Inlägg

Inlägg som ramz har skrivit i forumet
Av ramz
Skrivet av Asus.David:

nej, vanlig matt IPS skärm.
Endast Touch på QHD+ skärmen som de ser ut nu.

Vet ni vilket datum FHD-modellen kommer? Behöver snabbt en ersättare till min UX32VD som hade fantastisk skärm, men om färgerna på UX303LN's QHD+ skärm är så uppåt väggarna som andra påvisat så är den modellen inte ett dugligt alternativ för mig.

Av ramz

ASUS UX32VD laddar inte och stänger av

Min älskade snart 2 år gamla Zenbook laddar inte längre batteriet efter ett tillfälle då allt plötsligt slocknade i samband med att jag satte i laddsladden. Nu lyser dioden på kontakten och man känner på chassit att den får spänning. Datorn startar och tar sig in i Windows som meddelar 0% batteri och kort därefter slocknar den av sig igen fast att laddsladden sitter i. Har lämnat burken avstängd med sladden i, varken datorn eller laddaren blir då varm så det går tydligen ingen effekt åt till att ladda batteriet.

Är mitt batteri grillat eller är det någon laddningsregulator i datorn som fått sig en överspänningskänga? Firmware som är blivit korrupt? (klockan har ändrats till juni 2009) Gremlins som krypit in?

Av ramz

Men är den slutgiltiga versionen verkligen läckt? Version 7600.16385 var väl inte final utan MS:s "fint"?

Av ramz

Har du tänkt använda datorn varje dag/ofta på skolan så vill du inte släpa på en 16". Tredje året på universitetet skaffade jag mig en Dell XPS 13" på nätta 1,8 kg, mindre än dom flesta av kursböckerna.

Har svårt att tänka mig något större annat än som halv-ersättare för stationär. Hemma kan man ha en stor skärm istället och vill man spela så finns det både konsoller och externa grafikkort.

Av ramz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ankmeister
Kan faktiskt inte låta bli att fnysa åt vissa av kommentarerna som ges här. Verkar som att hela världen och internet kretsar kring er fildelning.

*Suckar djupt*

Om dessa internetleverantörer skulle förstöra all information gällande IP adresser, skulle det markant försvåra arbetet för de myndigheter och organisationer som faktiskt bekämpar andra brott än fildelning, såsom prostitution, droghandel och pedofilbrott, för att nämna några. Förstår inte hur man kan vara så sjukt långsiktig att man överväger byta internetleverantör för att de resonerar på det här viset. Är ju rent ut sagt korkat.

När det gäller fildelning så håller jag med majoriteten här, att det är löjligt att det läggs så stora resurser på att sätta dem i kläm. Men som sagt, att inte kunna se andra användbara områden för IP adresser än sin fildelning tyder ju på en klar nedsättning av de celebrala förmågorna att flytta sig utanför sin egen lilla värld.

Lagen är "puckad" och oönskad av folket i första hand. Riv upp IPRED så försvinner alla problem runt ISP:ernas lagring av uppgifter.

Av ramz

Onionen/Jens: Du kan annars köra med det större 9-cellsbatteriet, då kommer luftintaget upp någon centimeter över bordsytan. Jag har dock inte haft några större problem med överhettning, inga alls vid filmtittande, dock har jag aldrig testat via HDMI.

Av ramz

Vill du testa så gissar jag på att transformatorolja är bäst. (Mycket) hög restistivitet, låg viskositet, hög dielektrisk konstant och förhållandevis rimligt pris. Tänk dock på att även oljan måste kylas på något sätt.

Av ramz

Jag har precis samma problem men får inte heller ut något ljud ur optiska porten. Har du testat spdif?

Av ramz

Eller så använder du windows inbyggda fjärrskrivbord.

Start -> Alla Program -> Tillbehör -> Kommunikation -> Anslutning till Fjärrskrivbord

Sen kollar du upp vad varje dators ip-nummer på nätverket (192.168.X.X i ett hemnätverk vanligtvis). Lättast är att köra kommandot ipconfig i cmd.

Sen ansluter du bara från den ena datorn till den andra datorns ip-nummer. Enda kravet är att du har en användare med lösenord på den datorn du ska styra och har kryssat i "Tillåt att användare fjärransluter till den här datorn" i Start -> Kontrollpanelen -> System -> Fjärranslutningar (flik).

Det här var för övrigt prokrastinering för min del, det finns guider för sådant här.

Av ramz

Wow, det kom som en liten chock. Idén har jag gått och klurat på sedan gymnasiet. Som civilingenjörsstudent har det med åren blivit mer och mer uppenbart hur gynnsam en dylik port vore. Sedan handlade det bara om att skriva ned idén på en lunchrast på sommarjobbet.

