Inlägg

Inlägg som Ryderman har skrivit i forumet
Av Ryderman

tyvärr blev det inte mycket skillnad...

Av Ryderman

felaktig boot.ini på eee 901

jag har precis fått igång min eee 901 som jag installerade xp på enligt guiden här på sidan. problemet är att jag bara kan starta om jag har usb stickan i som innehåller xp skivan. på c:\ så saknas boot.ini men det finns en fullt fungerade på usb stickan som inte fungerar att kopiera rakt av. är det någon med windows xp på sin eee pc 901 som kan skriva exakt va de står i sin boot.ini?

Av Ryderman

få tag på Eee pc 901?

Ngn som vet om Eee pc 901 finns att köpa i Sverige? 901 är inte samma som 900 som finns att köpa i typ varenda en affär. Någon som har en länk?

Av Ryderman

var får man tag i bots till crysis?

Av Ryderman

är de ngn som vet en sida där man kan tanka ner bots till crysis så man kan köra de på lan?

Av Ryderman

öppna upp en ipod video

edit: hittade ett svar. tråd BORT!

Av Ryderman

Vem ska betala den lilla prislappen som det kommer kosta att bygga ut så hela sverige får fiber 100/100? prislappen på fiberkabeln ligger inte direkt som en vanlig 230v strömkabel. sen så kommer ju alla stationerna som måste byggas, drivas och underhållas. skatterna är tillräckligt höga just nu.

"Med tanke på den goda infrastruken för el"... vad jag vet så är det lite lättare att bygga ut elnätet än fiber och elnätet är betygligt viktigare med, och det har tagit måååånga år att lägga ut det elnätet vi nu har.

Av Ryderman

Re: Datorn kan inte börja brinna.. (?)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av gr1ng0
Så nu när man äntligen har börjat med sitt nya projekt, nämligen bygga in datorn i en väska, så är det alltid nån som ska förstöra.

Höll på att bygga om väskan för att passa mina behov, tills min kära far kommer ner och frågar vad jag pysslar med. Jag svarar stolt att jag tänkte bygga in min dator i en väska så att den blir bärbar, fast ändå inte Glad som man var för att man äntligen fått tummen ur röven och börjat bygga, så blir man lite smått förbannad över att min far som naturligtvis bestämmer, börjar tjata om att datorn kan börja brinna, för väskan är delvis i masonit och att chassit måste vara S-märkt eller nåt sånt. Jag kontrar direkt med att "Varför skulle den börja brinna, som om några av våra andra 20 datorer vi haft genom åren har gjort det?" Min far svarar: "Nej men utifall att den gör det, så täcker inte försäkringen nånting om hela huset brinner ner."

Så nu sitter jag här och försöker komma på hur jag göra för att få fortsätta mitt bygge..

Nån som vet hur det är med försäkring och sånt? Vad som gäller och inte gäller? Eller vad jag ska göra för att få min far på andra tankar? (tänker inte cutta honom..) =/

Han tyckte för övrigt att det var en väldigt bra idé, så han har inget emot bygget, han sa bara att det var försäkringsbolaget som satt reglerna så..

Behöver er hjälp!

Mvh

Varma komponenter i en dator har värmesäkringar som går av i god tid innan de flesta material börjar brinna. så länge du inte bygger sakerna väldigt dumt så att en ljusbåge lätt bildas, eller att du har massa lösa kablar, så är det inget att oroa sig för.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bergstrom
Faradays bur säger väl ändå ett fanmaskigt nät utav metall. Inte 6 sidor med plåt i form utav en låda?

metallen i ett chassi leder ner elektromagnetiska strålningar ner genom jordkabeln i nätagget och ut i marken. det är därför det är rekomenderat att koppla datorer till jordade uttag. en faradays bur behöver inte bestå av massa hål för att fylla sin effekt.

