Inlägg

Inlägg som Aiwi har skrivit i forumet
Av Aiwi
Skrivet av pålis:

Jag har extern skärm, mus och tangentbord men den beter sig inte som jag önskar... Kan du utveckla ditt svar lite? Missar jag någon inställning?

Det är inte en inställning, utan i sann Apple-anda så är det ”såhär du skall använda den”.

Se till att följande är inkopplat:
Tangentbord (kan vara trådlöst)
Mus (kan vara trådlöst)
Strömsladd
Skärm

Se till att du har bild på den externa skärmen, och stäng sedan locket

Då gäller inställningen du gör i ”Sleep Settings when connected to power”

Av Aiwi

om du har extern skärm, mus och tangentbord inkopplat så kommer den bete sig som du önskar

Av Aiwi

Deras utomhusslinga är väldigt diffus (och mer lämpad för våtutrymmen)

Av Aiwi
Skrivet av Mordekai:

nej en riktigt nätverksinstallatör. Elektriker lämnar allt att önska när det kommer till nätverk. "Strikt förbjudet" var har du läst det?
Troligen har en elektriker sagt det eftersom de inte vill orsaka störningar på befintliga nätverk.
https://www.byggahus.se/forum/threads/kabelroer-foer-el-i-kab...

Det är inte så att ni båda har rätt?

Du får inte dra nätverkskabel i samma dolda VP-rör som el, då elsladdarna i dessa är enkelisolerade. Endast med vp-röret blir de dubbelisolerade.

Att lägga dubbelisolerad elkabel och nätverkskabel i en vanlig utanpåliggande kabelkanal skall inte vara någon fara, då elkabeln är korrekt isolerad.

Av Aiwi
Av Aiwi

Jag kör själv med denna, men den blir väldigt dyr om du bara köper den för just detta ändamål. Köpte min på kampanj då 40V-batteri och laddare ingick. https://www.verktygsvaruhuset.se/product/makita-as001gz-blas

Av Aiwi

Testa att ta hem dem med youtube-dl eller skaffa youtube premium? Då kan du ladda ner dem för offlinetittande direkt i youtubeappen

Av Aiwi

Du kan fundera att köra en referenshögtalarsetup. Då kör du på tex:

USB-audio interface: Focusrite Scarlett Solo 3rd Gen (måste vara 3rd gen)
https://www.thomann.de/intl/focusrite_scarlett_solo_3rd_gen.h...
Högtalare: Yamaha HS 5 eller Yamaha HS 7 eller Yamaha HS 8 (mfl.)
https://www.thomann.de/intl/yamaha_hs_5.htm
Kablage: Valfritt XLR/TRS, tex SPP2015
https://www.thomann.de/intl/the_sssnake_spp2015.htm

Av Aiwi

Jag tycker mig väldigt snabbt höra när det är en bra master bara genom att lyssna. Nu kör jag ett par lite äldre Yamaha MSP7 och en Arcam ST60 (iMac -USB-> DAC -Coax-> ST60 -XLR-> MSP7).

En ganska kul playlist att lyssna på är denna: https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1DWZtZ8vUCzche?si=c...

Du kan säkert testa Tidal eller till och med CD-skivor, men som tidigare nämnt är nästan mastringen viktigare. I alla fall enligt mig. Generellt tycker jag Michael Jacksons nästan alla låtar har en helt annan nivå än många andra. Det är helt enkelt så mycket mer där. Sen kanske man inte bara vill lyssna på just hans ganska sönderspelade låtar...

Av Aiwi
Av Aiwi

Du kan väl bara justera audio delay i din TV till minus? https://www.samsung.com/au/support/tv-audio-video/Audio-delay...

Om inte så verkar det ganska kört

Av Aiwi
Skrivet av Rickard:

Det kanske inte är ett problem att köra den. Jag fick bara intryck efter lite Googling att folk hade problem att få bra throughput med den.

De som har låg throughput har då säkert inte aktiverat hardware offloading. Den klarar 1Gbit galant. Det är bara precis som tidigare nämnt inte möjligt att köra 1Gbit upp och ner samtidigt. Jag vet dock inte när detta skulle ske, molnsynk och ladda hem senaste spelet på steam kanske.

En edgerouterx kommer helt klart att vara det bästa för dig gällande pris och prestanda just nu.

Av Aiwi

Har du en nvidia shield eller en apple tv 4k? I sådana fall kan du testa parsec eller moonlight och streama ditt skrivbord

Av Aiwi

Du kan kolla med PSX Care, https://www.psxcare.com/

Av Aiwi

Den lär väl ändå inte funka med någon annan leverantör. Lika bra att skicka tillbaka den, undvik att den blir elektronikskrot.

Av Aiwi

En liten rfid tagg i hallen som man blippar när man kommit hem?

Av Aiwi

Har kört IKEA i nästan 5år nu. Men senaste året har de börja strula. Helt oacceptabelt i min mening. De tappar kontakt och allmänt bråkar.

Köpte en Hue bridge och kopplade in allt häromdagen. Apple Homekit visar ej IKEA-lampor om de körs via en Hue bridge. Jag får här sätta en Homeassistant som mellanhand för att få IKEA lamporna via min Hue bridge att synas i Apple Home.

Att köpa IKEA blev på sikt en förlustaffär. Alla nya lampor blir Hue.

Av Aiwi

Du kan ju testa dig fram. Själv tyckte jag övningstillfällen var ineffektiva för mig, men gick på föreläsningar. Mycket extentapluggande med start 1 mån före tenta.

Vet ej vad den som svarat att ”skolan är lätt” läst, men tvivlar på att det är civilingenjör.

Du verkar ha en sund inställning. Testa dig fram och hitta din studieteknik. Se bara till att inte köra för många kurser, det kan bli jobbigt.

Av Aiwi
Skrivet av Michaelscott:

Kunde du behålla filer osv på datorn samtidigt som du installerade?

Japp, allt är kvar. Till och med mina uppstartsprogram och inställningar för dessa. Det kändes mer som en Windows-uppdatering än en nyinstallation.

(Ha dock alltid backup på viktiga saker)

Av Aiwi

Uppdaterat datorn i signatur nu precis. Tog inte längre tid än en vanlig "cumulative security update". Ca 5-10min från start till mål.

De verkar ha fixat till kontrollpanelen rejält nu. Det var väl de mest störande med Win10, två kontrollpaneler med olika inställningar.