Inlägg

Inlägg som eraakfa har skrivit i forumet
Av eraakfa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av timpaw
visst är det kul att klocka detta kort!

utan klock: ~8500p

klockat 660/1000: 10780p

lite lägre klock i 3dmark05: 17117p

driv. Version: 97.02

Jag har problem att klocka mitt kort förnärvarande. Inget fungerar. Har provat coolbits, rivatuner, expertool,ati tool och nvtray men inget funkar. Blir sne på allvar snart. Det funkade fint när jag köpte kortet. Använde då coolbits tillsammans med kontrollpanelen och det gick hur bra som helst. Sen uppdaterade jag drivisar till 97.02 och sen blev det skit. När jag ska ändra klockning under kontrollpanelen får jag upp en dialogruta som säger att denna funktion numera är en bla bla funktion och att jag ska ladda hem nTune. Problemet är att nTune inte funkar att ladda ner för mig då jag inte har nforce chipset eller vad det nu heter.

Någon som har något tips? Ska jag installera tillbaka drivisen som följde med kortet kanske?

Av eraakfa

Usch vad sugen man blir på vatten vill oxå ha!

Av eraakfa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av vkn

Suck, vilka über-sämsta drivrutiner det är.

Det kan jag skriva under på. Kan inte lira nya splinter cell double agent med mitt 8800GTS o 97.02 drivisen, ingen annan drivis heller för den delen. Grafikfel och krascher om vartannat fy fan. Men som du säger, man får räkna med detta ett litet tag.

Av eraakfa

Re: 1st 8800GTS i lager?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av blade80
Ska man slå till?
Bra pris med 4200:- med frakt va?

http://www.tdjdata.se/product_info.php?products_id=10867
Någon som har invändningar mot märket, ASUS gör ju bra moderkort, men grafikkort då?

eller -1st, vad kan det betyda?

Bra pris! Jag pyntade 4995kr för mitt hos komplett men men, vill man va först så får man ju betala lite mer as usual.

Av eraakfa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DarKzY
har du nforce chipset ? Du måste ha Nvidias chipset för att nTune ska funkka. Men det kommer säket flera program för att kolla det. T.ex Rivaturner osv. Men notera att du behöver inte nTune för att kolla temps, du kan kolla temperautrer med nvidias vanliga kontrollerpanel.

Vet inte om jag har nforce chipset. Har kunnat klocka tidigare utan problem samt kolla temp. Men nu klagar kontrollpanelen när jag ska kolla tempen o säger att funktionen numera är en specialfunktion!? Fattar noll jag.

Av eraakfa

Ntune problem!

Jag kan inte installera nTUne. Får upp något meddelande om att jag inte har nforce baserat moderkort bla bla bla. Måste ju ha denna funktion för att kunna klocka mitt 8800GTS samt kolla temp etc.

Någon som har något svar på detta?

Av eraakfa

Re: 8800GTS med E6600! resultat 3dmark05 och super pi!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Stefanken
Fick hem mitt G80 kort idag har börjat testa lite nu!
Undrar om mina poäng är dåliga?
Vad får ni med E6600 och G80?

E6600 (klockad till 3.2GHZ) (orginal 2.4 GHZ) F7 bios

3dmark05= 15227 P
SuperPi = 16 s (1M)

Forceware:97.02

Tycker inte att dina poäng är dåliga. Jag fick 14699p i 3dmark05 oklockat. Helt normalt skulle jag nog säga. tror att kortet är mycket klockvänligt oxå. Lär inte behövas just nu iaf.

Av eraakfa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pg_ice
fler som har problem med 8800 korten.
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=79967

Måste vara kortet som på någe vis är för nytt. Har läst runt halva natten på forum o det är ju inte bara jag som råkat på detta konstiga. Måste bara få citera en kille med exakt samma problem som jag :

"Man, I've had my share of game issues before but nothing even remotely close to this. This game's on acid! Seems that everything that could possibly go wrong with a game is happening to me all at once with this one. Sometimes just changing an in game setting causes the error. Sometimes it says "wrong disk inserted" when trying to start. WTF!, I only got one disk! ! Then that screwy deal of having to have a webpage open to even get into the single player game. Then if I finally do get to the beginning of the game, Sam's in the water and all around him is vivid colors where I think mountains are supposed to be. Then he's swimming and has black triangle for hands!

Jeez, I'm tripping out here! If I didn't use drugs anymore, I would swear I took some acid!".

Strongt jobbat Ubisoft!

Av eraakfa

Frustrerande Splinter cell double agent

Hej!

Jag har problem att köra splinter cell double agent. Har nyaste drivisar från nvidia 97.02 tillsammans med 8800GTS. Ibland får jag igång spelet o då tror jag att det ska funka. Det gör det men figurerna ser konstiga ut i normal mode, men inte när jag trycker igång värmekamerna eller vad det nu heter.

Någon som stött på detta skumma problem?? Har provat andra spel o det funkar bra så det måste vara någe lurt med just detta spel.

Nån som har något tips. Har provat att slå av AA men utan resultat.

Av eraakfa

Jag har ungefär samma problem. Har provat stänga av AA men samma skit. Gubbarna i spelet ser ut som skit. Det verkar vara nå grafikproblem där förutom när jag använder 4 night vision eller vad det heter. Helt otroligt frustrerad just nu

Ingen som har några tips??

