Inlägg

Inlägg som Shaf har skrivit i forumet
Av Shaf

Lyssnar mestadels på rock/metal/country, men även annat förekommer.
Kan man med den där 14 dagars ångerrätten ångra sig utan vidare? Skulle vara att jag köper j-jays och om jag inte blir/är nöjd så kan jag få pengarna tillbaka?
Tack!

Av Shaf

Tänkte att jag skulle väcka en gammal tråd istället för att skapa en ny.
Är så att mina 3 år gamla Koss porta pro hörlurar gått sönder och nu är jag på jakt efter nya. Har bestämt mig för in-ear lurar pga att det blir mindre "allsångs-känsla" när man sitter på buss och tunnelbana.
Jag står och väger mellan J-jays och D-jays. Jag har tidigare velat ha D-jays men de har varit lite för dyra för att jag skulle köpa dem. Nu kostar de runt 700 kr på webhallen, men ändå säger något emot till att om de verkligen är värda de pengarna. Därför kollade jag på J-jays som också har fått bra kritik, men d-jays ska enligt många vara värda den extra summa pengar som de kostar.
Är i behov av nya lurar snart eftersom jag sitter på buss/tunnelbana dagligen och på fredag ska vi till Romme och åka skidor.
Tacksam för lite hjälp och ev. tips

Edit: kanske bör tillägga att jag ska använda dem tillsammans med min iriver e10

Av Shaf
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
skickat ett job proposal

Antar att det var du som var Drolug?
Tack i alla fall!

Av Shaf
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sergant
Danne037@hotmail.com Skulle vara mycket kul :D:D

Invite skickad
Började precis, någon som har något jobb man kan ansöka?
Tackar

Av Shaf
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xJom
OK, återkom om 3 månader, för att kolla. Skulle inte tro att paketet ser exakt likadant ut om 3 månader...

/xJom

Är så att jag kommer handla delarna under 3 månaders tid, alltså handla lite varje månad. Jag kommer börja med grejerna från Multitronic som är: Hdd, chassi, moderkort, minnen och Dvd-rom. Detta kommer jag handla i slutet av januari. Sedan blir det nog inWarehouse sakerna som gäller: PSU och CPU kylare, inhandlas i slutet på Februari. För att i slutet på Mars inhandla Grafikkort och CPU.
Är detta smartaste vägen att gå? Eller borde jag handla i någon annan ordning? Kan tyvärr inte handla allt på en gång, utan är begränsad till att handla lite varje månad.
Tack för svar!

Av Shaf
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xJom
....

Ja, du tänker rätt. Mitt 8kSLI-ready-paket är mycket mer uppgraderingsvänligt än Dustin-burken. Dustinburken är dock extremt prisvärd eftersom Win Vista ingår, och allt är klappat och klart, med riktigt trevliga spelprestanda i 1280x1024, som Livhusarens skärm har.

/xJom [/B]

Tack!
Då är det ditt 8kSLI-ready-paket som gäller för mig Kan inte bärja mig, måste vänta i ca 3 månader innan det står helt färdigt

Av Shaf
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Livhusaren
Har länge varit inne på att bygga en dator själv men surfade runt lite på dustin:s hemsida och såg denna, är inte detta en bra speldator?

http://www.dustinhome.se/pd_5010126639.aspx

Den kostar 7 716:- med studentrabatt!

vilka spel kan man lira med denna och är den någorlunda framtidssäker??

tacksam för svar!!

Fråga till xJom och Hampe10

Fick tidigare tips om detta paket av xJom:
http://xjom.se/Intel8kSLIready
Och när jag nu såg denna dator från Dustin började hjärnan rulla på högvarv. Vilket av dessa två paket tror ni skulle vara mest framtidssäkert. Om det blir Dustin-datorn åker jag på att köpa på avbet. :/
Känns som att jag skulle kunna uppgradera det xJom tipsa mig om när jag väl får pengar med ett till 8800GT kort och lite sånt. Då kanske jag skulle få mer prestanda än ur Quaden och 8800GTS kortet.
Bara en liten fråga jag skulle vara tacksam att får svar på

Tack!

Av Shaf
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xJom
....

Det är nog först vid överklockning som du verkligen vill ha fler...
http://www.sweclockers.com/articles_show.php?id=5953&page=7

/xJom [/B]

Satt precis och läste igenom den recensionen
Tack för all hjälp, återkommer när allt står klart i mars/april

Av Shaf
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xJom
På den medföljande fläkten sitter en liten kylpastapad förmonterad. Så det är i sin ordning.

