Inlägg

Inlägg som Homeros har skrivit i forumet
Av Homeros

Köpråd: TV för film och TV-spel?

Hej!

Jag skall snart köpa TV, men jag känner mig lite vilsen i TV-träsket. Tänkte därför att jag skulle be folket här om lite tips.

Jag kommer att sitta ca. 2,5 meter från TV:n, och den kommer mest att användas för att se på film (DVD/Blueray) och spela TV-spel (mest PS3/PS2). Tänker mig en maxtak på priset runt 8 000 kronor.
Jag har hört lite olika saker vad gäller bildfrekvensen. Vissa säger att man skall ha minst 100 Hz för att inte riskera eftersläpning av bilden, medan andra säger att man ändå bara använder 50-60 Hz (eller nåt sånt). Vad är det som gäller egentligen?
Eftersom jag hört att man skall ha ca 10 tum/m från TV:n så räknade jag först med att köpa en 32", men när jag har kollat på 32" i affärerna så har de sett väldigt små ut. Jag har därför nu mer börjat rikta in mig på 37". Jag är inte heller helt säker på om jag skall satsa på LCD eller LED. Är det någon skillnad i bildkvalitet på LCD och LED? Något annat man skall tänka på där?

Eftersom jag har väldigt stort förtroende för Samsung vad gäller TV så har jag endast kollat på det hittills. De som jag har fastnat lite för nu är LE37C655 och UE40C6005. Båda dessa är 100 Hz och full-HD, och de har både HDMI- och SCART-uttag.

Tack på förhand!

Av Homeros

Samsung LE37C655 vs. LE37C650

Hej!

Är det någon som vet vad det är för skillnad på Samsungs LE37C655 och LE37C650? Jag hittar nämligen den sistnämnda för 1 500 kronor billigare, men jag hittar ingen skillnad på dem. Jag tycker att de ser likadana ut och har likadana egenskaper.

Tack på förhand!

****************

Jag kollade med Samsung nu, och de svarade följande:

"650 är en gråimporteradmodell , den är inte avsedd för bruk i norden,så
det kan bli problem med digitalboxen mot svenska leverantörer. Det kan
även skilja på andra tekniska specar mot de nordiska modellerna. Den kan
sakna svenska menyer och svenska manualer. Vår egen samsunggaranti (2års
hämtservice) gäller inte heller på importprodukter, endast de garantier
som återförsäljaren/importören själva lämnar.
Den svenska reklamationsrätten på 3 år gäller inte heller på
gråimporterade produkter.

655 är en nordisk modell (modellkoden skall sluta på xxe), den är testad
och godkänd mot svenska leverantörer (Boxer och Comhem) Den kommer med 2
års hämtservice och pixelfelsgaranti direkt från Samsung. Det finns
svenska menyer och medföljer även en svensk manual."

Av Homeros

Okej. Tack så mycket!

Av Homeros

Köptips videokamera?

Hej!

Jag har fått i uppdrag av min pappa att leta upp en videokamera som han kan köpa i present till mamma, men jag känner mig jättevilsen i videokamerajungeln. :-/ Han har inte sagt någon prisklass eller så, men jag skulle gissa på att han kan tänka sig att lägga kanske 2 000-3 000 kr. Så kameror för 10 000 är helt uteslutna. Enda egenskapen som han nämnde som viktig för kameran är att den har lång batteritid.

Någon som har några tips på videokameror, eller vad man skall tänka på när man skall köpa en? Några speciella märken som är bra/värdelösa? Någon speciell teknik som man skall välja/undvika?

Tack på förhand!

Av Homeros

HP LaserJet 1100 i Windows 7

Hej!

Jag har kopplat in en HP LaserJet 1100 till en ny dator med Windows 7 32-bit, men den vill inte fungera korrekt. Innan jag kopplade in skrivaren i den här datorn så var den kopplad till en äldre XP-dator med seriell kabel, och då fungerade de. Nu är den kopplad med USB till den nya datorn. Vad tror ni? Är skrivaren helt enkelt för gammal för Windows 7?

Av Homeros

Musen har en gammal hederlig kontakt och är därför kopplad till porten för mus/tangentbord, så att byta uttag blir lite svårt. :-/

Av Homeros

Datorn ger musen ström när den är avstängd

Jag har precis satt ihop en ny dator, och den ger ström till musen även efter att man har stängt av den. Man måste stänga av datorn på strömbrytaren på nätagget för att den skall sluta ge ström till musen. Finns det något man kan göra åt detta, eller måste man stänga av datorn på strömbrytaren varje gång? Något man kan ändra i BIOS eller så?

Datorn har ett Gigabyte GA-880GM-UD2H moderkort och ett FSP 400-60APN Bulk 400W nätagg.

Av Homeros

Ja, det är en 4-pin (och en 6-pin?) över. Det fanns en 4-pin till men den har jag satt på en annan plats tillsammans med en 20-pin. Helt säkert att det räcker med en 4-pin?

