Inlägg

Inlägg som Ryderman har skrivit i forumet
Av Ryderman

3,56 volt på 3,3...

är det ngt att oroa sig för? jag hade precis tänkt montera loss innanmätet från nätagget jag ska använda på min modd som ni kan se i galleriet, men jag tännkte bara mäta lite med en multimeter för att se så de är fullt friskt. på 3,3v linan fick jag 3,56 volt o de e ju 7,5% för mkt. jag hade visserligen tjuvkopplat nätagget o kopplat in en 120 fläkt på en molex då så man vet ju inte om spänningen sjunker när ger lite belastning. enligt atx standarden ska nätagget inte variera mer än +-5%

Av Ryderman

de sitter vanliga molexkontakter på den som du ska ha till ide hårddiskar.
coolermaster gör rätt tysta och bra saker. du kommer bli nöjd.

Av Ryderman

ok men alla komponenter kommer vara fastsatta i samma stomme som får isf agera jord, sen får jag se om de går i fixa till ngn liten plåtbit för att kunna "kapsla in" spolen.

Av Ryderman

nu är de bara jag som ska använda datorn är de tänkt, dessutom kommer de troligtvis inte vara några småbarn i närheten, sen så kommer jag ha någon form av galler för, fläkt kommer att vara med också och till slut så gör inte lådan så mkt effekt mot strålningen om man inte kör jordat, vilket jag inte gör. eller verkningsgraden är lägre iaf. minns inte riktigt.

sen så tar nätagget så jävla stor plats om jag ska köra med chassit o de kommer inte vara snyggt/passa in då all annan elektronik kommer va "naken" i detta bygget. men jag ska kanske kasta upp en bygglogg du kan kolla på typ i morgon.

Av Ryderman

ok. tack för bra svar.

jag har en fråga till om spolen. hur nära modekorttet o diskarna kan man sätta den? den ger ju ifrån sig ett magnetfält men jag vet inte hur mkt moderkortet påverkas av det. jag håller på att göra en modd som kan bli väldigt trång nämligen. hur nära kan man sätta den vid en tft skärm? man vet ju inte om elektroniken påverkas lite av magnetfältet även om de inte syns.

edit:
en bild:

http://www.ryderman.se/psu2.jpg

så e de tänkt att de ska monteras. den gamla chassidörren jag sågas ut o den bruna kartonbiten är i rätt storlek mot ett matx moderkort som ska sitta där. skalet till nätagget ska såklart fimpas., sen ska spolen sitta ungefär där del ligger nu, ev på undersidan om den får plats. kablarna ska väl förlängas några cm bara så de inte blir fullt så trångt. men de finns inte så stor risk att ngt mår dåligt av strålningen här va?

för er som inte fattar så ska jag göra liknande som sleepstreamer gjorde på sitt MCE bygge nämligen.

Av Ryderman

hm... bättre svar får man leta efter... NOT! jag skiter väl i att ta bort den.

jaja men till nästa fråga. va fasen fyller de enheterna för funktion som kopplar samman polerna vid kontakten?

Av Ryderman

just nu snackar jag om elektromagnetsliknande enheten som ligger utanför nätagget på bilden. men den är ju så lik en elektromagnet den bara kan bli.

Av Ryderman

ja men vad är det för ngt? dessutom undrar jag vilken sak du snackar om. de som sitter mellan polerna vid kontakterna eller den delen som liggar utanför nätagget?

Av Ryderman

jag tänkte att den bara va till för 110v modellerna men att dom bara inte tagit bort den, kanske för att den används som fäste för kondensatorn, då dess fästen på pbcn sitter en bit ifrån varandra.

