Inlägg

Inlägg som nage har skrivit i forumet
Av nage

Jo, fast jag tycker det är jobbigt att skriva på krympta tangentbord, och jag tror de krymps på alla datorer under 13".

Såg nu att P310 har kommit i en billigare variant! "LG P310 Camini - P8400 3GB/250GB 13"WXGA GF9600MGT n/BT VB/XPP för 1149 €.

LG:n känns väldigt mkt mer attraktiv nu.
Ett beslut får tas..

Av nage

Jag har kollat en del på prisjakt och dylikt, men det finns inget bättre än direkt feedback från en person som äger en dator själv, därför jag tänkte det alltid är givande att skriva en post här.

Citat:

Kan man få E6400 med dedikerad grafik?

Dell E6400 kan komma med nvidia quadro 160m ~ 9400m GT.

Citat:

P310 är ju hästlängder snabbare än de andra du nämner.. men ska du inte spela känns det inte riktigt som den är värd pengarna. P300 kan du få med 8600GT för 12k i Sverige. Kika även på HP dv3550 som kan vara ett alternativ.

Jo, P310 är galet snabb och maxad på alla sätt och vis. Frågan är bara om man behöver plöja de pengarna. Spelar gör man ändå mestadels när man är hemma och då har man sin stationära till hands.

Av nage

Jag ska använda den till skola och jobb (webbprogrammering) framförallt. Ett dedikerat grafikkort är att föredra eftersom jag inte gillar intels integrerade på grund av att deras drivrutiner sällan är vettiga.

Det ska var en lätt och smidig dator, 13"-14" max 2kg, som klarar av att man har med den varje dag i skolan. Batteritid bör vara över 2h.
Att den är snygg är också ett stort plus.

Av nage

Bärbar dator 13.3" med diskret grafikkort

Tjena!

Jag behöver er hjälp.

Jag har kommit till tidpunken att jag ska köpa en ny dator. Min budget är ca 12k inkl moms, men kan sträcka sig till 12 exkl ifall behov finns. Jag har spanat in ett par dator som verkar extra intressanta.

Mina krav på datorn är 13-14", max 2kg, diskret grafik (nvidia el ati), HDMI/Display port.

Dell Latitude E6400 - ca 13 000 kr

Macbook - ca 10 000kr

LG P310 med 9600M GT - ca 15 000 kr (finns bara i tyskland)

Tacksam för all feedback!

Av nage

Jag är sjukt sugen på p310. Synd att euron är så dyr!

Av nage

Vostron är ju galet billig. Har själv dissat den vid tidigare spaningar men priset gör ju den väldig intressant. Men modellen har funnits ute länge nu, det borde innebära att en uppdatering av den kanske inte är allt för långt borta.

Av nage

LG P310, modellen med 9600M GT är annars ett alternativ.

Finns inte i Sverige dock.

Av nage

Låter som en varm dator dock. Har den integrerat grafikkort man kan switcha med för att få lite bättre batteritid och slippa värme när man inte spelar?

Av nage

Klart prisvärd, undrar om den har matt skärm...

Edit: Har hört att de ska ha halvmatt skärm, vad det nu betyder..
Vore kul att se en recension av denna datorn innan man bestämmer sig.

Av nage

Här är artikeln.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3117051.ab

Det ska bli intressant att höra om debatten inför besultat tar upp detta.

Av nage

Tog det från Aftonbladet, via google.

Av nage
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bryggarn
man betalar ju för filmen man tankat ner förr eller senare

jag betalar tv licens samt parabol avgift till viasat

och så fort dom visat min ner tankade film så har jag ju varit med och betalat för den

skillnaden är ju bara att jag får se den lite tidigare om jag tankar ner den och betalar i efterskott

men betalat har jag

rätta mej om ja har fel

Viasat betalar inte ut licenspengar för filmer beroende på antal tittare antar jag? De köper rättigheterna och sedan använder de dem till en miljon reprisvisningar.

Applicera detta på nätet med global marknad för film och musik. Jag ser likheter med bredbandsskatt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tozzi
Har inte Tyskland någon sort av bredbandsskatt som gör at du sedan får fildela olagligt hur mycket du vill? Eller är jag ute och cyklar då.

Jo, i tyskland är det lagligt att ladda ner film och musik för 30tkr. För beslutfattarna inser att man inte har resuser att lagföra alla fildelare.

Kloka människor de där tyskarna...