Av Homeros

Bygger upp en ny dator

Hej!

Jag håller på att bygga ihop en dator och är nästan färdig dock har jag en liten problematik som jag har inte stött på innan när jag har byggt ihop datorer och behöver hjälp.

Det jag har kört fast på är ATX_12V_2X4 där jag har bara en 4-pin och en 6-pin från nätaggregatet kvar då denna uttag är uppenbarligen en uttag på 8-pins.

Funderar hur man kan lösa detta. Behövs det bara en 4-pin för denna uttag eller funkar inte nätaggregatet till detta moderkort?

Moderkort: Gigabyte GA-880GM-UD2H
Nätaggregat: FSP 400-60APN Bulk 400W

Tack på förhand!

Av Homeros

Tänkte att den är strömsnål och troligtvis inte låter lika mycket som en 7200 rpm. Varför skall man inte använda den som en systemdisk? Tror inte att mina föräldrar skulle märka någon direkt skillnad. Eller är det stor skillnad i hastighet? Och varför just en Samsung F3?
De har inte givit mig någon budget, utan jag tänkte ge dem ett förslag bara på hur en egenkomponerad dator kan se ut och kosta.
Behövs det verkligen en kraftfullare processor och mer ram? De skall som sagt inte direkt göra något avancerat på datorn. Och vad gör ett 64-bit OS mer lämpat för dem?

Av Homeros

Vad tror ni om burken nu då?
Och hur är ljudvolymen på den?

http://img695.imageshack.us/img695/7914/frldradator.jpg

Av Homeros

Kom på att jag glömde sätta in en DVD-läsare också. Några förslag på en passande sådan?

Av Homeros

Ny dator till föräldrarna

Hej!

Jag håller på och sätter ihop en ny dator till mina föräldrar, och jag tänkte kolla med er om den här datorn ser okej ut. De gör inget avancerat med datorn, som att t.ex. spela, utan de använder den mest till bankärenden på internet, spara bilder från kameran och textdokument.

http://img94.imageshack.us/img94/7914/frldradator.jpg

Tack på förhand!

Av Homeros

Det funkade alldeles utmärkt. Tack så mycket!

Av Homeros
Skrivet av Tornado2251:

Högerklicka > properties > security, ser ut ungefär som i xp. Jag sitter på Ultimate 64, men jag tycker att det borde finnas till pro.

Okej. Jag har följande "Grupp- eller användarnamn" där:

* Autentiserade användare
* SYSTEM
* Administratörer
* Användare

Sänker jag behörigheten för Användare då, eller hur gör jag?

Av Homeros

Kan man inte bara ändra behörighet för en specifik mapp, så att endast jag kommer åt den? Det gick i Windows XP i alla fall.

Av Homeros
Skrivet av tcntad:

Du skulle kunna ha en krypterad volym om det inte tar alltför mycket utrymme.

Vad innebär det då?

Av Homeros

Användarkonton i Windows 7 Pro

Jag har Windows 7 Professional 64-bit och jag undrar om ni skulle kunna hjälpa mig att få till behörigheter och så på det sättet jag vill ha allt på.

Jag har ett administratörskonto som jag själv använder, och ett standardkonto för gäster som är här. Jag har en hårddisk med två partitioner: C och D. På C har jag Windows och alla program, och D fyller jag med t.ex. musik och filmer.
Jag vill kunna skydda mina mer privata filer så att man ej kan komma åt dessa från standardkontot. För tillfället så har jag lagt dem i "Mina dokument", vilket ju gör att mitt syfte uppfylls. Problemet är bara att de då ligger på C, och jag vill egentligen ha dem på D. Detta för att jag skall kunna formatera endast C om något problem skulle uppstå i datorn, vilket gör att alla filerna på D klarar sig.

Sen undrar jag om det går att ändra autostartobjekten i msconfig för en standardanvändare på något sätt.

Av Homeros

Diablo II i Windows 7 Pro?

Jag har precis köpt en ny dator med Windows 7 Professional 64-bit, och när jag skall spela Diablo II LoD så kommer det upp ett meddelande om att spelet har ett känt kompabilitetsproblem och att jag skall kontakta Blizzard för att hitta en lösning.
Spelet går att köra, men jag kan inte sätta 3D Sound och Environmental Effects på ON, och jag kan inte ändra 3D Bias (vad det nu är för något...). Jag tycker även att spelet går lite långsammare än vad det gjorde på Windows XP Professional. Någon som vet något om det här? Har kollat runt lite på internet, och någon påstår bl.a. att man skall köra det i XP SP3-kompabilitetsläge, och någon annan att man kan köra det i XP Mode på Windows 7 Professional. Hur fungerar det där med XP Mode?

Tack på förhand!

Av Homeros

Tror ni att den varvar mindre om jag sänker grafikinställningarna i spelet..?