Inlägg

Inlägg som Homeros har skrivit i forumet
Av Homeros
Skrivet av born_in_fire:

som apophis sa skulle kunna löna sig men har för mig att gpu:n inte ska bli varmare än 70-80 grader i load, btw skulle kunna va bra o veta vilket grafikkort du har och vem som är tillverkaren te x. Asus, XFX osv.

PowerColor Radeon HD5770 PCS+ 1GB. Står i min signatur om du kollar under min text.

Enlist Catalyst Control Center så är det just nu 38 grader, 0% activity och 40% fan speed, och nu är ljudnivån helt okej. Men om jag går in i ett spel (spelar bl.a. Grand Fantasia, vilket inte skall vara speciellt krävande för min dator) så stiger temperaturen och fan speed till runt 55 och activity på runt 70%.

Av Homeros

Vilken temperatur är okej för mitt grafikkort då? Tror du/ni att det hjälper något att ändra hastigheten på de två fläktarna som sitter på chassit för att få grafikkortsfläkten att varva ner lite?

Av Homeros

Grafikkortsfläkten låter mycket

När jag spelar så låter min grafikkortsfläkt väldigt mycket. Har ni några tips på hur man kan få den att låta mindre? Hjälper det att höja hastigheten på fläktarna som sitter på chassit?
(delarna (förutom brännaren) är nya, så det finns inget damm där i)

Av Homeros
Skrivet av AMD_PERA:

Alla kablar finns med moderkortet.
Grafikkortet brukar oxå ha kablar med
Nätagget har alla anslutningar som behövs.
Det är inte så många kablar utöver de som sitter fast på delarna.
Köp fort nu så slipper du flera kommentarer

Haha, äntligen svaret som jag letade efter. Tack så mycket för hjälpen! Beställer datorn nu direkt.

Av Homeros

Det kortet hade jag inte ens sett. Är XFX Radeon HD5830 1GB mycket bättre än PowerColor Radeon HD5770 PCS+ 1GB? Är det värt 400 kr extra? Klarar nätdelen att jag byter till det kortet?

Av Homeros

Antagligen kommer jag att köpa en ny dator om några år, så detta räcker gott och väl för mig så länge. Så det enda jag undrar över nu är som sagt om kablar, t.ex. för DVD-brännare och hårddisk, finns med i paketet (borde väl följa med moderkortet?). Inte så kul ju om skall montera ihop datorn och det saknas någon kabel.

Av Homeros
Skrivet av Wedes:

Herre min je, här kommer mit förslag!
http://img22.imageshack.us/img22/6988/8kbygge.png

Detta är framtidssäkert! 5850 klarar spelen på högsta inställningarna, moderkort med stöd för USB 3.0 och Sata3 (6Gbit/sec) dvs. de nya dataöverföringsteknikerna. Processorn är en 6 kärnig som fler och fler program får ökat stöd för. Kör på detta!

Nu var ju dock frågan om alla kablar finns med i mitt paket, eftersom jag redan har bestämt vad jag skall köpa.

Av Homeros

Nu är det dags för mig att beställa datorn, men jag tänkte bara kolla med er först så att alla kablar som man behöver finns med i paketet.

http://img293.imageshack.us/img293/4420/nydator.jpg

Tack på förhand!

Av Homeros

Jag kom att tänka på att vi över huvud taget inte har diskuterat ljudkort. Behövs det inget extra ljudkort till den här datorn eller? Vad finns det för ljudutgångar på moderkortet? Behöver kunna koppla in ljud till både skärmen och ett headset nämligen.

Av Homeros

Tack allihopa för er hjälp! Om min nuvarande dator håller i två månader till så köper jag troligtvis datorn då. Återkommer om jag skulle behöva någon hjälp då.

Av Homeros

http://img263.imageshack.us/img263/4420/nydator.jpg

Det här är det jag sitter och funderar på just nu. Vet dock inte vad det är för praktisk skillnad på minneskortet, så skulle uppskatta lite information om dem (gärna på svenska ).

Kommer jag att behöva något mer kylsystem, eller räcker det med de som finns på de olika delarna?

Om jag skulle behöva ett bättre grafikkort i framtiden så köper jag nog det då, 5770 får räcka så länge. Det där med "räcka länge" och "5 år" kanske var lite dåligt uttryckt egentligen.

Av Homeros

Okej, men då låter det ju som att jag börjar få ihop en dator här som jag kan vara nöjd med. Kommer nog dock att byta Samsunghårddisken till en https://www.inet.se/artikel/4303384/500gb-western-digital-cav.... Sen undrar jag vad det är för praktisk skillnad på https://www.inet.se/artikel/5315032/corsair-4gb-2x2gb-value-s... och https://www.inet.se/artikel/5304263/corsair-4gb-2x2048mb-1333....

