Inlägg

Inlägg som nage har skrivit i forumet
Av nage
Skrivet av mrqaffe:

Varför skulle du inte få göra det eller menar du att du har dålig kreditvärdighet så de stoppar dig av den anledningen ?
Yelia bryr sig inte om var du använder abbet utan funkar det i din hårdvara och tillämpning så kör på.

Ah, så bra. Då kör jag på! Tack för svar!

Av nage

Telias Mobilabonnemang med 5g/5g+

Hej

Jag undrar om någon vet om jag får köpa ett Telia mobilabonnemang obegränsat och använda det som router-simkort för 5g/5g+ hastighet. I dagsläget finns inget mobilt bredband hos Telia med "ingen bindningstid" och 5g/5g+ utan det finns bara med 4g!

Av nage

Acer 27" Nitro XV275KP Mini LED 4K 160 Hz HDR

Hej!

Jag undrar vad ni tror om denna skärmen?

https://www.inet.se/produkt/2222947/acer-27-nitro-xv275kp-min...

För mig känns det som den tickar alla boxar inklusive 90W usb-c power delivery. Frågan är om märket är ett bra skärmmärke nu förtiden? Eller kommer konkurrenterna släppa likvärdiga skärmar snart med ungefär samma pris?

Användningsområdet för skärmen är att koppla till en framtida inköpt macbook air/pro och ha som spelskärm till en stationär dator, som ska uppgraderas för att spela Diablo 4. Vad är era åsikter?

Av nage

Tack för hjälpen! Då vet jag vad jag bör satsa på.

Av nage

Funkar det att köpa två sådana här och koppla in den ena i routern och placera de utspritt i hemmet för att få bättre spridning av nätverket?
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5271929

Av nage

Ok, då vet jag! Tack för hjälpen!

Av nage

Accesspunkt eller Repeater?

Hej!

Jag skulle vilja ha hjälp med att välja en relativt billig accesspunkt eller repeater för att öka WIFI 6 täckning i hemmet! Vad är det för skillnad på accesspunkt och repeater? Jag är helt ny på området, så tacksam för hjälp!

Av nage

Högblank gaming datorskärm

Halloj!

Jag är ute efter en högblank gaming datorskärm, 27-33 tum 1440p 144-180hz, om det nu finns några sådana?

Såg en Youtube-video av Dave2D som menade att dessa skärmar skulle ge bättre bild och blev därför intresserad! Och eftersom skärmen är stationär kan man lätt placera den på en plats där reflektioner är ett minimum. Har ni något tips på en sådan skärm?

Just ja, märken jag gillar är Samsung, Dell och LG.

Tacksam för all hjälp!

Förresten...

Här är länken till DaveD2's video
https://www.youtube.com/watch?v=3mTV1TOblbA&ab_channel=Dave2D

Här är länk till skärmen han snackar om
https://www.dough.tech/products/spectrum-4k-144hz?variant=430...

Av nage

Jisses!

Av nage

Tre säljer Zyxel NR5103e 4G/5G inomhus router med 4x4 mimo, 4x TS-9 antenn anslutningar för att förstärka signal. De har även Inseego FX2000 4G/5G inomhus router med 2x TS-9 i 2x2 mimo. Jag är själv sugen på att köpa Inseegon och testa, men tänker vänta till jag har 5g täckning här där jag bor. Zyxeln har jag haft hemma och det är trevlig router fast fick inte den att ansluta trådlöst till min Samsung smart-tv så jag lämnade tillbaks den. Dessutom fick den inte en enda firmware-uppdatering på månader, å Tre slutade sälja den så jag fick kalla fötter...

I nuläget har jag en 4G router, Huawei B535-232, som funkar med smart-tvn. Det jag skulle klaga på den är att den ger något sämre hastighet än Zyxeln gjorde. Cirka 40/20 mbit mot 100/30 mbit, samma positionering på routrarna.

Hoppas något var av tips här, och att det löser sig med krånglet där hemma!

Av nage

Hah, det gör de verkligen! Jag menar får man 5g kommer datan fort ticka upp i dryga 1TB:en. Surt att inte få använda sin nya snabba uppkopplingshastighet!

