Inlägg

Inlägg som Aiwi har skrivit i forumet
Av Aiwi

Erx och en u6-lite blir väl en perfekt komplettering till det du har!

Tänk på att de nya u6-lite och u6-lr inte kommer med någon poe injektor längre.

Av Aiwi

Det kommer att fungera att göra som du föreslår! Det enda att se upp med är att inget annat av misstag kopplas in i eth4.

Precis som du skriver så är edgerouterns strömadadpter inte till för att ge ut någon PoE. Men ditt förslag med PoE injector först funkar

Av Aiwi

Alla AudioPro verkar köra med linkplay. Dock så kanske det är bättre nu, pluginet verkar maintainas faktiskt:

https://github.com/nagyrobi/home-assistant-custom-components-...

Av Aiwi

Audio Pro låter väldigt bra, kör själv C5. Men den går inte att integrera i någonting. Finns en linkplay-integration till homeassistant, men den funkar inte speciellt bra, om ens alls. Funkar inte med Google, inte med Apple. Funkar med Spotify Connect och kanske med Alexa, men that's about it.

Om du vill ha funktioner, och kunna integrera den med andra home smart-system är det nog Sonos som gäller. De funkar ju med alla assistenter och tjänster. (Apple Home, Google Home, Amazon Alexa, Spotify Connect).

Av Aiwi

MX brun har ett litet klick när du trycker ner dem, MX red är helt utan klick.

Högst personligt vilket du föredrar. Jag kör med bruna, då jag tycker de funkar bättre för generellt användande (spela / skriva)

Av Aiwi

Varmilo VA88M kanske?

Vissa är just nu på kampanj hos Proshop:
https://www.proshop.se/?s=varmilo+va88m

Annars finns de på inet/maxgaming också

Av Aiwi

macOS ser inte så bra ut på så lågupplösta skärmar, så det skulle absolut tala för en iMac. Om vi tar baskonfigurationen men med 16GB minne kostar de:
iMac 18495kr
Mac mini 10995kr

Är skärmen + alla tillbehör värda 7500kr? Utan tvekan ja, men bara om man behöver dem.

Av Aiwi

Sänk din skärms Overdrive-inställning?

Av Aiwi

Kan ev. vara intresserad av ett kit! Du råkar inte ha något part-nummer, så jag kan kolla exakt vilken modell det är? Detta för att se om de matchar den modell jag har idag

Av Aiwi

Det brukar gå att ta isär och laga dem ganska enkelt. Men det beror ju helt på hur van du är med att göra detta. Specialskruvmejsel för att komma in, men annars rätt så straight-forward.

Louis Rossmann går igenom hur man felsöker och reparerar på Youtube, https://www.youtube.com/channel/UCl2mFZoRqjw_ELax4Yisf6w

Av Aiwi

Jag har kört denna, 4 optiska in, en optisk ut. Automatisk switchning mellan dem. Den byter om det kommer ljud från en enhet. Port 1 har högst prioritet, port 2 näst högst osv.

Funkar finfint!

https://www.tindie.com/products/beni_skate/automatic-spdif-op...

Alternativt så kör du som idag, med Soundbaren kopplad till TV'n och sedan bara kopplar in det du vill till TV'n

Av Aiwi
Av Aiwi

Portabla 60Hz-skärmar är mycket billigare än 144/165Hz-skärmar.

Köpte själv denna nyligen. Den funkar fint till min laptop för gaming. https://www.amazon.se/G-STORY-%C3%B6gonv%C3%A5rd-spelmonitor-...

Av Aiwi

Valorant är inte så GPU-tungt, så kan mycket väl vara CPUn som stoppar dig. Hur stor är skillnaden i FPS? 210fps mot 200fps?

Testa Warzone eller liknande också, det brukar gilla att äta GPUer..

Av Aiwi

G Pro Wireless Superlight?

Av Aiwi
Skrivet av mkl:

Har någon annan köpt strömkabel? Är det något speciellt jag ska kolla efter? Fick mitt PS5 igår och 1.5m räcker tyvärr inte

Inga konstigheter, s.k. apparatkabel C7 av valfri längd kommer att fungera fin-fint!

Av Aiwi
Skrivet av norda72:

Är det någon framtid längre med Hackintosh? Blir det omöjligt att bygga dem när Apple gått över helt till ARM-chip? Jag har Mac Pro 5.1 från 2012 som via open core kan köra Big Sur, men den är långsam. Inte mycket snabbare i Mojave heller. Tar en och en halv minut att starta upp. Datorn skulle bytas och jag står valet och kvalet mellan att fortsätta med Mac eller gå över till PC. Det är ju såna extrema priser i dag på Mac, det är därför jag tvekar. Skulle gärna köpa nya Mac Pro 2019 men har inte råd, inte ens som begagnad. MResell.se hade en begagnad nyligen för 65 500, den är nu såld. Tror den hade 96 GB RAM och 1 TB SSD. Basmodellen har 256 GB SSD och 32 GB RAM.

Det är nog emulering/virtualisering som kommer att bli framtiden för hackintosh.

Vad ska du göra med datorn? Kommer en M1 Mac mini kunna fylla dina behov? Den är rejält mycket snabbare än din 5.1 och kostar inte så farligt mycket.

Av Aiwi

Om du inte skall hålla på och ha ett hundra konton på ditt Playstation så är Benify eller Getgifted mig veterligen det bästa sättet. Ofta kommer du annars att behöva ett konto per spel när du köper spel på ful-sidor.

På Benify eller Getgifted får då köpa gift cards på 500kr för 400kr som du lägger till ditt ordinarie PSN konto.

Av Aiwi

Finns faktiskt internationella rekommendationer för detta, men sen är frågan om man vill använda dem. Enligt ITU dokument "E.123 : Notation for national and international telephone numbers, e-mail addresses and web addresses" rekommenderas:

+22 607 123 4567

Källa: https://www.itu.int/rec/T-REC-E.123-200102-I/en

Sen har du svenska myndigheters skrivregler som säger följande:

Internationella telefonnummer skrivs:

+46 8 763 42 52

Källa: https://www.isof.se/download/18.41318b851483519095290e/152949... [Sida 103]

Av Aiwi

japp