Inlägg

Inlägg som kalf har skrivit i forumet
Av kalf

Re: Re: .jpg fil som inte går att radera.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av antecblue
Prova starta pc i felsäkert läge och se om det går att ta bort den då kan ju vara så att det ingår en typ av ohyra i filen verkar nästan som det....stäng först av systemåterställningar sen startar du i felsäkertlägen med F8 under uppstart av system prova slita den då det kan ju vara så att den inte går att ta bort eftersom om du kör windows i normalläge för filen använder systemet......prova sen att scanna igenom pc med virusprogram i felsäkertläge och se om den hittar nått....ett tips bara

Det hjälpte inte heller. Jag körde NOD32 och den skrev ut att filen inte gick att öppna, men den frågade aldrig ifall jag ville ta bort den, men Någon som vet ifall man kan ta bort en fil i geom NOD32? Jag har inget annat antivirus program, så några fler saker som kan vara fel?

Av kalf
Citat:

Ursprungligen inskrivet av madah
Har du prövat att flytta filen till en egen mapp och sen tagit bort hela mappen?

Vad är det för filnamn? Kan hända att filnamnet har ett par unicode-tecken, då brukar en del program ha problem att öppna filerna.

Om du skapar ett nytt WinRar-arkiv, kan du då lägga till filen i det nya arkivet? WinRar klarar ju unicode så om man då tar "move" så borde filen försvinna.

Jag vet inte ifall du har läst hela mitt problem eller ifall du bara inte fattade vad jag menade, men det är så att det är en massa konstiga tecken i filnamnet, bla. kommatecken(,) sedan så vill jag hällst inte skriva ut filnamnet, dels pga. det är ganska långt och dels av vad den heter.
Sedan så kan jag inte lägga till den i ett rararkiv för jag får följande felmedelande:

! C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\Desktop.rar: Cannot open C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\filen,med-en!massateckewn i sig.jpg
The system cannot find the path specified.

Marzocchi05:
Jag har testat det, men det fungerar inte heller. Se samma felmedelande som i mitt första inlägg.

Av kalf
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DreamMaan
Har du provat även Unlocker?

Ja det kommer inte fram något i listan när man högerklickar som det skall. De enda som kommer är:

Preview
Edit
Print
copy to...
Move to...
open with..
Send to ->

Det som skall vara där Är:

Preview
edit
print
reload thumbnail
rotate clockwise
rotate counterclockwise
set as desktop background
copy to...
move to...
Unlocker
Delete on next reboot
NOD 32 antivirus
open with
add to archive
add to "....rar"
compress and email
compress to "....rar" and email
send to
cut
copy
create shortcut
Delete
rename
proerties

Glömde lägga till att jag även kört virus koll med NOD32 och Adaware.

Av kalf

.jpg fil som inte går att radera.

Hej
Jag har laddat ner en .jpg fil via ett peer to peer program. Men nu kan jag inte ta bort den. Jag har försökt allt jag kan komma på. När man klickar på delete knappen när filen är makerad händer absolut ingeting, ingetfelmedelande eller något.

När man högerklickar på den så kommer en lista upp där det saknas en del alternativ, bla Delete, copy, rename, cut och properties. Efter detta så testade jag med ett program som heter Winhex, där hade jag tänkt att öppna filen och ställa alla värden till noll för att windows då skulle ignorera detta, men det fungerade inte, när jag skulle ladda in filen i programet sa det:

"The above filname is invaild."

Detta kan det mycket väl vara felet för filnamnet innehåller en massa komman och andra konstiga tecken som kan ställa till det.

Sedan testade jag med en massa olika program som hette typ File remover och liknande, men ficka samma felmedelande i alla.

Sedan körde jag i komandotolken CHKDSK /F men den hittade inte den aktuella filen.

Jag kör:
Windows XP Professional version 2002 servicepack 2
Asus S-presso S1-P111
Intel celeron 3Ghtz
Western digital 250gb hdd

Av kalf

the request could not be performed bacause of an I/O error

Hej.
Jag var på skidresa med klassen igår, bara över dagen. Så jag hade med mig min digitalkamera. På bussen på väg hem så hände det något med kameran. Den sa bara "Format error" så jag blev lite orolig. Jag tänkte att det kanske går att läsa kortet hemma i min kortläsare. Så när jag kom hem och satte i det så blev jag först glad för jag kom in och såg mapparna. klickade på den bilderna ligger i, men då sa den "the request could not be performed bacause of an I/O error"
Finns det något jag kan göra för att rädda bilderna? När jag kollar egenskaper på den mappen bilderna ligger i så står det ingentig, det står 0 på allting.

Jag har en SonyCybershot DSC-P72 och Det är ett sandisk 128mb memmorystick i den.

Av kalf

Det ser lite speciellt ut, men det kanske fungerar.

Det ända e att den fläktarna som sitter där på den näst sissta bilden ser inte ut och göra något, eller har jag fel?

Av kalf

Råkat instalera två OS

Hej, jag hade windows 98 på en dator, men när jag skulle instalera windows 2000 på den så kunde jag inte formatera hårddisken så nu ligger det både win 98 och win 2000. Går det att ta bort win 98 utan att formatera hdd'n?