Av eraakfa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av vkn
Mitt GTX ligger på 78c idle och 89c load.
Tror inte mätarna funkar som dom ska, har riktigt kallt i burken och kan klocka kortet hur långt som helst innan jag får artifakter.
Så ta tempen med en nypa salt.

Jag har oxå bra luftflöde o kallt i min så det kan inte vara "felet". Då kan jag ta det lugnt så länge då

Av eraakfa

Temperatur på 8800GTS

Hej!

Har precis installerat mitt nya 8800GTS kort. Allt funkar bra förutom att tempen är jävligt hög i mitt tycke. 61 grader idle!? Någon annan med detta kort som jag kan jämföra med?

Någon som vet om detta är normala värden för detta kort eller har tips på hur jag kan få ner tempen, alltså om det kan vara nåt fel.

Av eraakfa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FreddaGädda
Nyreggad medlem efter ha varit hyfsat aktiv som läsare på senare dagar.
Nu har jag inte fått alla delar än tyvärr. Ska få dom i morgon, eller idag rättare sagt. Efter tre veckors väntan. "Tack, datorbutiken.com för den snabba leveransen och det trevliga bemötandet.. Inte.."
Här är i varje fall mitt system, fyller i allt eftersom sen i morgon när jag sitter med grejerna. Anledningen till att jag skriver redan nu är att jag helt enkelt inte har nåt bättre för mig.

Processor: E6300 Alldendale
Stepping: Lyckats missa vad det är för nåt, kommer
Orginal MHz: 1860
Klockad MHz: kommer
FSB: kommer
Mutiplier: kommer
Orginal Vcore: kommer
Nuvarande Vcore: kommer
Kylning: Freezer 7 pro + tre chassifläktar
Temp (idle/full): kommer
Moderkort: P5B dlx
Minnen: 1024(2x512) A-Data 6400 Vitesta Xtrm ed, low lat
Vmem: kommer
Minnes hastighet: kommer
Timings: kommer
Stabilt: kommer
SuperPI 1m resultat: kommer

Rätt onödigt, men vad gör man inte när man har riktigt tråkigt och måste vara uppe hela natten för att vända tillbaka dygnet. Ha överseende, gott folk

Förstår din situation själv sitter jag o väntar på mitt xfx8800GTS kort som SKA komma nu på morron. Hade väntat mig det redan igår men men. Kör hårt!

Av eraakfa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blubben
Om ni kollar i 7900GTO tråden(jag vet att den är förskräckligt lång) så finns det i de senaste sidorna information om hur ni flashar till en .09 bios istället för en .15 som tydligen ska klocka mycket sämre.
Så kontrollera om era bios är .15 versioner eller .09, är det .09 så är det väl bara att era kort tyvärr inte klockar bra.

Så kolla här.

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=6...

Jag hade .15 på mitt såg jag. Kanske vi har en lösning där. Aja, vad dåligt man läser ibland. Lätt att tappa bort sig bland alla inlägg. Tack för upplysningen Blubben!

Av eraakfa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xplane_uppsala
Ja du kan ju tro vad du vill men läs gärna testet som jag länkade till innan du yttrar dig igen...

Jag har nu läst testet du länkade till. Står inget om att man måste ha en värstingprolle till detta kort. Däremot rekommenderar dom att ha en prolle som börjar med AMD64, athlon fx60 eller bättre. Helst någon av de nyare från Intel o då rekommenderas gärna en E6600. Detta gäller för ett SLI paket med två GTX kort, o det kan jag ju förstå.

För er alla andra som är intresserade här är länken: http://www.guru3d.com/article/Videocards/391/1/

Av eraakfa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av apamedvapen
Det finns en anledning till varför kort som ska vara t.ex. ett 7900GTX klockas ner till ett 7900GTO... de klarar inte den frekvens tillverkarna tycker och därför klocka ner och byter namn.
Det finns INGEN garanti att kortet når bra klock. De klockas ner för en anledning.

Har tyvärr oxå märkt detta med mitt nuvarande 7900GTO kort. Kunde inte höja hastigheten till 1600MHz som det är på GTX. Kom max upp i 1500 sen fick jag oxå flimmer och blinkande skärm.

Av eraakfa

Aha. Hmm, jag får nog läsa på lite mer tror jag

Av eraakfa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Luftis
Så rätt.

Den här tråden är verkligen ett bra exempel på att man bör läsa på lite innan man uttalar sig.

De nya korten från nvidia belastar inte cpu lika mycket som tidigare kort. Sen har vi ju skärmstorlek som oxå är ganska avgörande vad jag förstått. Kör du med en 19 tum kan du lätt köra med en oklockad 6300 och även din 3500+ skulle jag tro, med hög uppl och smaskiga effekter. Har du däremot en 30 tummare så kan jag hålla med om att du behöver lite mer power i datorn

Varför lansera kort som du bara kan ha till värstingprollar??? Det låter ju lite fel.

Av eraakfa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PowerSupply
mx: Ett (förhoppningsvis vettigt) test på Reserator 2 kommer här på SweClockers inom kort.

Låter mycket bra!

Av eraakfa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Longbow
lätt 8800gts eftersom den är bara 300-400kr dyrare
http://www.netgiganten.se/product_info.php?products_id=292&os...

Håller med Långbågen. Oj vad mycket billigare netgiganten var än komplett på GTS. 700kr billigare.