Inlägg

Inlägg som pege63 har skrivit i forumet
Av pege63

Du behöver en Samsung Multiroom Link Mate "Samsung WAM270"

Av pege63
Skrivet av qsrgtdeg:

Är det någon som har en router med "Up to 600 Mbps" på 2.4 Ghz bandet?
Vilken kanal/kanaler väljs då?
"150 Mbps" använder 20 Mhz Bandwidth
"300 Mbps" använder 40 Mhz Bandwidth
"450 Mbps" använder 60 Mhz Bandwidth
"600 Mbps" använder 80 Mhz Bandwidth

20/40/80/160 har du bara på AC 5GHz

http://i146.photobucket.com/albums/r254/maylyn22/ASUS%20RT-AC68U...

Av pege63
Skrivet av mrqaffe:

Så vitt jag vet finns det inga kommersiellt tillgängliga enheter som kan köra 600Mbit på 2,4GHz, kan ha fel men är rätt övertygad om att det bara tillverkats 3x3:3 wifikort.
Det skulle krävas att man tog upp hela 2,4GHz bandet för att köra 600Mbit.

Behöver ett ASUS PCE-AC68

Av pege63
Skrivet av qsrgtdeg:

Är det någon som har en router med "Up to 600 Mbps" på 2.4 Ghz bandet?
Vilken kanal/kanaler väljs då?
"150 Mbps" använder 20 Mhz Bandwidth
"300 Mbps" använder 40 Mhz Bandwidth
"450 Mbps" använder 60 Mhz Bandwidth
"600 Mbps" använder 80 Mhz Bandwidth

Då måste du ha ett kort som stöder det åxå, tex som jag har ett ASUS PCE-AC68, då får du ut max

http://cdn.eteknix.com/wp-content/uploads/2014/04/Asus_PCEac68_C...

Av pege63
Skrivet av Superlight:

Har du en smartphone/surfplatta med Android kan du kolla vilka kanaler dina grannar använder med exempelvis Wifi Analyzer.

https://scontent-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash2/v/t1.0-9/s720x720...

Av pege63
Skrivet av Sushifrukt:

Detta stämmer inte riktigt, i Sverige finns det bara 3 kanaler som inte korsar varandra överhuvudtaget och det är 1, 6 och 11.
Du kan enkelt tänka så att du går in 2 kanaler åt vänster och höger. 1 ger alltså 1-3, 5 går också ned till 3. Vilket innebär att paket som går på den frekvensen kommer krocka, det blir retries och i värsta fall så droppas tcp sessionen (detta händer dock aldrig* med så lite overlap, men nån sekund delay kan man få ibland).
Vad gäller 40 MHz kanaler i 2.4 GHz bandet så är de egentligen inte tillåtna att användas i Sverige.
Du vill ju ha så lite interference och overlapping som möjligt, dra ner en app till mobilen och se var det är minst nät i din omgivning, tänk även på att om antennen till din dator sitter under tangentbordet eller i skärmen så får du olika bra signal till olika APs, beroende på hur deras antenner sitter. Så när du mäter kan det vara bra att hålla din mobil i den vinkeln som din mottagare är.
Generellt sett skulle jag dock använda 5 GHz, om alla dina enheter stödjer det finns det liten anledning att köra 5 GHz idag, särskilt om du bor i lägenhet.
Har du möjligheten att köra UNII-2 Extended (Kanal 100->) så gör det, där är det väl de ligger minst personer idag och troligen där det kommer ta längst innan det blir överfullt, de flesta större företag som kör 5 GHz idag kör tex inte på extended kanalerna, då en enhet som är kanske 4 år gammal inte med 100% kan stödja dessa kanaler. Du har dock 11 till 20 MHz kanaler att välja på där.

Hoppas detta hjälpte dig lite i att välja rätt kanal.

Oki då skulle jag sätta Routern på Kanal 1 & APn på kanal 11 så dom inte stör varandra APn kör jag i 2.5GHz stöd för 3 dataströmmar, just läsplattorna som inte stöder 5GHz, nyare Laptops stöder AC 5GHz men bara i 2 dataströmmar på 80MHz.

Av pege63
Skrivet av ReZZiE:

När man tittar på graferna så förstår jag logiken.

Men testresultaten i praktiken stämmer inte på något sätt.

Måste jag gå runt till grannarna och be dem byta kanal?

Jag gjorde en GUIDE för grannarna på dom olika våningsplanen så dom inte skulle störa på grannen under men den togs ner ganska snart, så jag döpte om mitt WIFI till "BYT KANAL PÅ DITT WIFI"

Av pege63
Skrivet av Broken-arrow:

Kör AP och även går att köra trådat i denna ut till andra enheter (men vet inte vad prestandan blir dock) Kan kanske lösa det så beroende på vart denna står.