Av nage

Tack då vet jag! Inte särskilt obegränsat mao!

Av nage

Telias obegränsade mobila bredband

Hejsan!

Jag undrar om någon har erfarenhet av Telias obegränsade mobila bredband plus och vad de har för eventuella trafikbegränsningar och eller hastighetsbegränsningar när det kommer till nedladdning&uppladdning per dygn eller månad?

Av nage

Jag är själv ute efter en 5g-router så jag har kollat runt endel. Du kanske kan kolla om Tre eller Telenor har 5g-täckning där du bor? Isåfall binda dig 24månader och få routern på köpet? Nog det billigaste sättet att "få" en 5g router på. Exempelvis 399kr/mån 24mån för 3Bredband Max och en Zyxel nr5103e 5g router.

Av nage

Jag håller med dig om 5G ligger i framtiden innan några rejäla prestanda lyft kommer. Men som sagt Telias 4G-nät här är bättre än 3:s, och Telenor kan jag få kollat hastighet lätt. Vilket jag ska göra, tack för tips! Är just nu obunden både på bredband och mobil så jag kan byta om jag vill. Pris kontra hastighet som gäller antar jag.. å vänta på Black Week måhända?

Av nage

Ny router 4G/5G - beslutsångest

Hej!

Jag undrar om ni kunnat hjälpa mig med val av router till nuvarande 3Bredband Max uppkoppling. Jag har inte 5G uppkoppling i dagsläget men förväntar mig få det inom kort sedan jag bor i en stad 3 bygger ut 5G för fullt. Det finns i närheten och en mast finns precis inom synhåll från hemmet.

Min nuvarande router, en Huawei B535-232, får jag ca 40-60mbit ner och 20-30 mbit upp.

Valet är att förlänga med 3 och plocka ut en Inseego FX2000 (deras Zyxel NR5103e får jag ej att ansluta trådlöst till Samsung Smart-tv, dessutom långsammare hastighet än min nuvarande via 4G). Andra alternativet är ett köpa en router separat, utanför 3, men isåfall kanske gå miste om den "gratis" router man får via binda sig till dem. Där har jag kollat lite på Asus 4G-AC86U och TP-Link Deco X80-5G. Dessa routrar kanske har bättre hastigheter via mobilt bredband än vad 3 kan erbjuda?

En annan tanke är om man ska byta till Telia också för bättre hastighet ca 100mbit ner här med 4G. Men det som talar emot är att det känns dyrt och dessutom läst en del om deras begränsningar hastigheter av mobilt bredband. Vet inte om någon har någon erfarenhet?

Är det värt att satsa på 5G nu för mig eller vänta tills jag faktiskt har 5G täckning i hemmet och då kanske få tag i en modernare router med WIFI 6E?

Jag har beslutsångest sedan valet inte känns helt enkelt.

Av nage

Jag tycker Macbook Pro 14" och 16" är för dyra. Blir att vänta på M2 Macbook Air eller Pro - när nu de kommer!

Av nage

Vad är det för skillnad på Ryzen 4800u och 4800h och 4800hs? Mer än att det är mer prestanda i de senare två jämfört med första.

Av nage

Jag har en macbook unibody och tycker den lämpat sig bra för mina programmeringsuppgifter. Tangentbordet saknar svikt, vilket är väldigt trevligt när man skriver. Enda nackdelen är att det inte finns dedikerade tangenter till funktioner som home/end/page up/page down etc utan det är nåbara via hotkeys. Fast detta kan ju vara problematiskt med bärbara datorer i allmänhet sedan tillverkarna aldrig kan enas om en keyboard layout.

Av nage

Jepp, absolut! Ville inte ropa hej riktigt än dock.

Modem: E220 med simkort.

I DIR-655 konfigurationen har jag följande, med firmware 1.21 (Revision A4)

USB Settings: 3G USB Adapter.

Under Internet har jag valt:

3G USB Adapter

Country: None
ISP: None
Dail Number: *99***1#
APN: bredband.tre.se
Reconnect Mode: Manual (det var det som gjorde att det började fungera.)