Inlägg

Inlägg som lyfalix har skrivit i forumet
Av lyfalix

det funkade inte med fdisk /mbr. fick dock till det med en grub diskett. kör DOS 6.11 nu

Av lyfalix

det är möjligt att det var mindre än orginal filerna, men du kommer fortfarande få en kvalitets förlust. Ända sättet att undvika, eller i alla fall minimiera den, är att låta media (film, musik och bilder) ta den plats som den vill ha. Det finns en andledning till att Flac filer låter så grymt mycet bättre än mp3er i 128kbs

okomprimerat är svaret. Samma sak gäller raw format på kort och dyl. Och om du ska ända något så blir sluta produkten ALDRIG bättre än vad du började med. så om du börjar komprimerar all media du har, så är den en mycket dum ide.

Av lyfalix

men om du komprimerar all media så kommer du att få kvalitetsförluster. Hur illa det blir beror på hur mycet du komprimerar, 10gr som du pratar om måste ju sluta med att musiken bara är ett brus =? och även om du "av komprimerar" dom senare så är ju skadan redan skedd.

Av lyfalix

jo, tittat lite på det också, men det är lite i överkant i prisklass.

Av lyfalix

ok, tack för breef blir ganse en WB green på 1TB istället då.

Av lyfalix

hur är det med Seagate 7200.11 nu?

skulle behöva en till hårddisk nu, det börjar bli fullt. funderade på en 7200.11, men efter allt strul med dom så blir man lite tveksamma. Så hur står det till med dom nu? någon bättring efter senaste FW updaten?

Av lyfalix

ska vi slåvad? sitter och löser på grubs forum atm, får se om jag får till det.

Av lyfalix

har haft mycket problem med min ultra 120 extrem (väldigt höga themps), men för ett tag sedan kom jag fram till att det inte var kylaren utan min cpu det var fel på (en pentium D 940). Sensorn är paj eller glapp, liger runt 25c idle, men när jag börjar loada den så ligger den på 45c och pickar 80^^ det är just att den pikar under en halv sec som göra att jag tror det är cpu sensorn och inte kylaren. Så den kyler rätt bra, och den är olappad

Av lyfalix

jag vet hur man bootar med disket och startar med diskett-cd men jag kan bara ha den ena i datorn åt gången, och måste boota om för att kunna byta.

hänger dock inte riktigt med på hur du menar med att lägga in installations filerna i root.

Har freeDOS på en disket som jag försöker instalera atm, får dock inte bort en gammal grub instalation. så när jag ska bota på min nya instalation så får jag grub error 17. har inte riktigt fått koll på vad det är för fel och bryr mig inte, efter som jag försöker få bort det.

Edit: Dock får jag inte bort det, har formaterat hdd flera gånger nu. någon som har några ider?

Av lyfalix

Vilket OS till Compaq LTE 5300

när man är arbetslös så får man många dumma idera att döda tid med. Har en gamma Compaq som jag tänkte återuppliva. Det är en 133 i den och den har 32MB ram.

Jag hade 98 på den ett tag, och den kom med 95 om jag minns rätt. Problemet är att den inte kan boota från cdn^^

När jag instalerade 98 så hade jag en bootloader som kunde firra de, men jag hittar den inte igen. Så jag måste installera det via floppyn (3,5''). Om någon inte vet viken Bootloader jag pratar om

Annars, några förslag på lätta os (*nix eller bsd funkar också) vill gärna ha ett skriv bord, då jag inte är allt för van terminalen. DOS hanterar jag dock bra, men kan man få tag i DOS gratis någonstans?

Av lyfalix

vhs till dvd

jag har en hel hög vhs filmer som jag tänkte ta och rippa över och bränna ut på dvd skivor. Programet jag tänkte andvända är VirtualDub. Men jag är väldigt osäker på vilket format jag ska rippa dom till, och vilken komprimering skall andvändas?

det är första gången jag ger mig i kasst med något dylikt. Så alla tips och åsikter är välkomna

Av lyfalix

Ulead VideoStudio spelar inte in ljudet, bara filmen

jag har köpt en Video Creator USB stick, för att rippa in en massa gamla vhs filmer som jag har liggande. Live funkar allt bra (alltså förhands granskingen) men om jag spelar in något, för att sedan kolla på klippet så finns det inget ljud.

har inget ljud i någon annan spelare häller. så jag tänkte uppdatera den om det var något sådant som spökade.

enligt aktivitetshanteraren så är det verison 10.0 men när jag försöker updatera den med paketen från Ulead's hemsida så säger dom att jag inte har verison 10 instalerat. kan det vara för att jag har en svensk verison?

Några ider, eller tipps på andra program som är bra för att spela in saker?

Av lyfalix

jag kör med thermalake ultra 120 extrem, och den kyller kanon. loadar runt 40c

Av lyfalix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dundermuppen
Bowowow jippy yo jippy yey brukar mina säga.

hehe, fint citat från starwars (Minna(stavning), den där undervattens levande varelsen)

Av lyfalix

låter nästan som i en dålig komedi^^

Ser framemot bilderna

Av lyfalix

kan inte sänka min multiplier

har en intel pentium D 940 på 3,2 (orginal) och ska kunna sänka multiplier ända ner till 12 (från 16 som är orginal) men det grå inte, finns inget i bios om det, och kör jag AI sute så kan jag sänka den och höja fsb klocken, klicka på aggre-reboot. sedan har jag en klock på 4! för den sänker inte mulipliern.

mitt mobo är ett P5QL-E, med 0404 biosen.

någon som kan komma på något?

Av lyfalix

2133 eller annan?

nu näe det går att få tag i en hp 2133 för 3000 över disk så luter det åt det hållet. då resonerar jag med att man har alltid hjälp här i stan och är det något kan man bara tjomma ner. dock är det via proppen som jag är orolig över. jag ska ha den till att glo på någon film, webba runt lite och kanske lira wc2 på.

hur mycket bättre skulle det vara att köpa en eeepc eller dyl. på order? är atomen så mycket bättre än via?

Av lyfalix

ok, men detta är alltså bara mer exakta temperaturer då?

Av lyfalix

eller någon läjlig kortis? hade liknade problem med min dator, började starta bios, sedan dog den för att starta om. kunde stå så i 10min tills jag ryckte ur sladen. efter att ha fel sökt allt (allt låg på mitt köksbord) så började det funka, sedan var det bara att plocka i allt igen^^

Av lyfalix

ok, jag har ett flång nytt mobo(som jag fick) med 775 socket så jag vill gärna köpa en intel.