Tack Sweclockers, Asus och alla användare på forumet.

Av ramz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Wishie
Uj uj, AMD får det nog svårt om Intel pressar priserna ytterligare.

Inget jag tänker protestera mot, pressa på bägge två.

Av ramz

Ett troligt köp om man väljer att bygga en dator i höst/vinter. Men varför dessa ohyggligt fula klisterlappar? Originalutförandet var mycket snyggare.

http://www.sweclockers.com/imagebank/200807/Radeon4870x2001.j...

Av ramz

Re: svarar...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av phonogen
Någon som vet ifall man kan splitta på det digitala ljudet ut via hdmi kontackten? eller måste man ha en reciver med HDMI ?

Det går med en hdmi-splitter, men dom är dyra som f-n.

http://www.digitaltvexperten.se/produkt.php?p=1217

En annan lösning som föreslogs mig i en annan tråd var att man köper ett ljudkort, som det här:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=194391

Sen skickar man HDMI-signalen och optiska signalen i varsin sladd, lite krångligare, men ganska mycket billigare. Ångrar lite nu att jag inte köpt en förstärkare med HDMI.

Av ramz

det var några som rapporterade prestandaproblem tidigare, här är en möjlig förklaring och lösning:

McAfee följer med i en 30 dagars licens till alla datorer som man inte valt till något säkerhetspaket till. Nu var det så att en dag märkte jag att min dator gick mycket slöare än normal, cpu-användning låg på max utan att några program var igång och hårddisken accessades konstant. Så jag tog en tripp in i den bästa funktionen jag sett i Vista; Resursövervakaren.

Såg där att McAfee gjorde en virussökning i bakrunden. Ok, fair deal, kör på, det blir väl klart nån gång tänkte jag. Jag lät den stå på och ett tag senare samma kom en summering av sökningen upp, den hade hittat någe skräp, men erbjöd sig dock aldrig att ta bort det. Nästa dag när jag använde datorn märkte jag av samma fenomen igen, hårddisken knackade hela tiden och cpu-usage låg konstant mellan 70-100%. Öppnade resursövervakaren igen och ser att McAfees "user management" -process skriver data med ca 20 Mb/min. Jag går till platsen den skriver och upptäcker till min förskräckelse att programmet skapar ett flertal .log-filer på 50-250+ Mb. Det var droppen, nått är fel. Jag tog bort McAfee och startade om, nu ligger cpu-usage mellan 0-5% och hårddisken är tyst när den inte används.

Av ramz

Hade inget sånt igång, men jag har uTorrent liggandes på datorn.

Av ramz

McAfee accessar hårddisken konstant och skapar vrålstora log-filer

Jag låter ämnesraden tala för sig själv. Funderade varför hårddisken på min nya dator lät så mycket och hela tiden. Normala laddningsljud, men verkligen hela tiden. Tog en tripp in i resurshanteraren och såg att filen mcmscsvs.exe skrev mycket (ca 2 Mb/min). Jag gick in i mappen den skrev till och såg till min stora förskräckelse att den skapat flera stora filer med slutändelsen ".log". Fyra särskilt stora på 263, 144, 98 resp. 80 Mb. Inte undra på att jag tappat hårddiskutrymme.

Är det här beteendet normalt? Irriterande är det iaf, gör datorn slö och ger övriga program långa accesstider. Kan man få det att sluta?

Av ramz

Jag har istället problemet att jag inte kommer åt internet när uTorrent är igång, fast inga nedladdningar är igång. Stänger jag ned programmet är det bara att köra igen efter några sekunder.

Av ramz

Precis vad jag letade efter, tack så mycket.

Av ramz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dasch
Hur ser man, rent fysiskt, skillnad mellan vilken skärm man har beställt och fått. Tycker den inte känns tunnare än vanliga bärbara skärmar.

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=146691

Av ramz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fagerja
MBR ingår inte i filsystemet. Det är filsystemets databas MFT (Master File Table) som är skadad. Det finns massor av program som kan rädda datat. Googla på data recovery.

Ok, finns det något sätt att "laga" MFT:n då? Det verkar ju bara som om informationen om filsystemet gått förlorad och inte informationen för varenda fil. Jag vill helst inte behöva manuellt extrahera varenda fil på disken då jag inte har någon annan hårddisk med tillräckligt ledigt utrymme.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aqualize
Vilket filsystem hade du på den? FAT32 eller NTFS?

Också en klämsko, jag vet inte, har för mig att jag formaterade den till NTFS, ser programmet (t.ex. GetDataBack) det?

LLP btw Aqua