Inlägg

Inlägg som Zaqwer har skrivit i forumet
Av Zaqwer
Skrivet av archie:

Kanske en dum fråga som förmodligen går att googla men frågar här ist..
Går det inte föra över från Nicehash -> coinbase Pro direkt? eller varför gå via coinbase?

Du kan länka ditt Coinbase konto i Nicehash och då blir överföringarna gratis den vägen.

Av Zaqwer
Skrivet av mmaattee:

Svårigheterna med avdrag för kostnader ligger i att bevisa exakt vilken del av kostnaderna som är hänförliga till hobbyverksamheten. Sitter utrustningen i en dator som ibland används till gaming och annat än mining så blir det i praktiken omöjligt att bevisa när den används till mining och när den används till annat, samt att då alltså hänföra hur stor del av kostnaden för datorn som går att hänföra till mining. Enligt min erfarenhet så är SKV aldrig medgörliga när det gäller att göra en sån bedömning utan besluta alltid för att neka avdrag i såna fall.

Jag har själv nyligen byggt ihop en helt ny rig från grunden. Används enbart för mining så vore lätt att bevisa då datorn är helt tom förutom den mjukvara som behövs för miningen. Därför hoppas jag kunna dra av på allt jag spenderat, sparar kvitton och så.
Men hur i praktiken skulle det kunna gå till när jag behöver bevisa att datorn enbart används för mining, dyker nån upp hemma hos mig för att inspektera? Kommer gissningsvis hamna på en inkomst runt 50k för 2021.

Av Zaqwer
Skrivet av Asyvan:

Du gjorde samma fel som jag gjorde först. Du ska inte skicka till en BTC adress, utan du skall scrolla ner i listan och välja Coinbase BTC som finns där. Då länkar den ihop ditt Nicehash och Coinbase och det blir avgiftsfritt.
Kan ta bild imorgon om du inte hittar rätt.

Vilken tur att jag stannade till och frågade istället för att skicka, där sparade du mig några slantar, tack
Hittade på och lyckades lägga till. Vart även en lägre minsta summa att skicka nu vilket känns bra när man ska testa första gången.

Av Zaqwer

Hej! Hamnade här igen av en slump efter att ha googlat på grafikkortsrelaterade frågor. Då jag var en flitig besökare av forumet i mina yngre dagar fick för mig att testa mig fram om jag kunde minnas mitt namn och lösen och jajamen, lyckades efter ett par försök Sjukt när man ser man reggade sig 2002 och knappt varit aktiv här efter 2005, känns inte så längesen alls.

Av Zaqwer
Skrivet av Asyvan:

2. Till ditt PayPal-konto Snabbast och med lägst avgift.
Nicehash kan länka ditt Coinbase-konto och överföra dina BTC gratis till Coinbase. Väl på Coinbase kan du logga in på Coinbase PRO (samma login som Coinbase) och föra över dina BTC från Coinbase till Coinbase PRO. Sen säljer du din krypto till din Coinbase PRO Euro Wallet, det kostar 0,5%. Sen kan du utan avgift föra tillbaka dina Euro till vanliga Coinbase och därifrån föra över dina pengar till PayPal. Tidsmässigt så går hela kedjan från Nicehash till Paypal på någon timme.

Jag tänkte testa denna metod nu efter att ha minat ett tag utan att plocka ut något från mitt Nicehash konto. Registrerade mig och fixade konto på Coinbase. La sedan till BTC adressen i Nicehash och när jag skriver in lägsta överförbara summa, 0.001 BTC så säger den att avgiften(network fee) är på $3.40. När du säger gratis att föra över, är det så här gratis det blir som bäst? Eller har jag gjort nåt fel?

Av Zaqwer

Har testat med PPPoE och ställa in allt som det ska vara för telia men händer ingenting. Kan inte förstå alls. Nu kör jag ju med ett vanligt adsl modem och det är ju bara att plugga in och surfa direkt med.

Av Zaqwer

Telia ADSL 8mbit. Vad ska man ställa in för sorts uppkoppling då? Jag vet att det fanns 4 att välja på som jag inte kommer ihåg namnen på inne på routerns inställningar.

Edit: Modulation types? Menar du dom? Finns att välja på GDMT, GLITE, MMODE, T1413.

Av Zaqwer

Japp, det är kopplat: telelinan - modem/router - dator.

Av Zaqwer

ADSL-Router problem

Jag hade en tekcomm adsl router som slutade fungera så jag skickade tillbaks den till datorbutiken.com och fick en ny "D-Link DSL-504T/TA ADSL-Router m inbyggt Modem" av dom igår.

Men jag kan inte få igång på internet med den. Modemet kopplar upp så lampan får ett fast sken. Ser även inne på routerns inställningssida (192.168.1.1) att adsl är anslutet. Och datorerna har kontakt med routern. Men jag får ingen IP tilldelad förutom den lokala 192.168.1.2.

Inställningarna på datorerna ska det inte vara nåt problem med för det är exakt samma som användes till förra routern. Automatisk ip och dns.

