Inlägg

Inlägg som NerZ har skrivit i forumet
Av NerZ

Spelet går nu F2P. Sedan launch har en jäkla massa grejer blivit bättre. Ny itemization (som återigen blir omgjord i Drop 6) och buggar som stampats ur sedan förra året. Däremot så är PvP rätt tomt just nu men balansen generellt sett i spelet är rätt bra jämfört med andra spel där ute. Förmodligen så kommer det att bli mer fart efter F2P är live.

Av NerZ

Riktigt kul att se att denna tråden fortfarande är aktiv trots alla år på nacken den har. Uppenbarligen så är snus en populär topic

Av NerZ
Skrivet av Beginner:

Vilka addons rekommenderar ni?

LatencyMonitor är en, fler?

Jag använder PotatoUI (target frames), Razorplates för bättre overhead nameplates, improved itempreview (för att kunna snegla på geardelar som är på AH etc) och betterquestlog för en lite mer "Wow-aktig" questlog

Av NerZ

Lirat PoE i drygt 1 veckas tid nu och måste säga att jag finner det riktigt roligt! Många minnen från D2 kommer tillbaka och PoE är en mer värdig uppföljare än vad D3 är.
Har hittills fått upp en DW Cleave Marauder till 53 och nyss startat en Templar som jag förmodligen kommer köra som LS Templar, han är dock bara lv. 20 än så länge

Däremot så bråkar jag lite med desyncing problem, riktigt jobbigt som melee, särskilt när man tror att man står och köttar på mobs när man egentligen bråkar med luften haha Tur att man inte kör hardcore för det måste man få psykbryt av (om man nu lider av desyncs) men däremot ska jag inte klaga, det är fortfarande i beta av en anledning och dem gör sitt bästa med att fixa det. Överlag så älskar jag det! Det negativa är väl att timmarna bara flyger iväg haha

Av NerZ
Skrivet av SmörBacon:

Skulle ändå vilja påstå att windows 7 är det bästa OS microsoft någonsin släppt. Istället för att bygga vidare på det så ger de oss windows 8. Finns det någon fördel med windows 8 över huvudtaget? Tycker man tagit flera steg tillbaka med 8an. Att de släppt någon liten windows update som heter 8.1 skiter jag fullständigt i. Garanterat bara ännu mer lull lull. Finns det någon på riktigt som har bytt till 8an för det ger så mycket mer än 7an? Är ganska irriterad på microsoft precis nu!

Jag använde Win8 när det precis blivit släppt och min åsikt är den att det påminner alldeles för mycket om ett mobilt OS. Det känns som att man behöver en touchskärm för att få ut det mesta ur Win8, bara Metro UI visar ju tecken på det med sina stora ikoner samt hur dem byggt upp det med sidoscrolling och hela köret.
Det jag gillade med Windows 8 var aktivitetshanteraren och filöverföringen men jag klarar mig alldeles utmärkt med Windows 7 då det enligt mig har en mer lätthanterlig startmeny, bättre sökning (återigen, min åsikt) och UI:et är något jag är van vid sedan tidigare. Jag förstår inte varför man ska ändra på ett vinnande koncept men det är väl som någon tidigare nämnt i tråden för att "göra en Apple".
Nej du! Jag stannar kvar på Windows 7 tills dess att Windows för datorer faktiskt är ett operativsystem som är menat att användas med mus och tangentbord och inte hybridmodellen dem kör med nu!

Av NerZ

1. Diablo 2 + LoD
2. Warcraft 3 + Frozen Throne
3. C&C: Red Alert 2
4. Civ 5
5. WoW Pre-WOTLK

Av NerZ
Skrivet av Teagirl:

http://steamcommunity.com/app/570/discussions/#p2 trådar här och där om kö som ger en fin bild om hur läget ser ut + att jag själv är i kö och har vänner som är.
Det är liksom hur kasst som helst, hur lyckas man?
Varför kan man inte kommunicera med spelarna om läget?
Tror seriöst inte jag sett värre, och ni som redan spelar kan inte uttala er men vi andra upplever det hela och hur kasst som helst. Liksom 50k spelare, man har sett företag hantera miljoner med större enkelhet än detta. Dessutom brukar inte företag sluta kommunicera med sina spelare dagen efter launch av ett spel som påstått ska vara stort.
Ger bara budgetintryck av valve liksom, fattiga... ingen support, ingen transparens, ingenting vettigt liksom. Varför stiga ut ur betan när de uppenbarligen är långt från redo? Var är logiken?
Nä bara kasst liksom, vad ska man säga annars?

Hellre att dem sätter folk i kö och ser till så att serverkapaciteten verkligen räcker till än att det är server krascher var 15:e minut, för då blir det garanterat gnäll över det.
Dem har skrivit ett inlägg om hur launchen skulle gå till och att den skulle gå i vågor och att dem skulle släppa in några i taget istället för alla på samma gång. Du får ett email när du får tillgång till spelet och kan ladda ner det. Det tog min lillebror 2 dagar att få tillgång till spelet efter att ha legat på plats 25 000 eller liknande. Tålamod är något som är bra att ha! Dessutom så är det sommar nu, det finns ju hur mycket annat som helst man kan göra än att sitta framför en datorskärm.