Av Ryderman

fimpa elektromagnet i nätagg

jag hade tänkt ha nätagget från mitt x-qpack till ett projekt och då ska de plockas ner så mkt de går. jag kollade i nätagget och såg en elektromagnet som satt på sidan men den verkade inte vara inkopplad utan de sitter bara en kondensator fastlimmad på sidan o kablarna går genom elektromagneten.

http://www.ryderman.se/psu.jpg

men jag är inte säker. går det bra att bara fimpa elektromagneten o sen knö ner kondensatorn på lämpligt ställe i nätagget?

sen mellan elkontaktens poler sitter de fastlött dels ett motstånd, en vad verkar vara en kondensator och sen en gul enhet. vad fasen gör dessa för nytta där? det är ingen bra ide att ta bort dom eller?

Av Ryderman

mininätagg

jag håller på med ett projekt nu där jag ska ha ett litet nätagg i 1U form eller ungefär lika litet. jag har 3 st som jag funderar på men kan inte bestämma mig:
http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=2622
http://www.kjell.com/?item=44188
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=324205

den på kjell har ju 2 st 12v linor på 7 och 13 ampere vadera o den på komplett 13,5 + 8 ampere vadera. den på gtek har bara en på 16 ampere. kommer de räcka verkligen?

det som ska drivas är en hårddisk, en 3200+ och ett 7950gt. resten av saker som fler diskar o optiska enheter kommer att vara externa.

den på kjell kostar ju bara 400 kr och den på komplett kostar 1000 kr. men får man va man betalar för? jobbigt bara att jag måste förlänga i princip ALLA kablar på shuttle nätagget.

vad tycker ni?

en annan sak jag undrar är om ngn vet hur mkt de rekomenderas på 12v linan för ett 7950gt?

Av Ryderman

we want final pics!

Av Ryderman

på jakt efter lite saker

jag är på jakt efter en väska, motsvarande http://clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=383243
fast som är lite större. någon som vet var de finns? jag kan inte hitta några

sen är jag på jakt efter ett såntdär supermini tangentbord som jag har sett i några moddar, där folk byggt in burkarna i bilar osv.

Av Ryderman

byta kontonamn på bf2142

jag köpte bf2142 av en polare som hade tröttnat på det, men han hade redan ett acc som var kopplad till den cd-keyn så jag kunde inte skapat ngt nytt. jag undrar nu om de på ngt sätt går att byta kontonamnet? måste jag kontakta EA för det eller finns det annat sätt?

Av Ryderman

minst 2 av motiven känner man änna igen konstigt nog

Av Ryderman

problem med booten

jag har 2 diskar som är tomma som är inkopplade till en dator där jag då även har en dvd-läsare och jag har stället in i biosen så boot device priority är rätt så att den försöker med cd-skivan först, men den vill inte. jag har testat med både en xp o en vista skiva men de fungerar inte. den påstår bara att den inte hittar ngt att boota. vad ska jag göra?

Av Ryderman

nice!!

Av Ryderman

det är av samma anledning som det finns så många gula, röda, svarta kablar på atx kontakten. det är för att dela upp effekten så de är lite mindre risk för ev kabelbrand. drar man för stor effekt genom en kabel så blir den varm, isoleringen smälter och sen kan antingen resten börja brinna eller så blir de en kortis.

Av Ryderman

Re: Kabeldragningar i P180B m. Be quiet! 600Wpro

Citat:

Ursprungligen inskrivet av talen_ficktjuv
2. Har ni monterat nätagget med fläkten nedåt eller uppåt?

nöär jag väl hade mitt p180 och hiper så körde jag med fläkten neråt bara för att jag fick någon millimeter extra kabellängd då på atx kabeln.

Av Ryderman

nope det har jag inte. teir 1 bil har jag o det är tier 1 delar jag vunnit. jag har inte fått tillgång till tier 2 då jag bara kommit 20%. jag måste ha vettigare bil då jag ska köra mitt första race mot idioten angie nu men går inte med min nuvarande skit.

edit: jag startade om och tog en sport bil istället för muskelbil denna gången och alla unlocks funkar då. konstigt nog var de precis samma problem med en polare som inte kunde använda några unlocks då han hade en muskelbil.