Står i en hall mellan dom 2 sovrummen, men är trådad med Powerline 1200Mbit, har använt mig av denna guide http://www.kjell.com/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/hemnatverk/kanalplanering men vet inte om det är optimalt fullt ut?

Av pege63
Skrivet av Paddanx:

Därför att moderna N Wifi använder inte en kanal, utan minst 1-1,5 bredvid det du väljer
Om du då väljer 1 så tar du 2 och 3 också. Om du väljer 6 tar du 4-5-6-7-8 och väljer du 11 tar du 9-10-11-12-13. Därför ska du som JenzA säger, välja en av de 3, för att fungera bäst.

Om du tar något annat, så skapar du störningar, samt får störningar från 2 olika sändare, som är svårare för dig att kalibrera (eller rättare sagt, din utrustning).

Så välj den av de 3 som har färre (speciellt om de har svagare signal) och undvik den med många starka signaler.

Sen är skillnaden mellan 20/40 hur "bred" du har bandet. Normalt är 40 bättre, men det finns tillfällen där du har många fel konfigurerade sändare, som endast 20 ger bättre effektiv hastighet.

till TS:
"skall man köra AP el Repeter Trådat för att få MAX hastighet på en Extender?"
Kör så mycket trådat du kan. AP innebär att du har en punkt med Wifi där du ansluter direkt. Reperer är som eko. En sändare får info, sänder till nästa (och ev nästa igen osv), tills det når en AP som har trådat.

Jag kör trådat till till APn som skall ge WIFI signal till 2 sovrum där är latops, WII U, XBOX360, men där kan jag köra med Powerline 1200Mbits till det som går behöver då bara WIFI till WII U & läsplattorna, Mobilerna.

Av pege63

Jag kan se att dom flesta kör nog på AUTO för jag ser att många kör på kanal 2, 3, 4, 5, 6, 11, inga på 7, 8, 9 12, 13 som det är just nu iaf, har en ASUS som har en kraftig signal ASUS RT-AC68U Rev 2, med var hjälper det när den överlappar andras nätverk. PÅ 5 GHz är det bara jag som kör & där kör jag i 80 MHz så där är hastigheten MAX. Ser 58 nätverk runt mig området har 150 hushåll

Av pege63

Jag kör nu på kanal 1 men i inssider ser jag att jag har 1+5 och tar upp kanal 1-7, CO-Channel 3 & Overlapping 8 kör då på 40MHz, kanske skall dra ner till 20MHz för att dra ner på signalstyrkan & längden, men då påverkas ju hastigheten till hälften, bor i ett bostadsområde med många nätverk. Har 13 klienter allt från BD spelare, TV, SAT, XBOX 360, WII U, HTPC, osv, osv kopplade till 16 port swichen, sen 4 laptops varav 2 klarar AC, mobil, läsplattor men vill ha UT MAX av nätverket.

Av pege63

Vilken kanal ska man välja i ett WIFI?

Att det finns 13 kanaler stämmer inte överens med verkligheten, eftersom varje kanal är 20 MHz bred! 20 MHz separation finns endast mellan kanal 1, 5, 9 och 13. Därmed finns det egentligen endast fyra kanaler. Alla andra kanaler går in i varandra och stör ut, bättre med CO-Channel än Overlapping eller är man ute och cycklar? Skall man köra 20 MHz el 40 MHz på N för att få optimal hastighet i WIFIt & då 80MHz på AC, skall man köra AP el Repeter Trådat för att få MAX hastighet på en Extender? Vilket kommer vara Optimalast i ett hemnätverk? Utrustning ASUS RT-AC68U, ASUS EA-N66, Zyxel 16 port Gigabit SWITCH, CAT 6 kablar.

http://www.kjell.com/resources/sv-se/fraga_kjell/hur-funkar-det/...

Av pege63

http://www.intel.com/support/siu.htm här hittar du all info om din dator

Av pege63

20 MHz separation finns mellan kanal 1, 5, 9 och 13 och det att det finns egentligen bara fyra kanaler. Alla andra kanaler går in i varandra!
Tyvärr används kanal 1, 5, 9 och 13 mycket sällan. Det har blivit standard att använda kanal 1, 6 och 11. Routrar och accesspunkter brukar ¤använda någon av dessa tre kanaler när de väljer kanal automatiskt.
Det gör att vi inte ens har fyra användbara kanaler att använda oss av utan bara tre. Det hade varit kanon att börja om från början och använda 4 kanal upplägget, men det kräver att alla routers och accesspunkter inklusive alla grannars ändrat kanal samtidigt. Genom att använda exempelvis kanal 3 störs både utrustning på kanal 1 och på kanal 6.