Så kan det vara några inställningar för routern jag ska ställa in? Enda dokumentationen som följde med säger i alla fall att det ska räcka att koppla in routern och ställa in automatisk ip så ska det funka.

Av Zaqwer

Router/Modem problem

Jag har ett tekcomm adsl modem/router som inte fungerar som den ska. Kommer inte åt internet alls. Själva modemdelen funkar som den ska enligt lamporna som lyser och enligt vad telias support som säger att jag är uppkopplad. Routern fungerar direkt när man kopplat in strömmen bara, då kommer jag åt konfigurationen genom webbläsarn men så fort modemlamporna blinkat klart och är uppkopplat så verkar routern helt död. Inget svar alls från den. Lika om jag kör utan telesladden i modemet då funkar routern och tilldelar mig en ip-adress och jag kommer åt konfigurationen. Men sen så fort jag stoppar i telesladden igen så är den stendöd. Svarar inte om jag pingar den.

Tidigare har allt funkat klockrent men i förrgår så fick jag detta problem. Jag misstänker att routerdelen är trasig och antar att jag får returnera den till datorbutiken. Om inte nån har en idé om det kan vara nåt enklare fel.

Av Zaqwer

Tack. Var precis som du sa. Försökte komma in på webservern själv. Men det funkade bra när en kompis testade.

Av Zaqwer

Öppna portar i routern

Jag har en TekComm ADSL Router with 4 port switch som jag har lite problem med. Jag vill öppna portar i den för min ftp och webserver men det går inge bra.

Här är en bild på hur det ser ut inne på router konfigurationen och hur jag har hitills försökt göra.

http://www.geocities.com/zaqwer85/port.jpg

Är jag på rätt väg? Eller är det något mer man måste ställa in?

Min interna ip är 192.168.0.16 som jag skrivit.

Av Zaqwer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hilton
Precis som många andra här så får jag upp ett 20-tal operatörer, utan att min telestation ens är utbyggd. Dåligt må jag säga.

Lika för mig. Men jag råkar veta att dom är på gång att bygga ut telestationen hos mig så sidan har nog räknat med det. Kolla på telias sida om det kanske är på gång att dom ska bygga ut din station med.

Av Zaqwer

Jag har precis samma fel och jag sitter och kämpar med att hitta på en lösning för fullt. Det är explorer.exe som crashar hela tiden.

Det går att upp ett dos fönster och bläddra där i mappar och så i alla fall och så kan du fixa en annan web läsare. Bara tillfälligt förstås tills vi löst det här

Att vi är två om att få det där felet just nu kan ju kanske betyda att det är virus eller nåt sånt.

Jag skulle också vara väldigt tacksam om nån kunde svara på vad som är fel. Om jag kommer på nåt så säger jag till här i alla fall.

Av Zaqwer

Nu installerade jag om windows och felet är fortfarande kvar. Det var iofs bara en uppdaterings installation. Jobbigt!

Av Zaqwer

Fel på explorer

Det har blivit nåt fel på explorer i natt. Allt funkade bra igår när jag gick och la mig men nu när jag vaknade så kan jag inte gå in på Den här datorn eller utforskaren. Då startas bara explorer om. Jag har startat om datorn men det är lika ändå. Nån som varit med om nåt liknande eller vet hur jag kan fixa det?

Av Zaqwer

Compaq?

Jag har en Compaq Presario 8000 som jag inte kan få igång TV-out på. Det blir bara en massa flimmer på TV:n. Den har ett Geforce 4 MX 420 och Windows XP Home Edition. Kan nåt av det vara felet? För på min andra dator med ett Geforce 4 Ti 4400 och Windows XP Professional så funkar det perfekt när jag gör precis lika.

Nyaste drivrutinerna har jag också.

Av Zaqwer

TV-out problem

Mina föräldrar har en Compaq med ett Geforce 4 MX440 som jag har försökt länge att få igång tv-out på men det går aldrig. Jag har nyaste drivrutinerna och har försökt med tv-tool och med nview men det blir bara lite flimmer och nåt streck på tv:n. Jag kan göra precis lika på min dator med ett Geforce 4 Ti 4400 och det fungerar perfekt. Jag börjar nästan misstänka att det är nåt fel på grafikkortet. Eller kan det vara nåt annat fel?

Av Zaqwer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av trigger_pd
Villket nr av pc gamer? verkar ju intresant

Nyaste nummret. Nr 83.

Annars kan du läsa på http://www.lagercrantz.se
Fast det står inte så mycket där. Man får ringa eller emaila dom om man vill veta mer.

Av Zaqwer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Monoman
Jag vet ej men det stod så i pc gamer i alla fall. Tyckte det var värt att kolla

Jag läste det också och jag tycker det låter mycket intressant eftersom jag inte kan få adsl än. Så om du Monoman eller någon annan har fått fram nåt mer om dom så skulle det vara snällt om du delade med dig av vad du vet