Tjaaa... Om du kan tänka dig att åka till inWarehouses hämtbutik för nätagget och CPU-kylaren, så sparar du 150 kr till. Det blir 8236 kr inkl frakt (29 kr för avhämtning hos Komplett och 29 kr för avhömtning hos inWarehouse och 125 kr frakt från Multitronic. Välj dessa butiker i "Ta endast med dessa butiker:"-listan så ser du...)

Sedan gå det inte att komma lägre...

/xJom

Edit: G92 finns nog kvar i minst 1 år. X1900-korten börjar ju säljas ut nu på mellandagsrea och de har ju funnits på marknaden ett bra tag...

Får tacka för all hjälp! Kommer satsa på det paketet du satte ihop Tur att jag har tid att vänta på att 8800Gt kortet ska komma in i lager Det blir iaf inget MSI kort, utan jag kommer köra på Gigabyte kortet Har läst en review på Hexus.net och det finns ju massor med fläktplatser i chassiet. Tror ni det behövs mer fläktar från början, eller är det först när/om jag börjar överklocka som det kan bli aktuellt? Verkar som moderkortet gillar att bli överklockat
Tack för all hjälp!
(om jag bokmärker länken på paketet så finns den kvar, right)

Edit: Tydligen ligger inWarehouse och Komplett i samma hus och drivs i sammarbete enligt inWarehouse hemsida. Kan ju inte bli bättre
http://sweclockers.com/nyhet/7110-nvidia_vill_se_billigare_ge...
verkar ju inte så lovande :S

Av Shaf
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hampe10
Fixat!

Personligen tror jag G92 kommer vara en stark arkitektur så länge AMD inte kommer med något extremt hot. Om man tittar på 9000-Series så kommer ju 9800 vara bättre men frågan är hur mycket och till vilket pris...

Så det kan finnas kvar i minst 1 år till? Vet att mycket händer på 1 år, men kanske? Räknade lite och fick det till 8400 kr inklusive frakt och handla från 2 butiker där jag kan hämta i butik hos komplett Antar att det blir billigast så istället för att handla på flera ställen och få flera fraktavgifter?
Tack för hjälpen!

Av Shaf

Tack xJom! Knappt 8k för det där låter inte helt fel Visserligen blir det väll mer med frakt. Spelar det någon större roll om jag väljer Gigabyte istället för MSI moderkortet? Hur länge tror ni 8800 GT korten kommer finnas kvar på marknaden? Tror nämligen inte det finns pengar för SLI inom den närmaste tiden.
Ps. Länken i den här tråden på Intel 9.5k paketet funkar inte

Tack!

Av Shaf

Tänkte införskaffa mig en ny dator inom loppet av 3 månader. Har kikat en del på paketen för 7000 och 8000 kr. Undrar lite om GTS kortet och 180 GB hdd är värt 1000 kr mer. GT kortet ska ju vara prisat av gudarna om man läser lite om det Men GTS ska vara snäppet vassare? Vill kunna behålla datorn några år och ändå kunna använda den till de flesta spel. Är 8k paketet att föredra då? Går det att klocka upp det för mer prestanda?
Hoppas jag kan få lite synpunkter och hjälp
Tack!

Av Shaf

8000 kr under mellandagsrean

Hej!

Har nu bekräftat att jag inte kommer ha kvar min hem-pc efter mars månad. Eftersom jag kommer bli tvungen att köpa något nytt, så undrar jag lite vad/hur mycket man kan spara/vinna på att köpa redan nu under mellandagsrean. Eller om man ska vänta på att nya saker ska komma och handla till mars.
Är det någon som skulle vilja pilla ihop ett paket som ska klara följande vore jag glad : Race 07, Company of heroes, Homeworld 2, Silkroad, och andra lite äldre spel.
Datorn kommer mestadels användas för just spel, men även lite i studiesyfte, där Solidworks står rätt högt upp.

Det är bara dator jag är ute efter, men om någon har tips på skärm för ca 2-3k utöver budgeten, så skriv gärna
Obs, jag har inga saker jag kan använda mig av utan blir ett bygge från grunden.

Tacksam för svar!

Edit: Kollat runt lite på forumet och kommit fram till följande:

http://img180.imageshack.us/img180/1018/datorlistasf0.jpg

Synpunkter?

