Inlägg

Inlägg som kram har skrivit i forumet
Av kram
Citat:

Ursprungligen inskrivet av twoee333
haha, ström är antalet elektroner som rör sig förbi ett "ställe" per tidsenhet, så det innebär stor jävla skillnad

Förvisso men det blir lite missvisande då starkare ström inte innebär att information förmedlas fortare...

Drog parallellen med att när man sätter på en glödlampa så börjar den lysa omedelbart inte p.g.a. att elektroner har flyttat sig från strömbrytaren till lampan utan att elektroner vid strömbrytaren har "knuffat" en elektron som i sin tur har "knuffat" nästa och så vidare.

Kom dock på att i själva verket så sker det inte omedelbart utan det tar en stund för vågen att fortplanta sig i ledaren.

Av kram

Förstår inte riktigt vad skillnaden skulle vara? Om elektronerna rör sig 100 gånger snabbare eller ej spelar ju ingen roll då det är ström som rör sig i kretsarna och inte enskilda elektroner... Rätta mig om jag har fel men någon måste ha fått det här om bakfoten...?

Av kram

Återmontering av standardkylning

Någon som har koll på om det går att montera tillbaka stockkylningen på en GTX8800? Har kvar själva fläkten med flänset men är lite rädd för att det blir en distans mellan minnena och flänset då jag inte har kvar någon dubbelhäftande kylingstejp.

Av kram

ESD är väldigt överskattat.

Av kram

7 serien har inget led grid utan är belysta från kanten. Därav denns tunna designe.

Av kram

OLED är imba men de går inte att göra mycket större än 11 tum idag.

LED skärmar är väldigt intressanta. Det är troligtvis den tekniken som kommer ge nästa revolution inom LCD familjen. Har hört att Samgsungs nya 9 000 serie presterar mycket bra. vad jag förstår är den inte släppt ännu??? Om du köper LED se till att det är en backlit LED och inte en där belysningen sitter på sidan. Om de sitter på sidan ger det i stort sätt inte mycket bättre bild än en vanlig LCD. Fördelen är att de går att göra den sexigt tunna.

Traditionellt är det Pioneer plasmor som regerar. Pioneer har tyvärr slutat tillverka dem så du är riktigt lyckligt lottad om du kan få tag på en. Nackdelen med dem är att de är fruktansvärt dyra.

Av kram

Det hade ju varit mycket roligare om de släppt en på typ 64gb som man faktiskt kanske eventuellt mot all förmodan skulle ha råd med. Men att använda PCI-e är ju så mycket smartare, finns ingen anledning till SATA på interna hdds

Av kram

Re: Re: Cirkus

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kenta777
Någon gång är den första för allt.

Det handlar om att skapa ett prejudikat.

Precis som första gången någon körde full och körde på någon så skulle det malas i statens kvarnar för att sedan spottas ut i form av ett friande eller fällande.

Sant, men Sverige tillämpar väll en kodifierad lag till skillnad från USA? Om jag minns rätt så används prejudikat endast som stöd i svåra fall. Vilket detta förvisso är men personligen vill jag hävda att resultatet av denna rättegång är så pass viktig att det var fel att ta upp fallet från början. Utan ett bättre stöd i form av lagar beslutade av riskdagen.

De skulle helt enkelt ha inväntat riksdagens beslut i frågan.

Av kram

Cirkus

Jag förstår bara inte vad den här rättegången handlar om.

Medhjälp eller medhjälp till medhjälp till piratkopiering är vad jag vet inget brott. Så hur kan man döma dem om det inte är straffbart? Kanske ska stämma grannen för att de har röda bilar.

Jag ser inte heller hur man ska kunna ha en sådan lag praktiskt. Som fler nämnt tidigare så ligger kanske google och Hitachi ganska surt till i och med att google är den enskilt största sökmotorn av torrents och jag tror säkert att man skulle se en viss minskning i efterfrågan av stora hdd:s om folk slutade fildela.

Okej, The pirate bay provocerar kanske genom deras namn men vad jag vet så finns det någon liten grundlag i Sverige kallad yttrandefrihet. Men den är kanske obetydlig i detta fall...!

Svensk lagstiftning gör det möjligt att åtala någon för medhjälp, det finns t.ex. något som heter medhjälp till mord. MEN inte för alla brott. Finns inget som heter medhjälp till fortkörning! Varför? Jo för fortkörning likt fildelning är ett ringa brott till skillnad från mord.

Okej att man inte ska kunna åtala IKEA för att de gjort en kniv som någon använt för att döda, syftet med kniven var att skära bröd inte att döda. Men ta SAAB t.ex., syftet med stridsflyg är inte att släppa dockor på julafton...

Att detta mål ens togs upp visar hur det går till med lobbying. De åtalas alltså för något som det inte finns en lag mot. Hur går det till?

Av kram
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrSvamp
Han har faktiskt skrivit:
Kmp
Och då ska det läsas som: Kilo milli! och hur mycket är 1000/1000 ^^

Då han skrev med stora bokstäver KMP så blir det Mega som är 1*10^6 alltså blir det giga totalt 1*10^3 * 1*10^6 = 1*10^9.

Men tycker kubikförslaget låter mycket bättre

Av kram

Hmm hade varit trevligt med en ännu bättre air

Av kram

Vad är det det tjafsar om?!

The Pirate Bay har aldrig någon kopieringsskyddad information på deras servrar. Alltså bryter de inte mot upphovsrättslagen enligt gällande svenska lag.

Det finns inget som heter "medhjälp till piratkopiering" och därmed kan de ej dömas för det.

Man kan spekulera i att en sådan lag kan komma att införas. Då kan The Pirate Bays aktiviteter bli olagliga men tillsvidare är så inte fallet.

En lag mot medhjälp till piratkopiering skulle dock bli svår att försvara i och med att då kommer det gå att åtala alla sökmotorer t.ex. google, det kommer gå att åtala svenska staten som tillhandahåller internetinfrastrukturen eftersom informationen temporärt lagras i olika buffertminnen på väg till användaren. Det kommer också gå att åtala alla internetleverantörer t.ex. Telia och Bredbandsbolaget. Det är mycket tydligt i svensk lagstiftning att man inte ska göra leverantörer skyldiga i liknande fall. T.ex. kan inte posten hållas ansvarig för olagligt gotts som transporteras med posten. Om det vore så så måste posten gå igenom alla paket...

Slutsatsen är i vilket fall som helst att med gällande praxis gör inte The Priate Bay något olagligt. Punkt slut.

Sen pratas det om att stämma The pirat Bay i t.ex. USA, där har the Pirate Bay själva ett svar.

"In your own law your courts claim only
jurisdiction (under the ´long arm statutes¡) over non-state residence
only in certain cases. Namely when the ´defendant¡ has minimum contacts
in the state where the suit was initiated. In the case Asahi Metal
industries Co., Ltd v. Superior court of CA the U.S. Supreme court ruled
that such ´contacts¡ did not exist since the defendant had no offices,
no agents, no employees or property and so on. Much like our case."

Källa: http://static.thepiratebay.org/whitestripes_resp2.txt

Alltså har ingen någon möjlighet att stämma the Pirate. Däremot om jag inte har helt fel så kan The Pirate bay stämma tillbaka alla för de felaktiga stämningar och smutskastning som pågått. Går nog att hävda förlorade reklamintäkter osv.