Av nage

Jag skulle säga att det absolut inte är ett krav. Antecknande är inget man behöver bedriva på datautbildningar sedan allt föreläsningsmaterial oftast läggs ut på nätet på ett eller annat sätt. Dessutom är datavetenskap väldigt anteckningssnålt ämne (inte så mkt att anteckna helt enkelt) om man jämför med samhällsvetenskapliga ämnen. Det handlar mer om att hänga med på vad som gås igenom och sedan kunna applicera sina kunskaper på kommande laborationen.

Men är du sugen på en bärbar har jag följande förslag, datorer som jag själv står och väger emellan för webbprogrammering+högskolestudier.

Lenovo T400 (14") från
http://www.mecenat.se/rabatter_nationella.asp?id_rabatt_natio...

Macbook (13") från
http://www.mecenat.se/rabatter_nationella.asp?id_rabatt_natio...

Hp Elitebook 6930p (14") från
http://www.dustinhome.se/pd_5010168732.aspx

Detta är relativt dyra datorer men jag tycker alla står för byggkvalité vilket jag anser är viktigt om du ska ha med datorn i väskan dag efter dag. Sedan är vikten kontra skärmstorlek bra att ha i åtanke. Mitt mål med datorn är att den ska vara kraftfull men samtidigt mobil. Alla datorer med 2h batteritid går bort som mobila arbetsstationer i min mening.

Av nage
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kimmeh
Acer 5930g har ett 9600m gt kort.

Nu till kvalitet.

Jag vill inte avskräcka någon men skulle jag köpa en acer, asus, hp etc så skulle jag i princip räkna med att få skicka in den ett antal gånger och almänt ha massa problem med den. Jag änvänder min laptop så mycket och så "hårt" att de i många fall ser ordentligt slitna ut efter ett år.

Det är min erfarenhet av acer och asus iaf, var dock några år sedan osv så deras kvalitet kan vara bättre nu.

Just nu kör jag dell och har på platsen garanti och det känns bättre. Nästan alla tekniska bruksvaror som laptops och mobiler är tillverkade med ganska dålig kvalitet, iaf budget segmenten. Jag märker även på min dell att tangentbord osv är under all kritik men den ser trotsallt efter 10 månaders användande nästan ny ut

Håller med dig helt klart. Man ska vara tacksam om datorn håller 3 år utan att stöta på problem. Så det där snacket om det bästa märket känns rätt uppförstorat.

Något jag däremot inte riktigt förstår är hypen på spellaptops. Jag tycker pengarna man lägger på den är bättre använda uppdelade på två datorer. En billigare bärbar med energisnålt grafikkort och en stationär med betydligt mycket mer kraft för pengarna. Då får man en bärbar som faktiskt är bärbar i den meningen att man kan ha den utan batteri mer än 1h. Och dessutom får man en speldator med åtminstone dubbla prestandan mot den från början tänka spellaptopen.

Min förhoppning är att laptop-tillverkare börjar förstå grafikkorts utvecklingen och kundefterfrågan och på allvar börjar försöka leverara externa grafikkort för bärbara. På det sättet får man det bästa från alla världar.

Av nage
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Granis_1980
Marknaden får anpassa sig? Det är precis det den gör i och med lobbyingen av diverse nya lagar och skatter. Hade konsumenterna gjort som i övriga fysiska marknader (alltså inte konsumerat produkten) skulle bolagen också anpassa sig därefter (pressat priserna, skapat mervärde, etcetera).

Jag kallar inte cementerande av ohållbara affärsmodeller med hjälp av lagstiftning för anpassning. Det är olämplig marknadsstyrning som går ut över individens frihet. Problemet är att det finns en internet vänlig generation och en som fattar noll och det är de senare som sitter på makten.

Av nage

Ta bort copy-funktionen från allt digitalt så försvinner problemet. Men eftersom det inte kommer ske är det bättre att göra det bästa av situationen utan skapa ett ohållbart samhälle. Rättsväsendet ska inte dränkas av ett meningslöst jagande, för som sagt så länge det går att kopiera försvinner aldrig problemet.

Företag måste anpassa sig och börja erbjuda produkter på nätet till ett betydligt lägre pris. Att betala mer för att hyra en film på nätet än i en videobutik är ju befängt!

Men som jag ser det är att införa bredbandsskatt och låt folk tanka för privat bruk den enda vettiga lösningen.

Av nage

Går det inte vga->scart/rgb?

Av nage

Hur gör du för att få vga->tv?

Inte förstått hur det går till riktigt.

Av nage

Dock ingen s-video ut på den. Värt att notera.

Av nage

Ett hopplock. e8400, 2gb, 9600gt, 500gb hdd, asus moderkort och corsair nätagg.
Lite var stans. Mestadels från Inet.