Inlägg

Inlägg som Homeros har skrivit i forumet
Av Homeros

Tyvärr så förstår jag inte mycket av de där testerna. :-/ Men den praktiska skillnaden blir att man kan köra spel på högre inställningar/upplösning med t.ex. 5770 än 5450/4650? Hur är dessa tre kort jämför med t.ex. GeForce 9300M GS 256MB?

Av Homeros

Jaha, men ett sånt armband har jag redan. ^^

Men vad exakt är det som gör att grafikkorten som ni rekommenderat är bättre än de som sitter i datorerna i HPs datorer?

Av Homeros

Vad är ESD-skydd för något?

Av Homeros

Hur mycket mer kostar det med ett Phenom då, och hur stor skillnad gör det?

Om jag väljer bort brännaren (har en DVD-brännare i min nuvarande dator som borde duga) och ihopsättningen så får jag 1 000 kronor mer att röra mig med. Är det svårt att sätta ihop datorn själv? Har egentligen bara bytt RAM-minnen innan och satt i en brännare, så har inte allt för stor erfarenhet av datorbygge. Får man med några instruktioner på hus man sätter ihop den, och finns det kablar med om jag vill sätta i min egen DVD-brännare?

Av Homeros

Klarar man sig på "bara" 4 GB Ram då?

Förresten, hur får man fraktfritt hos Inet? Hittar inte den artikeln på hemsidan.

Av Homeros

Så som det ser ut nu så kommer jag ej att lägga mer än ca. 8 000 på en ny dator, så den som Wishy föreslog är tyvärr inget jag kan satsa på.

Spelen som jag spelar kräver inte så värst mycket, och enda som egentligen krävs för att kunna spela Grand Fanstasia ordentligt är en enkärnig processor på 2.8 GHz och 1 GB RAM. Sen vad Diablo III kommer att kräva är väl svårt att sia om, men de datorerna som jag listat här ovan bör ju räcka i alla fall.

När jag sa att datorn skall hålla i 5 år så syftade jag inte på att den skall klara de nya spelen som kommer ut om 5 år på högsta upplösningen, utan jag syftade mer på att den skall klara ungefär det som jag har beskrivit, plus lite nya program och så.

Om jag skall köpa en dator som inte är en märkesdator så får det bli att butiken sätter ihop datorn åt mig. Jag har aldrig satt ihop en dator själv, och jag vill ju inte förstöra något det första jag gör. Jag har kollat på olika webbsidor innan och försökt sätta ihop en dator, men priset har en tendens att bli allt för högt. Den första datorn på min lista kan jag ju få för ca. 6 500, men om någon här kunde sätta ihop en bättre dator som inte kostar mer så vore jag ju väldigt glad.

Av Homeros

Ny dator som skall hålla länge

Jag behöver köpa en ny dator inom de närmsta månaderna (börjar bli lite väl frekventa bluescreens m.m. på den jag har nu), och den får gärna hålla i typ 5 år. Eftersom jag vill ha en "märkesdator" och har blivit lite frälst i HP så är det mest HP jag har kollat på hittills. Budgeten är just nu max 8 000 kronor. Det jag har siktat på är en dator med flera kärnor (gärna 4), mycket RAM och ett bra grafikkort. På så sätt hoppas jag att jag kommer att ha en dator som håller i ca. 5 år. Jag har inget behov av någon extrem hårddisk, utan 500 GB räcker gott och väl. När det gäller OS vill jag gärna ha Windows 7. Datorn kommer mest att användas till spel, film (gärna HD till TV:n), videosamtal m.m. Just nu spelar jag mest Grand Fantasia, och jag har planer på att skaffa Diablo III när det kommer ut.

De jag har hittat hittills är följande:

HP P6310SC
HP Pavillion p6346sc Stationär dator med i3 och 8 GB DDR3 RAM! - Dator - Stationär dator - Desktop
Expert på foto, mobiltelefoner, datorer, TV, hemmabio, MP3-spelare, vitvaror & digital-tv.
HP P6341SC

Den första är hittills favoriten, och den finns hos Dustin för ca. 6 500 kronor. Vad tror ni? Några idéer och förslag?

Av Homeros
Skrivet av Devildoll:

jag har också ett audigy , tankade jag xp drivrutinerna från deras hemsida så sade den att inget kompatibelt ljudkort kunde hittas.

tankade jag vista drivers däremot , då jävlar gick det.... bra personer som jobbar där i driverteamet alltså

Haha, något sådant felmeddelande jag fick också ju när jag försökte installera dem. Men de som jag fick från Creatives uppdateringsprogram är i alla fall två år nyare än de jag hade innan, så det är väl bättre än inget alls.

De nya drivrutinerna hjälpte i alla fall ingenting vad gäller mikrofonen. Jag skall testa mitt headset hemma hos en kompis till helgen för att se om det är mikrofonen det är fel på, eller om det är något med datorn.