Av Ryderman

jag kan lova att det kräver en rätt ruskig dator. dx10 är krävande som fan. och bra komponenter är inte små, eller fungerar inte med liten kylning (stämmer nästan)

Av Ryderman

vad gäller "skalet" till den så kontakta en mekanisk verkstad. dock kostar det en del men där kan du ju få allt perfekt tillskuret, borrat och bockat. men om du ska ha en dator som klarar starcraft 2 kommer det inte direkt bli ngt bra att köra sådan design som U-machine eller http://www.ryderman.se/sd.jpg (på konstruktionsstadidet så den e inte klar där) då den kommer behöva bli en halvmeter djup jag kör en av de billigaste itx korten de hade på komplett till den datorn (EPIA-CN13000G) och slänger du in ett billigt pci grafikkortet duger det mycket mer än väl till starcraft 1 iaf, om du inte ska börja med att satsa på det.

Av Ryderman

ha ha ha. den va änna skoj den

Av Ryderman

jag har en fråga om betalning då. jag har kört 10 dagars testperioden nu då o ska nog betala, iaf en månad o fortsätta köra, men jag undrar bara om det är så att man måste betala varje månad eller om man skriver in alla kontouppgifterna en gång o så drar den månadssumman automatiskt varje månad?

en annan fråga då. när jag väl har betalat för de, hur gör man då om jag skulle få för mig att köra burning crusade? kan jag tanka ner det med o betala eller måste man köpa det i butik?

Av Ryderman

sliverman: lite väl dyrt för mig.
pytonOrm: ja men de är dels för lång tid tills dess o även att de kommer va för dyrt i början.

efter att läst några reviews så bestämmer jag mig för xfx plankan

Av Ryderman

bästa moderkortet?

jag söker nu ett bra moderkort för 775 system och sli. det ska vara mycket bra för klockning. resterande funktioner jag behöver finns alltid med på lite dyrare moderkort.

dessa 2 intresserar mig mkt:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=333219
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=335103
men jag vet inte riktigt vilken jag ska ta. vad tycker ni? tips på andra bra moderkort?

Av Ryderman

ok. tack för hjälpen!

Av Ryderman

vad är api?

Av Ryderman

moderkortet dött?

jag skulle starta datorn för dagen men det gick inte så bra. man hörde hur fläktarna som vanligt gick upp på maxvarv i några sekunder innan de gick ner i varv, sen efter 5 sekunder dog datorn. efter några försök till började jag felsöka. jag plockade loss absolut allt för o konstatera om de va moderkortet eller nätagget o efter att jag testade med annat nätagg så kom jag fram till att moderkortet hade gett upp. jag testade även att sätta i prollen men samma skit.
på moderkortet, som är ett DFI Lanparty SLi-DR Expert så sitter det en liten gul lysdiod mellan pci och pci-e x16 platserna som lyser så fort strömmen till datorn är inkopplad, men nu när jag kopplar in den så börjar den blinka istället. den går då inte att starta när den blinkar men ibland så kan jag få den att lysa som vanligt om jag drar ut strömkabeln, låter kondensatorerna tömma sig o sen stoppa in kabeln igen. dock måste jag göra så mååånga gångar oftast innan, men sen om jag lyckas starta den så är det samma skit igen med att den dör efter en kort stund.
jag har haft problem med biosen såsom att inställningarna blir uppfuckade efter att strömkabeln vart urdragen någon dag. sen om jag stänger av datorn genom att hålla inne power on knappen så måste jag dra ur strömkabeln annars så kommer den inte igång efteråt. samma om jag trycker på resetknappen.

komplicerat blev det här men är det troligt att biosen har dött? jag har testat att reseta biosen och även byta biosbatteri but with no-go. någon som har en teori här?

Av Ryderman

emulator för windows program till ubuntu

jag undrar om det finns ngn emulator eller motsvarande så att man kan köra windowsprogram och spel o ubuntu?

Av Ryderman

förbättra fräsbordet till dremel

jag köpte det fräsbordet som finns till dremel maskiner för ett tag sedan, men problem e att när man fräser plexi så fastnar det i själv ställningen så de blir lite småjack i linjerna. någon som har tips på hur man kan fixa det? de känns ju sådär lagom klyftigt att smeta in både bordet o plexibiten i olja eller motsvarande.
http://www.clasohlson.se/Archive/images/products/S/Hi/205758A...

Av Ryderman

ett 4portars pci kontrollerkort till satadiskar kostar ju bara 450 kr så kan du fylla ut med det.