Inlägg

Inlägg som Demonlord har skrivit i forumet
Av Demonlord

Kör ett Asus x470 Gaming Plus mb och den har stöd för 5000 serins cpuer

Av Demonlord

Prova ett annat nätagg som du vet är ok. Kan vara värt att testa, testa med andra minnen kan vara så att minne inte är kompatibelt (finns minnena i kompatibilitetslistan för mb). Testa utan några ssd-hdd inkopplade.

Av Demonlord

Svar på din fråga är ja ca 30-40% bättre prestanda(teoretiskt) jag hade valt ett 8gb kort.
https://gpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-RX-580-vs-AMD-R9-28...

Av Demonlord

Jag bytte ut min Phenom II 1090T mot en Ryzen 2600 för inte så länge sedan. Nu så sitter den i min filserver och arbetar

Av Demonlord

Jag kör 4st 130l Samla lådor med lock från ikea. I dessa har jag nät agg, ac adaptrar, powerkablar, HDD, DVD brännare mm, Ska köpa 4 st 79l som man kan stapla ovan på 130l lådorna (dom är grundare 18cm höga men har samma bas som 130l lådorna. I dessa ska jag ha gfx kort mm. Moderkorten ligger i skåpet i mb lådor.

Av Demonlord

Dom tar även numera ut avgift för begagnade produkter från privat personer med, Tullverket har en lista på begagnade saker som skall förtullas och paketen som jag har fått betala för faller ej inom dom ramarna. Så ett tips be säljaren markera paketet/brevet som gåva.

Av Demonlord

En scsi brännare till datorn ca 5000kr det var på glada 90talet.

Av Demonlord
Skrivet av zapac:

Spännande! Prototypen till VIC demonstrerades på Winter CES i Las Vegas 5 januari 1980. Den japanska VIC-1001 introducerades 10 oktober 1980, där den såldes i 24000 exemplar på en natt. Den amerikanska VIC-20 introducerades i mars 1981, men först i juni samma år blev PAL-varianten (6561) av grafikkretsen VIC-I fälttestad och klar för tillverkning. Fler än 125000 st VIC-20 hade förbeställts i hela Europa, där merparten gick till England och Tyskland i oktober 1981, och en månad senare lanserades den i små kvantiteter i Sverige, Nederländerna, Italien, Spanien osv. Bara runt 1000 st VIC-20 såldes i Sverige före årsskiftet 1981/82, och den blev allmänt tillgänglig först vårvintern 1982. (Detta saxat ur en svensk VIC-tidning utgiven i början av 1982, därav är datumen så specifika)

Förutsatt att du importerade från USA snarare än Japan, bör du haft datorn tidigast någon gång april-maj 1981, men det är förstås möjligt att du plockade hem en VIC-1001 i slutet av 1980 eller precis i början av 1981. De är idag väldigt eftertraktade bland samlare, så hoppas i så fall att du har den kvar.

Du har möjligen ingen bild på datorn? Vad jag känner till sedan tidigare var det i princip bara i Sverige och möjligen våra nordiska länder där Commodores datorer såldes med lokala tangentbordsvariationer. Någon bild på en VC-20 med tyskt tangentbord kan jag inte minnas mig ha sett, i bästa fall inofficiella tyska moddningar av C64.

Jag uppskattade när jag fick maskinen kollade inte slaviskt på nätet. Sen va jag 7-8 år gammal när jag fick den. Men den va från Tyskland och det var precis innan den släpptes här hemma. Inga bilder finns vad jag vet på den. Jag har dock inte letat kanske finns någon gammal bild hos morsan B-)

Skickades från m.sweclockers.com

Av Demonlord

Commodore VIC 20 med band station var min första egna dator denna var importerad innan den började säljas i Sverige 1981 så runt 1980/81

Av Demonlord

Kronan eller Kronan extra stark kör jag white varianterna är för klent för mig

Av Demonlord

@hakd: det gäller framför allt 3.5 tummare och framför allt desktop modeller, under namn desktop och baracuda

Av Demonlord

Kolla om switchen har en dedikerad uplink port. Dom portarna har oftast en högre throughput än resterande portar

Av Demonlord
Skrivet av Asklepios:

Det ska inte vara så. Den enda försämring av prestanda du "ska" få är eventuellt lite ökad latens. Om flera enheter i switchen ska kommunicera mot routern så får de såklart dela på 1 Gbit, men det bör ge minst 25 MB/sekund/enhet om det delas lika.

Hur har du kopplat, sitter NAS och datorn i switchen, eller sitter datorn i routern?

