Inlägg

Inlägg som meanh har skrivit i forumet
Av meanh

Efter att ha kollat lite på specs så känns det som kylaren är lite klen, detta påverkar möjligheten till överklockning samt att ljudnivån/temperatur kan vara hög, såg även att boost clock:en var 1770Mhz, vilket är lägre än många andra kort. Dock är ju priset riktigt bra och du måste nog upp minst 800-1200kr för att få något 2070s med bättre kylning (om det inte finns något riktigt bra kort för 5500:- på mellandagsrean som jag missat). Om du har pengarna och inte ser något annat bra alternativ just nu, så skulle du kunna chansa, testa, och skicka tillbaka om det är alldeles för högljutt eller inte uppfyller andra krav.

Av meanh

Gamers Nexus senaste video kanske kan vara intressant, då den innehåller en hel del grafer.
https://www.youtube.com/watch?v=LCV9yyD8X6M
Värt att tänka på kan också vara att 4c/8t förmodligen kommer att se större tapp jämfört med 6c/12t och framför allt 8c/16t närmsta 12-18 månaderna, då allt fler nya spel blir bättre på att utnyttja fler kärnor/trådar.
Försökte själv få tag i en uppgradering till min i5 6400 i höstas, men lyckades inte hitta något vettigt under priset av en ny ryzen 3600, så blev en sådan istället till slut.

Av meanh

För mig har nog Greedfall varit årets spel, även om The Outer Worlds var nära att ta titeln. Gillade båda två lika mycket, men då Greedfall var både billigare och gav längre speltid så får det ses som min vinnare i år.

Av meanh

Möjligtvis skulle Amd kunna komma ut med något nytt innan dess, men om det är de ryktade 5800/5900 serierna eller endast 5600 är osäkert. Nvidia gissar jag på kommer med nytt tidigast maj/juni nästa år, så om cyberpunk är deadline skulle jag hålla utkik efter bra deals redan nu.

Av meanh

Kan rekommendera att använda ryzen dram calculator för vägledning för värden i överklockning, finns här https://www.techpowerup.com/download/ryzen-dram-calculator/
Dock måste du veta vilken die dina minnen är, för att få veta detta använder du t ex thaiphoon burner. Finns några bra guider på youtube om du vill veta hur man använder och avläser de nödvändiga uppgifterna.
Använde själv dessa program då jag överklockade minnena till min ryzen 3600, och fick det stabilt utan problem.

Av meanh

Den största skillnaden lär vara ljudnivå, då fläktarna kan gå i lägre varv då du generellt har mer flänsar på de dyrare och större kylarna. Men rent prestandamässigt lär det inte ge mycket om ens något. Har själv en Arctic 34 eSport Duo till min 3600 och är mycket nöjd med den, något dyrare än Hyper 212 dock, då den kostar strax över 400 för tillfället.

Av meanh

Lyckades knipa en musmatta på Inet idag, även om min func från -04 fortfarande fungerar så börjar den ju få några år på nacken, så ska bli intressant att se om det är någon skillnad.

Av meanh

När det gäller SSD så kan jag rekommendera Corsair MP510, har själv en 960gb till spel och en 480gb till OS, och tror majoriteten av användare inte märker någon annan skillnad än några extra hundringar kvar på kontot jämfört med en Samsung SSD. Dock så köpte jag mina diskar för 800:- och 1300:-, så håll utkik på mellandagsreorna för eventuell bra deal om du bestämmer dig för någon av dessa.
Gällande RAM så är skillnaderna inte jättestora mellan 3200 och 3600, de jämförelser jag tittat på vid spelande så tycks 3200cl14 prestera ungefär lika som 3600cl16, och skillnaderna som finns är först och främst vid upplösningen 1080p eller lägre, för att vid 1440p försvinna nästan helt.
Rekommenderar denna video från Hardware Unboxed om du är intresserad av ett ingående test:
https://www.youtube.com/watch?v=iH3qq_mSxTM&t=802s

Av meanh

Logitech G502 Hero Wireless för 990:- i Inets julkalender idag:
https://www.inet.se/kampanj/4895/inets-julkalender-2019-erbju...

Av meanh

Om du har moderkortet i listan så ska det bara vara att flasha bioset med hjälp av en usb-sticka.