Ett trådlöst nätverk måste egentligen ta 40 MHz i anspråk för att nå de högsta möjliga hastigheterna på 2,4 GHz-bandet. Observera att det inte går att forcera användning av 40 MHz breda kanaler. Det beror på routrarnas och accesspunkternas grannsämjeläge. Om en accesspunkt skulle ta upp 40 MHz av 2,4 GHz-bandet skulle det knappt bli något frekvensutrymme över för grannarna. Routrar och accesspunkter känner därför av om det finns några andra trådlösa nätverk i närheten. Om det finns andra routrar och accesspunkter i närheten smalnar de av kanalbredden till 20 MHz, vilket leder till att databandbredden (Mb/s) till den aktuella routern eller accesspunkten sänks betydligt. Av denna anledning är det önskvärt att om möjligt använda 40 MHz breda kanaler så länge huset endast har en router alternativt endast en accesspunkt.

Med flera accesspunkter i samma byggnad bör däremot 20 MHz breda kanaler ¤användas. Skälet till det må låta konstigt, men det är för att i sådana sammanhang ger 20 MHz breda kanaler bäst prestanda! Det begränsar visserligen hur höga hastigheter varje enskild klient kan komma upp i, men det ökar den totala kapaciteten för hela det trådlösa nätverket!

Anledningen till att den totala kapaciteten i nätverket ökar är att två accesspunkter med överlappande täckning inte bör kommunicera på samma kanal. Med 20 MHz breda kanaler finns det som tidigare nämnt tre kanaler att välja mellan. Med 40 MHz breda kanaler finns det bara två, vilket gör det synnerligen svårt att installera många accesspunkter utan att två av dem som använder samma kanal överlappar varandra någonstans (framförallt om störningar från eventuella grannätverk också räknas in).

Att välja 20 MHz breda kanaler gör att en enskild anslutning aldrig kan bli snabbare än 217 Mb/s. Nätverkets totala kapacitet kan samtidigt bli enorm. Ett två ströms baserat Wireless N-nätverk med fyra stycken 20 MHz-accesspunkter utspridda på kanal 1, 6 och 11 kan i teorin skyffla 144 Mb/s per accesspunkt och således totalt 576 Mb/s. ¤Genom att lägga till ytterligare två accesspunkter ökar den totala kapaciteten till 864 Mb/s. Det gäller bara att vara strategisk vid kanalvalet.

Av pege63

Köp denna istället Intel NUC D34010WYK eller varför inte en GIGABYTE BRIX Gaming Packs AMD Radeon™ R9 M275X men den kostar ca 3 ggr mer

Av pege63

Asus PCE-AC66 Dualband AC1750

Asus PCE-AC66 Dualband AC1750 ger dig full hastighet på båda freq

Av pege63

I Östtyskland upplöste man STASI NU återinför man det i resten av Europa, börjar likna 30-talets Tyskland och GESTAPO! Är det i ett sånt samhälle vi vill leva i framtiden övervakade 24/7? Måste vi vara Amerikas knähund och rövaslickare, har vi ingen egen stolthet att luta oss mot? Hur lurar man ett folk, jo man skriker vargen kommer.

"You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you can not fool all the people all the time"
"Det finns ingen värdighet i att vara överlägsen någon annan, sann värdighet ligger i att vara överlägsen sitt tidigare jag."
"We are not human beings having spiritual experiences, we are spiritual beings having human experiences"

Av pege63

Nej Välj den kanal som har lägst antal överlappande nätverk för att minska mängden störningar i nätverket.

Av pege63

Newer mind all fixed now, back to normal

Av pege63

Nu fick jag den under samma SSID när jag följde AP Survey guiden men hastigheten ut mot nätet minskade med 3/4 från 21 till 5.82, det skall inte kunna sjunka med så mycket då fick den ett annat IP än det jag kav den från början? När jag går tillbaka till dom gammla instaällningar jag gjort med ett eget IP från mig ökade hastigheten ut mot nätet till 12.93. Så det måste finnas en optimal inställning som gör att man får ut samma hastighet som när jag bara kör med RT-N65U routern, 21Mbit/s. Fan vad störigt när jag hade den som SSID ASUS_EXT med egen inloggning var hastigheten 19.98 Mbit/s och det flöt på bra med streaming nu hackar skiten hela tiden, nåt stjäl bandbredd i nätverket?