Inlägg

Inlägg som jonnyz har skrivit i forumet
Av jonnyz

https://www.dustin.se/product/5010792487/g50-70
Verkar vara sammamen med 8GB RAM

Av jonnyz
Skrivet av Cooling23:

Så billigt som möjligt, hoppades komma undan för under tre... Men absolut max 5 000 kr.

Lenovon såg ju vettig ut, är grafikkretsen tillräcklig?

Skickades från m.sweclockers.com

Av jonnyz

billig bärbar för minecraft

För att hålla det kort så börjar det bli födelsedagsdags för en flicka som fyller 12. Hon vill ha en egen laptop och primär användning är att spela minecraft.

Jag blir inte klok på systemkraven. Någon insatt som har någon rekommendation? Dustin har kampanj på hp g1 med i3processor (f7y65ea); kan det fungera?

Skickades från m.sweclockers.com

Av jonnyz

Håll dig till lite bättre nätverkskort bara. Exempelvis 3com brukar alltid fungera bra.

Av jonnyz

Ägaren till stadsnätet borde ju veta vilka som är anslutna, tycker jag. Finns det ett lokalt företag som har duktiga tekniker och trevlig support skulle jag förmodligen välja dessa om de inte var nämnvärt dyrare. Exempelvis Telias support är värdelös om man har lite kunskap och erfarehet av nätverk.

Av jonnyz

Har ringt Telia av annan anledning idag och det första man får höra är att det är stora problem i två riktnummerområden som jag gissar ligger neråt skåne, småland någonstans. Kommer inte ihåg vilka områden det var.

Av jonnyz

Du behöver på något sätt få Linnea att tro att det bara är en dator.
Detta åstadkommer du genom någon form av bredbandsrouter, det finns hårdvaruvarianter för några 100-lappar.

Har du två nätverkskort i din dator kan du använda dig av internetdelning, du måste då ansluta din dator direkt till bredbandet (modemet, uttaget i väggen eller vad det nu må vara) och det andra nätverkskortet ansluter du till switchen så att de andra datorerna kan kommunicera med dig.

Av jonnyz

Telia hade en driftstörning i södra Sverige under gårdagen - ska ha varit ett planerat arbete.

Av jonnyz

Kör D-Link hemma, osäker på om det är samma modell, som brygga. Det fungerar helt ok men tappar kontakten och behöver startas om ett par gånger per månad - ibland flera gånger per dag.

Kan givetvis bero på någon form av störningar.

Av jonnyz

För att komma åt webservern internt kan du alltid köra en namnserver specifikt för ditt lan, som du alltså använder i lanet. Eller så lägger du en hosts-fil som pekar på den interna adressen.

Av jonnyz

Har du provat supporten?

Av jonnyz

Men vad är det du vill kunna göra som du inte kan göra med fjärrskrivbordet (terminal services)?

Av jonnyz

Inte för att jag förstår varför man vill köra Apache under windows; men det finns mängder med inställningar i konfigurationsfilerna som du kan pilla på för att optimera webservern.

Av jonnyz

Notera ip och tid. Bifoga till din polisanmälan; så kan polisen via Telia ta reda på vem som äger abonnemanget han använde.

Av jonnyz

Det är inte så att du är ute efter en bredbandsrouter eller liknande, eller tänkte du dela ut internet från den ena datorn till de andra?

Av jonnyz

Olika webbhotell hanterar frågan på olika sätt. Oftast kan du köpa till mer trafik om du behöver; men det är ytterst få som kommer upp i någon nämnvärd trafik.

Av jonnyz

och den sticker var?

Av jonnyz

Det finns routrar där du kan ange vilken mac-adress den ska ha.

Av jonnyz

Inte för att det är något fel på FTP; men med en korsad TP-kabel, eller två raka och en hub/switch, får du kontakt med datorerna. XP har inbyggt fildelningsstöd och sen är det bara att köra på.

Av jonnyz

Har du dynamisk ip bör du kunna stänga av all utrustning under ett par timmar och förhoppningsvis få en ny adress. Det beror på hur många ni är som använder samma dhcp-server och hur många som stänger av sin utrustning eller bara har den igång och behåller sina adresser.