bra prisvärd UPS?

Citat:

Att ofta expandera RAID-arrayer är inte speciellt kul, paritetsdatan kalkyleras om och diskarna får slita som djur i flera dagar (tid beroende på diskar, storlek och kontrollerkort). Så om du vet att du kommer att utöka med en disk varje månad eller så hade jag iaf valt en annan lösning.

Citat:

Det är suboptimalt att hålla på att bygga ut en array igen och igen. Det finns egentligen inte något bra sätt att expandera volymer med nya diskar på på konsumentnivå.

Om du ska expandera ändå så finns möjlighet i zfs, då man inte behöver bry sig om att hitta en likadan kontroller om den skulle lägga av utan "raiden" ligger i själva filsystem. Det förklaras ganska bra här kort och koncist. https://docs.google.com/file/d/0BzHa...Rjg/edit?pli=1

Vilka egentliga fördelar finns det för att köra raid jämtemot zfs på konsumentnivå? ZFS verkar ett väldigt kompetent alternativ?

Citat:

Sjalv intresserad utav detta, har an salange 10st 2tb liggandes som jag tankt kora i Raid 6 for sakerhet, dock inte pengar an att gora det pa mitt viss, men ar osaker nar det galler hur man ska bygga en NAS gallande mjukvara, dock tankt kora det via min primara dator, alltsa inte som egen dator utan min vanliga men med manga harddiskar i och sen streama allt darifran.

Varfor skulle man behova en Xenon CPU for det? hade inte en I7 rakt?

För mig är det framförallt för att spara energi och minska värmeutveckling. i7 stöder väl inte heller ECC?

I övrigt så känner jag större tillit i till en xeon för 24/7 drift än en desktop processor. Men det kanske är fel? Tankar kring det?

Av Skaldjur

Filserver med mycket lagring

Hej!

Jag har länge funderat, vridit och vänt på hur jag ska lägga upp och bygga en server för att hantera ungefär 2x10-14TB. Planen är två raid-arrayer där jag börjar med 2x 4tb och bygger mig upp månad för månad. raid 6? Eller sonika en xfs volym?

Behöver tips på hårdvara, allt i från chassi till kontrollerkort och cpu and what not. Tänkte i kretsar kring i3/xeon e3 med ecc. Behöver inte vara super tyst, snarare energisnål. Vilka fallgropar finns det? Exklusive lagringsdisk tänker jag mig 6-9k

Kommer att streama mycket material från den och kommer även använda den som router. Är ett par stycken som kommer streama från den kontinuerligt, även över internet så inte enbart internt.

Om någon vänlig själ känner lite såndär härlig julanda och har ork så bjuder jag på tusen kramar!

Av Skaldjur

Kör Anonine OpenVPN, ligger väl på runt 30 ner och 10 upp på en Comhem 100/10 lina. Smidigt att connecta och disconnecta när man behöver vara anonym vs hög hastighet

Av Skaldjur

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/150333-verbatim_inter...

Finns även på webhallen. Verkar dock finnas delade meningar kring den här

Av Skaldjur

2600k klarar hos mig att transcoda och streama till 4 klienter samtidigt i hyfsad bitrate och 720p beroende på source. Hade mjukvaran varit mer optimerad hade den klarar betydligt fler så i cpu-väg är det lugnt. Du kan nog dra ner på moderkortet, många funktioner där kommer du aldrig använda. Sedan skulle jag även köra en tornkylare om den ska stå igång 24/7.

I övrigt tummen upp!

Av Skaldjur

Xeon 1260L, tankar? Samt tillhörande komponenter.

Hej!

Funderar på en 1260L men har svårt att hitta bra recensioner för just den modellen. Ändamålet är en relativt stor filserver med vissa internettjänster, lite routerfunltioner och mest troligt lite virtualisering. Processorn måste kunna transcoda on the fly i någorlunda hastighet då jag kör en del material på xboxen via tversity.

Är det någon som har erfarenhet med den här prollen och kanske eventuellt tips på bra moderkort?

Krav där är intel nic, gärna dual. Så är väl egentligen enbart deras egna moderkort man kan kolla på då?

Varför jag funderar just över den här är för att den har lågt tdp, samt att den till skillnad mot 1220L har inbyggd gpu och 4 kärnor. Tror inte 1220 klarar mina krav gällande transcoding? 65-80w tdp är inte direkt aktuellt utan god anledning.

Eller har ni tips på alternativ?

Övriga specs är för tillfället något kring:

16-32gb ecc
IBM ServeRaid M1015 x3 (eller liknande under 2k/ kort med raid5/6 tips?).

Nu blev det frågor kring mer än cpu men då har ni lite mer att sätta tänderna i!

Av Skaldjur

Egentligen borde du dra två kablar när du ändå gräver, redundans. En högre kostnad men det finns en del fördelar med det speciellt över det där avståndet. CAT6, se till att du köper bra kabel bara med bra koppar i.

Av Skaldjur

Antec P280 är ett riktigt bra chassi, men där låter ändå medföljande fläktar en hel del så fort du kommer över 700rpm och "fläktkontrollern" som är "inbyggd" är helt värdelös. Har bytt ut alla fläktar till Schyte slip stream 800rpm samt två gentle typhoon för cpu. Ligger dock aldrig mer än 600rpm på slip stream eller mer än 800rpm på gentle typhoon. Så out of the box nej :/

Av Skaldjur

De är egentligen mer mot svart, sk blacklights. Svårt att få tag på lampor som inte ger ett "lila" sken. Läs mer på wikipedia...men eventuellt att du kan hitta led-lampor.