Av kalf

fel nätverksintällningar

Jag har fått en väldigt konstigt fel, enligt mig
Jag har en laptop men inbyggt wlan och när jag skall ansluta till ett nätverk så går det inte, utan får ett felmedelande som säger:

"Begränsad eller ingen anslutning
Du kanske inte kan nå internet eller vissa resurser på nätverket. Detta problem beror på att datorn inte kunde erhålla en giltlig nätverksaddress från närverket."

Man kan klicka på reparera, men det hjälper inte, den stannar på förnya IPadressen. Jag har testat att köra IPCONFIG /renew och det gick inte heller. Men om man kollar vilken ipadress den har nu så är det en konstig som inte ligger inom det område som de brukar ha. Min ip adress är 169.254.97.33(intern), de skall ligga innom 127.x.x.x på ett nätverk och det jag har hemma 192.163.x.x. Sedan har den ingen gateway.

Jag har gjort allting jag kan komma på, systemåterställning, virussökning, försöka sätta fast ip, men nätverket släpper inte in mig då.'

EDIT: IPadressen kan variera lite med den är hela tiden innom 169.254.x.x

Av kalf

Om du menar den vanliga, inte skrivar porten så kan du på ett enkelt sätt koppla in 8 knappar, men med lite skicklighet innom elektronik och progrmering så skall du nog kunna koppla in i stortsätt hur många du vill.

//Kalf

Av kalf

Om jag förstår dig rätt så har du två ljudkällor, t.ex. dator och cdspelare? Du vill kunna växla källa med en liten knapptryckning? Då är det minst en sak du borde veta. Man kopplar alltid in detta på lågnivå sladdarana, altså innan förstärkaren. Men nu till svaret på din ursprungliga fråga. Jag tycker inte det skall göra någon skillnad, men jag har en s.k. RCA-växel, den gör precis så som du vill ha det. (här e en bild på den: (den vänstra) http://www.clasohlson.se/images/products/S/hi/B/325488_B_2004...)
Den är bruten på pluspolerna. Men den har ju för höger och vänster kanal också.

P.S. När du löder, löd riktigt, annars så blir ljudet riktigt sunkigt.

Hoppas att jag har varit till hjälp.

//Kalf

Av kalf

Går det inte att göra om den till någon arkad spel maskin då?

Av kalf
Citat:

Ursprungligen inskrivet av XCan
Jag är tom tveksam till att alla spel kommer att flyta på ditt system.

Jag tycker det borde det eftersom SNES Specs är: http://emulator-zone.com/doc.php/snes/

Av kalf

SNES emulator, vilken?

Hej jag fick tag på en gammal laptop idag och jag hade tänkt att använda den till att spela gamla SNES-spel på via en emulator. Då undrar jag vilken är best, och vilket operativsystem skall jag ha då laptopen är på följande:

16Mb RAM
Pentium 75MHz
750 Mb HDD

Windows 95 Är installerat nu.

Av kalf

finns det ingen billigare? den behöver inte ha 1000:1 i kontrast ock behöver inte vara så snabb.

Av kalf

Bra multimedia skärm?

Hej jag vill ha en bra multimedia skärm, 19" och 16,7 milj färger och så billig som möjligt. Några tips?

Jag vill gärna ha bra kontrast ochså

Av kalf

Vilken tft skall jag ha?

Hej jag skall köpa mig en tft skärm, men har intre hittat någon innom mina specifikationer. Dessa är:

Storlek: 19"
Responstid: 12-16ms
betraktningsvinkel: 170/170(Kan vara något mindre)
Färger: 16.7milj.
Ljusförhållande: 300nit
kontrast 700:1
pris: Max 4000:-

Det jag skall ha skärmen till är att titta på film samt surfa, inget spelande. Tycker ni att jag skall ändra på några av mina specifikationer så säg till. Skärmen får gärna ha fäste för vägg montage.

Av kalf

Backup på drivrutiner.

Jag vill gör en backup på mina drivrutiner till min skrivare, går detta? Jag har testat ett program som heter DriverGuide Toolkit, men där hittar jag alla drivrutiner förutom skrivarn. Där går det nämligen att göra backup på all som listas. Tilläggas bör även det att skrivarn är inopplad via skrivarporten. Det jag skall använda backupen till är att instalera dessa drivrutiner på en annan dator.

Av kalf

Processor val till Barbone; P4 eller Celeron

Hej jag skall köpa en Asus S-presso S1 P111 Och undrar vilken processor jag skall välja. Intel Celeron 345 - Socket 478 - 3,0GHz 533/256KB eller Intel Pentium 4 - 2.4GHz/533mhz 1024kb (prescott) - Socket 478 (Box)
Det jag hade tänkt att ha mer i datorn är ett nVidia Geforce 4 MX 64MB och det TV kortet som redan finns samt Corsair Value S. DDR 1024MB PC3200 400MHz CL3. Jag skall använda datorn till bara film och andra multimedia samt surfing - Ingen spelning.

//Kalf

Av kalf

Så det går inte helt enkelt?

Av kalf

Jag råkade skriva lite fel. Spelet är instalerat och det är ett demo. Det är även sposrat av Nvidia