Skickades från m.sweclockers.com

Du har lite fel varje nod i en switch får en dedikerad 1gb anslutning. Det är hubbar som delar på bandbredden och trådlösa routrar (På den trådlösa delen inte i den trådade switchen).

http://sv.wikipedia.org/wiki/Switch

Skrivet av SleepingBear:

Datorn satt från början i routern och NASen i switchen, när jag flyttade NASen till routern också fick jag upp hastigheten. Hade inga andra enheter igång vid tillfället.

Kabeln mellan router switch är helt ny, men testade ändå att byta utan någon förbättring.

Kolla med att plugga in kabel från router i annan port. Byt till cat 5e kablar hjälper inte det kolla med cat 6. Hjälper inte något av detta låna en switch av någon av ett annat fabrikat för det kan vara så att du har ett kompatibilitets problem. Jag själv fick knas med det när jag fick hem d-link nätverks kort å försökte anv till min 24 portars Intel switch slö hastighet och allmänt ostabilt nät

Av Demonlord
Skrivet av havoc:

Tänk att det egentligen inte är så många år sedan Sandforce räknades som den absolut hetaste tillverkaren av kontrollerkretsar på marknaden, nu verkar det som om själva namnet är ett sådan stigma att det i stort sett är tillräckligt för att utesluta även framtida köp (av produkter/kretsar som vi inte ens sett än).

Seagate var precis som alla andra hårddisk tillverkare utom möjligtvis Samsung långsam in på SSD marknaden, detta visar i alla fall att man inte har gett upp. Tror detta kan bli rätt bra.

Om jag inte misstar mig så köpte Seagate upp Samsungs hdd tillverkning frågan är om Samsung har kvar kretstillverkningen för ssd, eller om även ssd tillverkningen ägs av Seagate. Har dock inte forskat i det.

Av Demonlord

Bara en observation arctic kylaren är en 92 mm fläkt och dom andra 120 mm skulle det inte vara bättre att ställa dessa mot arctics modell med en 120 mm fläkt då. bara en tanke!!! Plus att det säger sig lite själv att en 92 mm fläkt oftast låter mer och kyler sämre än en 120 mm!!!

Av Demonlord
Skrivet av infelix:

Självklart kan man ha Visa/Mastercard utan kredit, jag har ett av båda och har absolut inte ett öre kredit på något av dom.

Det var inte det han sa! Du får ingen VISA/Mastercard betalfunktion om du har anmärkning hos fogden!!

Av Demonlord
Skrivet av SaltyLiquorice:

Skulle prova hwmonitor vet ej om den mäter från vin8. Men jag använder den för att mäta cpu och gpu värme.
/Android98geek

Skickades från m.sweclockers.com

Hwmonitor mäter vi sensorerna på mb och sensorer på gfx spelar ingen roll om man kör win 7 eller 8. se bara till att kör senaste versionen.

Av Demonlord
Skrivet av Tumnus:

Knappast i närheten av de summorna iaf. De stora bovarna i ett hushåll är frys och kyl i kombination med diskmaskin/tvättmaskin. En dator drar extremt lite el i jämförelse med dessa bovar. Sedan ska du vara medveten om att Elräkningen ALLTID stiger när det börjar bli kallare.. Varför? För då drar ju folk upp element och annat.

Hehe jo tack att grannarna brassar på med värmen märks hos mig. Varje vinter så får jag dra ner alla elementen till minsta möjliga. Jag bor högst upp i ett 3 vån hus så värmen stiger ju

Av Demonlord
Skrivet av DavidtheDoom:

Billigast är oftast lika bra som alla andra.
Jag använder Arctic Ceramiqué som presterar lika bra som Arctic silver men kostar en femtedel.
http://www.inet.se/produkt/5321168/arctic-ceramique-kylpasta-...

Äh spelar ingen större roll.
http://www.hardwaresecrets.com/article/Thermal-Compound-Round...

Jag upplever att den keramiska pastan torkar snabbare än silver det är mest därför som jag anv den, men det brukar inte vara så stor temp skillnader över lag

Av Demonlord
Skrivet av MacAllan:

Om det funkar och starta den med skruvmejsel och RS knappen funkar annars så kopplar du den troligtvis fel på moderkortet för PW on.

Vissa mb kan vara känsliga med att kontakten är felvänd, vilket igentligen inte skall spela någon roll. Mit förra mb va så skiten startade inte på pw knappen tills jag hade vänt på kontakten på mb. I vissa fall när datorer vägrar att starta kan det vara så enkelt at koppla ur 24 pinnaren å trycka tillbaka den igen. Vissa kräver en clear cmos.