Av meanh

Om budgeten tillåter skulle jag absolut rekommendera en nvme ssd i storleken 480gb+, den är snabbare, du slipper lite kabeldragning, och även om du inte spelar speciellt mycket så kommer du utan problem kunna få plats med ett par nya spel i storleken 100gb+ om du skulle vilja. Ännu en anledning att välja en större systemdisk är att just den disken är jobbigast att uppgradera.
En annan uppgradering som skulle kunna vara värd att fundera på är en kylare till cpu, men där rekommenderar jag dig att testa den medföljande först för att se om du upplever den störande. Valde själv att köpa en arctic esport duo till min 3600 och ångrar inte mitt val, men då var både cpu och kylare rabatterade då jag köpte dem så totalpriset blev inte mer än någon hundring mer än normalpriset för cpu:n.

Av meanh

Om man prioriterar stabilitet skulle jag se det som ännu en anledning till att välja ett x570, då det tycks vara mindre problem med dessa jämfört med b450/x470 tillsammans med Ryzen 3000 serien. Även om risken för problem generellt är små oavsett, så är det värt att ta med i övervägandet.

Av meanh

@NcLr: För att förtydliga; alla små bokstäver (a,b,c osv) efter F och nr betyder att det är ett beta bios, endast bios utan dessa små bokstäver sist i namnet är alltså "slutgiltiga" versioner. Denna info tycks dock vara dålig på den officiella hemsidan, utan fick denna i forumtrådar då jag läste på inför moderkortsköp. Kolla gärna Gigabytes olika forum, fanns mycket info där.

Av meanh

@NcLr: Aorus x570 moderkorten har tydligen vissa problem med stabilitet för vissa användare, främst då ram som tycks vara problemet, vet att i några fall har problemet varit xmp-profiler som inte fungerat som de ska, så manuell config kan vara värt ett försök. Ser även att du använder ett beta bios (kan ses på den lilla bokstaven efter F5), så kan ju vara en idé kolla om nyare icke beta bios finns att prova. En annan sak som även tycks ha varit problem för vissa är Gigabytes egna programvara, t ex RGB fusion.
Om du har hårdvaruacceleration på i webbläsaren så kan du även testa att stänga av den och se om det gör någon skillnad.

Av meanh

Netonnet fyndvara MSI RTX 2070 Super Ventus för 5190:-

https://www.netonnet.se/art/fyndvaror/fyndvaror-datorkomponen...

Av meanh

@d3rrty: Är det inte lite klent med 550W nätagg? Har för mig att 600-650W rekommenderas för 2080 super, iofs så lär inte övriga systemet dra överdrivet mycket då processorn inte kan överklockas, så förmodligen endast ett problem om systemet uppgraderas med "hungrigare" komponenter i framtiden.

Av meanh

http://buyersguide.macrumors.com/ är en rätt bra sida där man kan se statistik över när det släpptes nya modeller och även finns rekommendationer om man bör köpa eller inte med hänsyn till hur långa de tidigare cyklerna varit.

Av meanh

Skulle gissa att det dröjer till santa rosa kommer, dvs i maj om jag inte minns fel. Men som alltid så kan man ju ha totalt fel i sina gissningar...

Av meanh

Har beställt ff12 och hoppas på att få det innan helgen så att man kan få den räddad
Hoppas att man kan komma in i stridssystemet bara, har nämligen alltid tyckt om atb systemet och även 10:ans turordningsbaserade. Tycker om när man kan tänka på sitt nästa drag ett litet tag och inte blir ihjäl stressad. Jag kommer hur som helst ge det en ordentlig chans trots att man börjar bli lite seg så här på "äldre" dar (är snart 24).

Av meanh

hårddisk som inte vill fungera i min dator

Hallå!
Tänkte att någon kunde hjälpa mig att lösa detta problem;
Jag har försökt att sätta i en 250gb hitachi (ide) i min dator, jag har sedan tidigare en 120gb segate s-ata som systemdisk + en 200gb seagate ide disk. Nu till probemet om jag försöker köra med samtliga diskar funka det inte (datorn säger antingen att det fattas en fil eller så låser den sig vid xp:s laddningsskärm, beroende på vilken hårddisk som är satt som master/slave) om jag kör med bara 200an funkar det fint (+120:in självklart) men byter jag 200 till 250 gigaren så får jag meddelande om att bootningen misslyckades pga att det fattas en fil. Bör tillägga att 250gigaren testats/använts i en annan dator utan problem. Snälla HJÄLP, har testat all möjliga kombinationer med jumpring o cable select osv. inget vill funka, ska tilläga att jag har dvd-brännare och dvd-rom som sec. master och slave, blir snart gråhårig om jag inte kan få rätsida på detta, tacksam för svar

/Meanh