Av Homeros

Jaha. ^^ XP Pro.

Jag laddade ner något uppdateringsprogram från Creatives hemsida som lyckades fixa drivrutiner från 2007. Antar att jag får nöja mig med det.

Av Homeros

Hur gör jag det?

Av Homeros

2 eller 4 kärnor?

Hej!

Jag har tänkt köpa en ny dator efter sommaren, och det som jag funderar över mest är hur många kärnor man skall satsa på. De flesta färdiga datorer verkar ha två kärnor, och jag har hört att man inte tjänar så mycket på att köpa en med 4 kärnor.
Datorn kommer mest att användas till spel som Grand Fantasia och Diablo 3, så egentligen behöver jag ju (troligtvis) ingen extrem processor. Men jag vill ju ändå ha en dator som håller i ett antal år. Vad tycker ni?

Av Homeros

Sound Blaster Audigy drivers

Hej!

Jag har försökt uppdatera mina drivrutiner till mitt Sound Blaster Audigy, men så fort jag försöker installera de nya drivrutinerna så säger programmet att den inte hittar hårdvaran (eller något liknande). Har provat med 3-4 olika versioner från olika sidor och det är samma med alla. Vad kan vara fel? Nuvarande version är 5.12.1.512 från 2005-07-08 som följde med ljudkortet.

Jag har också problem med att jag inte fått mitt headset att fungera korrekt efter en ominstallation av datorn. Hörlurarna fungerar bra, men datorn registrerar inget som helst ljud från mikrofonen. Jag har gått igenom alla inställningar med hittar inget som verkar vara fel. Vad kan jag ha missat?

Av Homeros

Uppgradera från Athlon XP 2500+?

Hej,

Jag har just nu en Athlon XP 2500+-processor, men jag funderar på att skaffa en bättre eftersom den verkar vara lite som en flaskhals för min dator. Jag har dock svårt att hitta någon som är tillräckligt bra för att det skall vara värt att uppgradera.

T.ex. så spelar jag ett spel som kräver "2.4 GHz Intel Pentium 4 or equivalent" (går dock bra med min processor som enligt min dator är 1.99 GHz), men som rekommenderar "2.6 GHz Intel Pentium 4 or equivalent".

Det enda som jag hittar när jag söker på nätet är en Athlon XP 3200+ med 2.2 GHz. Vet någon om den är tillräckligt bra, eller om det finns någon bättre? Jag har ett VIA VT8237 moderkort.

Tack på förhand!

Av Homeros

Okej. Tack så mycket!

Av Homeros

Datorns elförbrukning?

Hur mycket el drar en stationär dator ungefär? Drar den konstant lika mycket el, eller drar den olika beroende på hur man använder den? Har en vän som säger att datorn drar konstant lika mycket el, och att detta bestäms av elaggregatet. Detta är ju dock inte logiskt med tanke på att man kan använda energisparlägen på datorn, och t.ex. då sätta den i viloläge.

Av Homeros

Jag testade att neka på "Användare (ICHIGO\Användare)", men det gör att både mitt konto (Patrik) och gästkontot nekas att komma in i mappen. Har även testat att tillåta allt för "Patrik (ICHIGO\Användare)", men det hjälper inte. Hur kan jag göra så att bara gästkontot nekas tillträde till mappen?

----------------------------------

Jag fick det att fungera nu! Jag la till "Gäst" som en användare och nekade på denna, så nu fungerar det precis som jag vill ha det. Extremt mycket tack till alla här som har hjälp mig, ni är riktiga änglar!!

Av Homeros

Okej, nu hittade jag till Säkerhet i alla fall. Vilken av alla "Grupp- eller användarnamn" gäller för gästkontot då? Har följande på min lista (ICHIGO tror jag är namnet på min dator och Patrik är namnet som står på min användare när jag loggar in):

Administratörer (ICHIGO\Administratörer)
Användare (ICHIGO\Användare)
Patrik (ICHIGO\Patrik)
SKAPARE ÄGARE
SYSTEM

På vilka skall jag neka alla behörigheter för att inte man skall kunna öppna/se innehållet i mappen via gästkontot utan bara via min inloggning?

Av Homeros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr_Lazy
klicka ut "förenklad utdelning" under folder options i control panel

Är det i Mappalternativ det skall finnas då? Hittar inte "Förenklad utdelning" där...

Av Homeros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Waxinator
Högerklicka mappen och välj "Egenskaper". Under fliken "Säkerhet" - "Redigera"
ändrar du användare "HomeUsers" så att dessa "Neka"s alla rättigheter. Alternativr "Ta bort" användaren helt från dessa mappar.
På detta vis kan de fortfarande se mapparna men de kan inte öppna dem.

De flikar jag har på Egenskaper är Allmänt, Dela ut och Anpassa, så jag hittar inte det du beskriver.
Använder för övrigt XP Professional SP3.

Av Homeros

Oj, det jag menade var hur det där med -b funkar, och vad det är för något.