Av Homeros

Jag lyssnar på allt som sägs här, men jag vill gärna vara säker på att jag gör rätt när jag köper datorn. Jag är ingen datorexpert, så därför ställer jag frågor. Jag har ju inte ens fått svar på alla frågor, utan istället skriver folk personliga påhopp.

Enda skillnaderna på det paketet som den senaste personen satte ihop och den som jag förslog var ett kraftigare grafikkort (som jag inte ens tror att jag kommer behöva), andra minnen och en annan nätdel. Vad gör dessa minnen och nätdelen bättre än de som vi föreslagit tidigare? Vill gärna ha en motivering.

Av Homeros

Vad tror ni om hårddisken då? Är Samsunghårddisken bra, eller är det bättre att satsa på t.ex. en Seagate eller Western Digital? Hur mycket behöver man bry sig om buffertminne och om det är SATA-II eller SATA-III? Någon som har erfarenhet av de "miljövänliga" hårddiskarna på 5400 RPM?

Av Homeros

http://img180.imageshack.us/img180/4420/nydator.jpg

Så här ser den eventuella planen ut nu. Vad tycker ni? Något man borde förändra? Skulle min brännare fungera med det här? Finns ju utrymme i budgeten för att lyxa till det lite till, men jag vill nog inte köpa ett grafikkort för 3 000, utan 5770 räcker nog för mig.

Jag fick svar ifrån skolan nu, och de har ett samarbete med MSDNAA. Enda Windows 7 man kan ladda ner är dock Professional. Gör detta att jag behöver ändra något i datorn? Borde väl funka bra med det också?

Av Homeros

Här är förresten brännaren som jag har just nu:

OPTIARC DVD±R/RW DL 20X AD-5200A BULK SVART - Specifikationer

Är den kompatibel med det första paketet som Screenwalk satte ihop?

Av Homeros
Skrivet av Screenwalk:

Rollspel brukar inte vara så grafikkrävande, Diablo3 kommer nog vilja ha en kraftfull processor som ungefär i Wow.

Okej. Men klarar jag mig på en Athlon II, eller är det bättre att satsa på en Phenom II?

Av Homeros

Här är vad Grand Fantasia kräver:

Grand Fantasia - Free anime themed 3D MMORPG at Aeria Games

Så det kräver ju ingen värstingdator direkt. ^^ Men tror ni verkligen att Diablo III kommer att kräva så mycket mer av datorn?

1680 x 1050 har jag som upplösning på min 22" skärm.

Av Homeros

MSDNAA lät ju väldigt bra i alla fall. Lyckades inte hitta sidan där man kollar om skolan är med (man kommer bara till en söksida dör jag bara hittar bloggar), så jag har mailat IT-avdelningen på skolan nu och frågat om de är med i det. Vore ju nice att slippa behöva betala för ett äkta, lagligt OS. Och om jag dessutom skippar ihopsättning och brännaren så har jag ju sammanlagt ca. 2 000 kronor att spara. Så om jag byter processorn till en Phenom II så borde ju slutpriset i så fall hamna på ca. 6 500 kronor. Låter inte helt fel.

Jag kan verkligen ingenting om nätdelen, så vad är det man skall tänka på när man väljer en sådan? Drar en processor på 500W konstant 500W, eller betyder det att den klarar av att dra så mycket? Och behöver man en 500W nätdel till det första paketet?

Angående grafikkortet så spelar min kompis (bl.a. Grand Fantasia) med ett GeForce 9300M GS 256MB på högsta inställningarna, och det funkar hur bra som helst. Laggar aldrig eller så. Men ett 5770 låter ju bättre, så om jag sätter ihop en dator och får pengarna att räcka så siktar jag nog på ett sådant.

Vad gäller HP så gillar jag både designen på deras datorer och att de brukar fungera rätt så bra. Dessutom tyckerjag att man, i alla fall på pappret, får bra saker för pengarna. Jag jobbade på en serviceavdelning på en elektronikkedja tidigare, och då upptäckte jag i alla fall att Packard Bell var det klart sämsta vi hade, och att det var rätt så mycket problem med Fujitsu Siemens. Men men, det kanske bara är jag som har fått en skev bild.

Av Homeros

Är HD4650 bättre än 5450 då?

Det känns som att rent ekonomiskt så får man ut mer av att köpa en märkesdator än att köpa delarna och sätta ihop dem själv.