Av Shaf

Satt också och längtade till klockan slog 00.00.
Dock gick tydligen min klocka lite fel så jag missade med någon minut. Nu vet jag inte hur det är, men IE säger "server too busy" och Firefox har inte slutat räkna sekunderna det tagit att försöka refresha sidan.
Jag skyller iaf inte på Dustin att de inte har tillräckligt bra servrar, för det är inte normalt att flera 10000 människor försöker komma åt sidan under samma 10 sekunder.
En eloge till Dustin som överhuvudtaget försöker fixa så att alla ska ha större chans att få sig en liten extra julklapp! Hoppas inte alla vi galna julklappsberoende datornördar har sabbat alla era servrar och orsakat er massa problem nu under julhelgen.

Av Shaf

Tack för alla svar, skrattade nog mest åt det sista
Ska låta julen passera och få tid till att pilla ihop celeronen och kanske försöka sälja den för någon hundring.

tack

Av Shaf

Säljråd, P3 och celeron

Hej

Har 2-3 st datorer som bara står och samlar damm. Har nu äntligen beslutat mig för att sälja dem.

1:
Celeron 800mhz, inbyggd grafik, 4 gb hdd, står utan nätverkskort och minnen.

2 och 3:
Intel P II, 233 mhz, inbyggd grafik, 256mb minne, 4gb hdd i båda, nätverkskort.
Båda klara med operativsystem och rensad HDD.

Vet någon ungefär vad som är möjligt att begära?
Har lite brist på minnen, vilka datorer skulle vara mest värt/troligast att någon köper? Hur borde jag pussla ihop datorerna?
Kan sälja med ett fullt fungerande tangentbord (utan "X" knappen), mus och ev 15" skärm.
Någon som vet vad en Compaq V55 15" skärm kan säljas för? OBS, vanlig skärm, EJ TFT.

Tacksam för tips och svar. Är rätt gamla saker så jag vet inget om dess nutida värde

Tack

Av Shaf

Får tacka så mycket för svaren! Har nu bestämt mig att när det blir dags så blir det ny dator istället för den bärbara.
Har igentligen bara en fråga kvar. Om jag skulle kunna få loss ca 10000 kr ska jag köra på samma delar och kanske lite bättre skärm, processor samt 1 liten hdd + en större eller bara 1 större. Hoppas det inte låter allt för invecklat

Av Shaf
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bambi87
Det är vad för skärm man vill ha och vad man vill ha för processor till datorn.

Ska du ha ett 8800gt då får du nog vänta tills efter nyår.

Har inga problem med att jag får vänta då jag ändå kommer handla någon gång i Jan/feb.
Tack för alla tankar och svar!

Edit: Sli är inget att ha i tanke? När jag köpte den stationära jag har nu satsade jag på SLI men fick aldrig nytta/ behövde aldrig utnyttja det pga att det grafikkort jag köpte som då var relativt nytt på marknaden inte längre finns kvar.

Av Shaf
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bambi87
Jag kom fram till det här:

Chassi: Antec case LifeStyle SONATA III
1 149kr
http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=ANTSONATA...

DVD-Brännare: Sony NEC Optiarc AD-7173S
349kr
http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=OPTIAD-71...

Grafikkort: Albatron GeForce 8800GTS 320MB
2 390kr
http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=ALB8800GT...

Hårddisk: Hitachi Deskstar T7K500 250GB
513kr
http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=HIT7K500-...

Minnen: Corsair Value Select 2x1024MB Kit (tot. 2GB)
386kr
http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=2GBDDR2CV...

Moderkort: Gigabyte GA-965P-DS3
802kr
http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=GIG965P-D...

Processor: Intel Core 2 Duo E4500
970kr
http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=IE4500R

Skärm: Asus VW192S 19" Wide
1 610kr
http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=ASVW192S

Totalt exkl. frakt: 8 169kr

Hoppas att du gillar detta.

Tackar så mycket för det paketet!

Ungefär 8000 kr inklusive skärm är ju trevligt Trodde det skulle gå på runt 10k inkl. skärm. Antar att det beror lite på vad för skärm man väljer också.
Tack så mycket igen!

Av Shaf
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bambi87
Vad kan du behålla ifrån din gamla stationera dator, då kan du spara in lite pengar.

Min stationära som jag har nu används knappt längre. Därför har jag bestämt mig för att den ska bli julklapp till min syster som är i behov av en lite bättre dator. Hon har länge tjatat om att hon skulle kunna ta över den eftersom jag knappt använder den

Tack för svaret!