Av NerZ

Har spelat LoL i drygt 1.5 år nu och började med DOTA2 när det gick ur betan och har faktiskt känt mer sug efter DOTA2 dem senaste dagarna.

Att många säger att spelarna är trevligare i DOTA än i LoL tycker jag stämmer till viss del.. Det finns rötägg i alla spel och DOTA2 är inget undantag, men att det finns fler rötägg i LoL kan man inte förneka. Men jag har träffat många trevliga personer i båda spelen. Det gäller att vara positiv och trevlig själv så brukar man förutom i extrema fall bli bemött trevligt tillbaka.

Av NerZ

http://img89.imageshack.us/img89/8444/rivenranked.png

Detta är väl rundan jag är mest nöjd med. Möter Garen som Riven (counterpicked) och tänkte "Detta kommer bli tufft". Samtidigt så är vår jungler väldigt off mot ganks på top även om man frågar efter det. Kommer tillslut ur lanephasen med 2/3 efter att Garen mosat mitt torn. Efter det började jag roama och fick ett par kills i en TF och då började det roliga för mig och vi vann tillslut som ni kan se.

Rundan med mest kills i ranked är på 22/7/7 men då counterpickade jag en Akali som inte var jätteduktig!
Spelar i Silver IV just nu.

EDIT: Det var förövrigt jag och junglern som tillslut blev carrys. 15/2 hade Vi och våran ADC var på 4/3/15 i slutet. Men det var en skoj match helt klart! Det blev lite grinigt över våran mid men jag lugnade ner stämningen och fick ihop laget tillslut. Man ska aldrig ge upp!

Av NerZ

Som någon sa innan är alternativet att dra en genomgående bult med låsmutter och eventuellt låsvätska och det sitter som sten. Man skruvar ju bland annat fast K-stag och liknande med låsmuttrar och det håller ju ihop sig utan problem.

Av NerZ
Skrivet av Dwightschrute:

Verkar ju nästan som att EA lagt SimCity på is, vi verkar ju inte så några patchar eller nåt som förbättrar spelet.

http://forum.ea.com/eaforum/posts/list/9437292.page Senaste uppdateringen angående nästa patch som dem gjorde var för 5 dagar sen.

Av NerZ
Skrivet av Ninotramp:

DRM hjälper ju dom fattar du väl.

I 9/10 fall så hjälper tyvärr inte DRM överhuvudtaget utan det är dem betalande kunderna som får problem med det istället.

Av NerZ

"What's the big woop?" Om det stör er så fruktansvärt mycket så är det väl bara att ändra om vad du läser till det du tycker är rätt i huvudet? Jag förstår inte varför man ska hänga upp sig på småsaker när den energin kan läggas på bättre saker än särskrivningar/fel val av böjningar.

Av NerZ
Skrivet av a544jh:

Sorry för OT, men jag valde Dead Space 3 och det är verkligen inte något vidare. Konsolport och microtransactions överallt...

Smaken är som baken! Vissa kontroller är ett fiffel tycker jag då det som du säger är en konsolport men mikrotransaktionerna ser jag inte som något påtvingat faktiskt utan det ger dig saker som du redan kan få tag på när du spelar, har du kommit tillräckligt långt för att få din scavenging robot så hjälper den dig en del på vägen också. Sen är jag inte jättekräsen med FPS spel heller men DS3 är enligt mig ett bra spel, än så länge!

Av NerZ
Skrivet av Gibbo:

Är du på riktigt? Har du ens hängt med på vilket sätt EA failat med SimCity? Det verkar inte så, för om du hade det kan du fanimig inte ha något förtroende kvar för dem. Allt de gör nu är damage control. De har givetvis insett att lanseringen av SimCity har gått till historien som det största EPIC fail:et någonsin och att det skadat deras varumärke. Deras attityd och konsumentpolicy gränsar även till bedrägeri.

Istället för att rätta till allt som är trasigt och åtgärda de mest kritiserade delarna, väljer de att skifta fokus med ett gratis erbjudande som plåster på såret. Givetvis passar de på att förlänga det för att sälja lite till medans det går för att reducera kostnaden. Sista idioten är ju inte född.

Den lättlurade breda massan går förstås på detta PR trick med hull och hår. Oj vad snälla EA är som ger mig ett gratis spel. Plus poäng till dem. Som motprestation kommer jag acceptera allt från always-online DRM till DLCs och bli behandlad som kriminell idiot utan att klaga det minsta lilla. Tack EA - ni är gudasända! Alla som klagat har inget att komma med.

