Inlägg

Inlägg som kalf har skrivit i forumet
Av kalf

Går det inte att få tag på någon stabil version utav freevix då?

Av kalf

Freevo-Vilken dist?

Hej jag har byggt en media maskin, men behöver ett OS och då tänkte jag köra Freevo som media program, och eftersom det enda jag vill göra på datorn är att köra detta så undrar jag vilken dist tar minst plats som man kan köra freevo på?

Det första jag tänkte på var LFS, men jag tyckte det värkade krångligt att instalera, eller är det så?

Av kalf

För att sitera meedios hemsida:
"Meedio Essentials may run but is not supported on Microsoft Windows 98"

Så då undrar jag självklart, någon som kört meedio på win 98 som sått det att fungera ordentligt?

Av kalf

Os till multimedia maskin

Hej jag håller på med att bygga en mutimedia dator, men hårdvaran i den är inte speciellt imponerande. Den består nämligen utav:

~500mHtz prossesor
256 mb RAM
8Gb HDD
64mb grafik

Och jag vill köra meedio som medie program för mediaspelaren, och då undrar jag vilket Os ni rekomendrar för detta. Atså ett som tar så lite kraft ifrån prossesorn som möjligt. Ett med så lite bakgrunds program som möjligt.

Tack på för hand.

Av kalf
Citat:

Ursprungligen inskrivet av biohazard
Det där var ju inte direkt mycket till ett chassi. Bara en massa delar som ligger på ett bord.

Jag sa att jag skulle börja idag

okay, jag testar utan och får se hur varmt det blir. Tack för hjälpen.

Av kalf

Måste jag sätta den preis framför eller bara i chassit någonstans?

Hade nämligen tänkt att börja bygga fronte imon och jag har inte tid att åka in till stan och köpa en fläkt imon pga mycket jobb i skola

Av kalf

Måste jag har chassi fläkt?

Hej jag håller på att bygga ett nytt chassi till min dator som jag skall göra till en mutimedia maskin och då undrar jag eftersom det blir rätt trångt innuti ifall jag måste ha en chassi fläkt över huvudtaget, eller om det räker och sätta en på sidan. Så jag slipper sätta en som är direkt riktad emotprossesor. Här är bilder på hur allting skall ligga i datorn.

http://kalfy.1go.dk/images/img/DSC00229.JPG
http://kalfy.1go.dk/images/img/DSC00230.JPG

Av kalf

Hej, jag orkade bara läsa igenom ca 4 av de 51 sidorna i detta inlägget. Det är så att jag håller på att bygga om min gamla dator till en mutlimedia spelare och då vill jag ju koppla den till tvn och eftersom jag har ett ATI kort så tänkte jag det kanske fungerar att göra en sådan här kabel till det. Problemet är att det är ett ganska gammalt kort nämligen ett ATI 3D rage pro då undrar jag ifall det är någon direkt som vet ifall detta fungerar eller hur man tar reda på ifall det fungerar.

Vilket är det senaste kopplingshemat? Man behöver inte ta ström ifrån 12V ur datorn va?

Av kalf

Tack, men jag har ett par andra fågor ochså

Av kalf

Fel vid formatering.

Hej det är så att jag håller på med ett dator bygge och skall då köra in windows multimedia center edition 2004. Jag har för närvarande Suse Linux på datorn. Det som händer är. Jag bootar datorn med skivan i och allting kommer upp och laddas, men presis innan den skall starta skälva instalationen så kommer ett felmedelande upp.

"A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your computer.

Is this the first time you've seen this Stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps:

The BIOS in this system is not fully ACPI compliant. Please contact your system vendor or visit http://www.hardware-update.com/ for an updated BIOS. If you are unable to obtain an updated BIOS or the latest BIOS supplied by your vendor is not ACPI compliant, you can turn off SCPI mode during text mode setup. To do this, simply pres F7 key when you are promted to instakk storage drivers. The system will not notyfy you that the F7 was pressd - it will silently disable ACPI and allow you to continue yor insalation.

Technical information:
*** STOP: 0x000000A5 (0x00000002,0x81BB07B8,0xE104B5D8,0x81BB0CA8)"

Av kalf

det jag främst tänkte på är pinne 2 har min VDD medans guidens heter Vcc och 3an på min heter V0 och guidens heter VLc sedan heter mina DB0-7 och guidens bara D0-7.

Sedan hur skall jag koppla för backlighten?

Av kalf

Jag viste inte så noga, men när jag läser om LCD skärmen så står det jord, eller är det helt enkelt - på 5v matningen?

Av kalf

Frågor ang dator bygge.

1. Hur skall man lösa det med jorden i ett trä chassi?
2. Finns det någon guide för hur man skall koppla en LCDskärm, den under artiklar här på sidan. Min LCD hade andra "INTERFACE PIN CONNECTIONS" än den som fanns i guiden. Här är ett datablad till min skärm. http://www.xmocular.com/module/GDM1601C.htm
3. Jag har ett ATI 3D RAGE PRO och undrar då iffal det går och följa de guider som finns med VGA -> SCART?
4. Jag läste här på forumet någonstans att man kunde styra väldigt mycket med IR-fjärrkontroll om man använder Win XP Multimedia Center Edition. Då undrar jag om detta funkar till 2004 versionen, för det är den jag har, så man slipper köpa 2005 versionen.

Av kalf

Jag jämförde "INTERFACE PIN CONNECTIONS" med det kopplings shemat som fanns på en guide som jag hittade under artiklar: http://www.sweclockers.com/html/artikel/art_040312_fractronic...
där stämmer inte allt överens tycker jag. Hur skall jag koppla och vilka ev. motstånd skall jag införskaffa och var skall dessa sitta?

Av kalf

Funkar denna LCD för att kopplas till datorn?

ja, som ni kan läsa i topicen så undrar jag om denna skulle kunna funka som LCD till min dator?
http://www.xmocular.com/module/GDM1601C.htm

Går det att koppla in den internt, altså direkt till moderkortet?

Sedan en annan sak. Jag hade tänkt att bygga något kul med min gamla 500Mhtz dator. Då har jag lite frågor ang detta.
1. Vad skall man ha för OS om man vill ha datorn enbart till en media spelare?

2. Vad är det viktigaste att tänka på när man skall bygga en egen låda?