Inlägg

Inlägg som Karies har skrivit i forumet
Av Karies
Skrivet av Fusy:

Tidigare haft en rat - bytte snabbt ut den då lasern har en tendens att låsa sig vertikalt eller horisontellt. Kan intyga att det inte bara var ett måndagsexemplar då en polare fått samma grej.

Kör i nuläget på en Steelseries Sensei - Så mycket mus för pengarna (runt 600kr)

Kontrollpanelen / Maskinvara och ljud / Mus / Pekaralternativ / "Förbättra pekarens position" Uncheck. Så, fixat

Av Karies

Min R.A.T 9 är steglös från 100 till 5600. Skulle tro att det gäller för alla Cyborg möss.

Av Karies

Du har rätt angående ljudnivå, det är db.

Ljudtrycket handlar dock om lufttrycket som genereras av högtalarna. http://en.wikipedia.org/wiki/Sound_pressure
Du kan ju få högre ljudtryck på lägre ljudnivå med fetare basar med andra ord.

Loudness finns det hur mycket som helst om. Men det handlar i grund och botten om en förändring av skälva ljudfilen. http://en.wikipedia.org/wiki/Loudness_war
Man skalar bort de lägsta och högsta ljuden för att kunna förstärka ljudnivån i filen i sig. Man tappar dynamik på detta viset. http://en.wikipedia.org/wiki/Dynamic_range

Kanske blev du lite klokare. Och nej, min audiofili känner inga gränser.

Av Karies

Sannolik transportskada...

Fick hem ett Antec P180 idag. Glad i hågen så kutar jag hem och sprättar upp paketet. Plötsligt var jag inte lika glad längre.... Tumskruven i det nedre högra hörnet (vid nätagget) sitter INNUTI chassit. Sidoplåten är ju ganska paj, trasig/buktad. Annars är det nog inte värre än att man kan fixa det med ett par välriktade hammarslag, nätaggsburen ser bra ut i alla fall. Dessutom fattas den lilla spoliern som ska sitta på toppen av chassit.

Frågan är bara vad man ska göra. Jag vill egenteligen inte skicka tillbaka det eftersom jag fått hem en massa nya prylar som jag ska stoppa i den. Det tar ju antageligen ett bra tag innan man får något nytt alt pengarna tillbaka. Har däremot skickat ett mail till Antec och bett snällt om att få en ny sida och en liten spoiler.

Till saken hör att förra gången jag handlade ny dator så var chassit också skadat, däremot ville ingen ta på sig ansvaret för skadan vilket gjorde att jag fick bita i det sura päronet och köpa nytt... igen.

Så hur fan ska jag göra för att kunna leka med min nya dator och samtidigt glädjas åt mitt stiliga cahssi?

Av Karies

Jag handlade själv en sådan CPU-kylare som du ville ha. Kollade upp den ganska ordentligt först, detta är vad jag har att säga.

Noctua NH-U12F innehåller fläkt, det är det F står för.
Noctua NH-U12 innehåller inte fläkt. Men jag tror inte det är någon som säljer utan numera.

Av Karies

hm... bankens oförmöga att hålla öppet på internet verkar ge mig lite mer betänketid. I valet mellan ett 7900GTO med bonuskyla eller ett XFX 7950GT så verkar det ju kvitta. Då vill jag ha det jag slipper pilla sönder.

Av Karies

Ett grafikkort som håller käften

Tänkte skaffa mej ett nytt grafikkort. Men det får inte väsnas något, det verkar bli ett problem. Ska ju byta ut hela datorn då den nuvarande utvecklat skägg.

Har kollat runt på en del kort med passiv kylning. Valet står väl mellan ett 7600GT eller ett 7950gt. Frågan är ju bara om ett 7600GT duger att spela med ett tag? Det kommer ju i så fall få hänga med i ett år eller så tills det kommer nya färska dx10 kort. Men med ett 7950GT hade man kanske kunnat hoppas att det håller ett tag till... Funderade också på att skaffa ett x1900pro, men jag vet inte om jag kommer stå ut med oväsendet.

Om det är någon som har några goda förslag så tar jag gladeligen emot dom. Som sagt är det mest en fråga om ett 7600GT håller eller om man ska dra fram de stora kanonerna och satsa på ett 7950GT?