Vakna upp istället och visa lite förbannad integritet. Utnyttja konsumentmakt för det är det ENDA instrument som fungerar. Alla som betalar för sånt här s-it bidrar till att förstöra spelbranchen.

Jag försvarar inte EA på något sätt utan anser att det är för tidigt släppt och är mer i alpha/beta-stadie än en fullvärdig version men det släpps patcher, visserligen små var tredje dag ungefär. Vi vet fortfarande inte vad som försigår hos Maxis mer än vad dem säger. Däremot så tycker jag ändå det är ett visst erkännande av EA med detta gratis spel att releasen av Sim City 5 inte gick som dem ville.
Men det verkar på din text som att du tror att folk som äger Sim City inte kan fokusera på två saker samtidigt, bara för att man accepterar ett gratis spel och tycker det är bra betyder det inte att man accepterar det nuvarande skicket på Sim City. Jag tycker det är en trevlig gest av EA, det är inte många spelföretag som släpper skitspel som gör detsamma!

Så för att summera lite kort! Bara för att man får ett gratis spel tappar man inte fokus på det första spelet som är släppt för tidigt, det gör inte jag i vilket fall som helst, jag kan ju bara tala för mig själv! Du får ursäkta den luddiga texten, det är fortfarande tidigt haha

EDIT: Däremot så kan jag hålla med dig på en punkt och det är Always-online DRM som jag tycker är ett riktigt korkat val att använda, det påverkar endast människorna som köper spelet och sällan eller aldrig dem som laddar ner spelet, DLCs likaså är inget jag uppskattar utan ser hellre fullblodiga expansioner

Av NerZ
Skrivet av Behold_:

Skippar att ta något spel, BF3 har jag redan och resten verkar bara skräp. Hoppas väl på något sätt att man gör ett "statement" om man inte tar ett spel heller, att man inte bete sig som EA har gjort och ändå "komma undan" med det, bara man ger bort lite skit gratis..

Man ska ge beröm då det ska ges beröm och det är trevligt att få 2 spel till priset av 1, Dead Space 3 tycker jag 6 kapitel in än så länge är roligt och ger mig små spasmer när man har golvhögtalare på hög volym.. Däremot så tycker jag att releasen av Sim City 5 var på tok för tidig och skulle inte släppas i skicket det är nu men förhoppningsvis så löses detta med framtida patcher!

Av NerZ
Skrivet av MaxWarp:

Äh det där är ju bara det gamla vanliga gnället när gamers inte får allting precis som de vill ha det. Hela serien är väl inte skit bara för att slutet inte är vad vad man hoppades på? Däremot kan jag förstå kritiken mot DS3 då det avviker så kraftigt från de första två spelen.

Jag tycker än så länge att Dead Space 3 är ett hyfsat spel, dock så har jag inte hunnit komma så långt så jag får återkomma!

Angående Sim City så undrar jag om någon har ett bra tips på hur man får befolkningar (Inte bara låga inkomstagare) på över 200-300k? Gäller det att flytta industrier och dylikt till andra städer eller kan man lyckas med det med industrier också?

Av NerZ

Själv valde man Dead Space 3, har hunnit spela igenom 3 kapitel och tycker att det än så länge är rätt skoj! Har spelat både 1an och 2an innan men kan än inte säga att det är varken bättre eller sämre då jag som sagt bara kommit 3 kapitel in

Av NerZ

Och där försvann staden IGEN pga inkompetens. Jag vägrar starta om staden igen, nu hade jag fan fått skiten att fungera någorlunda, jag kommer inte tillbaka förrän dem fixat sitt så kallade spel. Jag har haft tillräckligt med överseende gentemot EA och Maxis men EA i synnerhet bevisar återigen varför man egentligen inte ska köpa spel dem ger ut och likväl faller man i fällan gång på gång..

Rätt kul när man haft två färdiga forskningsprojekt, 500k i vinst varje månad, bra sophämtning, bra planlagt osv och det bara "poff" borta efter en "din stad fungerar inte längre".. Jag hoppas att den är tillbaka imorgon annars så läggs nog detta på hyllan ett tag, man tappar ju all motivation till att fortsätta..

Av NerZ

Jag har nu kommit över en riktigt irriterande bugg som tyvärr kommer leda min stad till bankrupt. Återvinningsbilarna efter att ha placerat ner en andra återvinningscentral slutade åka och hämta återvinningen, jag försökte hitta en lösning på nätet och läste att något hade a) demolerat och återuppbyggt en av dem och hade då fått det att funka och b) lägg till en till central och inget av alternativen funkar vilket är för jävligt då min processorfabrik är den största inkomstkälla jag har och efter det plast och även det som håller staden flytande.. ibland så undrar man fan hur mycket buggtestande dem hade. En av få riktiga störningsmoment jag stött på och även den som tyvärr får mig att sluta spela fram tills antingen en lösning här kommer fram eller Maxis fixar buggen..

Urgh säger jag bara!