Inlägg

Inlägg som eraakfa har skrivit i forumet
Av eraakfa

Re: Till Gigabyte GA-965P-DS3 ägare

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Johan78
Efter mycket problem med detta moderkort och mina DDR2 667MHz minnen så har Gigabyte kommit med ett nytt bios daterat 6:e september 2006. Denna bios fixar kompabilitetsproblem med ovannämnda DDR 667-minnen.

Jag har lika minnen o har inte haft några som helst problem? Version 7 av bioset finns nu att ladda hem.
Hur yttrar sig detta kompatibilitetsproblem då?

Av eraakfa

Mina TAT temps

Processor: 6300
Original Mhz: 1.86ghz
Överklockad hastighet, Mhz: Oklockad än så länge
cpu volt: 1.2 enligt CPU-Z
Idle: 37/37
Load: 57/55 2100rpm (ca halvfart)
CPU kylning: CNPS 9500 led
Moderkort: Gigabyte GA-965P-DS3
Lappad: Nej
Övrigt: Cavalier 3 chassie, 1st 120mm bak, 1st 80mm fram
Stepping: 6
rev B2
Multiplier: x7

Av eraakfa

Tack för svaret! Har nu ändrat så fsb o minne går 1:1. FSB står på 266 och minne på 532. Dom klarar 667 så en liten klockning kanske skulle vara på sin plats.

Av eraakfa

Cpu Z

Hej!

När jag kollar i cpu z under fliken memory står det i fältet FSB:DRAM 4:5. Vad innebär detta eg?? Hur ändrar jag till 1:1?? Tacksam för svar.

Av eraakfa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ampariii
Det beror ju på. Har du ati grafikkort har du ett program, och har du nvidia kanske ett annat passar bättre. Så det är bäst att ha så stort urval som möjligt.

Jag har alla dessa på datorn, förutom ati programen och everest home, kör everest ultimate istället

Okidoki! Då laddar jag hem så mycket jag kan då sen får man väl läsa in sig på hur man ska tolka alla resultat oxå. Eller står det typ, din cpu är den stabilaste i hela världen på denna klockfrekvens? *s* Skämt åsido, jag antar att det inte är så tydligt alla ggr, eller? Håller precis på att köra prime95 test. Får se hur resultatet blir. Fattar jag noll så skriver jag igen o frågar hur jag ska tolka resultatet.

Av eraakfa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av headcleaner
å andra sidan tar det en tjugo minuter att plocka ur mobot, sätta dit kylaren och stoppa tillbaka allt så varför krångla till det?

Håller med!

Av eraakfa

En liten fråga bara. I denna ofantliga mängd program, hur många behöver man eg?? Givetvis används de till olika saker men man borde kunna banta ner de man verkligen behöver ladda hem, om ni förstår vad jag menar? Hur många program använder ni själva för att kolla info, stabilitet etc efter en överklockning?

Av eraakfa

Sök på forumet! Jag lovar att du hittar nåt på några minuter

Av eraakfa

Med tight budget skulle jag ändrat till e6300 och bantat grafikkortet till 7600GT. Kanske blir nån krona dyrare men det är det absolut värt!! Varför AMD?? Nu är det ju C 2 Duo som gäller! Smart att välja 1 gig sticka som du gjort och köpa en till när du får råd. Kör du på 6300 så måste du givetvis byta moderkort oxå.

Av eraakfa

Ett grafikkort 7600GT kommer du väldigt långt med om du inte har skärm över 19tum. Jag kan verkligen rekommendera ett sånt, skitnöjd med mitt. Svalde F.E.A.R. utan problem med hyggliga inställningar i 1024x768 upplösning. Klart prisvärt!! Moderkortet ser ju bra ut om du frågar mig.

Enligt ett test så är e6600 en mycket prisvärd processor, och jag skulle inte spara in på den. Allt beror så klart på vad du ska ha datorn till?? Ska du spela mycket så kanske det kan vara värt att ta en 6300 istället o lägga till lite på grafik?

Av eraakfa

Nu är jag partisk men jag är mycket nöjd med min kylare. Tyst som en mus o kyler sketabra. Ligger på 28-30 grader idle. Aldrig varit över 40 vid belastning.Det är en Zalman CNPS9500LED men du behöver såklart inte en med "led" på.

Av eraakfa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gambit_2K
Recensioner mest, anandtech hade en test med budget minnen tex.

http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2797&p=17

Intressant test! Känner mig nöjd med 6300 och mina minnen efter att ha lästa denna tråd om överklockningspotential, och den om "budgetminnen".

Av eraakfa

Det skiljer iofs bara 300kr. Men det kan ju vara början till ett G80 dx 10 kort?? Ett 7600GT räcker mer än väl till de flesta spel idag. Jag lirarade F.E.A.R. med allt påslaget på min 19 tummare tft i 1024x768 uppl och utan lagg.

Av eraakfa

Håller med föregående, ta ett 7600GT. Klockrent kort! Du kommer inte bli besviken.

Av eraakfa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jetblack
seeco.. modda:D

eraakfa, det är ingen fara. jag köpte samma kylare för nån dag sen och monterade för första gången jag med. var rätt kul men pilligt. kul att se att det funkar sen med!

Var du tvungen att köpa till nåt eller gick det bra att montera allt ändå. Har hört att vissa haft problem med att få de blå kylflänsarna att fästa ordentligt? Har oxå hört att man inte behöver dom, stämmer detta?

Av eraakfa

Grafikkortskylare

Är det svårt att sätta dit en kylare på graffet? Kanske svårt att svara på men. Tänkte montera en VF 700 på mitt 7600GT för att få ner ljudet lite + klockning. Det blir första gången jag gör det i så fall.

Det värsta som kan hända är väl att jag pajar skiten tänker jag, o då får jag väl köpa ett nytt kort

Vad tycker ni?

Av eraakfa

Paket 2 mest för grafikkortet tycker jag.

Av eraakfa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WrongTarget
För närvarande har jag inget behov av något annat än XP, så jag är glad om jag slipper uppgradera till Vista för att kunna lira DX10-spel. Hoppas att nyheten stämmer (the Inquirer har ju fel allt som oftast).
Jag väntar i vilket fall med uppgradering till Vista tills efter ett eller två Servicepack, så att man slipper barnsjukdomarna.

Låter som en klok idé. Jag kommer att göra likadant. Man får tycka vad man vill om Vista och DX10 men utvecklingen kommer att fortsätta att gå framåt. Jag kommer nog sitta med både Vista OCH ett DX10 graffe om ett halvår eller så, inte för att jag måste, utan för att jag vill hänga med i utvecklingen.

Av eraakfa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av minibite3
Byt kylpasta. Om det inte hjälper på uppdatera BIOS. Det kan läsa av temperaturen fel.

Håller med. Kanske inte så informativt men det är det första jag kommer att tänka på oxå. Arctic Silver 5 är mycket bra! Prova detta först, funkar det inte så byt cpu fläkt.

Av eraakfa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xplane_uppsala
Och andra sidan tror jag att trådskaparen bara driver med alla, ingen är så blåst att han eller hon skulle göra en sådan sak som korpral_koppro påstår sig ha gjort.

Lite kul att ni har gått på det. Mata inte trollet alltför mycket!

Hur som helst så har han/hon ju fått några svar som kan hjälpa, oavsett om han/hon ljuger bara för att ha lite skoj.