Inlägg

Inlägg som tackle har skrivit i forumet
Av tackle

Bra idé.

Enda problemet, dock ett stort, är att jag vet inte när det händer, förrän jag noterat att uTorrent inte beter sig som det ska.

Jag skulle visserligen kunna kolla varje dag om tjänsten är igång.. inte så härligt men vad gör man?

Av tackle

WMI - Någon/något stänger av en viktig tjänst en gång i månaden i min dator. Hjälp!

Jag har några mystiska symptom och har ingen aning om vad som händer i min dator.

Så här ligger det till:

Använder Windows XP Professional.

Ungefär en gång i månaden, +/- en vecka så märker jag att uTorrent säger till att en brandvägg blockerar anslutningar. Då vet jag att felet uppstått.

När jag i början felsökte detta märkte jag att tjänsten för Windows-brandväggen inte är startad, och inte går att starta, ihop med en bunt andra till synes viktiga tjänster.

Till slut när jag provat att aktivera nästan alla tjänster tillgängliga, hittar jag den viktiga:

"Windows Management Instrumentation"

Efter att denna aktiverats, går det att sätta igång brandväggen igen. Starta om uTorrent, och vips så vidarebefordras porten korrekt (ni kan gissa hur mycket jag bråkade med min router innan jag hittade detta fel).

Det stora problemet är alltså att då och då så stängs WMI-tjänsten av, och jag har inte den blekaste varför eller hur jag ska fixa det.
Det är synnerligen irriterande, då det inte alltid är uppenbart att den stängts av.

Jag har googlat mig blodögd efter WMI och varför den skulle stängas av automatiskt hej vilt men inte hittat någon lösning. Söker desperat efter någon som kan sprida lite ljus över detta fenomen.

Av tackle

Det är ju fullkomligt ologiskt att de skulle kunna leverera dessa datorer till utsatt pris. OLPC's är dyrare och har mindre värdefulla komponenter.

Om denna Valdi Ivancic kan trolla med knäna så kanske det går... (det går alltså inte för den som ändå hoppas) men om man ser till de fakta som finns så pekar ALLA tecken på att det är bluff.

Hade ingen aning om att Medion fanns, så där är ännu ett tecken på bluff med den solklara namn-rippen.

Av tackle

jag har 2-Gigvarianten av voyager GT, ett av mina bästa köp
fick den för 270 kr från webhallen för ett tag sen, vet ej vad priset är nu

kollar mycket på tv-serier via usb-ingången på min dvd-spelare, så i det avseendet är det perfekt när det tar några sekunder att föra över ett nytt avsnitt av nånting

jag är dock inte så rik att jag skulle kunna köpa en 8-Gigsvariant och inte vara livrädd att tappa bort det eller ha sönder det

vad jag har hört har några amerikanare i en recension av minnet kört över det med en hum-vee och det funkade hur bra som helst efteråt

lite larvigt kanske, men kul!

Av tackle

Men om nu gränsen är 3.5 gig i winxp normalt, påverkar det då prestandan på nåt sätt, exempelvis med dual channel osv?

Av tackle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JenzA
Det är år 2007 och vissa tror fortfarande att IDE och PATA är samma sak.

Förklara för oss då o store mästare, vad den gigantiska skillnaden är.

Blev nyfiken på vad du skrev, det lät som om det fanns något väldigt intressant bakom det. Efter ett par minuters läsande på Wikipedia om Parallel Advance Technology Attachment, kommer jag på mig själv med att läsa denna rad om och om igen:

"An early version of the specification, conceived by Western Digital in late 1980s, was commonly known as Integrated Drive Electronics (IDE)"

från

http://en.wikipedia.org/wiki/AT_Attachment

Så självklart undrar jag; vad är den stora skillnaden? För inte kan det väl vara så att IDE endast ären specifikation av PATA, och således egentligen i stort sett är just samma sak? Jag menar, i sådant fall ter sig ju din kommentar totalt överflödig och är snarare ett behov av att hävda sig?

Inget fel på det, så länge det för något gott med sig, så jag väntar glatt på att få förklarat för mig vad PATA och IDE egentligen är.

Av tackle

Letar efter videoredigeringsprogram som kan XVID

Jag vill kunna arbeta med XVID-kodat material.

Jag har gjort en del post-production till vissa filmer som är kodade i XVID som jag vill lägga till ljudspår på. Hittils har jag provat Vegas Video men det är helt stendött att försöka få någon bild med XVID-formatet.

Har någon nåt bra tips?

Av tackle

Min DVD-brännare kan inte bränna! Fungerar ej med IDE/SATA-konverter?

Jag har bara en IDE-kanal på mitt moderkort, och två IDE-diskar, en DVD-brännare och en SATA-disk. Således skaffade jag en IDE-SATA-konverter så jag sätter DVD-brännaren på en SATA-kanal.

Det går att läsa utan problem från både CD och DVD på den, men i Nero hittar inte programmet DVD-brännaren alls, och Windows XP's egna bränningsfunktion fungerar inte, det ger bara felmeddelandet att det inte hittar filen man försöker lägga på CD'n.

Är det nån som har någon lösning på detta? Eller något obskyrt bränningsprogram som faktiskt skulle kunna hitta brännaren?

Det är en vanlig LG DVD-brännare, men den dyker upp som OY3444N AAT305T SCSI CdRom Device i enhetshanteraren.

Av tackle

Kan klämd IDE-kabel vara stort problem?

Min dator betedde sig lite konstigt men det gick inte riktigt sätta fingret på vad som var fel, vissa filer blev korrupta utan anledning.
Till slut fick jag bluescreen och BIOS kunde inte detecta mina IDE-hårddiskar. Jag har två, hamnar som third master och third slave, varpå first master är en SATA-disk.

Till saken hör att jag lite hastigt monterat hårddiskarna på fel plats i mitt hårddiskrack i chassit, så IDE-kabel fick gör lite böjar för att komma åt kontakterna. Ganska rejält dessutom.

Nu har jag flyttat diskarna och rätat ut kabeln så gott det går (bör tillägga att det är en platt kabel, inte en sån där rundad). Allting verkar fungera hittils, och sunt förnuft säger ju att det var den klämda kabeln som var boven i dramat, men jag är inte helt säker.

Har någon nån erfarenhet av detta? Verkar det stämma?

Av tackle

Vettiga resultat för Connect 3D X800GTO?

Hej, har precis byggt ihop en dator, P4 3.0 Ghz 1GB Corsairs ValueRam, och ett Connect 3D X800GTO (I hopp om att kunna öppna fyra sista pipelinesen men det gick ej enligt ATITool).

Jag får 4500 i 3dmark05, och vad jag förstår är detta helt ok resultat, rätta mig om jag har fel. Saken som gör mig osäker om det är fel eller inte är att det hackar som satan i Quake4.

Inte bara det, utan i alla grafiskt krävande applikationer så är det stora grafikhack med ungefär en sekunds mellanrum. Speciellt synligt i Quake4 och 3dmark05.

Stämmer mina resultat, vad beror hacken på, och vad gör jag åt det? Jag använder senaste Catalyst-drivisarna, kör WinXP